Velallisen epärehellisyys

Jope

Sain syytöksen velallisen epärehellisyydestä, kun en tiennyt tileilläni olevista euroista. Ilmoitin ettei pankissa ole euroja kun muutama kymmenenen.

Asianajaja on ilmoittanut etten ollut varaton ulosottoselvitystä tehdessä.
Miten mahtaa juttu jatkua, kun ja jos joudun tilille epärehellisyydestä. Aikaa on kulunut ja eurot on jo käytetty elämiseen - omaisutta ei ole.

26

4807

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jape
      • Jape

        puhutaan aika pitkälle siitä että kyseessä olisi yritys mutta samat asiat koskevat itseäsikin eli lähinnä nuo rangaistusasteikot ja se oliko teko tahallinen.

        Yleisesti voisin sanoa että nuo ovat aika rutiinijuttuja, sakot siitä pätkäistään joiden koko sitten katsotaan tilanteen mukaan. Oletettavasti kun suurista summista ei ole ollut kyse joita on pimitetty ja tahallisuus vähän niin ja näin.

        Nuo vain tuollaiset "unohdukset" aika systemaattisesti karsitaan nykyään pois koska aika yleistä tätänykyä kun vastaavia juttuja on paljon.

        Eli kuten sanoin, jos menee läpi niin sakkojuttu. Toisinsanoen siis ei rikosrekisterimerkintää tai mitään. Puhtaasti rahalla selviää tästä ongelmasta eli ei kannata murehtia että nyt olisit suuri kriminaali.


      • ???

        Tuosta "renkaasta" voisi pudottaa heti yhden miehen pois. Hämäläisen juttu vaikutti asialliselta ja siksi laitankin muistikirjaani.

        Noita ketkuja on varmaan joka asianajorenkaassa ja joka asianajotoimistossa, jos on useampi asianajaja samassa poppoossa.


      • Jope

        Velalliseksi voi joutua omaa syytäänkin tai tässä tapauksessa perätään velkaa/vahingonkorvausta jota ei ole eikä ole riita-asiaa ratkasitu vielä.

        Jälkeenpäin olen ollut hyvilläni etten muistanut tiliäni jossa oli euroja. Ei ollut tarpeen ilmoitella euroistaan ja kun tilanteen selvitin, niin ulosottajallakin jäi suu auki ja oli sormi hämmästyksen suussa.


    • fexi

      eli et tiennyt että tilillä on rahaa? aika kaukaa haettua

    • Anonyymi

      Mitäs jos mulla on vain yksi tili, mutta jos saisin esim. suuren perinnön ja en ilmoittaisi siitä ulosottoon? Niin voinko selvitä siitä sakoilla vai joudunko vankilaan? Tämä on vain ajatusleikki, ei minulle mitään perintöä ole tulossa ainakaan lähiaikoina, ja tuskin koskaan. Mutta JOS. Niin kertokaa jos tiedätte.

      • Anonyymi

        Ulosottomiehellä on käytössään järjestelmä jonka kautta menee ilmoitus jos tilille tulee tai on tulossa rahaa. Käsittääkseni tällöin ulosottomies saa ilmoittaa pankille (tai muulle maksajalle) maksuesteen eli et saa rahoja vaan ulosotto vie ne. Ulosotto voi myös suorittaa oton tililtäsi mikäli siellä on rahaa enemmän kuin on säädetty (tällä hetkellä tais summa olla jotain reilu 1100 euroa). Eli jos sulla olis vaikka 3000 euroa tilillä sillä hetkellä kun ulosotto tilanteen tarkastaa, saa se viedä sieltä sen 3000 e- n. 1100 eli n. 1900 euroa.


    • Anonyymi

      On tää niin huvittavaa pomilointia ja tuo velallisen epärehellisyys, kun ei edes sellaista rikosta ole ja kun huomioidaan se, että JOKAISEN OMAISUUS on turvattu perustuslaissa, niin mitä helvetin epärehellisyyttä on se jos turvaa oman omaisuutensa?

      Sanokaas te viisaammat nyt.

      • Anonyymi

        Voi lawetorder...
        Olet vain 15 vuotta myöhässä tässä ketjussa.

        RO 39:1 Velallisen epärehellisyys.

        Mitä kysymykseesi perustuslaillisesta omaisuudensuojasta tulee, niin eikös se velkojan omaisuus ole ihan saman suojan piirissä? Ja sitähän tässä velallinen oikeudettomasti edelleen pitää hallussaan tai on jopa hävittänyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi lawetorder...
        Olet vain 15 vuotta myöhässä tässä ketjussa.

        RO 39:1 Velallisen epärehellisyys.

        Mitä kysymykseesi perustuslaillisesta omaisuudensuojasta tulee, niin eikös se velkojan omaisuus ole ihan saman suojan piirissä? Ja sitähän tässä velallinen oikeudettomasti edelleen pitää hallussaan tai on jopa hävittänyt.

        Ja minä olen ollut ulkomailla jo kohta 15 vuotta rahoineni.
        Arvatkaa tulenko takaisin kun 15 on kulunut?
        Nimim. 2006 lähdin.


      • Anonyymi

        Ja minä asun vielä Suomessa mutta on kolme ulkomaista pankkitiliä joihin siirrän rahaa koko ajan eikä ulosotto saa vietyä mitään. Western union ja moneygram ovat kovassa käytössä.

        Vielä 4 vuotta niin kaikki velat ovat lopullisesti vanhentuneet. Eikö vouti saanut senttiäkään.


      • Anonyymi

        Huomenta. Joko heräsitte? Aika käydä pesemässä ulkomaanunienne aiheuttama yökosteus pois, ja alottaa uusi ulosottovelallisen sunnuntaipäivä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomenta. Joko heräsitte? Aika käydä pesemässä ulkomaanunienne aiheuttama yökosteus pois, ja alottaa uusi ulosottovelallisen sunnuntaipäivä.

        Terveisin epärehelliset ulosottomiehet.


    • Anonyymi

      Voisiko ulosotettava saada syytteen velallisen epärehellisyydestä, jos saa esim. huomattavan perinnön, ja nostaa ne rahat pankista ja laittaa piiloon jonnekin käteisenä? Ja voisiko siitä joutua vankilaan? Ja miten isoista summista puhutaan, kun käytetään termiä HUOMATTAVA? 1000 euroa? 10 000? 100 000? 1000 000? Ja miten pitkäksi aikaa siitä voisi joutua vankilaan? Ja saisiko ne piilottamansa perintörahat silti pitää?

      Nämä nyt ei kosketa minua. Kunhan vain aprikoin . Olen nimittäin ajatellut aloittaa lakiopinnot. Juristin ammatti kiinnostaisi.

      • Anonyymi

        Tuollaisella päättelykyvyllä on parempi kun tyydyt vaan vessoja siivoamaan.

        Sehän on ihan velkojen määrästä kiinni miten toimia. Jos on velkaa 10000 e ja saa parin tonnin perinnön niin tietenkin rahat seinästä taskuun ja äkkiä.

        Mutta jos perii miljoonan niin äkkiä kymppitonnin velat maksuun ja thats it.


      • Perimällä tuskin pääsee syyllistymään velallisen epärehellisyyteen, ulosotto saa kyllä tiedon perinnöstä ennen kuin perinnönsaaja pääsee siihen käsiksi. Rahavaroja ei pääse nostamaan ennen kun perukirja ja sukuselvitykset ovat kunnossa ja yleensä senkin jälkeen vasta perinnönjaon jälkeen. Siinä vaiheessa verottajalta on kyllä mennyt tieto ulosotolle.

        Mutta seuraavaksi tuleekin eteen näille käteisnostoja ehdottaville älykääpiöille pieni ongelma, minne piilottaa ne nostetut rahat? Kun ulosottomies saa tiedon suuremmasta nostosta, niin hän alkaa etsimään niitä rahoja. Tämä tarkoittaa kotietsintöjä velallisen kotiin, tämän ajoneuvoihin, sukulaisten koteihin, velallisen työpaikalle ym. Laajuuden määrittelee periaatteessa vain se, että milloin kyseinen rahamäärä/rahamäärästä uskottava jäljellä oleva määrä on löytynyt.


    • Anonyymi

      Vaikea kuvitella, että ulosottomies tulisi tavallisen ihmisen kotiin tonkimaan paikkoja käteisen rahan löytymisen toivossa. Eiköhän ne enempi rikollisia ratsaa. Jos on esim. jotain laittomia bisneksiä tms. Ja eihän niillä ole oikeutta tutkia ihmisten paikkoja. Ja tiedän kyllä että nykyään on ns rahakoiria yms, mutta tuskinpa ne niitä vaivaavat jonkun tavallisen laitapuolen kulkijan takia.

      • Ulosottomiehillä on oikeus tehdä sekä kotietsintöjä, että henkilötarkastuksia. Lisäksi saavat poliisilta virka-apua jos etsinnän kohde hangoittelee vastaan. Eiväthän ne nyt tietenkään yhtä tonnia lähde noin järein keinoin etsimään, mutta kymppitonnia takuulla etsivät.


      • Anonyymi
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Ulosottomiehillä on oikeus tehdä sekä kotietsintöjä, että henkilötarkastuksia. Lisäksi saavat poliisilta virka-apua jos etsinnän kohde hangoittelee vastaan. Eiväthän ne nyt tietenkään yhtä tonnia lähde noin järein keinoin etsimään, mutta kymppitonnia takuulla etsivät.

        Tää on joo totta että oikeus on kotietsintä tehdä, en tosin tiedä yhtäkään tapausta että Suomessa olisi näin käynyt, tiedätkö sä? Laita linkkiä jos tiedät, kiinnostaisi lukea.


    • Anonyymi

      Miten määritellään suurempi nosto? Jos nostaa vaikka joka päivä 20 kuukauden jokaisena päivänä. Onko se iso nosto?

    • Anonyymi

      Siis 20 euroa. Eli 600 euroa kuukaudessa.

    • Anonyymi

      Kun perintätoimisto perii korolle koronkoronkoronkorkoa, niin on se aika vaikea sana ymmärrettäväksi, ja kirjoitettavaksi. Siksi pitäisi keksiä jokin osuvampi nimitys tälle touhulle.
      Voisiko joku perintäfirmojen perskärpänen heittää ehdotuksen?

      • Anonyymi

        Kyse on vain omasta mielikuvituksestasi.


      • Anonyymi

        Kyse ei ole koronkorosta. Lopputulos on sama, jos lasket 7 prosentin viivästyskoron erikseen sekä pääomalle että perintätoimiston erääntyneelle korolle.


    • Anonyymi

      Jos oot varaton mitä sitten jos oot töissä lopeta työn teko jos et tienaa 4500 e sossusta saat saman maksaa elatus maksut vuokran saunan jopa lehdet jos hyvä sossu täti sähköt lääkkeet matkakululut jne... Ja käteen jää nykyään vähintään n.700 e kuussa Älä huoli toi on pientä kyllä Suomi Sinusta huolta pitää onpahan lapsille kerrottavaa.

      • Anonyymi

        Tuossa sun tekstissä nyt mättää useampi kohta. Ensinnäkin toi lopeta työnteko jos et tienaa vähintään 4500 euroa, sossu maksaa saman. No ei kuule maksa. Perustoimeentulotuki on alle 500 euroa. Eli sulle jää se elämiseen kuukaudeksi. Sen lisäksi sun vuokra (ja vuokran pitää olla alle taulukkosumman joka on ilmoitettu, eli mitään 1000 euron vuokrakämppää sulle ei todellakaan kustanneta. Esimerkiksi Iisalmessa hyväksytään maksimissaan 440 euron vuokrakämppä yksin asuvalle), vesi ja sähkö maksetaan. Näihinkin on rajat kuinka korkeita saavat olla, vesimaksusta korvataan max 17 euroa jos en ihan väärässä ole. Sähkössä taisi olla jotain 20-25 e/kk. Terveyskeskusmaksut korvataan. Yksityisillä käyntejä ei makseta. Jos jätät lääkärin ajan väliin ja saat sakkomaksun, sitä ei makseta. Lääkärin määräämät reseptilääkkeet korvataan, usein näihin saa maksusitoumuksen. Lääkkeet vaihdetaan halvimpiin vastaaviin apteekissa jos sinulla on sitoutumus. Lehtiä sä et erikseen saa, sun pitää ne itse ostaa sillä vajaalla 500 eurolla jonka kuukaudeksi saat. Matkakulut hyväksytään vain tarkasti arvioiduissa tapauksissa (esim hautajaiset) ja niihinkään et yleensä saa rahaa vaan maksusitoumuksen. Mutta kyläily reissua kaverille ei sulle makseta millään muotoa. Eli voin kertoa että ihan jo alle pari tonnia tienaamalla voit silti elää leveämmin kuin tukiasiakkaana vaikka uo viekin siitä kolmasosan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      4156
    2. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      79
      2337
    3. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1811
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      173
      1697
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1412
    6. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1408
    7. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1291
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      138
      1158
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1094
    10. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1093
    Aihe