Lähtöselvitys

Ullis

Lähtöselvityksen voi tehdä nykyään helposti esim. automaatilla lentokentällä, mutta voiko sen tehdä myös perinteisesti tiskillä, niin kuin ennen?

"Kentillä, joilla ei ole lähtöselvitysautomaatteja, voit tehdä lähtöselvityksen myös lähtöselvitystiskillä."

Helsinki-Vantaalla on automaatit, mutta voiko sen silti tehdä tiskillä perinteisesti?

Jännittää ne automaatit, kuinka yksinkertaisia ne on?

10

789

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+2

      Se riippuu yhtiöstä. Esim. Finnair lopetti tiskipalvelun Helsinki-Vantaalla jokin aika sitten eikä myöskään Lufthansalla enää ole tätä palvelua.

      Automaattien käyttö on aivan yksinkertaista, vaikka automaatit ovatkin vähän erilaisia eri kentillä. Niiden käyttöön saa myös tarvittaessa apua.

      Suositeltava tapa on myös tehdä lähtöselvitys netissä. Finnairin reittilennoilla (ainakin) tämä onnistuu jo 36 tuntia ennen lentoa. Silloin voit kaikessa rauhassa selvittää itsesi lennolle ilman että kukaan hengittää jonossa niskaasi. Boarding passin voit tulostaa tai tilata kännykkääsi.

    • Ullis

      Ok, kiitos! Enköhän minäkin pärjää automaatin kanssa :)

    • tietämätön

      Jos tekee lähtöselvityksen netissä ja boarding passi tulee kännykkään niin riittääkö että on peruskännykkä ilman nettiyhteyksiä?

      • Pesee ja linkoaa

        Testaa toimiiko, esim. Lufhansan sivuilla on testimahdollisuus.

        ps. Aina ei onnistu online/automaatti check-in, on paikkakuntakohtaisia rajoituksia ja satunnaisesti jotain muuta.


      • 2+2

        Jos kännykkäsi ei avaa boarding passia, niin se tulostetaan sinulle Baggage dropissa.


    • tietämätön

      Kiitos tiedoista!

    • check in ja automaat

      Mietinpä tuota online check-inin käyttämistä. En pysty tulostamaan kotikoneella boarding passia, kannattaako se siis mennä tulostamaan kentälle hieman aiemmin noilla automaateilla, vai onko kätevämpää vain mennä baggage dropiin sitä pyytämään samalla kun vie laukut? En tiedä, kummasta lentoyhtiöt käytännössä pitävät enemmän. Entä kuinka paljon aikaisemmin kentälle siinä tilanteessa sitten kannattaa aamusella mennä? (Eipäilen, että tällä hetkellä käytössä oleva varakännykkä avaa yhtikäs mitään erikoisempaa.)

      Sinänsä voisin tietysti tehdä automaatilla kaikki itse ensin, mutta himoitsen tietysti koneen parhaimpia paikkoja, joten tarkoitus on tehdä check-in heti kun vain mahdollista.

      • 4567

        Lentoyhtiöt ovat asiakkaita varten, tai näin ainakin pitäisi olla, joten ei kannata miettiä, kummasta ne tykkäävät. Itse olen aiemmin ulkomailla joutunut tulostuttamaan boarding passin vasta baggage dropissa eikä siinä ole virkailijan ilme värähtänyt mitenkään.

        Nythän jonot ovat siirtyneet check-inistä baggage dropiin, joten kyllä kentälle kannattaa mennä ihan yhtä ajoissa kuin ennenkin, jos on ruumaan menevää tavaraa. Ja turvatarkastuskin vie aikansa.


      • 8901
        4567 kirjoitti:

        Lentoyhtiöt ovat asiakkaita varten, tai näin ainakin pitäisi olla, joten ei kannata miettiä, kummasta ne tykkäävät. Itse olen aiemmin ulkomailla joutunut tulostuttamaan boarding passin vasta baggage dropissa eikä siinä ole virkailijan ilme värähtänyt mitenkään.

        Nythän jonot ovat siirtyneet check-inistä baggage dropiin, joten kyllä kentälle kannattaa mennä ihan yhtä ajoissa kuin ennenkin, jos on ruumaan menevää tavaraa. Ja turvatarkastuskin vie aikansa.

        Tokihan jonot ovat siirtyneet check-inistä baggage dropiin, kun ihmiset änkeävät baggage dropiin ilman, että ovat tehneet mitään valmiiksi sitä ennen. Siis kuten ennen check-in-tiskille.

        Siis esimerkiksi tulostuttavat boarding passin baggage dropissa, vähääkään välittämättä siitä, että baggage dropin on tarkoitus olla paikka, jonne vain jätetään matkatavarat valmiiksi tarroitettuina (ks. sanakirjasta ”baggage” ja ”drop”, jos tämä on epäselvää).

        Virkailija on varmaankin todennut, että on turha antaa ilmeenkään värähtää. Tunarit kun eivät järkipuhetta kuuntelisi, eivät kilttiä eivätkä tiukkaa. Ja jos asiakkaan käskettäisiin mennä ensin muualle tulostamaan boarding pass, siitä tulisi enemmän riesaa ja viivästystä kuin tyhmän asiakkaan hoitamisesta. Etenkin kun ”oikeuksistaan kiinni pitävän” matkustajan poistamiseen saatettaisiin tarvita turvamiehiä.

        Summa summarum, baggage drop on lopetettu, mutta asioiden sotkemiseksi check-in-tiskillä lukee nyt BAGGAGE DROP.

        Tämä korjaantuu vasta, kun lentoyhtiöt tajuavat panna kaikki ”baggage dropissa” annettavat palvelut (paitsi pelkkä matkatavaran jättö) maksullisiksi ja niin kalliiksi, että melko tyhmäkin ihminen tajuaa viestin. ”Se tekee sitten viisikymmentä euroa” varmaankin saa asiakkaan seuraavalla kerralla kiltisti menemään automaatille. Etenkin jos tiskillä purnaaminenkin on maksullista (aikaveloitus viisi euroa alkavalta minuutilta), ja jos ei maksa, ei pääse koneeseen.


    • No etpä tiennyt

      Tunarille 8901 tiedoksi, että kaikki automaatit eivät edes anna matkatavaratarroja, joten sinänsä turha tuo vuodatus. No, ehkä oman ahdistuksen purkua palveli... :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1555
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1243
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      987
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      910
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      67
      829
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      815
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      754
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe