Kuuluuko...

Bestmään!

Olen tulevissa häissä ensi kertaa Bestmanina, ja täytyy tunnustaa, että mitkään hääkuviot, eivät todellakaan ole minulle tuttuja. Polttarit menivät oikein jees, mutta nyt kaipaisin itse häitten suhteen vinkkejä.

Hommasin hääparille shampanjapullon, ajatellen heidän nauttivan sen kirkosta ulos tullessa, ennen kuin astuvat itse hääautoon. Onko tämä ok, vai kuuluuko shampanja (lasilliset) nostaa vasta itse jatkopaikassa, esim. silloin kun kaikki vieraat ovat saapuneet kirkosta itse juhlapaikkaan?

Ajattelin vain, että tämä saattaisi olla ihan kiva
yllätys hääparille. Ainoa ongelma on vain se, että pullo täytyy kyllä hoitaa jollain tapaan kylmäään, ennen kuin hääpari astelee kirkosta ulos.

Olisin erittäin kiinnostunut kuulemaan ns. perushääjutuista, joita bestmanin, taikka kaason täytyy hoitaa, kirkosta ulos tultaessa. Kuskina minun ei sentään tarvitse olla.

8

4123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juodaan

      muualla,ei kirkon edessä.
      Normaalisti juhla paikalla.
      Autossa voisi olla jotain vahvempaa juotavaa, jottei hääpari jännitä valssin tanssimista.
      Tämä on vain minun mielipiteeni.

      • Janna

        Samppakaljaa juodaan juuri siellä missä se tuntuu mukavalta ottaa. meillä bestman tarjoili ensimmäiset lasilliset avioparina juuri kirkon edessä ja vieraat tykkäsivät kun saivat hyviä kuvia. Perinteinenkin malja nostettiin sitten juhlapaikalla. Miksi pitäisi kangistua kaavoihin?


      • kuohuviini
        Janna kirjoitti:

        Samppakaljaa juodaan juuri siellä missä se tuntuu mukavalta ottaa. meillä bestman tarjoili ensimmäiset lasilliset avioparina juuri kirkon edessä ja vieraat tykkäsivät kun saivat hyviä kuvia. Perinteinenkin malja nostettiin sitten juhlapaikalla. Miksi pitäisi kangistua kaavoihin?

        Ei kuohuviiniä saa sentään kirkon pihalla juoda.Eikä viinan näkyvä kallistelu kurkkuun edes kuulu hääjuhliin.Silleen kukin piilosta jos tarvii.Siis alkoholiton malja (bestmanin puheen saattelemana) ajaa asiansa.Bestmanilla kuuluu hyvän tavan mukaisesti olla taskumatti väkevää tarjottavaksi tarvittaessa hääparille(autossa kun bestman ajaa,ei kukaan muu aja) ja miksei itsellekin(perillä)kun on avannut takaoven morsiamelle ja siirtänyt auton(sulhanen nousee kuitenkin autoasta itse).Lopuksi sitten bestman ajaa hääparin juhlista ja kerää "sydänkyltit" tien poskista.Ja puhetta ei tosiaan ole mikään pakko pitää,riittää kun nousee seisomaan(kilisyttää lasia) toivottaa onnea hääparille ja nostaakaamme kaikki maljan...siemaisu...ja istuu `kakat´ housuissa penkille :) Hihi...tulipa hyvät ohjeet...


    • :o)

      ..alkoholia kirkon pihalla. Hääautossa samppanjamaljat sen sijaan olisivat ihan hyvä vaihtoehto.

    • huolehtija

      Shampanjan tarjoamisessa on joitakin juttuja, jotka pitäisi miettiä etukäteen.

      a) Mitäs jos morsmaikku on raskaana?!

      b) Kuten on jo tullut ilmi, kirkkoalue ei ole oikein sopiva paikka skålailulle. Jotkin seurakunnat jopa kieltävät sen.

      c) Sopiiko shampanja häiden ja hääparin tyyliin?

      d) Hääpaikalla kohotetaan yleensä aluksi onnittelumaljat, joten sopiiko shampanjasi välttämättä siihenkään yhteyteen?

      Alkoholin kanssa kannattaa olla muutenkin aika varovainen. Kaikki eivät halua sotkea sitä häihinsä - edes rohkaisuryyppymielessä.

      Häiden suhteen semmoisia yleisiä vinkkejä, että kysele ihan reilusti hääparilta, mitä ne haluavat bestmanin tekevän. Ei ole olemassa mitään oikeita virallisia tehtäviä, vaan jokaisessa hääjuhlassa on omanlaisensa systeemit. Joissakin bestman juontaa häätilaisuuden, joissakin toimii autokuskina, joissakin antaa vain alttarilla sormuksen, joissakin kaikki edellämainitut jne.

    • kaaso

      .. hääpari saa nauttia shamppanjaa kirkon jälkeen; pullo vaan jäihin isoon sinkkinsankoon ja kylmäkalleja jäiden alle ettei liian nopeesti sula :) Jos budjetista liikenee niin kaiverruta vielä shamppanjalaseihin hääpäivämäär'ä ja parin nimet :) Bestmanin tehtävät vaihtelee tietenkin häistä toiseen mutta esim. viime kesänä ystäväni häissä bestman toivotti vieraat tervetulleiksi, kuskasi aamulla hääparin kuvaan, auttoi ohjelman keksimisessä (kaaso juonsi) ,laati ohjelmalehtisen tietokoneella ja 'kuulutti' kirkon ovella herra ja rouva avioituneen ennen riisin heittoa , sekä tietenkin huolehti siitä että sekä sulholla että morisolla on hyvä olla :) Puheenkin voi pitää jos siltä tuntuu :) Kaasolle (eli minulle) kuului sitten tosiaan ohjelman juontaminen, aamulla morsiammen pukeminen ja aamupalan hoitaminen, hääauton koristelu, orkesterin ja pitopalvelun infoaminen, puheen pito, koristeiden ja ohjelman teossa jelppiminen, hääyöpaikkaan mukaan otettavan herkkukorin ja vieraskirjan hankkiminen ja lahjapöydän pito. Ai ja unohtui vielä yksi bestmanin homma eli opasteiden laittaminen tienvarsille. Lisäksi apuna hääri minun lisäkseni morsiamen sisko ja bestmanin apurina sulhasen veli sekä myös lukuisat muut ystävät auttoivat esim. hääpaikan koristelussa. Mukavaa oli vaikka homma suuri olikin ja aivan ihanat , rennot häät oli :)

      • kaaso

        ..tuosta viestistä jotta shamppanjaa nautitaan siis automatkalla hääpaikalle. Ja bestmanin tehtäviin kuului vielä sormusten anto kirkossa, kaaso piti kimppua ja luki raamatun lauseen.


    • ex kaaso

      Monet haluaa hääriisin kirkon rappusilla, joten shampanjan juonti seillä voi olla vaikeaa riisi sateessa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1522
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1329
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1172
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1129
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      30
      955
    6. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      795
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      55
      720
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      646
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      627
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      624
    Aihe