Manchester? Wien?

Matkakuume 15v!

Löytyiskö täältä joku niin ihana ihminen että kertoisi mulle minkälaista Manchesterissa ja Wienissä on? Mulla on kauhea halu päästä näihin kaupunkeihin tutustumaan mutta vanhempani ei tykkää matkustelusta sitte yhtään.. Olen säästäny rahaa jo toista vuotta että hyvällä tuurilla kummitätini kans pääsen joskus mutta kun en malttais ootella.. Olis ihanaa saada edes sen verran helpotusta tähän matkakuumeeseen että joku kertois minkälaisia kaupunkeja Manchester ja Wien on!

Ei mitään hirveän hienoja vaaleanpunasten lasien läpi katottuja kuvauksia tarvitse olla, ihan vaan sitä arkipäivää, tavallista elämää.. Tässä vähän esimerkkiä minkälaisia asioita haluaisin tietää..

Minkälaista on asua Wienissä, Manchesterissa? Onko kallis paikka? Minkälaisia ihmiset ovat, ystävällisiä, ennakkoluuloisia? Liikkuuko siellä paljon ihmisiä pyörätuolilla tai valkoisen kepin kanssa? Onko paljon taskuvarkaita? Viedäänkö esim. kamera tai rahaa kädestä? Näkyykö kaupungilla paljon lapsia? Mitä kaikkia kieliä kaduilla kävellessä kuulee? Nauravatko ihmiset paljon? Mitä muuta voisit kertoa?

Iso kiitos sille ihanalle ihmiselle joka jotain kertoo! :) :)

3

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 17+16

      wienistä löytyy kokemusta.
      suomen hintatason alapuolella mennään, mutta ei mikään euroopan halvin paikka. itse en harrasta turistimyymälöitä vaan etsin aina paikallisten käyttämät marketit ja "henkkamaukka"-tyyliset, halpoja vaatteita myyvät liikkeet. Näitä löytyy wienistä aika hyvin Mariahilfer Strasselta. katu oli aivan täynnä ihmisiä ja kulkeminen hidasta ja ahtaus otti päähän.
      ruokapaikkoja oli vaikea löytää, paitsi jos haluaa syödä pizzaa tai jenkki-ketjujen hampurilaisia. tämä oli ehdottomasti suurin miinus. tykkään itse käydä paikallisissa ei-ketju-ravintoloissa, mutta hyvin paljon kaupungilla kävelleenä, näitä ei vain tuntunut oikein mistään löytyvän.
      puistoalueet oli todella kauniita ja suosittelenkin lämpimästi menemään jonkun paikallisen marketin kautta piknikille. puistoissa löytyi elävää viihdettä sirkustemppuilijoiden sun muiden merkeissä.
      kaupunki oli ihan siisti, eli ei paljoa törkyä missään. kerjäläisiä jonkun verran, toki hekin pukeutuneet siististi, mikä itseäni kummastutti kovasti. lapsiin en törmännyt juuri missään, onneksi. enemmän siis kaupunki aikuiseen makuun.
      ihmiset vaikuttivat ulospäin aika itsetietoisilta ja nokkavilta, mutta kun heidän kanssa kävi juttuihin, niin ihan mukavia loppupeleissä. eivät puhuneet kovin hyvää englantia tai arkailivat sen puhumista ja tämä aiheutti jonkin verran haasteita, koska oma saksani ei ole aivan parasta tasoa. toki jos muutamankin sanan saksaa heitti sekaan, niin kohtelu muuttui heti selvästi parempaan suuntaan.
      paikalliset liikkuivat pienissä 2-4 hengen ryhmissä ja viettivät eurooppalaiseen kulttuuriin kuuluen paljon aikaa kahviloissa. itselle jäi kuva, että ovat hieman sisäänpäin kääntyneitä, rauhallisia ja hyvin käyttäytyviä.
      arkkitehtuuri oli erittäin hienoa ja omalla matkallani suurin osa ajasta kuluikin vain kaupunkia ristiin rastiin kävellen ja rakennuksia ihmetellen. suosittelen ehdottomasti lähtemään kaupungille kävelylle "vailla päämäärää".
      tätä kirjoittaessa huomaan itse, että kuulostaa verrattain hyvältä paikalta ja mitään moitittavaa ei periaatteessa olekaan, mutta omasta mielestäni kaupungista puuttui kuitenkin "se jokin". ei ollut sellainen paikka, josta olisi jäänyt fiilis, että tänne on päästävä uudestaan. päin vastoin. en usko, että tulee enää käytyä. parhaiten kaupunki kuvaakin mielestäni "ihan kiva".
      toivottavasti sait jotain irti :)

    • 40*C Matkakuume 15v!

      Kiitos! :) Kyllä todellakin sain aika paljonkin irti, hyvä kuvaus. :) Ainoat kysymykset joihin olisin vielä toivonut vastausta oli että liikkuiko Wienissä paljon vammaisia ihmisiä, pyörätuolilla, valkoisen kepin, opas- tai avustajakoiran tms kanssa? Ja että mitä kaikkia kieliä kuulee kun siellä ihmisvilinässä liikkuu?

      Kiitos kivasta kuvailusta, helpotti matkakuumetta ainakin vähäsen. Kummitäti lupasikin että todennäköisesti lähdetään Wieniin syyslomalla. JIPPIIII!! :D

      • 17+16

        Itse en ainakaan kiinnittänyt huomioita vammaisiin...toki en osaisi vastata edes suomen kaupunkien kohdalla tuohon kysymykseen..kaiketi heitä on jonkin verran aivan kuten muissakin maailman kaupungeissa, mutta en todella kiinnittänyt asiaan huomiota.
        Itse oli Wienissä sellaiseen ajankohtaan, joka ei ole mikään turistikuukausi, mutta silti ihan kattavasti eri paikoista tuntui olevan ihmisiä liikkeellä, suurin osa eurooppalaisia. Saksaa luonnollisesti kuuli kaikista eniten ja suurin osa ei-paikallisista tulikin Saksan puolelta. Saksalaisten jälkeen eniten turisteja oli (mihin siis itse törmäsin) Venäjältä, kuten lähes joka paikassa, samoin Japanista. Tummaihoisia on todella vähän. Johtuneeko sitten maan historiasta vai mistä, mutta tämä oli jo jollain asteella huomiota herättävää. Englantia ei juurikaan kuullut ihmisvilinässä ja senkin verran, minkä kuuli, niin ei kyllä tullut äidinkielenään puhuvien suusta. Ts. jenkkejä ja brittejä ei ainakaan omalle kohdalle osunut. Suomalaisiin törmäsin myös muutamaan otteeseen. Mainittakoon Matti-Esko Hytönen, joka tuli vaimoineen kaupungilla vastaan :)
        Keskellä Wieniä sijaitseva gootti-kirkko, joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen: http://fi.wikipedia.org/wiki/Stephansdom
        Hauskaa matkaa ja käyhän kertomassa matkasi jälkeen omat kokemuksesi!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe