HONDAT JA BEMARIT LIETTULAISLIIGOJEN SUOSIOSSA

justersone

Suomalaisilta autoilijoita on varastettu etenkin Honda-merkkisiä henkilöautoja Latviassa tänä kesänä. Vakuutustutkija Hannu Manninen Pohjola Vakuutuksesta sanoo, että jos Latviaan matkustaa omalla autolla, kannattaa auton yösäilytystä miettiä tarkkaan.

Tosin auto voidaan viedä myös keskellä kirkasta päivää.

– Tänä kesänä on ollut riski, että Honda-autoja häviää siellä. Esimerkiksi vartioitu parkkipaikka voi olla sellainen, mistä auto häviää.

Autovarkaiden keskuudessa Hondien lisäksi BMW-merkkiset autot ovat suosiossa. Manninen kertoo, että rikollisilla on käytössään laitteisto, jolla auton käynnistyksenestojärjestelmä voidaan ohittaa.

– Ensin autoon murtaudutaan esimerkiksi ikkuna rikkomalla, sitten autoon kiinnitetään laitteisto, jonne naputellaan tiettyjä koodeja. Siten auto saadaan liikkeelle.

Auto voidaan viedä todella nopeasti vaikka valvontakameroiden alta.

– Jos on erikoistunut tietyn auton varastamiseen, varkauteen ei mene kuin pari kolme minuuttia. Minulla oli tutkittavana tapaus, jossa BMW-merkkinen auto vietiin hotellin vastaanottoaulan ikkunan alta, jossa oli valvontakamera.

Manninen uskoo, että rikolliset saavat tietoonsa autoteollisuuden käyttämät järjestelmät teollisuuden tietovuotojen kautta.

– Tämä on ikuista kilpajuoksua autoteollisuuden ja rikollisuuden välillä. Todennäköisesti tietotekniikka, jota käytetään auton liikkeelle saamiseen, tulee jotain kautta auton valmistajilta. Siellä joku vuotaa tietoa, Manninen sanoo.

Osa autoista saadaan takaisin, osa voi löytyä purettuna, suuri osa jää kuitenkin kateisiin.

(LÄHDE MTV3)

Katso Pohjola Vakuutuksen vakuustutkija Hannu Mannisen haastattelu: (Huomenta Suomi 23.7.2012)








http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/07/1584513/matkalainen-varo-nama-autot-lahtevat-suomalaisten-alta-latviassa


AUTOMATKAILIJA:

varusta autosi rattitangolla

ota rekisteriote yöksi huoneeseen

tarkista vakuutuksesi

ps ja muistakaa että suomessa varastetaan montakymmentä autoa päivässä...joten ei syytä paniikkiin

7

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikä maa

      Eikös tuossa uutisessa puhuta Latviasta?

      • no honda

        mutta tekijät Liettuasta....


    • Asialla ovat omaisuusrikoksiin erikoistuneet liettualaisliigat, joiden toimialueena on koko pohjoinen Eurooppa.

      Latviassa suomalaisten omistamia Honda CR-V-maastureita on lähtenyt kesän aikana varkaiden matkaan jo kuusi kappaletta, todennäköisesti määrä kasvaa kesän myötä.

    • highway

      Syksy pimenee ja itäeurooppalaiset autovarasliigat voivat jälleen olla liikkeellä, ehkä juuri Sinun kulmillasi. Saksassa ulkomaiset varasliigat aiheuttavat jo suurta riesaa, mutta eivät ole tuntematon käsite Suomessa. Kannattaa katsoa, miten autoaan säilyttää ja millä tavoin sen varustaa varkaita vastaan.

      Suomi ei enää pitkään aikaan ole ollut se lintukoto, jollaisena sen saimme aikoinaan pitää. Röyhkeät itäeurooppalaiset ja baltialaiset autovarasliigat voivat iskeä etenkin Puolasta, Liettuasta ja Latviasta. Auto voi kadota jälkiä jättämättä, nopeasti Tallinnan-lauttaan.

      Siellä jossakin auto joko myydään eteenpäin tai puretaan nopeasti osiksi ja kaupitellaan niitä nettihuutokaupassa.

      Suljettu tallikaan ei aina ole tae, sillä autoja seurataan, tilaustyönä. Arvoautot ja keräilyautot ovat vaaravyöhykkeessä, eikä hyväkään hälytin ehkä auta. Virran ja polttoaineen syötön katkaisutoiminto on sinänsä hyvä ratkaisu, mutta varkaat voivat nostaa auton niine hyvineen umpinaiseen kuljetusautoon ja kadota.

      Nopeasta toiminnasta esimerkkinä joitakin vuosia sitten sattunut tapaus, jossa arvoauto varastettiin Helsingissä, ajettiin saman tien Tallinnan-lauttaan, Tallinnasta suoraan lentokentälle, jossa se lastattiin kuljetuskoneeseen. Auto löydettiin vain sattuman kautta Valko-Venäjältä – saman päivän iltana…

      Kotimaiset autovarkaat ovat tietenkin oma lukunsa.

    • co-operation1

      Liettualaiset autovarkaat veivät tullin pääjohtajan katumaasturin

      http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Liettualaiset autovarkaat veivät tullin pääjohtajan katumaasturin/1135268088017

      • ronaldas

        Poliisin mukaan uusimmalla tekniikalla varustetut liettualaiset autovarkaat ovat vieneet jo 15 ajonestolaitteella varustettua autoa, kertoo Helsingin Sanomat.

        Liettualaiset ovat varastaneet vuoden aikana kymmenkunta Volkswagen Caravelle T4:ä, kolme Honda CR-V:tä ja kaksi BMW X6:tta. Poliisi arvelee, että uusista teknovarkaista voi tulla melkoinen riesa.

        Helsingin Sanomien mukaan ajonestolaitteet ohittavia apuvälineitä saa internetistä 10 000–20 000 eurolla.

        Esimerkiksi BMW-varkauksiin syyllistyneiltä löytyi Nokian kännykän kuoriin sullottu laite, jonka avulla autot sai käyntiin. Honda-autoihin varkaat onnistuivat ujuttamaan oman ohjelmistonsa. Volkswaheneista varkaat saivat ajonestolaitteen kokonaan syrjään.

        AL


    • NORGE IDAG

      Julkaistu: 16-07-2012
      Yhteiskunta | rähmis
      Yksi Norjan suurimmista uhista: Liettualaiset rikolliset

      “Schengen-alueen myötä siunaantuneista ongelmista paasaaminen on po­pu­lis­ti­sta pu­hetta, mille ei löydy yksi­se­lit­teis­tä ti­las­tol­lis­ta pe­rus­taa”, valisti kansalaisia aamuinen Hesarin vieraskynä, mikä ei tällä(kään) kertaa todellakaan ollut sieltä penaalin terävimmästä päästä.

      Tuorein halpaan populismiin sortunut taho on Norjan keskusrikospoliisi. He nimittäin väittävät, että yksi Norjan valtion suurimmista tulevaisuuden uhista on liettualaiset rikolliset, joiden kädentaitoja voi ihailla vaikkapa oheisesta kuvasta niiltä osin kuin pikselöinti sen sallii.

      Keskusrikospoliisin piakkoin julkistettavassa raportissa kirjoitetaan, että “monet ulkomaalaiset ryhmittymät ja verkostot ovat vahvistaneet asemiaan Norjassa”.

      Kripon taktista yksikköä johtavan Eivind Borgen mukaan liettualaiset löytyvät monen synkän tilaston kärkisijoilta. Viime vuonna liettualaiset pitivät esimerkiksi ykkössijaa 520 tapauksellaan maasta rikollisuuden vuoksi karkotetuista. Liettualaiset muodostavat 7. suurimman ulkomaalaisryhmän Norjassa.

      “Samaan aikaan varottava leimaamasta kaikkia liettualaisia, joita Norjassa asuu noin 25.000. Hyvin harvat heistä puuhastelevat rikollisuuden parissa”, Borge sanoo.

      Myöskin murtotilastojen kärkisijaa liettualaiset hallitsevat ulkomaalaisten osalta. Huimausaineita kulkeutuu aina vaan enemmän Balttiasta ja liettualaiset ovat viime vuosina kunnostautuneet myös ihmiskaupan saralla. Keskusrikospoliisin mukaan tekojen taustalta löytyy usein järjestäytyneet rikollisliigat.

      Liettualaisen rikollisuuden kasvu alkoi talouskriisin myötä vuonna 2008. Yhteispohjoismainen analyysi Liettuan rikollisuudesta vuodelta 2009 osoitti, että monet liettualaisrikolliset toimivat yli rajojen kaikkialla Skandinaviassa.

      “Me näemme kansainvälisen trendin, jossa rikollisuus toimii yhä rajattomammassa ympäristössä”, Borge sanoo.
      Lähde: Verdens Gang

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      180
      1553
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      57
      1058
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      40
      822
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      781
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      115
      730
    6. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      717
    7. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      696
    8. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      679
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      644
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe