Elintarvikkeet

Mänty

Elintarvikkeiden hintataso Ponta Delgadassa ja mistä saisi ne edullisimmin?
Ravintoloiden hintataso, vinkkejä hyvistä ruokapaikoista, aamiaisen hinta?

5

425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elintarvikkeiden hintatasosta Portugalissa ja Suomessa antanee parhaimman yleiskuvan Eurostatin melko tuore vertailutilasto. Ruoan osalta se, mikä Suomessa maksaa 1,25 e, maksaa Portugalissa 0,90 e. Kuljetuskustannuksista ja pienestä markkinasta johtuen elintarvikkeiden hinnat ovat Azoreilla ovat jonkin verran kalliimmat kuin kuin Portugalin mantereella, mutta keskimäärin kuitenkin vähintään viidenneksen edullisemat kuin Suomessa. Vaatimattoman lounaan saa noin 5 eurolla, illalisen a la carte hinnat alkavat hieman alle 10 eurosta. Viinipullon hinta ravintolassa alkaa noin 10 eurosta. Olut (noin 0,33 l) ravintolassa/kahvilassa on luokkaa 1,20-1,50 e, tuoppi (0,4 l) parin euron paikkeilla. Viiniä saa halvimmillaan lasin eurolla, viinaa 3 eurolla. Makea kahvilevän hinta on yhden euron tietämissä, kuppi expressokahvia maksaa noin 60 snt, maitokahvi 80 snt ylöspäin.

      Sämpylöiden hintahaitari kaupoissa on luokkaa 15 snt - 30 snt. Leivät maksavat painosta riippuen hieman alta euron - 1,50 e. Maitolitra maksaa on noin 60 snt, 5 litraa vettä noin euron. Erilaisia leikkeleitä ja juustoja on saatavilla. Vihannesten ja hedelmien paras ostospaikka on katettu tori, Mercado da Graça.

      Edullisin Supermarket on tutkimusten mukaan Continente Parque Atlânticon kauppakeskuksessa. Muita Supermarketteja ovat SolMar ja Manteiga. Jos oleskelu on lyhyt, niin tuskinpa on suurta merkitystä, missä ostoksensa tekee. Mitään turistihintoja meillä ei täällä ole.

      Minkähänlaisesta aamiaisesta mahtaa olla kysymys? Portugalilasien tyypillinen aaamiainen on torrada eli kaksi paahtoleivöän viipaletta voilla voideltuina. Hinta lienee luokaa 1-2 e. Täytetyt sämpylöitä on yleisesti tarjolla, hinta parin euron luokkaa. Samoissa hinnoissa ovat todenäköisesti myös juusto-kinkkutoastit.

      Kotisivuillani on mainittu muutamia ravintoloita. Niille löytää näpäyttämällä nimimerkkiäni. Kaikkiruokaisella ei ole ongelmaa. Ponta Delgadan keskustassa on sekä perinteisiä että moderneja ravintoloita, viimeksi mainittuja löytyy etenkin Portas do Marin satamakeskuksesta.

    • jpl4

      Saakohan täältä Ponta. Delgadasta puurohiutaleita? Olemme täällä useita viikkoja, mutta ei ole vielä löytynyt. Pieni ongelma, mutta olisi mukava saada oikata aamupuuroa :)

      • Kaupoissa on yleisesti kaurahiutaleita. Luontaistuoteosastoilta löytyy usein myös ruis- ja ohrahiutaleita. Kaurahiutaleet=flocos de aveia, ohrahiutaleet=flocos de cevada, ruishiutaleet=flocos de centeio. Suositan supermarketteja Manteiga, Continente ja SolMar.


      • jpl4
        masseur kirjoitti:

        Kaupoissa on yleisesti kaurahiutaleita. Luontaistuoteosastoilta löytyy usein myös ruis- ja ohrahiutaleita. Kaurahiutaleet=flocos de aveia, ohrahiutaleet=flocos de cevada, ruishiutaleet=flocos de centeio. Suositan supermarketteja Manteiga, Continente ja SolMar.

        Paljon kiitoksia masseur. Täytyy huomenna käydä etsimässä kaupasta. Tänään oli jo säänkin puolesta hieno päivä täällä. Olemme olleet vasta pari päivää täällä ja viihtyneet! Upea paikka.


      • jpl4 kirjoitti:

        Paljon kiitoksia masseur. Täytyy huomenna käydä etsimässä kaupasta. Tänään oli jo säänkin puolesta hieno päivä täällä. Olemme olleet vasta pari päivää täällä ja viihtyneet! Upea paikka.

        Unohdin mainita vielä yhden mahdollisuuden, joka on amerikkalaisten tavaroiden kauppa nimeltä Liberty Store São Gonçalossa, samassa liikekeskittymässä, jossa sijaitsee SolMar Hipermercado, eli VIP-hotellin naapurissa. Libertyssä myydään paitsi tavallisia kaurahiutaleita, myös valmiiksi maustettuja (marja ym.), joita valmistaa amerikkalainen jätti Quaker Oats.

        Tulkaa käymään! Minulla on tietoa parin muunkin suomalaisen oleskelusta Ponta Delgadassa tällä hetkellä. Yhteystietoni ovat netissä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2886
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2248
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      23
      1787
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1519
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1397
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe