Muuttaminen Kaliforniaan

highvoltagerocknroll

Taitaapi olla vielä vähän liian aikasta kysyä, mutta tietääkö kukaan miten käytännössä Yhdysvaltoihin muuttaminen onnistuu? Tarviiko hirveesti erilaisia lappuja täyttää, ja mistä mahtais löytää asuntoja? Miten ajokortin laita, joutuuko siellä ajamaan kokonaan uuden jos on aikasemmin Suomessa ajanu? Kellään mitään tietoa / kokemusta? Mahtaako opolta saada tietoja? 13-vuotias vasta olen ja lukion jälkeen ajattelin muuttaa, mutta olis ihan kiva tietää jo pikkasen etukäteen. :)

7

1544

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onnea matkaan

      http://www.usafakta.com/usa-han-muutto.php

      Työpaikka lienee kaiken a @ å. Kannattanee hankkia sellainen ammatti jossa tienaa hyvin. Yhdysvalloissa ei nimittäin ole samanlaista sosiaaliturvaa kuin armaassa kotimaassamme. Kaikki maksetaan itse ja isompien menoerien varalle otetaan itse maksetut vakuutukset. Jos aiot työskennellä vaikka Mäkkärissä niin voit varautua viettämään vapaa-aikasi vaikkapa siivoojana nimittäin pienimmillä palkoilla ei yksinkertaisesti voi tulla toimeen.

      USA:ssa kannattaa olla rikas ja terve, kauneudesta/komeudestakaan ei ole haittaa.

    • muutto californiaan

      vanha topic mutta asiaan. mites tuo myyjän työ.tienaako usassa kaupan alalla hyvin? vai onko saman suuruinen palkka kuin mc donalsissa ?

      • taalla ollaan

        Riippuu mita myyt.
        Minimi palkka kaliforniassa on 8.00$ mutta harvasta tyosta saa niin vahan.
        Pitaa muistaa etta ylipaataan usassa on rahalla hyva ostovoima.


      • ................

        Sehän riippuu ihan mitä myyt, koska sen voi käsittää niin laajalla tavalla. Jos tarkoitat myyntityöllä yhtä kuin kaupan kassa, niitä riittää omasta takaa ja lähempää koska Meksikosta ja Karibialta on jatkuva tunku.

        Jos taas myyt jotain paperikoneita tai teollisuusautomaatiota tai muuta teknistä myyntiä, tarvitset sellaista substanssiosaamista mitä ei maasta jo valmiiksi löydy. Tulevan työnantajasi pitää oikeasti pystyä perustelemaan se, miksi paikallisia hakijoita tai oman talon sisällä jo valmiiksi olevia ei voida työhön ottaa.


    • eee1

      olisiko kaliforniaan mahdollista päästä kiinteistövälittäjäksi työoleskeluluvalla?(ei varmaankaan, koska löytyy amerikasta ihan omasta takaa) ja onko kiiteistövälittäjillä siellä samantasoinen palkkaus kuin suomessa?

      • apua!!!!

        Voiko sinne muuttaa jos on käyny lukion ja ammattikorkeakoulun ja pärjääkö sillä siellä?saako sieltä töitä helposti ja voiko sinne jaadä asumaan pidemmäksi aikaa kun joku pari vuotta?


      • ..............

        Kiinteistönvälittäjän palkkahan on provisioperusteinen, ellei erikseen ole sovittu mistään nimellisestä pohjapalkasta. Jos kauppa käy, nappaat oman osuutesi välityspalkkiosta, jos ei, palkkaa ei tule.

        Pelkällä oleskeluluvalla et voi ryhtyä kiinteistönvälitäjäksi. Homma on luvanvaraista ja edellyttää alalta suoritettuja opintoja. Toimilupa edellyttää myös taustojen tsekkausta sun muuta. Tähän löytyy varmasti jo riittävä määrä omasta takaakin tekijöitä.

        Ja toisekseen, kiinteistönvälittäjän jopi on vähän erilainen sielläpäin. Suomessa välittäjä myy vain omia toimeksiantojaan, Yhdysvalloissa taas kaikki välittäjät voivat välittää kaikkia kiinteistöjä koska myynnissä olevat kiinteistöt menevät yhteiseen tietokantaan. Ja tällöin ihmiset valitsevat välittäjän suositusten ja yleisen luotettavuusvaikutelman mukaan, tuollapäin myyntitapaan kiinnitetään oikeasti huomiota enemmän kuin meillä, jossa pääpaino on enemmänkin siinä onko putkiremppa tehty.

        Suomessa kiinteistönvälittäjä myy vain asunnon, käytännössä ei mitään muuta vaikka ilmoituksissa olisikin ympäripyöreitä "viihtyisällä paikalla sijaitseva..." -korulauseita. Siellä päin välittäjältä odotetaan selvitystä lähialueiden kouluista, sairaaloista ym. Ja sekin vaatii sitten sitä paikallistuntemusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8443
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe