PU kiikari tokarev svt 40 kivääriin

kiikarit ww2

Kysyisin sopiiko tuohon tokareviin se sama pu kiikari mikä mosin naganttiinkin?Erilainen jalustahan noissa on mutta onko itse kiikarissa eroa?Joku väitti että tokarevin kiikari olisi ohkaisempi ja nagantin paksumpi jolloin se ei sopisi tokareviin.Pitääkö paikkansa???

Noita tokarevin pu kiikarin jalustoja ei tunnu löytyvän mistään edes kopioina saati sitten aitoina.Tosin ei viitsi aitoon kiikariin/kivääriin laittaa kopio jalustaakaan.Tietääkö kukaan mistä noita kiikareita/jalustoja(aitoja) saisi suomesta?Myös saksalaiset ww2 kiikarit kiinnostaisi...

8

613

Vastaukset

 • Miten tuo kiikarin jalusta kiinnitetään tokareviin?Tarvitseeko kivääriin porata jotain ruuvi reikiä,kuten naganttiin???

 • Venäläisiä kiikareita ja jalustoja myy ainakin Veika Oy Liedossa Turun lähellä. Katseleppa sen nettisivuja.

 • Veika oy,ltä saat pu-kiikarin kopiota,alkuperäiset hakusessa
  Pilad P3,5*20 100e ja rihlakon kiskoon (11mm) sopiva köpelö??jalusta 50e
  aidot pu-kiikarit keräilytavaraa ja varsin hintavia ,pilad laadullisesti sama

 • ittlel aito PU tähtäin pietarista tuotu luulis käyvän jos kerrran mulla ilma kivääris kiinnne semmonen

 • Mistä tunnistaa vanhan pu-kiikarin? Löysin vanhan kiikarin ja pienen googlettamisen jälkeen selvisi mettä kyseessä on pu-kiikari. Päällisin puolin näyttäisi että ikää on mutta mistä erottaa kopion?

 • Jaa mettä on pu-kiikari?

 • PU-kiikareita tehtiin useampia vähän erilaisia malleja. Mosinille suunnatut mallit (joita useimmat nykyään markkinoilla olevat kopiot ovat, esim. Pilad-mallisto) eivät mene SVT-40:n kiikarinjalustaan. Mosinin jalassa kun on renkaat lähellä toisiaan ja kiikarin etuosa tökätään niihin, SVT:n jalassa renkaat ovat kaukana toisistaan. Mosinin PU-kiikari on siitä hassu että etuosa on tuuman läpimitaltaan ja takaosa noin 30mm. Jos sen yrittää laittaa SVT:n jalkaan niin kiikari tulee aivan liian kauas taakse.

  SVT-40:n kiikarinkin reproduktioita kyllä tehdään mutta niitä on vähän vaikeampi löytää. Tokareviin tehdään nykyään myös picatinny-kiikarikantta johon saa minkä tahansa tähtäimen.

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  45
  1237
 2. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  635
 3. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  31
  508