Kairo ja pyramiidit.

SL

Olemme eläkeläispariskunta ja tapanamme on tehdä
ns. "omatoimimatkoja".
Egypti ja pyramiidit näkemättä.
Alexandria on muutaman tunnin junamatkan päässä, mutta mitä
muuta näkemistä lähistöllä on, sillä viikko tuntuu muuten aivan liian
pitkältä.
Lisäksi lennoilla joita katsoimme, on tapana saapua ja lähteä aamuyöstä,
joten miten matka kentältä keskustaan ja takaisin noilla kellonlyömillä?

7

391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • f1098

      Takseja saa mihin kellonaikaan vaan. Se ei ole ongelma.

      Kairossa on nähtävyyksiä vaikka kuinka. Pyramidien lisäksi on Khan el Khali eli kilometrejä pitkä basaari, Egyptiläinen museo, koptimuseo, vanhoja synagogia/kirkkoja/moskeijoita, puistoja, linnakkeita. Niin, ja niitä pyramidejakin on muitakin kuin ne kuuluisat Gizan pyramidit. Shoppailun harrastajallekin löytyy kaikenlaista. On saudiprinsessojen suosimia ostareita, ja sitten myös niitä kauppoja, joissa tavallinen kansa käy.

      Alexandriassakin menee helposti pari päivää.

    • SL

      Kiitos asiallisesta vastauksesta!
      Kysymys on lisäksi miten "uskalias" Egyptissä voi olla?
      Pari päivää Alexandriassa kuulostaa mukavalta,
      mutta hotellista joutuu samaan aikaan tietenkin maksamaan
      Kairossa jos varaa ns. "lento hotelli-matkan".
      Pätkissäkin voi tietenkin varata, mutta edellyttää tiukkaa
      suunnitelmissa pysymistä eikä mutkia saa tulla esim. juna-
      aikatauluissa.
      Huijaavatko taksit ajamalla esim. pidemmän matkan ja voiko
      matka loulta maksaa sovittua enemmän?
      Lopuksi saavatko turistit käsityksesi mukaan matkustaa rauhassa,
      vai tuppautuuko joku epärehellinen seuraan?

      • f1098

        Taksit voivat huijata sinua. Vähemmän todennäköisesti sinua huijataan, jos käytät valkoisia takseja, joissa on toimivat mittarit, mutta joskus niissäkin on viritetyt mittarit, ja matka tuleekin loppujen lopuksi tuplasti kalliimmaksi. Mutta täytyy muistaa, että taksit eivät siellä muutenkaan ole kovin kalliita. On vaikea saada aikaan yli viiden euron taksimatkaa, vaikka istuisi tunninkin kyydissä, ja vaikka mittarit olisi kuinka viritettyjä. Ainoastaan matka lentokentältä keskustaan tulee maksamaan n. 10 euroa. Jos yrität sopia hinnan etukäteen, tulet huijatuksi, koska paljastat heti lähtötilanteessa jo, ettet tiedä oikeaa hintatasoa.

        En silti suosittele ottamaan hotellia keskustasta mellakoiden varalta vaan mieluummin jostain lähiöstä.

        Turistien seuraan saattaa yrittää tuppautua mukaan joku "opas", mutta pysymällä määrätietoisena ja tiukkana, sellaisista kavereista pääsee kyllä eroon. Pyramideilla olkaa tiukkoina. Älkää antako lippujanne kenellekään, vaikka kuinka väittäisivät olevansa virallisia työntekijöitä. Siellä on kyllä ihan selkeä lippujen tarkastuspiste, yksi sellainen, ja sitä ennen tai sen jälkeen sitä lippuansa ei saa antaa kenellekään. Älkää myöskään ostako lippua muualta kuin lipunmyyntipisteeltä. Ei keneltäkään "viralliselta" oppaalta siinä alueen ulkopuolelta. Pyramidit on Kairon huijauspiste. Se, missä täytyy olla tosi tarkkana koko ajan. Alueella on turistipoliiseja, jotka tunnistaa valkoisista puvuista, joten jos ette pääse jostain kiusanhengestä mitenkään eroon, lähestykään poliisia.

        Kannattaa lukea täältä noita vanhempia kirjoituksia, joista löytyy tietoa erilaisista huijaustavoista, niin pystytte välttämään suurimman osan niistä. Aina he ovat oppineet jotain uusia temppuja, mutta jos edes suurimman osan huijauksista tunnistaa, niin säästyy rahaa ja terveys.

        Joskus auttaa kun teeskentelee, että ei ymmärrä englantia. Jatkaa vaan matkaa, ja kohauttaa olkapäitä.

        Uskaliaisuudesta puheen ollen, älkää pukeutuko shortseihin ja hihattomiin paitoihin. Paljaita polvia ja olkapäitä pidetään törkeinä. Vastaa sitä, jos meillä joku kulkisi bikineissä keskellä kaupunkia. Konservatiivisesti pukeutuneina saatte enemmistön kunnioituksen.


    • SL

      Kiitos taas, f1098.

      Taitaa vaan tulla sotku siitä, kun kansan valitsema uusi presidentti puuttui armeijan hommiin. Lienee parasta odottaa rauhallisempaa aikaa.

    • EgyptFun

      Höpö-höpö! Ei Kairossa mitään mellakoita enää ole. Eikä ne koskaan ole olleet suunnattu turisteihin, vaan kansan johtajiin, järjestelmään.
      Uusi Presidentti on 53%:sti kansan valitsema ja presidentti siirsi pari armeijan päällikköä neuvonantajikseen yhteisestä sopimuksesta.
      Ent mellakoitsijat ovat hyvin tyytyväisiä, että armeija ei enää ole niin suuressa vallassa vaan itse presidentti.
      Kuljen Kairossa n 4 x vuosi a 1-2vkoa jo 20v ajan. Asun keskustassa Downtownissa eikä KOSKAAN ole ollut mitään hämminkiä. No problem!
      Tahrir-aukiokin on ollut pakko käydä katsastamassa mellakka-aikaan.
      HYVÄÄ MATKAA ! Suuri seikkailu odottaa :)
      Ps. Tänä vuonna olen ollut Kairossa tamm 2vkoa, huhtik 2 vkoa, kesäk 1 vkoa

      • f1098

        Höpö höpö itsellesi EgyptFun. Minäkin olen kokenut Egyptin matkaaja, ja olen ollut siellä useammankin mellakan aikaan. Viimeksi huhti-toukokuussa.

        Mutta se on totta, että niitä ei ole suunnattu turisteja vastaan. Silti jotkut ulkomaalaiset naiset ovat joutuneet pahoinpidellyiksi Tahriirin aukion levottomuuksissa, joten mun mielestä on vaarallista sanoa No problem!

        Itsekin kävin nyt viime keväänä taas Tahriirin aukiolla, mutta koska tunnen Kairon keskustan yhtä hyvin kuin omat kotikulmanikin täällä Suomessa, osaan lähestyä aluetta sellaisesta näkökulmasta, että tiedän mitä edessä on. Ensikertalainen ei.


    • Maragha

      Oikein hyviä ja asiallisia vastauksia on tullut tähän minun mielestä, kiva!

      Kairossa todellakin tekemistä riittää. Se on Afrikan suurin kaupunki eikä nuku ikinä. Pyramidien lisäksi teidän on nähtävä Egyptiläinen museo, jossa on yli 100 000 esinettä. Siellä menee jo päivä. Sakkaran porraspyramidi, maailman ensimmäinen kivimonumentti sekä Sakkaran mastabat, virkamiesten haudat. Khan el Khalilin basaari, kuten jo mainittu. Koptikairo, jossa on synagoga ja paljon kirkkoja, ihana tunnelma. Kairon torni. Citadelli ja Mohammed Alin kaunis alabasterimoskeija. Al Azharin kuuluisa moskeija sekä Ibn Tulunin moskeija, jonka minareettiin voitte kiivetä. Citystars, kuuluisa ja suuri ostoskeskus. Mielestäni on mielenkiintoista nähdä Citystars, koska siellä näkee paljon porukkaa, jolla ON varaa ostaa kaikki ne tavarat. Muutenhan saa sellaisen kuvan, että kairolaiset ovat varattomia. Kairo on kontrastien kaupunki. Voitte nähdä siellä burkhaan pukeutuneen ja roiskeläppähameeseen pukeutuneen naisen, miehen aasivaunun kanssa tai upouuden mersun, kerjäläislapsia ja yksityiskoulussa käyviä lapsia, uusinta tekniikkaa ja neuvostoladoja... On mielenkiintoista viettää päivä kadulla, syödä paikallisissa ravintoloissa ja katsella ihmisiä. Mennä illalla paikalliseen vesipiippukahvilaan pelamaan dominoa! Paikallinen elämä on mielestäni jännittävintä Kairossa.

      Täytyy myös huomioida, että Kairossa aikaa menee liikkumiseen. Liikenne on kaoottista ja monesti menee paljon aikaa kohteesta A kohteeseen B. Metro on kätevä ja nopea, mutta sillä ei pääse kaikkialle. Taksilla on halpa liikkua myös, mutta se voi ollaa hidasta. Kairossa myös väsyy eri lailla, koska on koko ajan paljon näkemistä ja uusia kokemuksia. Siksikin kannattaa ottaa useampi päivä Kairossa.

      Itselläni oli mukana ekalla matkalla top 10 Kairo kirja. Siinä luetellaan 10 parasta kohdetta Kairossa ja myös muita hyviä vinkkejä. Tykkäsin kirjasta. Infoa ei ollut mielestäni liikaa ja kirjaa oli helppo seurata. Sen perusteella osasin hyvin liikkua ja muutenkin päättää, mihin mennä.

      Silti mielestäni on parasta, jos kanssanne on paikallinen opas. Kohteista saa paljon enemmän irti oppaan kanssa. Ehkä hotellin kautta voi varata joitain retkiä tai oppaan, joka voisi kulkea kanssanne koko ajan. Se lisää myös turvallisuuden tunnetta. Varmasti voisitte helposti löytää paikallisen oppaan seuraksenne ja avuksenne. Silloin välttyy monelta ongelmalta ja keskustelulta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      187
      12004
    2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      167
      2525
    3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      253
      1550
    4. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      71
      1120
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      53
      940
    6. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      61
      882
    7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      41
      784
    8. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      29
      749
    9. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      52
      739
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      42
      699
    Aihe