Huijareiden ja hienojen ihmisten maa

Huijattu ope

Olin kollegani kanssa viikon Marrakechissa. Olen matkustellut paljon mutta en ole koskaan tavannut yhtä paljon huijareita. Hotellimme oli n. 30 - 40 kilometriä kaupungista vuoristoon päin. Kaspah Caracallaa voin suositella kaikille, jotka eivät kaipaa menopaikkaa. Henkilökunnasta vain osa puhuu englantia, mutta he ovat hyvin ystävällisiä ja pitävät paikan siistinä. Lapsiperheellekin paikka on hyvä, sillä siellä on hyvä uima-allas ja muureja vartioidaan hyvin.

Maailman perintokohteeksi valittu Marrakechin tori on näkemisen arvoinen, tuhat vuotta otetaan pois, kun sinne astuu. Mutta kaupittelijat ja hennatatuointien pakkopiirtäjät ovat harvinaisen aggressiivisia. Pientä rahaa kannattaa pitää lähellä, sillä vaihtorahaa on turha toivoa.

Valtion sertifikaatin esittelevä Mustapha-opas opasti hyvin, mutta vei meidät vain järkyttävän ylihintaisiin kauppoihin kierroksen lopuksi eikä niistä todellakaan tahtonut päästä pois ostamatta mattoja, koruja...ja kun korun osti, seuraavana päivänä kallein ja kaunein niistä napattiin ranteesta.

Samainen opas otti tupla hinnan, kun toverini ei huomannut, että minä jo maksoin kierroksen ja siitä sanoin, kun minulla sattui olemaan tasaraha. Hän tarjosi samaa summaa ja samassa se katosi ja kun yritin sanoa, että se pitää antaa takaisin, koska minä jo maksoin. sain vain kuulla, että minä olin käyttänyt tinkimisen kaupoissa niin kauan aikaa, kun en ollut suostunut ostamaan monen tonnin mattoja yms., tämä toinen summa oli vain ylityökorvaus.

Pahin huijaus paljastui vasta kotona, kun 1500 dirhamin eli alle 150 e:n teeastisastosta tuli 3 x 5000 dirhamin visamaksu peräkkäisiltä päiviltä. Siis jouduin kaksamaan kuudesta pienestä lasista ja kahden desin tinakannusta 1400 euroa. Nyt Visa selvittelee, onnistuuko rahojen palautus, mutta eipä hyvältä näytä.

Kaikesta tästä huijauksesta huolimatta, josta nyt raotin vain kantta, kaikki tavalliset, siis ei turistien kanssa tekemisissä olevat marokolaiset, etenkin berberit olivat valtavan ystävällisiä. Akadiristä kuulimme samanlaisia juttuja,, mutta vuoristossa ja Essaivirassa, jossa vietimme lopun aikamme, kohtasimme kauneutta, herkkuja ja tavallisia herttaisia ihmisiä, joille islam on lohtua tuova uskonto, joka kannustaa rehellisyyteen.

Tavallaan se, mitä koimme negatiivista, oli tietenkin valkoisen miehen taakkaa, mutta varoitan kaikkia Marrakechin "virallisista oppaista" ja höylämallisista luottomaksuista.

Huijattu ope

10

650

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomalainen pimu!

      Valehtelua! Itse olin Marrakechissa ja sain ilmaiseksi vaikka mitä!

    • Ihmettelen vain, kuinka joku paljon matkustellut suomalainen uskaltaa käyttää Marrakech-nimisessä kaupungissa luottokorttia. Pöljyydestä kyllä joutuu maksamaan!

    • Äly hoi älä jätä

      Juuri tästähän joka paikassa aina varoitetaan,älä maksa kortilla!!(Eikä koske siis ainoastaan vaan Marokkoa vaan muitakin maita..)
      Eikö ope sitä ole kuullut??
      Ja kuka ostaisi edes 150e arvoisia teeastioita sieltä..nekin olisi jo pelkästään jo niin ökykalliita.
      Tässä siis esimerkki kaikille sinne matkustaville,mitä ei pidä tehdä.
      Kiitos huijattu ope kuitenkin viestistä,jos joku vaikka ymmärtää varoa sinne matkustaessa.

    • travelbag

      Hölmöjä huijataan, jos ei ole varovainen!

    • fiksumpi

      Minua huijattiin Agadirissa vain kerran, 200 dirhamin arvoinen "aurinkorasva" olikin oliiviöljyä. Paikallinen mies yritti pummia rahaa hotellihuoneeseen, mutta minäpä en jakele rahojani ihan joka pojalle.

    • yyyy5

      Mitä tulee huijareihin ja kaupittelijoihin, niin Marrakech on aloittelijoille.

    • @sar@

      Juu en todellakaan ole koskaan Marokossa luottokorttia vilautellut muuta kuin automaatilla. Eli joka siellä luottokortilla maksaa ostoksia saa kyllä syyttää tyhmyyttään jos kortille ilmaantuu tuntemattomia veloituksia. Ja samaa ihmettelen minäkin, kuka käyttää 150 euroa teeastiastoon?! Mahtoi olla hieno ja iso astiasto jos noin paljon maksoi. En suostuisi maksamaan edes kymmeniä euroja. Oikeasti, järki käteen ihmiset kun matkustelette!

    • tarkennusta

      Suomeksi puhutaan kaupungista nimeltään Marrakesh.

    • ins allah

      Paljon on Marokossa reissattu,paljon tuttuja ja aina hauskaa

    • travelbag

      Huijareita on joka maassa, kunhan vain osuu kohdalle. Silmat auki!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      533
      5943
    2. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      106
      2080
    3. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      19
      1981
    4. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      117
      1841
    5. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      62
      1608
    6. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      28
      1597
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1355
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      61
      1232
    9. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      71
      1078
    10. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      1015
    Aihe