Alanyan hintataso?

mammonaton

Moikka, olisin kysellyt Alanyan hintoja. Matkastamme tulee ensimmäistä kertaa todennäköisesti hyvin kostea, joten drinkki-olut hinnat kiinnostaa, myös ruoka ja matkustaminen. Lisäksi tietääkö joku pääseekö Alaniasta junalla eri kaupunkeihin, vai onko edes raiteita? :)

Kiitos vastauksista jo etukäteen :)

17

2660

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Junalla ei pääse, vain pohjois-turkissa on rautatiet. Mutta bussilla pääsee, menevät usein ja ovat edullisia (esim Antalyaan, 150km, noin 5 euroa) ja bussit ovat laadukkaita, monessa esim joka matkustajalle oma screen jossa menee filmejä ja tv-ohjelmia, ja hintaan sisältyy kahvi/tee/virvoike tarjoilu. Alanyassa on bussiasema suht keskustassa.

      Ravintoloiden hita-taso vaihtelee, klubeissa suomen hinnat mutta muissa paljon edullisempaa kunhan tilaatte paikallisia, turkkilaisia, juomia (eli turkkilaiseen vodkaan, giniin jne tehtyjä paukkuja, ne ovat ihan laadukkaita). Tuontialkoholi on kallista. Olut maksaa perusraflassa noin 2,5 euroa/iso tuoppi. Mutta haluan varoittaa "happy hour" ja "kaksi yhden hinnalla" tarjouksista. Erityisesti Alanyan keskustassa usein k.o. tajous "unohtuu" ja laskuttavat normaalin hinnaston mukaan. Usein myös tarjouksen teille tehnyttä tarjoilijaa ei laskun maksun aikaan "löydy" mutta pitäkää vaan kovaa linjaa, maksatte tarjouksen mukaan - perään saatte ehkä huutoa jne mutta ei ne poliisia sinne kutsu.

      Kesällä, ja kesäähän siellä jatkuu aina lokakuulle asti, Alanya on ihan mukava lomapaikka, ei siellä oikein mitään muuta ole kuin hiekkaranta, ravintolat, yöelämä jne mutta monelle nekin riittää. Jos haluaa lomalla nähdä jotakin niin suosittelen Turkissa jotain muuta paikkaa. Tai sitten tosiaan bussilla, tai alle vuokra-auto(noin 25eur/vrk) ja Alanyasta eteenpäin, esim pohjoiseen luolille tai länteen (Antalyan suuntaan) josta löytyy paljon mielenkiintoisia historiallisia paikkoja ja muuta.

      Itse olen elänyt nyt 2 vuotta Antalyassa eli tunne paikan hyvin :)

      • Kran turizmo

        Millä bussiyhtiöllä pääsee noin halvalla? Kaikki kohdalle osuneet ovat laskuttaneet vähintään 10 euroa...


    • 9+5

      Kiitos Somm vastauksesta!

      Itse en viihdy kovinkaan kauaa paikoillani ja mietinkin jos olisi ainakin pariin-kolmeen eri kaupunkiin eri päivinä lähtenyt. Hyvä tietää busseista, menemme nyt elokuussa joten pyörävuokra ei tule kuuloonkaan ;) Osaisitko vielä neuvoa mikä kaupunki olisi hyvä shoppailukaupunki? En siis rihkamaa tai kamelipaitoja ole hakemassa vaan ihan normi perus vaatteita :) Entä onko eri kaupungeissa tiukemmat pukeutumissäännöt? Siis kehtaako liikkua hame/toppi päällä vai onko T-paita ja caprit fiksumpi vaikka hiki lentää?

      • Mie vaan..

        T-paita ja caprit on fiksumpi valinta jos meinaa kävellä paljon esim. raunioilla tai muissa nähtävyyksissä. Shoppaillessa hame ja toppi välttävät kaupungissa kuin kaupungissa, mutta josko kuitenkin laittaisit molemmat päälle?! ;-) Tai sıtten mekon. Bussiin kannattaa heittää harteille joku ohut huivi tai bolero, jotta rintavarustus ja hartiat eivät olisi liian esillä, vähän vanhemmalta väeltä saa äkkiä tuimia katseita jos naruolkaisessa topissa pitkänmatkan bussiin nousee...

        Alanyasta saa perusvaatteita, mutta esim. Antalyasta löytyy tehtaanmyymälöitä ja suuria ostoskeskuksia. Myös Manavgatista löytyy tehtaanmyymälä Dikman, jossa valikoimat vaihtuvat 8 kertaa vuodessa. Sieltä siis voi ostaa kiinteään hintaan samoja tuotteita jotka ovat juuri tulossa basaareihin tingittäviksi. Osa hyvää laatua, osa halvempaa, osa feikkejä, osa turkkilaisia merkkejä.
        Ovelta saa ''rannekkeen'' ja ikean kassin johon kerätä ostokset. Löytyy kenkiä, laukkuja, vaatteita, huiveja, joitain koruja. Rauhassa saa shoppailla, myyjät auttavat tarvittaessa mutta muuten vain järkkäilevät liikettä. Kannattaa mennä bussilla Manavgatiin, ja siitä taksilla myymälälle, ja sopia että kuski tulee esim 2 tunnin päästä hakemaan. On sen verran syrjässä ettei siellä liiku takseja muuten kuin sopimuksesta..


    • vinkkinen

      Hinnoista....Olut liki paikassa kuin paikaasa noin 6.5-7.5 tl...kaupassa 3.5-4tl.....drinksut aikas kalliitaa.....12-20tl,tosin sisältävät vissiin enemmän alkomahoolia mitä täällä Suomessa.

      Jos tahtoo mennä shoppailemaan ei sitä rihkamaa,niin suosittelen managvatia....Ei niin paljon turisteja,huomattavasti edullisempaa......Alanyasta maksaa matka bussilla 8tl.....ja matkaa on noin 70 kilometriä......Ja jos Managvatiin menee,niin kannattaa piipahtaa Sidessakin.....on turisti paikka mutta ei laisinkaan sitä luokkaa mtä alanya,ka paljon edullisemat hinnat!

      • viilausta

        Paikka on kylla Manavgat =D


      • ???
        viilausta kirjoitti:

        Paikka on kylla Manavgat =D

        Onko Side tosiaan edullisempi kuin Alanya?


      • Iso lounas 7tl
        ??? kirjoitti:

        Onko Side tosiaan edullisempi kuin Alanya?

        Mielestäni on,pian kuudetta kertaa matkalle Sideen.
        Varsinkin ruoka ja juominen todella edullista Siden vanhassa kaupungissa.
        Light House disco on kyllä öky kallis.


      • Sidestä Siideriä
        Iso lounas 7tl kirjoitti:

        Mielestäni on,pian kuudetta kertaa matkalle Sideen.
        Varsinkin ruoka ja juominen todella edullista Siden vanhassa kaupungissa.
        Light House disco on kyllä öky kallis.

        Löytyykö Sidestä siideriä mistään ravintolasta tai saako jostain kaupasta?

        Missä hinnoissa Sidessä nahkatakit ja farkut ovat olleet?

        Kaikki kokemukset ja suositukset Sidestä? (missä kannattaa ehdottomasti käydä jne.)


      • teşekkür ederim

        Tällä hetkellä liiran kurssi 2,66, eli se 6,5 tl olut maksaa noin 2,45 e, eli mun mielestä aika edullista...
        Ja drinksu alle femman.
        Edullisimmat ruuat/juomat löytyy aina keskustan ulkopuolelta, kylässä kuin kylässä.
        Ja sieltä yleensä löytyy ne viihtyisimmät ravintolatkin.
        Alle vitosella saat ihan kohtuullista valkkaria kaupasta, tarjouksesta jopa litran pullon.
        Syödä kannattaa lokantaseissa, hyvä ja edullinen ruoka.


    • turmiolan tommilta

      Side oli sikakallis ja jopa meidän (aurinkomatkat) guide osasi mainostaa että sekä turistit että paikalliset menee hyvillä dolmusbussiyhteyksillä sinne Manavgatiin jossa on normaalimmat hinnat.

      Alanyakin oli ikävän kalliihko... se Turkin "halpuus" alkaa olla menneen talven lumia.

      Mammonaton kuullosti aika nuorelta hepulta joten eka neuvo olisi että ÄLÄ NYT AINAKAAN MITÄÄN TARJOUSJUOMIA... niistä varoitetaan alvariinsa.

      Turkissa vaan se dokaaminen on kallista puuhaa. Ehkä paras ohje olisi tuoda pari mieleistään pulloa lentokentältä. Se olisi halvinta.

      Esim bissen ryyppääminen on usein jopa kalliimpaa kuin Suomessa, se veti hiljaiseksi. Opimme ostamaan kaupoista (niissäkin pitää katsoa hintaa) Efesiä tms. niin halvalla kun sai.

      Turkki on islamilainen maa jossa alkoholia verotetaa tosi kunnolla.

    • Aivoja voi käyttää

      Miksi te ostatte kaiken just sieltä keskustasta missä ne kaikki turistit ovat? Kannattais ajatella sen verran, että ottaa taksin tai kävelee vähän sen keskustan ulkopuolelle, kilsan tai pari. Hinnat putoavat heti. Siihen kun vielä tinkii, niin ei jää hintaa just mitään!

    • Millaisia tinkimisprosentteja olette käyttäneet? Kannattaako lähteä tasolta 60% alle pyydetyn vai vielä alempaa? Kuulin tutultani, ettei välttämättä kannata kertoa olevansa suomalainen, jos luulevat saksalaiseksi, koska suomalaiset eivät osaa tinkiä, niin joutuu maksamaan ylihintaa.

    • 16+2

      Joku opas kerran neuvoi,että jos puolella lähtöhinnasta aloittaa tinkaamisen, niin on kohtuullsta. Jos liian alas pistää hinnan, niin voi kauppias loukkaantua.

      Turkkilaiset ovat tarkkasilmäisiä, ja erottavat suomalaiset jo kaukaa, joten ei kannata esittää mitään muuta.

    • juuri palannut

      Olut 2,5 - 3 euroa. Kolmen kartsaa tupakkaa lähtiessä lentokentän Tax Freestä 49,50 euroa. Tuolla hinnalla ei saa edes yhtä kartsaa vero-suomesta.

    • juappo

      Älkää ihmeessä juoko missään turistipaikoissa kirkasta viinaa limulla lantrattuna!
      Saatte aivan varmasti kotitekoista pontikkaa tai mitä lie myrkkyä.

      Viskiä raakana, siinä ei voi kusettaa. Ja tietysti olutta ja sekin suoraan tölkkinä tai pullona; ei hanasta!

      Turkkilaiset kusettavat tai vedättävät kaikessa missä voivat.

    • Feikkimaa.

      Täyttä asiaa. Kaikki on feikkiä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9343
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2760
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      154
      2513
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2029
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1570
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1356
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe