Sopisiko englanninsprinkku meille?

toinenkoira

Haluaisin kuulla mielipiteitänne englanninspringerspanielin sopivuudesta meidän perheeseen :)

Liikuntaa tuleva perheenjäsen saisi aamulla n. 15 min pissatus, päivällä 1/2-1 tunnin lenkki, ja illalla 1-2 tunnin lenkki. Uimaan pääsisi ja metsään juoksentelemaan vapaasti. Harrastamaan alettaisiin ehkä TOKOa ja muuten olisi kotikoira.

Perheeseen kuuluu minun lisäksi mieheni ja tyttäremme 17 ja poikamme 14 ja 8.
Meillä on myös cotton de tulear rotuinen poika koira, jonka kanssa tyttäremme harrastaa agilityä. Ikää koiralla on 5 vuotta.

Asumme kaupungissa, omakotitalossa ja omaa pihaakin löytyy.

Eli mielipiteitä asiasta ? :)

9

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksinkertaisesti.

      Sopii sellainen teille :-)

    • että

      Englanninsprinkku on metsästyskoira, meiltä lähti pentueesta yksi suunnilleen samankaltaisiin oloihin, ja tuli bumerangina takaisin kun oli liian aktiivinen. Metsästyskoira vaatii metsästystä, sitä varten sillä ne vietitkin on.

      • juu no oh

        Eivätpä metsästäjät paljoa vaikuta koiriaan paljoa aktivoivan ja liikuttavan metsästyksen ulkopuolella. Jos koira tarvitsee paljon liikuntaa, se tarvitsee sitä halki elämänsä, eikä vain metsästyskausina. Metsästäjälle pääseminen ei takaa koiralle aktiivisempaa elämää, sillä eihän metsästys kestä kuin pienen osan vuodesta, eikä monikaan metsästäjä ole kiinnostunut agilitysta, vesipelastuksesta ym. harrastusmielisemmästä koiratoiminnasta metsästyksen lisäksi. Itse uskon koiran olevan tyytyväisempi reippaana harrastuskoirana (ympäri vuoden) kuin vain pelkkänä metsästyskoirana (pienenä osana vuodesta: metsästyksen ulkopuolella vain peruslenkit ja pienimuotoinen treenaaminen välissä).

        Jos koira kärsii ilman metsästystä, se kärsisi suurimman osan vuodesta.

        Vaikka ihminen olisi kuinka aktiivine metsästäjä, en suosittele hänelle koiraa, jos hän ei muuta varten kloiraa ole hommannut. Kunnon harrastustoiminta vaatii myös mielenkiintoa sellaiseen.


      • spanieliniini

        Metsästyskö sen ratkaisi, että koira turhautui? Eikö englanninspringerspanieli voi metsästäjälle olla liian aktiivinen? Mitä metsästäjät harrastavat koiriensa kanssa riistanrauhoitusaikana? Suurin osa ei paljon mitään, vaan jättävät koiran ulos turhautumaan ja haukkumaan kevään ja kesän ajaksi, eli hyödyntävät koiran turhautuneisuutta sen sitä mukaa korostuneella vahtivietillä.


    • sha-la-la-la

      Suuri osa englanninspringerspanieleista kuten muutkin spanielit elävät tänä päivänä ei-metsästävissä kodeissa. Minusta rotu sopii lyhyen kuvauksen jälkeen teille hyvin.

      • koiranomistaja :P

        Meillä on samantapaisissa oloissa springeri, ja hyvin on kaikki mennyt (: Ikinä ei koiran kanssa ole metsästetty, eikä tästä ole mitään ongelmia tullut!


    • kahdenrodun kasvatta

      NIIN valitettavasti se pitää paikkansa ettei niitä enään käytetä metsästykseen kun nimeksi. Rotu on kuitenkin alunperin jalostettu metsästykseen ja näin ollen sieltä geeneistä löytyy varmasti riista viettisyyttä kun se osataan vaan herätellä.
      Englannin sprinkku nauttii metsästyksestä,on se sitten vesilintu tai kanalintu metsästystä. On mielestäni rodun tulevaisuuden kannalta tärkeää että metsästys ja näyttely puoli kulkevat rinnakkain eikä erotella vain näyttely tai vain metsästys koiriin.
      Onhan olemassa niinsanotut metsästys linjaiset enkku ja cockeri ja nämä on sitten pelkästään metsästykseen sopivia ilman rotumääritelmää olevia koiria jotka saa sen entisen kakkosen näyttelyistä "armosta " että saavat sen kva tittelin. Itse metsästän niillä Show linjaisilla ja olen ollut tyytyväinen kaikki toimii ja riistta on saatu melko hyvin.

      • juu no oh

        Joka suunnissa halki kevään ja kesän näkyy haukkuherkkiä, stressaantuneita metsästyskoiria, kun niiden omistajat koko metsästyskauden ulkopuolisen ajan vain nauttivat viinaa sohvalla telkun ääressä. Ei koiraa sellaiselle, joka aikoo hommata koiran vain metsästykseen. Koira tarvitsee paljon liikuntaa ja virikkeitä halki vuoden.


    • omeropomero

      melkein samanlaisissa olissa pidetään meidän enkuusprinkkua mutta se saa juoksennella pihalla ilman etä se karkasii koska asutaan maalla .Eli kyll teille sopis

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      88
      1701
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      118
      1432
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      109
      953
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      936
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      41
      773
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      698
    7. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      671
    8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      661
    9. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      29
      615
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      613
    Aihe