tuleva kaukosuhde?

rakastunuttyttövain

Tilanteeni on se että olen tulisesti rakastunut tällä hetkellä vielä samalla paikka kunnalla asuvaan mieheen. Suhteemme on edistynyt hyvin. Ja rakastan tätä miestä syvästi. Mies on kuitenki lähdössä opiskelemaan yliopistoon ulkomaille syyskuussa enkä oikein tiedä miten minun pitäisi suhtautua. Olisiko joillain vinkkejä kaukosuhteeseen? Onko joku ollut samassa tilanteessa?

6

325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rakastunutpoikavain

      Itselläni hieman sama tilanne, sillä erolla että olen itse se joka lähtee ulkomaille. Olen myös korvia myöten rakastunut kumppaniini ja suhde on suht alkupuolella.

      Aion viettää hienon reissun ulkomailla, matkailla paljon ja nähdä maailmaa. Toivoisin, että kumppanini olisi valmis odottamaan ja huolisi minut vielä takaisin kun palaan. Kaukosuhdetilanne on onneksi vain väliaikainen, vaikkakin pitkä.

      En malttaisi odottaa sitä hetkeä, kun palaan Suomeen ja näen hymyn kumppanini kasvoilla. Tiedän sisimmässäni, että hän on minulle se oikea.

      Tsemppiä sinulle! Muista että kumppanisi on sinun kanssa, sillä välittää sinusta.

      • rakastunuttyttövain

        kiva tietää että joku muukin on lähes samassa tilanteessa. tietysti järjestely olisi vain väliaikaita mutta kun miettii sitä että näkisin häntä pari kertaa vuodessa tuntuu pahalta. aijon silti odottaa että hän tulee takaisin suomeen että pääsen hänen syliinsä taas :)

        tsemppiä myös sinulle! vaikka välimatka tuntuisi pitkältä hän varmasti odottaa sinua että tulet suomeen takaisin että voitte olla yhdessä jälleen :)


    • vaihtari

      Ajattelin kirjoittaa kun on kokemusta aiheesta. Olin itse vaihto-oppilaana vuoden.

      Valitan. Todennäköisyydet ovat todella, todella huonot. :( Me päätimme yhdessä aikoinaan, että fuck the statistics - mehän se tehdään. Ostettiin webbikamerat ja matkat kauniimmalle osapuolelle vierailua varten keskelle vuotta.

      Menikin monta kuukautta hienosti. Sitten meni monta kuukautta huonosti. Sitten meni monta kuukautta parilla tekstarilla. Palatessani molemmat tiesivät missä mennään, mutta ennen ensinäkemistä siitä ei oltu puhuttu...

      Suosittelen: Vaikka rakastattekin toisianne, niin erotkaa. Mutta älkää unohtako. Kun toinen tulee takaisin, niin yrittäkää vaikka puoliväkisin saada se mitä teillä joskus oli. Tehkää töitä sen eteen.

      Saattaa kuulostaa karulta, mutta kaukosuhteesta tulee ajan myötä "riippakivi" jota tavallaan joutuu kantamaan ja sekös sitä suhdetta syökin. Älkää pitäkö säännöllisesti yhteyttä. Erotkaa, mutta älkää unohtako...

      Joskus toivon edelleen, että itselläni olisi ollut voimaa toimia näin...

      • rakastununttyttövain

        itsekkään en haluaisi erota koska suhde tuntuu edistyvän niin hyvin. tiedän että emme pystyisi elämään yhdessä kuin vasta 3-4 vuoden päästä. itselläni siis vielä opiskelut kesken ja lapsesta asti haaveileman armeijan edessä :) sitten pääsisin vasta mahdollisest muuttamaan hänen luokseen.
        rakastan miestäni todella paljon, mutta kuitenkin olemme puhuneet että jos kummastakaan rupeaa tuntumaan siltä että aika on aivan liian pitkä, tai toinen löytää paremman (en usko että näin käy) jatkamme ystävinä.

        saattaa olla että kadun sitä päätöstä että haluamme olla yhdessä, koska on olen hyvin mustasukkainen. Mutta yrittänyttä ei laiteta :)

        kiitos kumminkin omasta vihjeestäsi, harmi että teidän juttunne ei toiminut :(


    • rakastunutpoikavain

      En halua erota. Tunnen myös monia, joilla homma on toiminut ja ovat jatkaneet juttua aivan normaalisti, kun toinen on palannut ulkomailta. Uskon, että sekä itse että kumppanini pystymme suhtautumaan kaukosuhdeajan kärsivällisesti ja järkevästi asioihin.
      Eroaisin jos minulla olisi vähänkin sellainen fiilis, mutta kun ei ole. Eikä olla mielestäni kumpikaan sitä tyyppiä, että olisi pakko olla joka päivä yhteydessä.
      Ja tällä hetkellä tuntuu niin hyvältä olla kumppanini kanssa, että on vaikea kuvitella, että homma hiipuisi noin vaan.

      Ainakin yritän kaikkeni suhteemme jatkuvuuden kannalta. Jos se ei riitä, niin en olisi voinut muutakaan tehdä. Ajattelen/teen näin. :)

    • ToinenRakastunutTypy

      Olen itse aivan samassa tilanteessa, tosin olen se lähtevä osapuoli. Tiedän tasan tarkkaan, että "matkani" kestää 10kk ja joululoma on kolmen viikon mittainen. Odotan jo nyt joulukuuta, jotta voin tulla takaisin ennen kuin olen edes ehtinyt lähteä!

      Lähden matkaan ristiriitaisin tuntein. Olen noin vuoden ensin tapaillut ja nyttemmin seurustellut aivan mahtavan miehen kanssa. Edellisen suhteeni muistot kuitenkin painavat mieltäni, joten luottamusasioiden kanssa minulle on ihan omakohtaisia ongelmia. Epäilyksiä on paljon, mutta kyllä ne taitaa minun päässäni vain olla - on tullut todettua. Kyllä tästä epäluuloisuudestakin on mahdollista parantua, uskon siihen :) Tokia asiaa tulee mietittyä etenkin nyt kun etäsuhde on väistämättä edessä.

      Olin jo jättämässä miesystävääni, mutta pitkän keskustelun tulos oli se, että mitä jos annetaan asioiden mennä omalla painollaan ja katsotaan mitä tapahtuu. Hänellä on taustalla kaksikin kaukosuhdetta, jotka molemmat ovat päättyneet ikävästi juuri hänen näkökulmastaan katsottuna... Silti hän oli sitä mieltä, että vielä haluaisi kokeilla, vaikka jollain tavalla pelkää hänkin.

      Olen miettinyt asiaa niin, että lähden reissuun ja pidän mieheen yhteyttä aivan kuten tähänkin asti. Hän tulee loppusyksystä käymään, jos sopiva sauma tulee. Jos ei, näemme joulukuussa sitten. Pyrimme välttämään liikaa hössötystä tulevasta, jotta pettymyksiä ei tulisi. Minä olisin luonteeltani sellainen, joka haluaa vannoa rakkautensa kestävän, koska tunteeni ovat niin voimakkaat. Mies ei halua tehdä lupaksia ja vannottaa tunteitaan eikä toisaalta halua niitä myöskään kuulla, koska on kuullut sellaista ennenkin ja huonosti kävi. Tavallaan ymmärrän häntä, tavallaan en ymmärrä. Itse olen aika yksioikoinen ihmissuhde asioissa - jos välitän ja rakastan, teen niin vaikka maailma loppuisi. Ehkä ainoa ehto minun tunteilleni on se, että toinen on luottamukseni arvoinen ja kunnioittaa minua. Jos nämä kaksi ehtoa eivät täyty, lopahtaa minun kiinnostukseni.

      Kyllä tässä ollaan vaikeiden asioiden äärellä ja toivon niin aloittajalle kuin tälle toiselle rakastuneelle lykkyä pyttyyn! Kyllä uskon, että näistä haasteista selvitään, jos niikseen on! Täytynee muistaa, että maailma ei lopu, vaikka suhde ei etäisyyttä kestäisikään. Jos kaikki olisikin niin helppoa, että takertumalla ihmiseen kaikki menee käsikirjoituksen mukaan, mutta kun se menee juuri päinvastoin. Mitä vähemmän takerrut, sitä suurempi todennäköisyys on onnistua :) Muistakaahan elää siitä huolimatta, että toinen on matkan päässä. Kokemuksia on sitten mukava jakaa kun pääsee jutulle :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5025
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1645
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1255
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe