Lenkkeilijä tappoi itsepuolustukseksi

laki & rikos

Karatemestari - bisnesmies - lenkkeilijää vastaan tullut etsitty vaarallista koiraa ulkoiluttanut rikollinen kohtasi kovempansa, ei arvannut kenen turvallisuutta ja henkeä alkoi uhata koiralla, aseella ja nyrkein. Lisäksi läsnä vaarassa oli pieni poika.

"35-vuotiaan Ruslan Merzlyakovin ja tämän kuusivuotiaan pojan lenkki sai kohtalokkaan käänteen, kun vastaan tuli 42-vuotias, terrieriään ulkoiluttanut mies."

- http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012072715888164_ul.shtml

Staffordshire terrier : http://www.dogbreedinfo.com/americanstaffordshire.htm

- http://fr.wikipedia.org/wiki/Staffordshire_Bull_Terrier

Ps. Monien maiden lainsäädännössä on ongelman se miten itseään ja kotiaan rikollisilta puolustava joutuu herkästi itse syytettyjen penkille. Samaan aikaan kiinni saatu rikollinen, murtovaravas, väkivaltarikollinen ja potentiaali henkirikoksen tekijä useinkin selviää vähällä.

Miten on mahdollista, että toisen kotiin murtautujaa ja potentiaalia tappajaa hyssytellään ja suojellaan lailla?

Usein nuo rikokset tehdään öisinkin, kommandopipoon ja käsineisiin sonnustatutuneena ja aseistautuneena. Eivät he ole tekemässä mieluisaa kohteliaisuusvisiittiä. Monissa tapauksissa tilanne päätyy traagisesti. Toisinaan kyse on sitomisesta, väkivallasta, kiristämisestä ja jopa kidutuksesta jotta saisivat haluamansa johon heilla ei ole mitään oikeutta. Valitettavasti toisinaan asukas / asukkaat tapetaan.

Pitäisi olla laki, joka on asukkaiden puolella ja sallii tuollaisissa tilanteissa puolustaa kotiaan, turvallisuuttaan ja henkeään kaikin keinoin, vaikka ampumalla. Kenelläkään ei ole oikeutta tunkeutua toisen kotiin, rikkoa kotirauhaa, varastaa, ryöstää, uhata heidän turvallisuuttaan ja henkeään. Jo lähtökohtaisesti asukkaille tulee antaa kaikki vapaudet puolustatutua.

Ainakin osassa Yhdysvaltojen osavaltioita tuollaisissa tilanteissa asukas on oikeutettu vapaasti puolustamaan kotiaan, omaisuuttaan, turvallisuuttaan ja henkeään. Asukkaan oikeudet ovat ensissijalla, kuten tuleekin.

6

481

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • mummo

   Tulipa mieleen tositapaus muutaman vuoden takaa tuolta ihailemastasi Yhdysvalloista. Pari kuukautta aiemmin Yhdysvaltoihin saapunut japanilainen vaihto-oppilas, 16-vuotias poika, oli menossa luokkatoverinsa Halloween-partyyn, mutta erehtyi oudossa ympäristössä talosta ja käveli luokkatoverin naapurin pihaan. Ei edes ovelle ehtinyt ennen kuin naapuri latasi eteisestään poikaan täyspiipulliset ja poika menehtyi välittömästi siihen pihatielle. Ja omaisuuttaanhan tämä naapuri vain vapaasti puolusti ja asukkaan oikeudet olivat siinäkin ensisijalla. Kuten tuleekin, vai?

   • vittuako meni

    sinne oma vika


   • Amerikassa on
    vittuako meni kirjoitti:

    sinne oma vika

    Amerikkalaisten tekemät lait eikä niihin suomalaisten hyysärien kitinät vaikuta


   • Tutkittua

    Muistan uutisen.Asukas kehotti monesti pysähtymään,kehoituksista huolimatta tyyppi lähestyi.Silloin asukas ampui.


  • laki & rikos

   "mummo"

   Wold in Balack and white? Miksi pitää mennä yhdestä äärimmäisyydestä toiseen? Onko se tasapainoista?

   Olen toki aivan samaa mieltä, että rajansa kaikella ja pitää paikkansa, että ainakin osassa Jenkkien osavaltioita ollaan ( osa henkilöitä ilman yleistystä ) vanhan lännen tyyliin toisinaan äärimmäisyksiinkin menevän liipasinherkkiä.

   Kuten juuri taanoin muuan tummaihoinen nuori poika palatessaan eväideneostomatkaltaan tai vastaavaa ja jonka into-naapuri-valvontaan osallistunut henkilö ampui ja joka nosti aiheellisesti suurta kohua. Tällä hetkellä tappaja on takuita vasten vapaalla.

   Yhtään turhaan menetettyä elämä väheksymättä: kumpi on tilastollisesti yleisempää, vahingossa ja itsepuolustus-yli-intoilun vuoksi tapettu viaton, kuin ryöstetyt asukkaat jotka ovat joutuneet raa-an väkivallan kohteiksi ja usein myös tapetuiksi?

   Ps. Nykyisen asuinpakkani lehdistössä saan lukea päivittäin erityisen väkivaltaisista ryöstöistä, car jacking, home jacking, liikeiden väkivaltaista ryöstöistä, näinen yhteydessä vakavista vamauttamisista ja tapoista, sekä tilanteista joissa kotiaan, omaisuuttaan, terveyttää ja henkeään puolustanut rikkeetön peruskansalainen on se, joka viruu vankilassa raskaiden syytteiden kohteena. Rajansa kaikella.

   PsPs. Mitä ehdottaisit ko. tilanteissa oikeudeksi itsensä ja läheistensä puolustamiseksi?

   Ottaen huomioon, ettei vastapuolella ole kyseessä siveät kuoropojat, vaan yleensäkin on kyseessä yleensä patuuneet mitään kaihtamattomat taparikolliset.

   Tulisko noille rikollisille ensin tarjota kahvit ja leivonnaisia ja neuvotella tilanteen inhimillisestä ja diplomaattisesta hoitamisesta jotteivät raiskaisi ja käyttäsi raakaa väkivaltaa vaan voisivat herrasmiehen elein ryöstää asunnon, luttokrttien tunnukset ja viedä vielä autot pihasta ja antaa vielä heille muutama tunti pakoaikaa ennen virkavallan hälyttämistä?

  • hieno homma

   monoo vaan ohimoon ja täysillä

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   144
   6720
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   30
   3209
  3. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   100
   1483
  4. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   1455
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   77
   1207
  6. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   204
   1184
  7. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   410
   1111
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   172
   997
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   904
  Aihe