Delhi

simppa56

Kokemuksia Delhistä

13

1422

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • simppa56

      Hei kaikki Intiaan matkaa suunnittelevat.Kävimme perheen kanssa Delhissä 16.07-21.07.2012.Hotellimme oli Grand Godwin joka oli hyvä ja suht koht halpa hotelli jossa oli hyvät huoneet missä oli sähköisiä toimintoja mm verhot aukesi sähköisesti ja valoja pysty säätelemään myös.Katu missä hotelli sijaitsi oli kyllä aika "pelottava"ensikävijälle!!Sitten kun oli ollut päivän siellä ei tuntunut enään pelottavalta.Illlalla emme liikkuneet sellä.Lentoasemalta kun vuokraat taksin "police offisista"joudut maksamaan etukäteen auton joka oli meillä 400 rupiaa.Mutta kun haimme taksin ulkona oli se niin pieni että siihen ei mahtunut matkalaukut (4) joten täytyi ottaa toinen josta joutu maksaan "extraa"!!Hotellin ulkopuolella on autoja jotka tarjoavat kuljetuksia mihin haluat .Epävirallisia "matkatomistoja".Täytyy muistaa sopia AINA etukäteen paljonko maksaa!!Kävimme Taij Mahalissa jonne maksoi 5000 rupiaa.Ei ollut kovin erikoinen vaan aika vaatimaton verrattuna muihin temppeleihin Delhissä.Siellä oli aika paljon nähtävää mutta jos ei halua katsella pelkästään temppeleitä tai vanhoja linnoja kannatta varata päivä jotta voi mennä Delhin ulkopuolelle.Tähän aikaan siellä oli todella kuuma 40 astetta ainakin!!Aina vaatteet märät!!Riksat oli hyvä kulkuneuvo siellä ja halpa.Se oli vaan että halusivat aina viedä "offiseen"!Älä suostu jos et halua tuhlata aikaa!!Tavaroiden hinnat oli kaupoissa samaa hintaluokkaa kuin meillä mikä oli aika yllätys?Rahan kerjääjiä oli jonkin verran ja jos haluaa antaa kannatta pitää pikkurahaa mukana (50) rupiaa on kuulemma "normaali".Temppeleihin oli turvatarkastuksia ja videoiden sisälle vienti kieltoja.Ruokatavaroita ei saa myöskään viedä mm Taij Mahaliin!Suosittelen matkustamista Intiaan jos ei kärsi kuumuudesta ja siitä kurjuudesta mitä joissakin maissa voi olla .Kuitenkin paikalliset asukkaat olivat iloisia ja tyytyväisen oloisia!!

      • Jäin myös

        Harri Repomiehen tapaan hämmästelemään etenkin tuota arviotasi kauppojen hintatasosta. Missä oikein olette käyneet ostoksilla? Hinnathan moninkerroin edulisemmat kuin Suomessa! Jopa elektroniikkaakin löytää edulisemmin kuin Suomesta, jos vähän vaivautuu etsimään.

        Hyviä ostospaikkoja ovat Karol Baghin alue ihan kokonaisuudessaan, Palika Bazaar ja siinä lähellä Connaught Place sekä legendaarinen Chadni Chowk. Jos on jotain tiettyä mielessä mitä hakee, niin kannattaa muistaa että tiettyjen tavaroiden myynti on keskittynyt ihan omille alueilleen, mikä on ostajan kannalta erityisen kätevää (tarjonnan runsaus, helppo tehdä hintavertailuja). Miten nämä alueet sitten löytää? Kysy keneltä tahansa deliitiltä, ystävällisiä neuvoja on aina tarjolla.

        Lisäksi aina kannattaa pitää mielessä Dilli Haat, jossa pääsee ostosmielessä tutustumaan Intiaan pienoiskoossa. Siellä voi myös nauttia ulkoilmalounaan jossain alueen Intian eri osavaltioiden tyypillisiä ruokia tarjoavissa ravintoloissa.

        Delhissä ei tosiaankaan tarvitse pidättäytyä pelkiin temppeli- tai 'linna'käynteihin. Suurkaupunkien tapaaan, Delhistä löytyy aivan kaikkea. Delhi this week kertoo erilaisista tapahtumista, alkaen aina konserteista vaikkapa nukketeatteriin, ja ihan kaikkea siltä väliltä.

        Mielenkiintoista, että Taj Mahal oli mielestäsi vaatimaton 'muihin Delhin temppeleihin verratuna'. Et sitten huomannut käyneesi naapuriosavaltion puolella Agrassa? Itse matkustin Agraan junalla, majoituin yhdeksi yöksi, kiertelin Argaa seuraavan päivän, ja palasin vuokra-autolla Delhiin illalla, sillä junat olivat niin täynnä etten saanut enää paikkaa. Kyyti maksoi Rs 1800, mikä on ihan kohtuullinen hinta sillä ostaessasi yhdensuuntaisen matkan, joudut maksamaan myös kuskin paluumatkan (siitäkin huolimatta, että kuski onnistuu hankimaan uuden kyydittävän paluumatkalle). En kinaa Taj Mahalin vaatimattomuudesta kanssasi, sillä sehän on jokaisen oma henk.kohtainen mielipide. Omasta mielestäni Taj Mahal on ainoa syy mennä Agraan, joka minun listallani lukeutuu yhdeksi tympeimmistä intialaisista kaupungeista, joissa itse olen vieraillut (vielä tympeämpiä lienevät Bhopal, Jalgaon ja Ajmer näin äkkiseltään mainittuina).

        Kerjäläiset Intiassa ovat oma lukunsa. Jokainen valitsee tapansa suhtautua heihin. Itse en koskaan anna rahaa kerjäläisille. Kun annat yhdelle, olet äkkiä muiden kerjäläisten saartamana. Omaatuntoaan voi lievittää antamalla rahaa hyväntekeväisyysjärjestöille, esim. School on Wheels on yksi sellainen monien muiden joukossa.

        Kuuma, monsuunia edeltävä aika ei välttämättä ole ihanteellisin hetki vierailla Delhissä. Väliin kesällä Delhiin asti ulottuvat Rajasthanin aavikolta puhaltavat hiekkamyrskyt, jotka tekevät olon lähes sietämättömäksi. Hiekka on hienon hienoa, silmät tuntuvat olevan täynnä sahanpurua ja kitalakea polttelee, kunnes monsuunisateet tuovat ainakin jonkinasteisen helpotuksen.

        Pari viikkoa vielä, ja sitten pääsen jälleen tuohon minulle niin rakkaaksi käyneeseen kaupunkiin. Toisin tällä kertaa vain pikapyrähdykselle, sillä matka jatkuu muutaman päivän päästä kohti Himalayan rinteitä. Ehkä sitten syyskuussa jää vähän enemmän aikaa pyöriä Delhissä ennen paluuta Suomeen.


      • 9+4

        "Normaali" palkka Intiassa on n. 1 €/päivä eli todella 50 rupiaa (noin 80 snt) kerjäläiselle on hyvä saalis.

        Joka paikassa ei ole yhtä kuuma, Delhi on varmaan se pahin kesällä. Sisäiset bussit/junat/lennot on tosi halpoja (esim. lento Delhistä Jaipuriin n. 20 €/suunta, vajaa tunti), päivässä ehtii kierrellä vähän enemmänkin Intiaa. Tosin olitte lyhyen aikaa perillä.

        Ihmetteln myöskin tuota, että tavarat on samaa hintaluokkaa kuin Suomessa...


    • Anne

      Yksi minun suosikkikaupungeistani Intiassa - toki Varanasia ei voita Delhikään.

      Kiva kaupunki, yllättävän helposti lähestyttävä, vilkas, meluisa, saasteinen, mutta täynnä elämää.

      Vinkki kohtuullisesta budjettihotellista kivalla alueella: Hotel Madonna. Huoneet kohtuuhintaisia ja intialaisittain siistejä, toki yrittävät rahastaa kaikessa muussa sightseeing -toureista lentokenttäkyyteihin. Noihin kuitenkaan ei kokenut matkustaja helpolla haksahda.

      Kivaa reissua! Meillä jälleen uusi kiertomatka lentojen osalta varattuna ja reitti suunnitteilla.

    • Harri Repomies

      Häh? Taj Mahal on Agrassa ja jos se oli mielestäsi vaatimaton niin olen ihmeissäni.
      Outo kirjoitus josta en päättele oikein muuta kuin että sinua on vedätetty oikein kunnolla ellet ole trolli. 50 rupiaa kerjäläiselle on suunnilleen sama kuin antaisit täällä romanikerjäläiselle 50 euroa.
      Ja mitkä tavarat siellä kaupoissa maksoi saman kuin Suomessa? Elektroniikka kenties kyllä, mutta vaatteet, korut, käsityöt tai vaikka Enfield moottoripyörä on murto-osan suomen hinnoista.

    • simppa 56

      Kiitoskommenteista!Vedätetty??Vesipullo 1,5l maksoi kaupassa n40 rupiaa.Päärynöistä pyydettiin 120 rupiaa.Ajelimme riksalla hinta 20-50 rupiaa. Tykkäämme juoda teetä ja kun katselimme kaupoissa niiden hintoja niin voi sanoa että suomessa saa paljon halvemmalla.Ja kyllä Taj mahal on Agrassa mutta ennyt ruvennut erittelemään missä mikin on.Näillä hinta tiedoilla mitä on mielestäni 50 rupiaa kerjäläiselle on "normaali" JOS haluaa antaa.Mutta kuten sanoin suosittelen matkustamista sinne !

      • himachal

        Kummallisen kallista vettä.. Itse en ole koskaan missään päin Intiaa maksanut litran vesipullosta kuin 13-15rupiaa. 5 litran vesi sitten 45 rupiaa. Päärynöiden hinnasta sanon ettei se ole hullu joka pyytää vaan joka maksaa, koskee kyllä myös kaikkea muutakin. Ja kerjäläiselle 50 rupiaa on todella suuri raha, jätä yksi nolla pois perästä ja silti on iso raha kerjäiselle! Yhdyn Repomiehen kommenttiin, että kyllä on taidettu vedättää ja kunnolla.


      • Intian matkaajat
        himachal kirjoitti:

        Kummallisen kallista vettä.. Itse en ole koskaan missään päin Intiaa maksanut litran vesipullosta kuin 13-15rupiaa. 5 litran vesi sitten 45 rupiaa. Päärynöiden hinnasta sanon ettei se ole hullu joka pyytää vaan joka maksaa, koskee kyllä myös kaikkea muutakin. Ja kerjäläiselle 50 rupiaa on todella suuri raha, jätä yksi nolla pois perästä ja silti on iso raha kerjäiselle! Yhdyn Repomiehen kommenttiin, että kyllä on taidettu vedättää ja kunnolla.

        Kyllä hintojen kanssa Intiassa saa olla tarkkana, vaikka nyt vesi maksaakin 15rupanaa litran pullossa ja 30litran pullossa huomattavasti vähemmän... mm. juusto maksaa 3000rs/kg (50€/kg!), samoin erilaiset lihatuotteet ovat kalliita. Maitotaloustuotteita, joita tuodaan Intiaan, ne maksavat aivan huisisti. Myös elektroniikka saattaa maksaa aivan yhtälailla, mitä meilläkin, jos kyseessä on uutta tekniikkaa. Muuten hintaso on halvempi, varsinkin, jos mukana on intialaista työtä.

        Hedelmät, vihannekset ovat halpoja ja hyviä. Moottoripyörä on halpa (meille) Enska maksaa euroissa n. 2000-2500 mallista riippuen, mutta on myös muistettava, että ne eivät ihan vastaa sitä mitä täällä meillä myydään, malleja on runsaasti ja eniten myydään 350kuutioisia malleja. Polttoaine on suhteessa paikalliselle tosi kallista ja meidänkin näkökannalla hinnakasta, dieselin ja bensan ero on huikea.


      • Harri Repomies

        Hmm. Olet näemmä maksanut tavaroista sen mitä on röyhkeästi pyydetty. Ensi kertaa varten voit varautua ottamalla selvää siitä mitä intialaiset itse maksavat erilaisista asioista. ¨
        Oppirahat on monasti ellei aina maksettava. Et kai luottanut mukavan ja luotettavan tuntuisen "virallisen, hallituksen hyväksymän" oppaan luikureihin? Siellä on ensikertalaisista leipänsä ansaitsevia huijareita jotka ovat kaikkea muuta kuin hallituksen hyväksymiä. Sivukujan matkatoimiston kylttiin tuommoisia siellä voi laittaa kuka vaan joustavan omantunnon omaava.


      • Intian_matkaajat
        Harri Repomies kirjoitti:

        Hmm. Olet näemmä maksanut tavaroista sen mitä on röyhkeästi pyydetty. Ensi kertaa varten voit varautua ottamalla selvää siitä mitä intialaiset itse maksavat erilaisista asioista. ¨
        Oppirahat on monasti ellei aina maksettava. Et kai luottanut mukavan ja luotettavan tuntuisen "virallisen, hallituksen hyväksymän" oppaan luikureihin? Siellä on ensikertalaisista leipänsä ansaitsevia huijareita jotka ovat kaikkea muuta kuin hallituksen hyväksymiä. Sivukujan matkatoimiston kylttiin tuommoisia siellä voi laittaa kuka vaan joustavan omantunnon omaava.

        Niin me kyllä ihan asuttiin Intiassa ja ostettiin paikallisten suosimista kaupoista ja tingittiin, pistettiin lisäksi joskus autonkuljettaja tai kotiapulainen tinkimään. Eikä meillä siten ole ollut oppaita. Ainahan sitä länkkäriä vedätetään Intiassa, vaikka on kuinka tarkkana.


    • simppa56

      Hei vielä.Viestilläni haluan antaa tietoja jostakin asioista joihin varautua esm Intiassa.Ei osto ohjeita.Koska monesti olen toivonut että jos matkustan johonkinm niin joku ihminen olisi kirjoittanut kokemuksista sieltä paikasta mutta harmikseni voin sanoa että aika vähän ihmiset kirjoittaa kokemuksistaan matkoista tai sitten käydään vai "tutuissa ja turvallisissa paikoissa!!

    • taukojalka

      Delhin kaupungissa vesipullon hinta on säädetty 15 rupiaan, mutta jostain saa kymmenellä. Jos asut keskustan alueella niin tottakai sinua yritetään kusettaa - se kuuluu (valitettavasti) kulttuuriin. Meidän Delhin/Intian seikkailuista voitte lukea osoitteessa:

      http://www.reissussa.fi/search/label/intia

    • kultaakolmiossa

      Delhi tarkoittaa uskomatonta vilinää, melua, ilman saasteita, kuumuutta ja niin rikkaita kuin köyhiä. Se on samalla kuitenkin kiehtova kohde, sillä tarjontaa on todella paljon jokaiseen makuun, oletpa sitten uskonnollisella, historiallisella, mietiskely tai jollain muulla matkalla. Omat ennakkoluulot kannattaa jättää kotiin ja lähteä matkaan avoimill amielin tutustumaan tyystin toisenlaiseen elämäntapaan ja perinteisiin, silloin ei pääse pettymään. Hintataso on suomalaisittain hullunhalpa, eli shoppailu on monien Delhiin suuntaavien harrastus. Samalla reissulla kannattaa sitten kierrellä vähän laajemminkin ns. Kultaisessa kolmiossa Delhi-Agra-Jaipur ja käväistä huokailemassa mm. Taj Mahalin luona ja eksoottisessa Tiikeripuistossa. Delhin nähtävyyksistä yms. pääsee helpoiten perille lukaisemalla seuraavan artikkelin: http://intia.info/kohteet-nahtavyydet/delhi-agra-jaipur-kultainen-kolmio

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      176
      1319
    2. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      311
      1050
    3. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      994
    4. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      23
      977
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      96
      862
    6. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      225
      844
    7. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      59
      835
    8. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      84
      808
    9. Nyt olis hyvä hetki tavata ja jutella

      Entinen parisuhde on paketoitu, ja nyt olisin vapaa mies sinun käyttöösi. Vieläkö tahdot mua? Aikaa on mennyt liikaa, mu
      Ikävä
      51
      758
    10. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      122
      742
    Aihe