Ruohoa kissalle?

''Ruoho kruunaa kissan elämän. Ruohoa tulisi olla koko ajan kissan saatavilla, koska se puhdistaa kissan elimistöä ja tulee siitä joitakin entsyymejäkin.''

Luin joltain ''kissasivustolta'', jossa kerrottiin kissojen ruokinnasta. En ole koskaan kuullut, että kissat söisivät ruohoa. Annatteko itse?

Itselläni on siis vasta tulossa kissa ja nyt opetellaan ulkoa, mitä kissalle saa ja ei saa antaa :)

10

1163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minä ja 3 kissaa

      Kissat syövät ruohoa lähinnä huonoon oloon, sillä ruoho saa kissan yleensä oksentamaan :) Erikseen en ole kasvattanut koska aitauksessa kasvaa sitä.

    • Pökö12

      Bullshit. Kuten aiempi kirjoittaja totesi, kissat syövät ruohoa yrjötäkseen karvapallot/muun sulamattoman ravinnon ulos. Olen toki nähnyt kissojen syövän ruohoa ja heinää useampaan kertaan, mutta nämä ovat maalaiskissoja jotka juoksentelevat ympäri metsiä syöden kaikkea mitä saavat kiinni. Jos kissaa pidetään pienessä asunnossa ja syötetään sille suht puhdasta kissanruokaa tuskin se sitä ruohoa mihinkään tarvii.

    • ´Chocolatecat-

      Samaa mieltä edellisen kanssa. Ei sisäkissoille tarvitse välttämättä mitään ruohoa antaa, vaan ne ovat tarkoitettu erityisesti ulkokissoille. Voi toki antaa ruohoa kyllä sisäkissoille, ei siitä mitään haittaa ole, mutta ne ovat ns. suunniteltu ulkokissoille. :)

    • Kiitos vastauksista! :)

    • ddff.

      Kissa syö ruohoa useimmiten siksi että saisi oksennettua karvapallot vatsasta pois. Myös sisäkissat pesevät itseään ja kavereitaan ja karvaa kulkeutuu mahaan. Joillakin kissoilla enemmän toisilla vähemmän. On suositeltavaa että sisäkissallakin olisi ruohoa saatavilla sillointällöin, mutta saman asian voi hoitaa esimerkiksi kissanmallas-tahnalla. Sen toimintaidea perustuu siihen että mahdolliset karvapallot kulkeutuvat ulosteen mukana pois masusta.
      Karvapallot voivat siis aiheuttaa myös suolistotukoksen.

      Itse kasvattelen onnistuneesti kissoille popkornia :) Ihan tavallisia popparin hyviä multaan ja siitä kasvavat oraat laitan kissoille tarjolle. Maistuu hyvin ja on nopeakasvuista. Ei meilläkään ole ruohoa aina tarjolla mutta pyrin kasvattelemaan sitä aina siinävaiheessa kun yksi kissoista alkaa tutkimaan muita viherkasvejani. Ruohon ollessa tarjolla ja siitä muutamaviikko eteenpäin saavat muut kasvit olla täysin rauhassa.

      • Pökö12

        Sitä kutsutaan maissiksi. Lienet helsinkiläinen? Jos kissalle nyt täytyisi välttämättä jotain kasvattaa kokeilisin itse ohraa, venähtää 20cm pituuteen erittäin nopeasti.


    • kisunruoho

      kissat syö ruohoa oksentaakseen ns. sulamattomat asiat siellä ruoansulatuksessa. erikseen on kissan ruohoa mitä voi kasvattaa, se on puhtaampaa kun normi ruoho, desinfioi samalla. meidän kissat kun syö sitä niin ei oksenna vaan kun käy hiekkalaatikollaan/ ulkona tarpeillaan, tulevat kissanruohot kakan mukana pois. eli ihan eri kuin normiruoho! riippuu miten 'ruohon' ajattelee. :)

    • ZihMjau

      Meidän (sisä)kissapojat rakastaa ruohoa! En nyt tiedä onko siitä mitään hyötyä meillä vai ei. Ihan riippumatta siitä onko ruohoa tarjolla vai ei, eivät nämä pojat melkein ikinä karvapalloja oksentele. Mutta kun tykkäävät niin kovasti, niin kasvattelen heille välillä kauraa, niin pääsevät pojat "laiduntamaan" :D
      Meidän lehmät

    • Kuningasten ruoka

      Minunkin nähdäkseni ruoho on kissan herkku. Silloin tällöin nautitaan antaumuksella.
      Kesäaikaan kun haen ulkoa nuorta juolavehnää niin tuskin pääsen ovesta sisään kun kissa on jo haistanut herkun ja ja naukuu innoissaan.
      Huuhdon ulkoa tuodun tosi hyvin ja tarjoan salaatin. Kyllä kelpaa.

    • Tytt.

      "Vaikka kissa ei kasvissyöjä olekaan, myrkyttömän ruohon syöminen edistää kissan ruuansulatusta, auttaa poistamaan kissan nielemiä karvoja ja sisältää kissan tarvitsemaa foolihappoa."

      Karvapallojen poiston lisäks ruohosta kissa saa foolihappoa, muualta kun kissa ei sitä saa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1441
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      940
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe