Aihe

Viimeinen vuosi ahdistaa

stressaantunut abi

Olen 19-vuotias tyttö. Aloitin kolme vuotta sitten opiskelemaan kaksoistutkintoa, eli siis ammatillista koulua sekä lukiota. Ensi keväänä neljän vuoden aherruksen jälkeen musta pitäis valmistua ravintolakokki ja ylioppilas. Jos pääsen yli tästä suunnattomasta ahdistuksesta!

Koulun aloittaessani 16-vuotiaana muutin omilleni. 18-vuotiaana kyllästyin pelkillä opintotuilla kitkutteluun (käteen jäi n. 300 e kuukaudessa) ja menin viikonlopputöihin. No niitä töitähän riitti ja riittää edelleen niin paljon kun vain jaksaisi tehdä. No, kun on 5 päivää viikossa koulussa ja loput 2 töissä, muutaman viikon jälkeen alkaa jo vähän ottaa voimille.
Nyt olen tämän kesän paiskinut samaisessa työpaikassa hommia kokopäiväisenä, ilman huolen häivää.

Elokuun ja koulun alkamisen lähestyminen ahdistaa. Opinnäytetyötä pitäisi tehdä ja saada se syksyllä palautettua ja samalla luettua syksyn ylioppilaskirjoituksiin. Missä välissä? En ole moneen vuoteen asunut enää vanhempieni luona joten tarvitsen rahaa joten töissä on käytävä.

Tällä hetkellä ensi kevät ja ylioppilaslakki, sekä ammatillisen tutkinnon valmistuminen tuntuu todella kaukaiselta. En varmasti ole ainut joka kokee opiskelupaineita, nyt kaipaan sitä tsemppiä! Kiitos!

1

118

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • opeopeope

   Ensinnäkin nostan sinulle ja sisukkuudellesi hattua. Enkä ihmettele ahdistustasi elokuun lähestyessä. Mutta jos olet selvinnyt tähän asti niin ihan varmati ensi vuodestakin.

   En tunne opiskelualasi opiskelusysteemiä ( toisen alan edustaja). Miten teillä rytmitetään ammattiaineet ja lukioaineet vai rytmitetaankö mitenkään? Siis eri jaksoissa tai viikkoina vai ihan sekaisin?

   Jos mahdollista jaksota itsellesi ensi lukuvuosi. Ensin syksy ja sitten kevät. Keskity siihen mikä on meneillään ja jätä toinen asia odottamaan. Jos teet opinnäytetyöyä niin keskity siihen. Lukio aineet toisena päivänä tai viikkona. Tämä ei ole helppoa, mutta yritä.

   Voisitko mitenkään hellittää työntekoa tilapäisesti? Tulisitko toimeen jonkin aikaa ihan minimi tuloilla?

   Miten paljon opinnäytetyöltä vaaditaan? Onko se kirjallinen työ vai jonkilainen työnäyte tai näyttö? Asetatko riman kuinka korkealle?

   Tärkeimmäksi ohjeeksi antaisin, että teet ihan kirjallisen opiskelusuunnitelman itsellesi. Keskustele opon ja ryhmänohjaajan kanssa. Heille kuuluu ohjaus myös näissä asoissa.

   Tsemppiä!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   324
   21271
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   334
   6107
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   358
   3921