Ruokia joita imettävän äidin tulisi välttää

mehiläinen:)

Eli löysin netistä joitain ketjuja aiheesta, mutta tuntui siltä että melkein kaikkea pitäisi välttää! Meillä on poika mahavaivainen, en haluaisi kokeilla mitään apteekin tuotteita ensimmäisenä vaan ajattelin yrittää muokata ruokavaliota. Poika 3kk, kamalan hajuisia pieruja ja kakka on sellaista oranssihtavaa laastia ja tulee harvakseltaan, useiden päivien taukoja. Voisiko ruokavalion muutos auttaa? Kokemuksia?

4

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mehiläinen:)

      Musta tuntuu että korvikkeisiin siirtyminen olisi niin paljon helpompaa tän herkkämasun kanssa, kun tollanen maidoton-kahviton-limuton-kaaliton yms yms yms sipuliton ja leivätön ruokavalio kuulostaa melkeen mahdottomalta!

    • Jos..

      vauvalla ei mahan kanssa ole muuta ongelmaa kuin nuo pierut ja kakkaamisvälit niin suosittelisin antamaan vettä. Se edesauttaa vatsan toimintaa ja voisi auttaa. Ruokavaliota ei kannata mennä muuttamaan jos ei ole kyse mistään allergiasta. Parhaiten vauva oppii sietämäänkin kaikkia ruoka-aineita kun itse syöt jo imetysaikana monipuolisesti kaikenlaista.

    • eri mieltä kyllä

      Täysimetetylle vauvalle ei kyllä nykyään suositella annettavaksi vettä. Toki voi aivan pieniä määriä antaa (lusikallinen), mutta siitä tuskin on hyötyäkään. Tuossa 3 kk jälkeen painonkehityksessä on yleensä muutenkin notkahdus, joten ei ole järkeä täyttää vauvan mahaa vedellä, jossa ei ole kaloreita. Vesi vie tilaa ravitsevalta maidolta. Tuo taas on ihan kukkua, ettei ruokavaliota kannata muuttaa, ellei kyse ole allergiasta. Nimenomaan suositellaan, että nuo pahasti ilmavaivoja aiheuttavat aineet jätetään pois ruokavaliosta, kunnes vauvan suolisto on vähän kehittyneempi. Vauvan suolisto oppii kypsyttyään niitä sietämään silloinkin, vaikkei sitä väkisin siedätetä. Ei ole mitään järkeä pistää vauvaa kärsimään, jos voi muutaman ruoka-aineen karsimalla helpottaa toisen oloa. Aloittajalle tiedoksi, että maitoa ja viljaa ei tarvitse kokonaan jättää pois, jos ei epäillä allergiaa. Pahimmat ilmavaivojen aiheuttajat ovat juuri nuo sipulit, ruis, kaali, suklaa, kahvi ja muutamia muita. Ei nyt luulisi olevan mikään mahdoton ruokavalio välttää noita? Jos nyt kahvia ei kokonaan pysty jättämään, niin ok, mutta ilman suklaata, ruista, kaaleja ja sipulia ruokavalio on kyllä aivan riittävän monipuolinen ja terveellinen. Jotkut äidit joutuvat vauvan allergian takia pitämään todella tiukkaa dieettiä kuukausia, joten muutaman ruoka-aineen jättäminen vähäksi aikaa ei pitäisi olla ylivoimaista.

      • Edellinen..

        Vauvoille ei suositella antamaan vettä, koska siitä ei ole mitään hyötyä. Janojuomaksi vauva ei tarvitse vettä, koska juo janoonsa maitoa. Jos aloittajan vauvalla on ongelmia vatsan toiminnan kanssa ja siihen auttaa kun antaa kerran päivässä vettä niin silloin siitä on suuri hyöty lapselle.

        Ruoka-aineiden välttämisellä tarkoitin juuri sitä, että niitä ei allergioiden pelon vuoksi kannata jättää ellei ole pahaa allergiaa jonka vuoksi ruoka-ainetta tulisi välttää. Vauvan mahaa ajatellen suosittelisin kyllä kuitenkin välttämään kaalta, jättämään kahvin muutamaan kupilliseen päivässä ja pitämään karkin syönnin vähäisenä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10762
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3053
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      207
      2871
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1666
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1607
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1516
    Aihe