Asunnottomaksi ilmottautuminen

hurrdurrdurrrr

Eli missä voin ilmottautua asunnottomaksi? Muutan vanhempien nurkista suoraan kadulle, niin pitääkö käydä isännöitsijällä vai missä ilmottautumassa? Kaupungin kämpästä siis kyse. Pystyykö netin kautta ilmottautua?

9

342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hoh hoijaa

      Jahas, taas näitä...

      Voit hakea kaupungin vuokra-asuntoa. Katso oman kotikaupunkisi kotisivuilta. Hakemuksen voi yleensä täyttää kaupungin vuokra-asuntotoimistossa, ehkä myös netissä. Sitten, kun joku kaupungin asunto jossain vapautuu, kun edellinen asukas muuttaa pois, niin vuokra-asuntotoimisto katsoo, kuka asunnon saa. Hakijoita on ainakin isoissa kaupungeissa moninkertaisesti vapautuviin asuntoihin nähden. Odotusaika voi olla pitkä ja asuntoa ei saa välttämättä ollenkaan.

      Jos olet opiskelija, voit hakea esim. soluhuonetta, mutta niitäkään ei ole nyt syksyllä paljon vapaana.

      Kaupungit järjestävät asunnottomille yleensä jotain yömajatyyppistä majoitusta tai vastaavaa yhteisasumista. Aikuisen täysivaltaisen ihmisen oletetaan noin muuten itse huolehtivan, missä asuu. Älä ole idiootti ja muuta "suoraan kadulle"! Pysy vanhempien nurkissa ja etsi itsellesi asunto, jonne voit muuttaa.

    • hurrdurrdurr

      Niin, johan tässä on näitä hakemuksia laiteltu kaupungille, yksityisille ja vähän joka paikkaan jo muutama vuosi, mutta kun asuntoa ei meikäläisellä ilmeisesti tästä kaupungista löydy ja kun vanhemmilla tai ystävillä ei voi enää asua, niin hiukan vähiinhän nuo vaihtoehdot käy. Olen kumminkin työssäkäyvä jo 25-vuotias niin onhan se vähän kumma ettei sitä kämppää löydä. Eli soitanko sinne isännöitsijätoimistoon että ottaa mut pois kirjoilta tästä asunnosta vai mitä?

      • Hoh hoijaa

        En nyt oikein ymmärrä, miten se kirjoilta ottaminen parantaisi sun tilannetta. Ja on se nyt kumma, jos ei työssäkäyvä 25-vuotias saa asuntoa monen vuoden hakemisellekaan. Missä kaikissa yksityisissä vuokravälitystoimistoissa olet asiakkaana? Oletko tehnyt niihin toimeksiannon, että etsivät sinulle asuntoa?


    • Aloittaja on ilmiselvä trolli..

      Mutta asunnottomana olemisessa on YKSI ainoa hyvä puoli, siitä ei tarvitse ilmoittaa mihinkään.

      Eli vastaus aloittajan kysymykseen: et ilmoita mihinkään.

    • Nopeampaa

      Asunnottomat kun sattuvat olemaan etusijalla.
      Nopeampi mahdollisuus saada vuokrakämppä. Itse ilmoitin itseni asunnottomaksi, vaikka oikeasti asuin vanhemmillani, ei kestänyt kuin 2 viikkoa kun tuli jo tarjous ja täällä ollaan jo neljättä vuotta,

      • Hoh hoijaa

        No pikkasen vaikea vissiin täällä saada neuvoja, kun ei edes kerro, minkä kaupungin vuokra-asunnosta on kyse. Eiköhän kaupungin vuokra-asuntojen yhteystiedot ja muut toimintaohjeet löydy parhaiten kunkin kaupungin kotisivulta tai puhelinluettelosta. Tai kävelee sinne vuokra-asuntotoimistoon kysymään.


    • Osta oma

      Kyllä työssäkäyvä 25-vuotias asunnon helposti löytää. Kas kotona asuminen on edullisempaa kuin itsekseen asuminen. Joten säästöjäkin löytyy tietysti pilvin pimein. Ai niin, paitsi jos on kotona tottunut siihen, että kyllä sossu auttaa eli veronmaksajat, jotka hommaa asunnon ja takuuvuokran ja vuokratukea.

    • kodittomuus hanskass

      Asunnottomaksi pitää ilmottautua paikkakuntasi maistraatissa, netissä tehtävällä muuttoilmoituksella ei voi "kadulle" siirtyä. Kannattaa ilmoittaa myös edellisen asunnon isännöitsijälle, ettet enää ko.yhtiössä asu.

    • bgrbtgb

      sosiaalitoimiston asunnottomien sosiaalityöntekijään ota yhteys. ilmota maistraattiin virallisesti että olet VVA. Asunto kyl löytyy, mut ne on näitä alkkisten kimppaasuntoloita kai. Spr:n, diakonialaitoksen, yms. taloja. Ehkä ei mitään unelmakämppiä. Töölössä on asuntola jonne voi vaan kävellä sisään, olettaen että olet stadilainen. Sossu virkailija ottaa tietosi ensin (???)Virtsa kuulemma haisee siellä. Alkkisten majoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      132
      2091
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      375
      1558
    3. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      227
      1166
    4. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      108
      972
    5. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      126
      969
    6. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      92
      933
    7. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      55
      918
    8. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      848
    9. Vastaa nyt kun kuitenkin valvot!

      Vai pelkäätkö että miehesi herää? Ppm:lle 😉
      Ikävä
      111
      798
    10. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      20
      794
    Aihe