nykynuoriso ... mitä vattua

kunhan valitan.

Ikäsota on loppumaton kuilu....

mikä on nykyään sitä LAPSUUSAIKAA? syntymästä neljä-kuusi vuotta eteenpäin...
ihan meni kylmän väreet kun pikkukylän 7 v. lapsetkin olivat kuin mitäkin teinejä.
herraisä sitä huutamista ja v*ttuilua. ihan oksetti kun piti esittää olevinaan niin kovaa jätkää.
kaupassakin 7-10v. pikkulissu tytöt ostaa meikkiä huorameikit naamassa ja samalla teiniasenteella.
joo silloin kun minä olin 7-v kyllä "meikkasin" kerran kouluun ja siihen se jäikin.
varsinainen murkku ikä alkoi 12 vuotiaana ja varsinainen meikkaaminen 14v.
ja nämä vanhemmatkin.. 13-15 vuotiaat. opetelkaa käyttäytymään.
ei taida pikkunatiaiset ymmärtää että lapsuus on kultaa. tervetuloa sitten aikuisuuteen, kyllä meinaan sitte ikävöitte.
ja sekin on aivan törkeän hienoa huomata itsessä, kuinka suvaitsevaisemmaksi on tullut mitä vanhemmaksi on päässyt rupsahtamaan.
Vanhempana tullut työmotiivi ja arvostus kaikkeen, mutta vielä ikääntyessä lisää huomaa itsessään uutta.

15

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Katsellut koko yläaste noita taaperoita ja Face palmannut kaikille. Minkälaisia heidän vanhempansa ovat?

      • -Jaska -76.

        Itsekkin olet vielä pikkupentu.


    • dfgtnhjfvnawbr3wbgvj

      Sitä oon minäki miettiny. Ei uskois että tästä ois vielä alaspäin menua. 13-vuotiaat pikku pissikset meikkaa ku huorat ja tyrkyttää ittiiän. Ei minkään näköstä kunnioitusta, ei minkään näköstä sivistystä eikä minkään laisia käytöstapoja. Kuinka vituralleen voi kasvatus mennä. Pelottaa vaan että minkä laisia näistä nuoremman sukupolven penikoista tulee. Nyt vallitsee vissiin semmonen kasvatus mentaliteetti että kun ei lasta kerran saa lyyä ni tehköö mitä haluaa.
      Ja kuinka helvetin vaikeaa se on vaan olla oma ihtensä?
      Ja kertokaa hyvät ihmiset mikä on sen aukomisen ja "vittuilun" motiivi, mitä te saavutatte sillä? Saatteko te päänne aukomisesta jonku kunniamaininnan, tulleeko siitä jotenki parempi itsetunto? Ei voi muuta tehä ku itkiä myötähäpiästä.

    • nojes

      niimpä! ja sitte pitää jo ihan tosissaan vielä seukatakkin ala-asteella. käsittämätöntä touhua. tulevaisuudessa ku synnytään ni synnytään suoraan aikuiseksi tommosella menolla.

    • epicu

      Silloin kun itse olin ekalla luokalla, nii ei ollut kuules kenelläkään ala-asteella mitään korviksia yms. paitsi noin 5-6 lk. Sitten... kakkosellakaan ei ollut... Noh, kun menin kolmoselle = Heti kaikilla korvikset yms. Ja nyt kun luokissa olen pyörinyt ylemmäs ja ylemmäs, niin näitä ''hienoja poikia, tai tyttöjä'' löytyy joka rapusta.... Pelastakaa maailma, ja antakaa piiskaa näille koville lapsille. :)

    • Janne J.

      "ei taida pikkunatiaiset ymmärtää että lapsuus on kultaa. tervetuloa sitten aikuisuuteen, kyllä meinaan sitte ikävöitte.
      ja sekin on aivan törkeän hienoa huomata itsessä, kuinka suvaitsevaisemmaksi on tullut mitä vanhemmaksi on päässyt rupsahtamaan."


      Vanhan kansan löpinää. Lapsuus on sitä kun leikitään ja ihminen kasvaa tullakseen aikuiseksi. Parasta aikaa onkin aikuisuus, ei lapsuus.
      Ja yhtään suvaitsevammaksi ei todellakaan kaikki tule ikääntyessään, vaan itsekkäämmäksi pikemminkin.
      Mitä nuorempi tissiposki oletkaan, niin sitä köyhempi ja sitä vähemmän valtaa.

      • Janne.

        "niimpä! ja sitte pitää jo ihan tosissaan vielä seukatakkin ala-asteella. käsittämätöntä touhua. tulevaisuudessa ku synnytään ni synnytään suoraan aikuiseksi tommosella menolla. "


        Nuoret ovat aina ottaneet mallia aikuisuudesta, koska siihenhän kaikki pyrkivät.


    • Kömpe

      Niin nykypäivän nuoriso.... Enpä taida keksiä siitä oikein mitään positiivista sanottavaa näin äkkiä.... Miksikö? No vastauksen saa kun vaikka istuu vaikka kaupungissa hetkeksi penkille ja vähän jaksaa seurata mitä ympärillä tapahtuu, lapsi huutamassa äidilleen, ala/ylä-astelaiset vittuilemassa kenelle tahansa joka eteen tulee ja tupakkikin suussa ku se on niin "cool".... En minä nyt aijo sanoa että olin itsekkään parivuotta taaksepäin nyt mikään pirun partio-poika mutta, ymmärsin olla ärsyttämättä vanhempia nuoria tai tekemästä jtn muuta tyhmää. Otetaan esimerkki tuosta syksyltä, kävelin vaa tuosta ala-asteen piham poikki niim eiköhän sieltä tuu jtn 140cm palosammutin lauma siihen eteen; halutaä vittu turpaan, vittu ooy joku homo.... Voi kuinka somaa eikö totta?....
      Siis kyllä minä tajuaisin pitää pääni kiinni jos olisin joku muksu, sillä ei ittel koskaa tullu mieleenkään junnuna alkaa aukomaan n.10v vanhemalle äijälle, meinaan ittekin olen reippaat 190cm kalju miehen alku, no ja taitaa sitä elopainoakin olla jo jonku verra.

      Mutta mistä johtuu sittem tällaien käytös? Itse uskon että se on vain siinä että nykyään lapset kasvatetaan pumpulissa, kaikkea saa tehdä mitä huvittaa ja vanhemmat maksimissa toteaa että nono ei noin saisi tehdä... Siis ei jumalauta ei se lapsi siitä opi, itse muksuna seurauksena oli jumalaton huuto kun jtn teki.....

      • Fiksulapsi

        Mutta arvatkaas mitä! Kaikki nuo jutut on keksinyt, aikuiset, aikuiset tekevät meille meikit, älypuhelimet, vaatteet, kaikki!


    • KovaJonneJäbä

      Jokainen sukupolvi toitottaa tätä samaa rainaa että nykynuorio on perseestä eikä osaa käyttäytyä jne jne. Tästä on jo tullu perinne tässä vaiheessa :D

    • SyynäOnPuhelimet

      Lapsuus oli kultaista aikaa kun ei ollut älypuhelimia edes olemassa, ja opittiin uusia asioita. Nykyään kaikki on toisin päin.

    • cjkvxz

      Tupakointi on vähentynyt Suomessa tasaisesti etenkin nuorissa ikäluokissa.
      Nuoret uskaltavat sanoa mielipiteensä entistä vapaammin. Väärässähän he yleensä ovat - koska elämä eikä koulu ole vielä ehtinyt opettaa -, mutta meikäläinen on ainakin koko aikuisikänsä joutunut opettelemaan suun avaamista kun ei lapsena annettu puhua vieraille.
      Nuoret ovat ehkä nenäkkäämpiä kuin ennen. Mutuillen syytän internetiä, jossa on helppo haukkua toista näkemättä suoraan toisen naamasta kuinka se sattuu.
      Kun lukee vaikka 1900- luvun alun Sörkan nuorisojengeistä, niin kyllä täytyy ajatella että nykynuoriso vaan on kultaista. Kyllähän keskivertonuori on ihan eri tavalla yhteiskunnan jäsen kuin silloin. Varastaminenkin lienee vähentynyt.
      Itse olen aina pyrkinyt kasvamaan hitaasti. Mutta kun olen viimein muuttanut pois kotoa, hankkinut oman kahvinkeittimen, kiinnostunut tieteestä leikin sijaan, mennyt sänkyyn ... niin on kontrolli omasta elämästä ja onnellisuus lisääntynyt. Vaikea syyttää ketään joka haluaa tehdä sen aikaisemmin kuin minä.

    • cjkvxz

      Enkä siis väittänyt että nuoret saavuttaisivat aikuisen kontrollin omasta elämästään kuikuttelulla tai meikkaamalla, mutta että ymmärrän miksi he sitä haluavat.

    • tinotinskala

      juh?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2625
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1947
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1675
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1606
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      91
      1553
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      120
      1415
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe