Puzer Eeva KPI - mitä tekis?

Atk-Erkki

Meillä on v. 2009 valmistunut okt (ostettu ed. omistajalta) jossa teknisessä tilassa on Puzerin Eeva KPI-yksikkö ja normi putkitukset ylä- ja alakerroksiin joissa yhteensä 3 imuliitäntää.

Pitäisikö letkuvarren "on/off" kytkimen toimia? Meillä ei mitään vaikutusta mihinkään, hupinappi! Onko normaalia, että letkun kytkiessä seinään imuri käynnistyy miten sattuu, joskus vasta epämääräisen imuputken sovittelun ja pyörittelyn jälkeen? Jokaisessa liittimessä. Ja paras: keskusyksikköä on tiivistelty jeesusteipillä, koska runkokotelon ehjä(!!!) tiiviste ei pidä; runko taipuilee ja imeytyy mutkalle ja paineistus karkaa = imuteho häviää huoneista - normaalia?

Kaiken kaikkiaan, ainakin tämä yksilö on aiwan onneton rakkine/tekele mitä ikään pitkään aikaan olen nähnyt. Vihasin edellisen rivarin AllAway-perusperus tehotonta mökäimuria, mutta tämä vetää syvät pohjat! **tuttaa!

24

4259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Seniori,

      Kysyt?
      ”Pitäisikö letkuvarren "on/off" kytkimen toimia? Meillä ei mitään vaikutusta mihinkään hupinappi!”
      Pitää toimia kytkimestä!

      Kysyt?
      ”Onko normaalia, että letkun kytkiessä seinään imuri käynnistyy miten sattuu, joskus vasta epämääräisen imuputken sovittelun ja pyörittelyn jälkeen? Jokaisessa liittimessä.”
      Ei ole normaalia! Toimii vaan yhdessä asennossa kosketusnastojen pitää olla kohdakkain yleensä nastat on ylhäällä, ei tarvi eikä saa pyöritellä imuputkea!

      Toteat!
      ”Ja paras: keskusyksikköä on tiivistelty jeesusteipillä, koska runkokotelon ehjä(!!!) tiiviste ei pidä; runko taipuilee ja imeytyy mutkalle ja paineistus karkaa = imuteho häviää huoneista – normaalia?”
      Ei ole normaalia! Jotain sielä kotelon sisällä on pielessä koska runko taipuilee, myös tiiviste pitää uusia!

      Toteat!
      ”Kaiken kaikkiaan, ainakin tämä yksilö on aiwan onneton rakkine/tekele mitä ikään pitkään aikaan olen nähnyt. Vihasin edellisen rivarin AllAway-perusperus tehotonta mökäimuria, mutta tämä vetää syvät pohjat! **tuttaa!”
      Yhteenveto: kytkin, kosketusnastat, tiivisteteipit, kotelon taipuilut kertoo kyllä edellisen omistaja imurin huollon ja oikean käytön laiminlyönnistä, esimeriksi pöysäiliön tyhjennys laiminlyöty.

      Minun Puzer Oiva ostettu 14.4.1990, uusittu ainoastaan keskusyksikön piirikortti ja kahvan käynnistyspala kaksi vuotta sitten, mielestäni toiminut hyvin.

      • voi vitsi

        Minulla irtosi vahingossa läppä aukosta ja en saa sitä kiinni. Miten se laitetaan vaan täytyykö uusi läppä ostaa?


    • Allaways

      Tutulta kuulostaa.

      Meillä Puzer eeva vuodelta 2006. Moottori kesti alle 2 vuotta, letkusarja 3.

      Imurin kotelo pitää teipata pussin vaihdon jälkeen, mikään ei ole pielessä vaan heppoinen muovi antaa periksi ja vuotaa.

      Pölypussit ovat onneksi halpoja HONG KONGista ostettuna

      Tämä on sitä suomalaista laatua!

      • miell1

        Kerrohan meille muillekkin, mistä noita saa edullisesti :)


    • Oi Va

      Vaihtakaa nyt ihmeessä parempaan eli siihen Puzerin Oivaan. On pölypussiton ja edullinen värkki.

    • ALLAWAY 16v PUZER 3

      Epäilen että OIVAssa on sama letkusarja ja moottoritkaan tuskin sen parempia ovat.

      Varaosana ostettu letkusarja oli huomattavasti tukevampi kuin alkuperäinen.

    • imuriton kamppa

      Nämä Putzerin tuotteet ovat surkein esitys mihin olen ikinä törmännyt. Kesksuyksikkö kestää noin 2 vuotta, letkun kytkin lakkaa toimimasta 3-4 vuodessa, imuripää ei kestä kuin muutaman vuoden. Valitettavasti asensimme aikoinaan taloomme tuollaisen lelun. Nyt se lähtee ja ostamme perinteisen imurin, joka jopa imee. Hävettää suomalaisen laadun maineen puolesta. Toivottavasti koko firma lopulta katoaa.

    • Puzer Rocks

      Paskapuhetta. Meillä ollut puzer Eeva ja toiminut tosi hyvin n. 10 vuotta. Mitään ei ole tarvinnut uusia vain Pölypussi vaihtaa 3-4 vuodessa. Imuroimme 3-4 kertaa viikossa. Ikävää on vain se että negatiiviset palautteet saastuttavat netin kun mitäpä sitä turhaan vaivautuun positiivisen kokemuksen takia.

    • ehdottomasti uudesta

      Hah? Kummallista... Täytyy sanoa, ettei ole ollut mitään valittamista Puzerin Evan kanssa. Ollaan vanhaan taloon laitettu jälkiasennuksena ja toiminut nyt moitteetta 13 vuotta. Rakennetaan uutta ja siihen tulee ehdottomasti samanlainen. Toimii ja imee hyvin. Kahvakäynnistys toimii jne. Ainoa huolto on ollut tähän mennessä pölypussien vaihto ja lattiasuulake on uusittu. Tämän epäilen enemmän johtuvan siitä, että meillä on epätasainen kivilattia, jolla suulake tuntuu kuluvan nopeammin...

    • Tyytyväinen

      Meillä ollut Puzer keskuspölynimuri 15 v. Ei mitään muuta huoltoa ole tarvinnut kuin pölysäiliön tyhjennys pari kertaa vuodessa ja samalla suodattimen imurointi.
      suodattien olen vaihtanut muutaman kerran.

    • ekoteko

      Tiukka ote Puzerista ja vetäisy. Tämän jälkeen etsit palavan jätteen säiliön, jonne tunget sen. Mutta muista, sitä ei saa laittaa metalliastiaan, koska sitä siinä ei ole :)

    • Pettynyt123

      Meillä ja naapurilla myös 2009 asennetut Eevat (rivitalo). Letku reistailee koko ajan. Näyttää olevan viallinen kytkin letkussa, kuten joku jo mainitsi. Yleinen vika.

    • Hohhoijjaa

      Aikuismaista väittelyä: Ettekö nyt perhana ymmärrä että koneet toimii joillain, joillain saattaa olla vikoja! Turha inttää kaikkien puolesta että toimii tai ei toimi.

      Ihan sama onko kyseessä kahvinkeitin, auto, jakoavain tms...

    • vippe

      Meillä 2004 asennettu rakennusliikkeen toimesta puzer. Heti meni letku toimettomaksi letkuvarren kytkimestä, letku vaihdettiin. Sitten taas myöhemmin meni kytkin letkusta, nytkin viritys, jotta käynnistyy edes seinään laitettaessa. Mies on korjannut piirilevyä nyt kahdesti, jossa huonot juotokset/kontaktihäiriö. Puzerilla ei edes palutesivuja, ei tietysti kannattakkaan jos vastaavia laitteita paljonkin liikkeellä.

    • oikeaa käyttöä

      Letkussa oleva sähköjohto hajoaa, kun letkua repii väkisin.

    • Imuroija

      Meillä 2009 rakennettuun taloon asennettu Eva. Kaikki kunnossa. Letkun liittäminen imurasiaan on ehkä liian tarkkaa, vähän väärässä asennossa niin katkaisin ei toimi. Toisaalta jos katkaisin/letkussa oleva johto katkeaa (?) niin voi laittaa "väärään" asentoon ja imuri käynnnistyy. Tuo pölypussin vaihto 3-4 vuoden välein tuntuu pitkältä, imuteho on suoraan verrannollinen pussin pakkautumiseen, me olemme vaihtaneet kerran vuodessa.

      • leva

        Kesäasunnossa rak. -08 vähällä käytöllä ollut Eva korjattavana toisen kerran saman vian vuoksi: käynnistyy itsekseen ilman että letku on paikoillaan ja sammuu vain töpselistä/sulakkeesta. Lieköhän käynnistellyt itseään poissa ollessamme ja jos moottori ylikuumuu letkuluukkujen ollessa kiinni, niin mitä sitten. Maksoi piirikortin vaihto 160 euroa, eka korjaus meni takuuseen.


    • tyytyväinen

      Meillä ollut 100m2 asunnossa Putzer Oiva-malli 12 vuotta 1-2krt viikossa, tänään hajosi, tosin se letkun katkaisin jo 7v sitten. Todella kätevä ja ihana laite on ollut, ja 12 vuotta minusta ihan hieno ikä, kertaakaan ei ole tarvinnut huoltaa!

      • tyytyväinen

        siis käytetty 1-2krt viikossa :)


    • Pahanen imuri

      Moi

      Mulla on ollut käytössä putzer Eeva noin kuuden vuoden ajan. Olen ollut ko. laitteen toimintaan tyytyväväinen. Nyt vain keskusyksikön kansi on siten halki, että se vetää ilmaa, ja imurin tehot ovat laskeneet.

      Mikäköhän nyt kannen hajoitti yhtä äkkiä, kun on hyvin kestänyt monet vuodet? Miten, että tarvitseeko laite jostain ns. korvausilmaa, ja jos sitä ei syystä taikka toisesta tule, niin silloin alkaa yksikön saumat ratketa liitoksistaan. Onko muilla samankaltaisia ongelmia?

      Jos vaihtaa Oivaan, niin toimiiko savoilla letkuilla ym. hässäköillä kuin Eeva?

    • Pölykoira

      Kannattaisko soitella valmistajalle, jos sieltä vaikka osattaisiin antaa jotain vinkkejä? Mulle ainakin vastasivat ihan asiallisesti kun kysyin mikä mättää ja paljonko maksaa. Sain uuden ehjän kannen ilmaiseksi postissa. Ja taas maittaa siivoaminen.

      • Asiantuntija2

        Letkun kytkin on tyyppivika. Sen voi vaihtaa itsekin jos on juotostaitoinen.

        Keskusyksikön kansi on myös heikko ja voi mennä rikki, jolloin tiiviste ei pysy paikoillaan ja imuteho heikkenee. Siitä löysin oheisen kommentin:

        "Tiivisteura oli heikko Puzerin vanhemmissa kansissa ja siksi Puzer antaa vanhoille kansille 10 vuoden takuun imurin ostopäivästä. Nykyiset kannet ovat vahvistettu ja tiivisteura niissä ei enää hajoa"


      • asiakasvaasa

        Täällä myös kansi rikki, laitoin valmistajalle yhtenä aamuna sähköpostia ja jo seuraavana päivänä sain uuden kannen hakea postista. Noh, hyvin toimi kuukauden-pari, kunnes uus jämäkämpi kansi rikkoi vanhan haperon rungon. Valmistajaan taas yhteys ja kertoivat siinäkin olevan 10 vuoden takuun, pönttö toissa päivänä postiin ja tänään tuli korjattu imuri takaisin! Pakko sanoa etten miltään muulta firmalta ole näin nopeaa palvelua saanut, täydet pisteet puzerille tästä.


    • Aloittaja_imurimies

      Eeva meni lopulta kaatopaikalle, letkusarjakin vaihtui ehjään. Ostin Ainon, kai minä salaa fanitan Puzeria ja laite toimii ihan ok. Se mikä tässäkin mallissa pännii, on luokaton imuteho. Putket ovat taatusti auki, mutta imuteho on vaatimaton. Ostin autoimuriksi 89 euron Electroluxin ja Ainon imutehoa ei voi edes verrata siihen - perusimurin alin tehoasetustin imee paremmin kuin Aino. t. Pettynyt keskuspölyimurimies

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2669
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      344
      2521
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2168
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1846
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1753
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1734
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1583
    8. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      65
      1564
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1533
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe