näyttelijäksi yhdysvaltoihin!?

born to be wild

Olen 18-vuotias, peruskoulun käynyt tyttö ja haluan näyttelijäksi yhdysvaltoihin! Haluaisin tietää onko Californian alueella, esimerkiksi Los Angelesissa mitään näyttelykouluja joihin pääsisi peruskoulupohjalla? Ja paljon tulisi maksamaan?
Onko mitenkään mahdollista suoraan hakea netissä universal studiosille(tai muualle) elokuvan koekuvauksiin vai pitääkö mennä paikanpäälle kyselemään? Kiitos todella paljon jos joku osaa vastailla! Otan vastaan myös muuta lisätietoa asiasta, kokemuksia yms!:-)

24

1434

Vastaukset

 • Opiskelemaan voit tietysti hakea, muttet suoraan koekuvauksiin ilman asianmukaisia lupia, sillä töitä et saa tehdä.

 • Lue ensin seuraava ketju, jossa käsitelty samaa aihetta:
  http://keskustelu.suomi24.fi/node/8270045

  Jos sen jälkeen vielä kiinnostaa, niin selaa läpi kouluja:
  http://www.univsource.com/thea.htm
  http://actingschools.com/

  Esimerkiksi seuraava koulu ottaa ulkomaalaisia oppilaita.
  Mikä parasta, pakollisen koesiintymisen (kannaltasi suuri ongelma hakiessa kouluihin) voi suorittaa menemättä paikanpäälle esim. Youtube-videon kautta.
  http://www.toa.edu//international-students

  Hinta näyttää olevan aika standardi eri kouluissa eli tuollaiset $25.000-$35.000 per vuosi ja lisäksi elinkustannukset päälle.
  Ihan halpaa huvia opiskelu USA:ssa ei ole, koska koulutus on yleensä nelivuotinen.

  Suurin ongelma on ehkä se, että sinulla ei ole lukiotaustaa.
  Voisi olla järkevää pyrkiä suorittamaan lukio Suomessa ja katsella sen jälkeen tilannetta uudelleen.

  • kiitos paljon vastauksesta!:) tiedätkö vielä että voiko tohon kouluun mikä ottaa ulkomaalaisia oppilaita, hakea vain peruskoulun käyneenä vai pitääkö olla lukio käytynä?


  • born to be wild kirjoitti:

   kiitos paljon vastauksesta!:) tiedätkö vielä että voiko tohon kouluun mikä ottaa ulkomaalaisia oppilaita, hakea vain peruskoulun käyneenä vai pitääkö olla lukio käytynä?

   Kaikkiin ylempiin oppilaitoksiin USAssa High School Diploma ( tai GED ) on perusvaatimus.
   Vain peruskoulun kayneita pidetaan taalla koulunsa keskeyttaneina luusereina.


  • 1 kirjoitti:

   Kaikkiin ylempiin oppilaitoksiin USAssa High School Diploma ( tai GED ) on perusvaatimus.
   Vain peruskoulun kayneita pidetaan taalla koulunsa keskeyttaneina luusereina.

   Yhdysvalloissa voi suorittaa lukion myös taso kokeilla, koko testi kestää noin 4t. ja niillä papereilla voi hakea kunnallisiin kouluihin, myös korkea kouluihin.
   nk. GreenCardin saa myös aika helposti, koska suomeen myönnettyä kiintiötä ei koskaan käytetä loppuun, joten joka vuosi totaali määrää vain kasvaa...
   Riittää että voi todistaa pystyvänsä yllä pitämään itsensä, eli työn antajan todistus työ paikasta, tai riittävä alku-pääoma.

   Ps. Älä anna pelkureiden lannistaa....


  • 1 kirjoitti:

   Kaikkiin ylempiin oppilaitoksiin USAssa High School Diploma ( tai GED ) on perusvaatimus.
   Vain peruskoulun kayneita pidetaan taalla koulunsa keskeyttaneina luusereina.

   Kannattaisi varmaan aloittaa suomalaisella lukiolla. Siinä voisi järki matkan varrella voittaa voisit päätyä vaikka matkanvarella sairaanhoitajaksi Poriin.


 • Mieti tosissasi hetken aikaa, mitä haluat oikeasti tehdä ja saatko mitään irti näyttelijän uran hakemista USA:sta.

  Näyttelijäksi pyrkiminen LA:ssa on amerikkalaisten kesken hyvin tunnettu klisee. Kaikki tarjoilijathan ovat siellä niitä "tulevia tähtiä".

  Suosittelisin aloittamaan suomalaisesta teatterikoulusta, tai jos on halu mennä ulkomaille, niin brittiläisestä. Ei tule mieleen ainakaan minulle keinoa, miten saisit viisumia tonne USA:han. Puhumattakaan niistä summista rahoja, jotka menee koko prosessiin.

  En viitti kuitenkaan ihan tynnyrillistä kylmää vettä heittää päällesi, mutta jonkun verran: tulevaisuuden kannalta on todennäköisesti paljon kannattavampaa vaan hakea muuta jatkokoulutusta, mennä suoraan työelämään tai alkaa yrittäjäksi.

 • Kannattaa varmaan hankkia joku viisaampi varma ammatti ja sitten siinä välissä yrittää hommata jotain näytelmäkeikkoja. Tässä ois ainakin tämmönen ettei ihan tyhjänpäälle sitten jää jos ei näyttelijänä natsaakkaan. Mutta siis itsekin kiinnostunut näyttelemisestä, ettei tämä mitään harjausta ole .

 • Mene voionmaan opistolle oppimaan näyttelemistä ja käy lisäksi lukio suomessa, hae sitten ulkomaille, vaikka aluksi koulun yhdteydessä vaihto-oppilaana.

 • Luuleeko joku etta peruskoulun englannilla mennaan noin vain nayttelijaksi Amerikkaan. Ammattiin joka perustuu puheeseen ja eri aksenttien taydelliseen hallintaan. Harvassa taitavat olla roolit joissa tarvitaan nayttelijaa joka puhuu englantia savon murteella, ehka kerran elamassa mutta mista se leipa ansaitaan lopun aikaa?

 • Jos olet nuori nätti tyttö, niin pornofilmeihin voit päästä siellä "Losissa".

  • Aika masenavaa porukkaa on näillä sivuilla. selvästi ihmisiä jotka rypee katkeruudessa, ja itse säälissä, koska eivät itse ikinä uskaltaneet/uskalla tavoitella elämässään mitään mainitsemisen arvoista.
   Mutta ainahan te voitte perustaa perheen (he he)


  • tomi8 kirjoitti:

   Aika masenavaa porukkaa on näillä sivuilla. selvästi ihmisiä jotka rypee katkeruudessa, ja itse säälissä, koska eivät itse ikinä uskaltaneet/uskalla tavoitella elämässään mitään mainitsemisen arvoista.
   Mutta ainahan te voitte perustaa perheen (he he)

   Tomi parka, tuossa ylempana annoit ihan potaskaneuvoja esim. Green Cardin saamisessa. En mina ainakaan itse saalissa tai katke ruudessa ela, ei ole tar vetta kun olen jo USAn kansalainen ja tyo elamassa ;).


 • Heissan, ihan noin nuorena ja pelkällä peruskoulupohjalla on järkyttävän hankala päästä opiskelemaan ulkomaille. Mistä tiedän? Olen vuosi sitten selannut läpi jokaisen elokuva-alan koulun ja päässyt opiskelemaan näyttelemistä Kanadaan. Blogi aiheesta tässä: http://canadiaries.blogspot.fi/
  USA:n puolella on esim. New york film academy, mutta se on järkyttävän kallis. NYFA:n kampus on Universal Studiosin tuntumassa ja sielä tekemiseen pääsee käsiksi tosissaan, mutta onko hintansa väärti, en tiedä.
  Alan syksymmällä koulun alkaessa kirjoitella niistä elokuva-alan opinnoista tuonne blogiin eli sieltä voi lukea ja jos on jotain kysymyksiä kouluista niin vastaan mielelläni.

 • mäkin oon aina halunnu näytteleen yhdysvaltoihin tää oli mulekkin mielenkiintoinen aihe :)

 • Itse olen 14-vuotias vähän myöhässä tää, mutta osaan puhua englantia hyvin laajasti olen ottanut lisätunnin ja puhun Amerikkalaisella aksentilla ja itsekkin haluaisin ulkomaille sarjaan tai elokuvaan, mutta ei ole agenttia.
  PS. Tarvitset agentin jos haluat päästä ilman kouluja elokuviin ja rekisteröidy actorsacces:siin tai projectcasting:giin.

  • 007


 • Aidosti realistisin ja laillinen tapa näillä naispuolisilla nuorilla Hollywoodiin haluavilla on mennä 3 kk: ksi sinne joka kesä, kunnes löytää ja voi naida amerikkalaisen miehen ja sitten yrittää siellä laillisesti näyttelijänä. Muuten seinä nousee kokoajan eteen työluvan puuttuessa. Itse pyörin Hollywoodissa teininä vuoden verran ja se oli kyllä nopein tapa oppia miten oikea elokuvamaailma sielä toimii. Tärkeintä on lähteä ja mennä vielä kun on intoa, joka vuosi pidempään Suomessa vie unelmia kauemmaksi. Suosittelen ihan elämänkokemuksena kun meistä kaikista ei tod. ole A-listan näyttelijöiksi. ;)

 • Itsekkin olen kiinnostunut näyttelemisestä.

 • Melko harvalla suomalaisella ammattinäyttelijällä on ollut tilaisuus päästä mittakaavaltaan Hollywood-luokan elokuviin mukaan. Ei tietystikään ole mahdotonta lähteä paikanpäälle kilpailemaan paikallisten kanssa ja kamppailemaan pohjalta ylös. Lähtökohdat taitavat kuitenkin olla ulkomaalaiselle astetta kehnommat kuin siinä ympäristössä varttuneella. Kilpailu on kovaa, eikä esille pääse kuin kovasti esille pyrkimällä. Lopulta vaakakupissa painavat sitten taidot ja lahjat näyttelijänä.

  Toki menneinä vuosikymmeninä varsinkin ruotsalaisista näyttelijättäristä tuli maailmanluokan tähtiä suhteellisen usein, mutta suomalaiset eivät olleet ruotsalaisia silloin, eivätkä ole vieläkään.

  Turvallisin ja luultavasti tulosta tuottavin vaihtoehto on, että opiskelee näyttelemistä ja hankkii sekä alan kokemusta että näkyvyyttä Suomessa. Mikäli kykyjä alalle löytyy, millä tarkoitetaan että suuri yleisö haluaa näyttelijää katsella, avautuu mahdollisuuksia myös kansainvälisiin töihin ja sitä kautta kenties Hollywood-tuotantoihin asti.

  Paikanpäälle opettelemaan lähtemisen riskinä on, että vuosia aikaansa uhranneena pääsee lausumaan muutaman vuorosanan jossain elokuvassa, jos pääsee tekemään edes sitä. Kotiinpalattuaan huomaa, ettei ole oikeastaan saavuttanut mitään, millä olisi merkitystä työnsaannille edes kotimaassa.

  On siis parempi pedata ensin petinsä kotona ja lähteä vasta sen jälkeen tomuttamaan mattoja muille maille.

 • Hahaha!!!

  Okei, okei… ta on joku ihan alyttoman vanha viesti… miksi naita ei poisteta taalta?
  Ma mietin, etta mitakohan tastakin elamannalkaisesta nuoresta tuli. Ehka kahden ylipainoisen tyton yksinhuoltaja-aiti, joka asuu Turun Lausteella kerrostalossa ja ulkoiluttaa likaista koiraa liian harvoin. Lauantaisin se varmaan oikeuttaa itsellensa Taffelin juustosuikeropussin ja Pandan suklaasekoituksen silla perusteella, etta Lilli ja Ainukin syovat karkkipaivan herkut tositeeveen aaressa. Jooooooh…. vai etta nayttelijaksi Kaliforniaan.

 • Heippa!
  Vuodesta 2012 asti oon lukenut tätä samaa keskustelua täällä ja en missä vaiheessa on ottanu kantaa mutta nytpä vuonna 2019 päätin ottaa😂😂😂
  Eli asut Suomessa olet noin 14-16 vuotias tyttö, käy peruskoulua ja katsot illatpitkät netflixiä joissa näyttelevät Hollywoodin ihmeet ja puhelimen snapchatista esimerkiksi zieglerin siskosten päivityksiä kun he saavat asua los angelesissa. Totta kai se yleensä alkaa kiinnostamaan, kun siinä mietit että miten hemmetissä itse pääsisit siihen asemaan nii ei se noin vaan onnistu aluksikkin sulle ei ole käyny se onni että olisit syntyny kuuluisaan perheeseen josta ainakin itse oon onnellinen että mieluummin näin ja miten hemmetissä minä joka käyn Suomessa vaikka kanervan yläastetta ja enkun numeroni on 5 ehdot on ihan lähellä koska et ole kuunnellut tunnilla ja et ole viitsinyt lukea kokeeseen ja lisäksi sinua painaa murrosiän masennus! Fuck mitäs teet siinä ei oikeasti auta muu kuin rehellisesti ryhdistäytyä! Yksinkertaisesti alat lukemaan jopa kesällä kuuntelet tunnilla ei sillä numerolla ole väliä muuten kuin että osaat ne asiat ja että pääset kouluihin että kuotenkin jonkin verran väliä! Kun aijot ja minä uskon että pääset näyttelemään usahan ja sinne suuriin maailmoihin täytyy enkun taitosi olla priima kamaa! En viitsi tuosta näyttelemisestä niin kirjoittaa koska kyllä kaikki sen vähintään alitajunnassa tietävät onko heistä näyttelijöiksi ja haluavatko he siihen oikeasti! Se tulee olemaan hyvin hankalaa tuskaa hikeä hirveää kamalaa ja valvottuja öitä mutta joskus sinä olet voinut saavuttaa sen mitä olet aina haaveillut! Niinkuin on tapana sanoa hiekkalaatikolta tänne pitkä matka kuljettii😂😌! Ps: joskus tarvitaan hyvin paljon tuuria ja oikeassa paikassa oikeaan aikaan olemista!

 • Westhollywood laittaa aika tasan oikein. Nuorena kannattaa yrittää, mutta olla pitää päänsä myös. Paljon houkutuksia ja kusetusta.
  Suomalainen ”näyttelijäkoulutus” ei paljoa paina täälläpäin, noita kalpeantotisia mutisijoita löytyy tuolta skidroadilta parilla kympillä päivä, jos tarttee extroiksi.
  Älä anna tämän muun looseriporukan masentaa, haters hate..
  Itse lähdin 23 vuotiaana ja teen taustaproggista. Starojen kanssa tulee pyörittyä, vaikkei se kyllä useamman vuoden jälkeen ole mikään juttu.

  • Ja paskat sanon minä. Toki mahdollista, mutta paska puhetta.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  559
  4081
 2. Seija Vaaherkumpu haastatteli Björn Wahlroosia

  YLE ykkösaamussa oli haastateltavana pankkiiri Björn Wahlroos. Haastattelijana toimi kokoomuksen luottotoimittaja Seija Vaaherkumpu. Haastettulu päät
  Maailman menoa
  58
  1622
 3. Missäs stebu

  Missäs stebu....
  21
  561
 4. Martina ei lähtenytkään Hankoo .

  Ihana Helsinki nyt. Yleensä ihana viikonloppu Hangossa. Sitruunasuolaa koneeseen ja menoksi.
  16
  532
 5. Sekaisin olevat naiset

  Lapset eivät asu äitinsä kanssa, ollaan menossa naimisiin ja ei olla, sitten mies vaihtuu ja taas ollaan, otetaan silarit ja muut leikkeleet, matkuste
  17
  391