Krääsäbasaarit: Temple Street, Ladies Market ja Stanley Market

fringet

Hong Kongissa on kolme merkittävää basaarityyppistä turistiloukkua.

Ladies Market Mong Kokissa on olevinaan vähän enemmän naisille suunnattu, ehkä onkin. Käsilaukkuja ja muuta naisille suunnattua on suhteessa enemmän kuin Temple Streetillä.
http://tomfringe.blogspot.fi/2012/07/ladies-market-kong-kongin-kraasabasaari.html

Temple Street Night Market on lähempänä keskustaa. Kaikenlaista krääsää on tarjolla pilvin pimein.
http://tomfringe.blogspot.fi/2012/05/iltalaukkujen-kirjoa-temple-streetilla.html

Stanley Marketiin kannattaa mennä jos on aikaa, bussimatka sinne (ja takaisin) kestää melkein tunnin. Idyllinen kylä ja monta kauppakujaa.
http://tomfringe.blogspot.fi/2012/05/stanley-market-hong-kong-kong-kongin.html

6

484

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Lang-Kwai-Fong

   niin....?

  • mikämainos

   niin ?
   turha postaus...

  • basaareista

   Kävimme HK:ssa tammikuussa, jolloin sää vastasi Suomen kesää. Erehdyimme Temple Streetille iltapäivällä päivänvalossa, jolloin mitään markkinoita ei vielä ollut. Kamala paikka rappiokunnossa olevine kerrostaloineen ja talojen edessä päivystävine prostituoituineen. Ei tehnyt mieli mennä uudelleen illalla.

   Stanley Marketia voi suositella, jos on aikaa. Kuljimme sinne Hop In - Hop Off bussilla. Samalla voi ihailla vuoren rinteessä kiemurtelevalta rantatieltä hienoja merimaisemia ja kaunista modernia arkkitehtuuria. Jos on nähnyt romanttisen elokuvan Päivien Kimallus (Love Is A Many Splendoured Thing) tunnistaa heti maisemat tutuiksi.

  • Tung Choi Street

   Stanleyhin ei todellakaan kannata mennä !!!! paitsi jos haluu nähdä, hinnat erittäin kalliit, temle street aukee vasta myöhäisillalla, ja ihmettelen aloittajan kommenttia, ei tehnyt sinne enää mieli mennä.... mong kokissa myös ISO markkinakatu, ihan lähellä ladien markettia, hinnat halvempia mutta siellä ei tingitä....

  • hongkong123

   Nojaa, mun mielestä se Temple Streetin lähialue (Yau Ma Tei) on todella mielenkiintoinen ja ihana juuri siitä syystä, että sellaiset vanhat mestat ovat täällä aika pitkälti saaneet väistyä uuden ja modernin myötä. Valveutunutta turistia se saattaa myös muistuttaa siitä, että iso osa honkkareista elää köyhyysrajan alapuolella, vaikka kaupunki on Louis Vuittonia pullollaan. Night market itsessään on tietty lähinnä vaan ylihinnoiteltua krääsää, mutta mitäpä näiltä turistitoreilta nyt muutakaan voisi odottaa.

  • Lfdijfek

   Temple Streetin ympäristö on täynnä rumia slummimaisia kerrostaloja ja epämääräisiä ja epäsiistejä katuruokapaikkoja, jotka toimivat kerrostalojen väliin vedettyjen kuormapressujen alla. Varma tapa saada ruokamyrkytys. Kerrostalojen ovilla seisoskelee mannerkiinalaisia katuhuoria. Suomessa ei ole missään vastaavaa slummia.

   Noista kolmesta basaarista mukavin on siisti Stanley Market, jonne on hieno bussimatka mutkittelevaa rantatietä pitkin. Matkalla näkee hienoja merimaisemia, uimarantoja ja modernia arkkitehtuuria, eli muutakin kuin vanhoja rappeutuvia kerrostaloja ja paikallisia resupekkoja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eronnut Kirsi Alm-Siira vitsailee "jäätävistä silmäpusseista" - Yöllinen valvottaja on tässä!

   OMG, nyt on kyllä söpö yöllinen valvottaja. Kummatkin on kyllä aikamoisia nappisilmiä täytyy sanoa: https://www.suomi24.fi/viihde/eronnut-kirsi-alm-si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   4478
  Aihe