Budapestistä muualle

Lähdössä elokuussa

Entä jos lähtisi vähän reissaamaan muualle Pudapestistä?

Mitä kokemuksia? Mikä olisi jännä kaupunki/paikka.

Ken tietää?

26

2271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voisin ehkä auttaa?

      Vaikea kysymys, koska vaihtoehtoja on niin paljon. Mistä tykkäät? Budapestista on tosi hyvät yhteydet joka suuntaan ja välimatkat on Keski-Euroopassa yllättävän lyhyitä.

      Esimerkiksi Wieniin tai Bratislavaan pääsee junalla jopa n. 2,5 tunnissa. Ihan helposti onnistuu aamujunalla meno ja iltajunalla paluu. Lisää junayhteyksiä voit etsiskellä Unkarin rautateiden Elvira-palvelusta: http://elvira.mav-start.hu/elvira.dll

      Lähempääkin tietysti löytyy nähtävää, jos vinkkaat vähän minkä tyyppistä paikkaa ajattelit.

    • vihjeeksi:

      Jos tosiaan aioit naapurimaissa vierailla tuollaisilla päivämatkoilla ja varsinkin nyt kesäaikaan, niin yksi asia neuvoksi: junalipun osto Budapestin asemilla voi kestää lähes yhtä kauan kuin itse matka. Tästä on omakohtaista kokemusta runsaan viikon takaa. Varsinkin itäisellä asemalla (Keleti pályaudvar) joudut seisoskelemaan vähintään tunnin tai pari täpötäydessä ja tulikuumassa pienessä kansainvälisen lipunmyynnin toimistossa (joka on mitoitettu niinä aikoina kun Unkarista ei niin paljon tehty ulkomaanmatkoja) odottamassa vuoroasi. Hankkimalla lipun etukäteen säästyy jonotukselta, mutta jos haluat ex tempore -tyyliin lähteä jonnekin minne sillä hetkellä tekee mieli, niin varaa tosiaan riittävästi aikaa jotta ehdit siihen junaan johon olet lippua ostamassa ja ota vesipullo mukaan.

    • Lähdössä elokuussa

      Sepä oli hyvä vihje! Kiitti vaan!

      Miten junalipun voi varata?
      Voiko jotenkin internetillä?

      Niin tosiaan ajattelin junailla Budapestistä eteenpäin.

      Lähden reissuun 17 elokuuta, joko silloin on pahin helle ohi?
      Junailen koko ajan Unkarin puolella. Miten ovat junat täynnä ja millaisia? Pitäiskö hankkia istumapaikka myös etukäteen?

      • ed.

        Unkarin rautateiden sivut löytyvät täältä: http://www.elvira.hu/

        Sieltä voi tehdä myös lippuvarauksia, mutten ole itse sitä tehnyt, joten en osaa sanoa, miten helposti se käytännössä onnistuu. Tosin, kun nyt kerroit, että aiot pysyä Unkarin rajojen sisällä, on aivan kätevää ostaa liput myös asemalta ennen lähtöä. Ruuhkainen on vain kansainvälinen puoli, ja kotimaan liput saa yleensä helposti liikoja jonottamatta. Istumapaikkaa ei kannata varata. Aina ei paikkavaraus ole mahdollistakaan ja vaikka olisi, harva sitä koskaan tekee.

        Junien tasosta voi sanoa, etteivät ne meikäläisiä intercityjä ja pendolinoja ole lähelläkään, mutta aivan siedettäviä varsinkin lyhyillä matkoilla. Ulkonaisesti ne ovat aika tylsän näköisiä, mutta suhteellisen siistejä sisältä. Jollet osta lippua ensimmäiseen luokkaan, joudut todennäköisesti istumaan kuuden hengen hytissä.

        Jotkut junat ovat hyvinkin täynnä. Yleisohjeena voisi sanoa, että kannattaa aina valita nopein juna, joka pysähtyy mahdollisimman harvoilla asemilla. Hidas juna, joka pysähtelee jatkuvasti ja erityisesti, jos sen lähtöaika on myöhään iltapäivällä, on se täysin. Jotkut työstä palaavia lähikaupunkeihin kuljettavat junat saattavat olla hyvin täysiä ja meluisia, joten niitä on hyvä välttää (sama koskee joitain varhaisia aamujunia). Valitse juna, joka ei heti lähdettyään pysähtele kaikilla lähiasemilla.

        Budapestissahan on kolme asemaa: itäinen (keleti), läntinen (nyugati) ja eteläinen (déli). Itäinen on suurin ja hoitaa mm. valtaosan kansainvälisestä liikenteestä. Läntiseltä lähtee junia epäloogisesti enimmäkseen Itä-Unkariin ja eteläiseltä Länsi-Unkarin eteläosiin. Ota ajoissa selvää, miltä asemalta mikäkin juna lähtee. Kaikille asemille pääsee kätevimmin metrolla, ja koska junamatkailu näyttää olevan osa reissuasi, tulee sellainenkin ohje mieleen, että jollet ole vielä varannut hotellia, ota se mahdollisimman läheltä Deák térin metroasemaa, jolla kaikki metrolinjat risteävät ja jolta siksi pääset helpoimmin kaikille asemille. Budan eteläosista käsin taas asemat ovat kaikkein hankalimman matkan päässä.

        Kyllä elokuun lopussakin voi olla helteistä. Unkarissa alkusyksy on tyypillisesti usein lämmin, joten yli 30 asteen lämpötilat ovat vielä syyskuussakin normaaleja. Kerran olen ollut Unkarissa elokuun viimeisellä viikolla niin että lämpötila pyöri 40 asteen tietämissä. Kuumaan voi siis varautua, mutta toisaalta helteisyys ei mikään varmakaan asia ole.


      • Elvirasta

        Junalipun voit ostaa Unkarin rautateiden Elvira-palvelusta: http://elvira.mav-start.hu/elvira.dll

        Kivoja ja ilmastoltaan miellyttäviä paikkoja kesällä ovat Tonavan rannan pikkukaupungit ja kylät, esim. Vác ja siitä lähtevä vuoristo.

        Hotellin valinnasta vielä, että vaikka toki Deák térin tuntumasta päsee helpoimmin kaikkiin metroihin, niin siinä keskikaupungilla on myös hyvin paahtavan kuuma. Ilmastointi hotellissa on joka tapauksessa tarpeen.

        Varsinkin Balatonin junat on täynnä kesällä. En kovasti suosittele Balatonia, koska se ei tarjoa suomalaiselle yleensä mitään erityistä elämystä. Suomessa on parempia järviä ja vapaita rantoja. Myös Debrecen on ihan kiva kaupunki, jossa on kyllä kesällä yleensä kuumempi kuin Budapestissa, joten jos pelkäät kuumaa, älä mene siihen suuntaan missä on enemmän mannerilmasto.


    • Kulkukoira

      Terveisiä Unkarista, kotiuduttiin äskettäin. Ellet ole ennen muuhun Unkariin tutustunut, Eger voisi olla sopiva kohde, ihmisen kokoinen kaupunki jossa on paljonkin ajateltu turisteja ja erityisesti kulttuurista ja kylpylöistä kiinnostunutta. Balaton on sitten oma lukunta, tutustumisen voisi aloittaa vaikkapa Siofokista jonne pääsee kätevästi junalla. Ja eipä unohdeta Debreceniä, jossa kaupan päälle saa matkalla pustaa mielin määrin. Lähde rohkeasti liikkeelle vain, netistä löytyy kyllä lisää tietoa.

    • Halló magyár

      Pécs eteläisessä Unkarissa. Kulttuuri- ja yliopistokaupunki. Paljon nähtävää.

      • solakka

        Kiertelimme Unkarissa pari viikkoa heinä-elokuun vaihteessa. Budapestistä junalla Bratislavaan, Keleti-asemalla oli yksi asiakas lippujonossa ennen meitä aamulla, junamatka kuuden loossissa oli ihan ok. Bratislava kiva, pieni ja halpa kaupunki. Bratislavasta junalla Pandorfin (Itävalta) kautta Györiin. Györ kaunis, pieni, käymisen arvoinen kaupunki. Györistä bussilla Balatonfurediin, matkalla hienot maisemat. Balaton on mielenkiintoinen kohde. Hienosti meni neljä päivää asuen villassa, kuljeskellen rannoilla ja puistoissa. Risteilimme vesibussilla Balatonilla ja retkeilimme bussilla ja junalla Balatonin ympäristössä. Balaton on samanlainen kuin mikä tahansa Välimeren rantakohde, ravintoloita, kauppoja ja kaikenlaisia aktiviteettejä joka makuun. Edullinen hintataso. Balatonfuredistä matkustimme junalla Budapestiin, jossa ihmettelimme kaunista kaupunkia vielä pari päivää. Hauska kokemus oli riverride.com bussilla pitkin Tonavaa. Unkari on hieno matkailumaa, edulliset hinnat ja paljon nähtävää vain parin tunnin lentomatkan päässä.


    • TTK

      Szolnok on mainio vaihtoehto.
      Suosittelen Trojka-hostellia, joka sijaitsee
      keskustasta katsoen kävelysillan toisessa päässä.
      Asialliset hinnat ja hostellin välittömässä läheisyydessä
      sijaitsee vesipuisto.

    • yhdistelmäloma

      Budapestista pääsee myös lentämällä helposti ja edullisesti vaikka mihin. Edullisesti pääsee esim. Wizzairilla, joka lentää Budapestistä parissa tunnissa esim. Barcelonaan, Kreetalle, Sisiliaan tai Milanoon. Lentoja on usein tarjouksessa ja ne voi ostaa netistä etukäteen.

      • rfgbggg

        Joutuu vain kesää odottamaan ,jos aikoo Wizzairilla lentää Budapestiin


      • Kaunis Marjaana
        rfgbggg kirjoitti:

        Joutuu vain kesää odottamaan ,jos aikoo Wizzairilla lentää Budapestiin

        Budapestiin voi toki lentää Suomesta muullakin yhtiöllä, ja ottaa vaan sen reissuun Budapestista eteenpäin Wizzairilla :-)


    • ei finnairilla

      Just niin on hyvä menetellä, kun vaan ei lennä Finnairilla !! Tulee turhan kalliiksi syödä Finnairin tarjoa sämpylä koneessa.
      Ja katsella niin tarjoilijoiden tympeitä naamoja .

      • Millä sinä lentelet?

        Meneekö Suomesta Budapestiin tällä hetkellä mikään muu yhtiö suoraan?

        Aika monethan lentää Finnairilla, koska noinkin lyhyellä välillä on mukava kun pääsee suoraan perille ilman vaihtoja.

        Mutta ei kaikkia haittaa koneen vaihto, ja voihan vaihdon suunnitella niinkin että siihen jää tarpeeksi aikaa katsella myös vaihtokaupunkia ja saa ikään kuin kaksi kohdetta samalla kertaa. Onneksi on vaihtoehtoja niin voi valita. Mitä vaihtoehtoja tällä htkellä on Finnairin lisäksi, kun Wizzi menee vasta kesällä ja Malevi lopetti?


    • tervetuloa budaan

      RYANAIR Tampereelta lentää suoraan kaksikertaa viikossa Tiistai ja Lauantai
      Suosittelen ehdottomasti

      • Miten Pirkkalaan?

        Ai Tampereelta ... mutta juna Tampereelle kestää 2 h ja maksaa n. 50 e ja se ei mene Tampereen lentokentälle, joka on Pirkkalassa. Matka Tampereen rautatieasemalta Pirkkalaan vie vaihtoineen bussilla pari tuntia ja taksilla n. 20 min mutta maksaa n. 50 e.

        Jos lähtee pääkaupunkiseudulta Tampereelle, varsinkin jostain muualta kuin pääradan varresta, niin siihen menee äkkiä aikaa ja rahaa niin paljon että ei kannata. Tampere on varmaan ihan hyvä vaihtoehto tamperelaisille tai pohjoisesta päin tuleville. Kolmasosa suomalaisista asuu kuitenkin Tampereen eteläpuolella.


      • Hyvä Ryanair
        Miten Pirkkalaan? kirjoitti:

        Ai Tampereelta ... mutta juna Tampereelle kestää 2 h ja maksaa n. 50 e ja se ei mene Tampereen lentokentälle, joka on Pirkkalassa. Matka Tampereen rautatieasemalta Pirkkalaan vie vaihtoineen bussilla pari tuntia ja taksilla n. 20 min mutta maksaa n. 50 e.

        Jos lähtee pääkaupunkiseudulta Tampereelle, varsinkin jostain muualta kuin pääradan varresta, niin siihen menee äkkiä aikaa ja rahaa niin paljon että ei kannata. Tampere on varmaan ihan hyvä vaihtoehto tamperelaisille tai pohjoisesta päin tuleville. Kolmasosa suomalaisista asuu kuitenkin Tampereen eteläpuolella.

        Eiks se maksa saman jos lähtee Tampereelta Helsinkiin. Turku on eteleäpuolella Tamperetta. Mene Wizzairilla kesäisin.
        Minua ainakin v.ituttaa Vantaan lentoasema ,ja paskantärkeät ihmiset siellä pyörimässä. Ja Finnairin tarjoilijat koneessa
        Jees Ryanair. noin 50 eur edestakaisin


      • ei vantaalle
        Miten Pirkkalaan? kirjoitti:

        Ai Tampereelta ... mutta juna Tampereelle kestää 2 h ja maksaa n. 50 e ja se ei mene Tampereen lentokentälle, joka on Pirkkalassa. Matka Tampereen rautatieasemalta Pirkkalaan vie vaihtoineen bussilla pari tuntia ja taksilla n. 20 min mutta maksaa n. 50 e.

        Jos lähtee pääkaupunkiseudulta Tampereelle, varsinkin jostain muualta kuin pääradan varresta, niin siihen menee äkkiä aikaa ja rahaa niin paljon että ei kannata. Tampere on varmaan ihan hyvä vaihtoehto tamperelaisille tai pohjoisesta päin tuleville. Kolmasosa suomalaisista asuu kuitenkin Tampereen eteläpuolella.

        Ei muuten mene juna Vantaan lentoasemallekaan


      • Vantaa rules!
        ei vantaalle kirjoitti:

        Ei muuten mene juna Vantaan lentoasemallekaan

        Ei mene vielä mutta pian menee, Aviapoliksen pysäkkiä rakennetaan jo. Nyt junalla pääsee Tikkurilaan ja siitä paikallisbussilla 10 minuutin välein lentokentälle. Matka on helppo ja nopea ja edullinen.

        Vantaan lentokenttä on kyllä tosi hyvä kenttä, ihan mihin kenttään vaan verrattuna, mutta erityisesti Turkuun tai Tampereeseen verrattuna .-).

        En ole Finnairilla lennellyt vähään aikaan Budapestiin, en moneen vuoteen. Onko ne lentoemännät tosiaan vielä niin tylyjä kuin takavuosina? Luulisi, että nykyisessä työtilanteessa saisi aika helposti hymyilevääkin työvoimaa. Ainakin joillakin muilla reiteillä Finskin emojen palveluasenteessa on tapahtunut selvää edistymistä.


      • Jees Ryanair
        Vantaa rules! kirjoitti:

        Ei mene vielä mutta pian menee, Aviapoliksen pysäkkiä rakennetaan jo. Nyt junalla pääsee Tikkurilaan ja siitä paikallisbussilla 10 minuutin välein lentokentälle. Matka on helppo ja nopea ja edullinen.

        Vantaan lentokenttä on kyllä tosi hyvä kenttä, ihan mihin kenttään vaan verrattuna, mutta erityisesti Turkuun tai Tampereeseen verrattuna .-).

        En ole Finnairilla lennellyt vähään aikaan Budapestiin, en moneen vuoteen. Onko ne lentoemännät tosiaan vielä niin tylyjä kuin takavuosina? Luulisi, että nykyisessä työtilanteessa saisi aika helposti hymyilevääkin työvoimaa. Ainakin joillakin muilla reiteillä Finskin emojen palveluasenteessa on tapahtunut selvää edistymistä.

        Tarvii odotella , että saatte junanne kulkemaan . Tai v..ittuako siellä ruuhkasella kentällä juo 8 eur kaljaa ja katselee niitä typeriä Hesalaisia .kun halvemmalla pääsee Budaan muualta.
        Kentän kun ei ole väliä yhtään. Hinta ratkaisee koko matkan.

        Tarjoilijat Finnairin koneissa ovat kamalia. Tulisi vaan Japanista tai Thaimaalaisia tarjoilijoita enemmän.


    • Monasti mennyt

      Miksi mennä kalliilla taxilla Pirkkalaan? Tampereen rautatieasemalta lähtee bussi joka menee Pirkkalan lentokentälle ja kyytti maksaa vain 6e hlö.

      • nor1

        Jos pystyy hyvissä ajoin lennon varaamaan, niin silloin Norwegian, esim meno-paluu halvimmillaan 102 euroa Hki-Budapest....


    • 3+14

      Mä tiedän. Menkää junalla Serbiaan. Siellä on edullista ja mielenkiintoista. Meidät Serbia yllätti positiivisesti ja on hyvinkin paljon mahdollista että sinne suunnataan uudelleen :)

    • JUNALIPUT voitte ostaa helposti täältä, eli Budapestin keskustasta, 5 minuuttia Deák térin metroasemalta :-)
      osoite 1051 Budapest , József Attila utca 16.
      auki ma-pe: 09:00-18:00
      sekä Unkarin matkalle, vaikka Serbiaan ja retkiliput Wieniin jne

      • hyvä tietää

        Kiitos tästä tiedosta! Osaisitko vielä arvioida, kuinka kauan siellä normaalina arkipäivänä joutuu jonottamaan? Ostin nimittäin viime kesänä junaliput Belgradiin Keletiltä ja saihan ne toki sieltä, mutta lipputoimistossa oli sellainen ruuhka, että jonotus kesti lähes kaksi tuntia. (Nyt tietysti joku kysyy, miksen ostanut etukäteen netistä, mutta se ei olisi ollut mahdollista, koska tein matkasuunnitelman vasta viime hetkellä).


    • olen ostamassa itsekin matkaliput yllä olevalta kun menen esim Ljubljanaan, Bratislavaan... jonotusta tässä en muista :-) ehkä 10 minuuttia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe