Ruokia joita imettävän äidin tulisi välttää

mehiläinen:)

Eli löysin netistä joitain ketjuja aiheesta, mutta tuntui siltä että melkein kaikkea pitäisi välttää! Meillä on poika mahavaivainen, en haluaisi kokeilla mitään apteekin tuotteita ensimmäisenä vaan ajattelin yrittää muokata ruokavaliota. Poika 3kk, kamalan hajuisia pieruja ja kakka on sellaista oranssihtavaa laastia ja tulee harvakseltaan, useiden päivien taukoja. Voisiko ruokavalion muutos auttaa? Kokemuksia?

4

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mehiläinen:)

      Musta tuntuu että korvikkeisiin siirtyminen olisi niin paljon helpompaa tän herkkämasun kanssa, kun tollanen maidoton-kahviton-limuton-kaaliton yms yms yms sipuliton ja leivätön ruokavalio kuulostaa melkeen mahdottomalta!

    • Jos..

      vauvalla ei mahan kanssa ole muuta ongelmaa kuin nuo pierut ja kakkaamisvälit niin suosittelisin antamaan vettä. Se edesauttaa vatsan toimintaa ja voisi auttaa. Ruokavaliota ei kannata mennä muuttamaan jos ei ole kyse mistään allergiasta. Parhaiten vauva oppii sietämäänkin kaikkia ruoka-aineita kun itse syöt jo imetysaikana monipuolisesti kaikenlaista.

    • eri mieltä kyllä

      Täysimetetylle vauvalle ei kyllä nykyään suositella annettavaksi vettä. Toki voi aivan pieniä määriä antaa (lusikallinen), mutta siitä tuskin on hyötyäkään. Tuossa 3 kk jälkeen painonkehityksessä on yleensä muutenkin notkahdus, joten ei ole järkeä täyttää vauvan mahaa vedellä, jossa ei ole kaloreita. Vesi vie tilaa ravitsevalta maidolta. Tuo taas on ihan kukkua, ettei ruokavaliota kannata muuttaa, ellei kyse ole allergiasta. Nimenomaan suositellaan, että nuo pahasti ilmavaivoja aiheuttavat aineet jätetään pois ruokavaliosta, kunnes vauvan suolisto on vähän kehittyneempi. Vauvan suolisto oppii kypsyttyään niitä sietämään silloinkin, vaikkei sitä väkisin siedätetä. Ei ole mitään järkeä pistää vauvaa kärsimään, jos voi muutaman ruoka-aineen karsimalla helpottaa toisen oloa. Aloittajalle tiedoksi, että maitoa ja viljaa ei tarvitse kokonaan jättää pois, jos ei epäillä allergiaa. Pahimmat ilmavaivojen aiheuttajat ovat juuri nuo sipulit, ruis, kaali, suklaa, kahvi ja muutamia muita. Ei nyt luulisi olevan mikään mahdoton ruokavalio välttää noita? Jos nyt kahvia ei kokonaan pysty jättämään, niin ok, mutta ilman suklaata, ruista, kaaleja ja sipulia ruokavalio on kyllä aivan riittävän monipuolinen ja terveellinen. Jotkut äidit joutuvat vauvan allergian takia pitämään todella tiukkaa dieettiä kuukausia, joten muutaman ruoka-aineen jättäminen vähäksi aikaa ei pitäisi olla ylivoimaista.

      • Edellinen..

        Vauvoille ei suositella antamaan vettä, koska siitä ei ole mitään hyötyä. Janojuomaksi vauva ei tarvitse vettä, koska juo janoonsa maitoa. Jos aloittajan vauvalla on ongelmia vatsan toiminnan kanssa ja siihen auttaa kun antaa kerran päivässä vettä niin silloin siitä on suuri hyöty lapselle.

        Ruoka-aineiden välttämisellä tarkoitin juuri sitä, että niitä ei allergioiden pelon vuoksi kannata jättää ellei ole pahaa allergiaa jonka vuoksi ruoka-ainetta tulisi välttää. Vauvan mahaa ajatellen suosittelisin kyllä kuitenkin välttämään kaalta, jättämään kahvin muutamaan kupilliseen päivässä ja pitämään karkin syönnin vähäisenä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe