Apua apua, saisinko apua?? Liittyy junanvaihtoon, tulen kuolemaa

apuahelpsocorro

n jos en saa apua :D Todellisuudessa mahdollisesti eksymään loppuiäksi jonnekin tuntemattomaan. Eli olen ensi viikolla menossa junalla Lahdesta Kokkolaan kaverin luokse. Olen alaikäinen (täytän syksyllä 17) ja matkustan yksin. Olen aikaisemmin mennyt junalla vain Lahdesta Helsinkiin eikä siinä välissä ole mitään junanvaihtoja niin sellainen on helppo, huoleton matka, mutta nyt olen hukassa.

Tietäisikö siis kukaan lahtelainen (tai miksei joku muukin, ihan kuka vaan joka osaa antaa oikean vastauksen!) ensinnäkin, että missä paikassa (mikä kaupunki?) joudun vaihtamaan junaa? Ja miten ikinä löydän sen ''vaihtojunan''? Oon tosi hukassa sen junan löytämisen suhteen, koska mun ei ole ennen tarvinnut vaihtaa junaa niin ei ole sitten tarvinnut huolehtia tuollaisista asioista. Kauanko siinä on aikaa etsiä tämä ''vaihtojuna''? Pitääkö pyytää konnari apuun vai etsiä käsiinsä joku matkustaja, joka on myös menossa Kokkolaan ja osaa johdattaa tiensä oikean junan luokse? Onko se ylipäätään helppoa löytää tämä ''vaihtojuna'' siinä kaupungissa, jossa joudun tekemään vaihdon? Tällaista se on, kun lasketaan tohelo matkalle ypöyksin :D

Joku voisi myös samalla kertoa, että mitä mun olisi hyvä tietää junalla matkustamisesta näin kun menen ekaa kertaa tosi pitkälle matkalle junalla.

Tein tämän saman keskustelun Junat & Interrail - osioon, mutta koska siellä ei ole huomioitu kyseistä viestiä (vai johtuisko vain kellonajasta?) niin tein saman tänne. Ja tänne tämä kysely varmaan kuuluukin :D Kiitos jos autatte! :)

4

229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Villevaari

      Tottahan toki lasta auttaa pitää. Mene Lahden asemalle niin siellä ne neuvovat. Olepa hyvä, ei kestä kiittää.

    • Kåkkåla

      Mene lääkäriin, siellä sinua autetaan, ja päivitetään normaaliksi!

    • nyt voit opetella

      Kun varaat lippusi, niin siitä käy ilmi missä junaa pitää vaihtaa. Netissä kun tekee alustavan haun niin näkee myös, vaikka sitten ostaisitkin lippusi Lahdesta asemalta. Näet myös paljonko sulla on aikaa vaihtaa junasta toiseen. Vaihtoasemalla näet opastetauluista miltä laiturilta junat lähtevät ja on myös opasteet eri raiteiden suuntaan, ne on numeroitu. Mitä isompi asema sen enemmän raiteita.

    • puuhpööh

      Kun tulet vaihtoasemalle (=Riihimäelle), junassa kuulutetaan vaihtoraide. Tähän asti vaihto on tapahtunut pohjoiseen mennessä viereiselle raiteelle, etsit vain näytöstä vaunusi numeron ja alueen, jolle se tulee ja odottelet. Paluumatkalla on tähän mennessä ollut vaihto ykköseltä kasille eli Lahden juna on lähtenyt raiteelta kahdeksan. Tarkoittaa siis alikulun kautta vaihtamista ja kun osaa numerot niin katsoo oikean raiteen. Helppoa, vaikka aluksi jännittääkin. Ja jos pohjoisesta tuleva juna on hieman myöhässä, Lahden henkilöjuna odottaa HETKEN, ei mahdottomasti. Jos myöhästyt, menet seuraavalla. Henkilöjunassa ei ole paikkalippua niin mikä tahansa paikka sopii.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe