Jouluksi 2012 Eilattiin ja Club hotel eilat

matkailija 24

Hei Kaikille.

Varasin juuri 2 viikon joulumatkan eilattiin ja tuohon kyseiseen hotelliin.
Matkaan lähtee vaimoni ja 1 v tyttäreni.
Olemme matkailleet jo paljon mutta ensimmäistä kertaa eilatissa.
Olisi todella mukava kuulla asiallista tietoa vähän kaikesta joka liittyy eilattiin sekä myös kyseiseen hotelliin.
Kiitos jo etukäteen.

7

723

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • #reissulainen#

      Hei!!!!!!!!

      Hyvän lomakohteen olette valinneet, joulukuu tosin saattaa olla melko viileä, joten lämmintä vaatetta ainakin aamuja ja iltoja varten. Aurinko Eilatissa näyttäytyy kyllä melkein joka päivä.

      Kannattaa lukea viestejä tästä ketjusta alaspäin. Paljon hyviä keskusteluja, kokemuksia ja vinkkejä. Esim. ketju; Eilatista, kotiutunut (kirjoitettu 5.1).

      Seitseämän kertaa Eilatissa käyneenä voin kertoa lisää kaupungista jos jotain erityistä haluat tietää.

      Mukavaa matkan odotusta koko perheelle!!!!!!!!!!

    • mielummin muualle

      Hei vaan

      Club hotellissa oltiin teinin kanssa helmi-maaliskuun vaihteessa. Hotellin laivateema tuli parhaiten esiin hyttikokoisina huoneistoina. Äidille ja 15v. pojalle oli pedattu yhdellä peitolla kapeahko parisänky. Tosi romanttista! Kylpyhuone ja parveke olivat reilun kokoisia. Pyyhkeitä tuotiin joka päivä lisää, niitä sitten olikin isot pinot kylppärin hyllyllä. Respan vieressä maksullinen netti 2€ / 30 min. Allasalue on laaja mutta kaikki altaat ja palvelut eivät ole auki kuin parhaimpana sesonkina, johon meidän loma ei sijoittunut.

      Hotellista lyhyt matka keskustan ravintoloihin ja kahviloihin. Taksilla pääsee mennentullen kibbutsille (Eilot) syömään perjantain sapatti-illallisen. Kannattaa käydä.

      Ostokset tehtiin Big ostoskeskuksesta jossa paljon liikkeitä. Matkaa n. 3km. Siellä herkuteltiin ihanilla aamiaisilla (tarjoillaan koko päivän). Suosikki oli sweet morning. Keskustan leipomosta ostettiin tuoreet leivonnaiset edullisesti.

      Jos vauvan kanssa viitsii lähteä Eilatista pois niin Kuollutmeri oli päivän bussiretki josta pidettiin. Petran retki on liian raskas pienen kanssa. Delfiiniriutalla voi viettää päivän nauttien näkymistä ja ravintolan antimista.

      Illat olivat kylmiä ja tuulisia talvella. Hintaso varsin korkea.

      Itse en palaa paikkaan ihan lähiaikoina.

    • matkailija24

      Kiitos asiallisita vastauksista.

      Mielellään otan vastaan ihan mitä vain tietoja joita kannattaa siellä tehdä. Hyviä ruoka paikkoja, ostoksia ja nähtävyyksiä. ja onko jotain oikein spesiaalia jota ei muualla ole. Ja tietenkin hotellista enemmän tieto jos siitä on.

    • Eilatin matkaaja <3

      Eilat on tosi ihana paikka ja mukava reissata lapsenkin kanssa! Rantabulevardilla on tilaa pienelle tepastella ihan itse, ja rattailla pääsee joka paikkaan. Ihan club hotellin vieressä puistossa on myös leikkipuisto.
      Vedenalaisella observatoriolla riittää kivaa katseltavaa myös pikkuiselle :) Siellä kannattaa käydä.
      Delffiniriutalla voi pitkiltä laitureilta katsella delffiinejä, jotka uivat vapaana meressä, mutta tulevat ihan jalkojen juureen näyttäytymään. Delffiniriutalla on myös riikinkukko :)
      Eilatissa nähtävyydet rajoittuu meikeimpä veden alle Punaiseenmereen, mutta kaupunkina se on siisti, turvallinen ja hygieninen.
      Paikallisia kahviloita kannattaa suosia myös ruokailun suhteen! Ns. aamupaloja kahviloissa tarjotaan koko päivän, ja ne ovat loistavia lounaaksikin syötyinä. Shalom centerissä on ihana CafeCafe, samoin Mall ha yam ostoskeskuksessa. Niissä saa tosi herkullisia annoksia. Ja jos tykkää kasvispainotteisesta ruuasta, niin kahviloissa saa myös shakshukaa, tosi hyvää ja joskus myös tulista! Shakshuka on falafelin ohella ehdottomasti syömisen arvoinen paikallinen herkku.
      Rannan kävelykadulla ihan siinä alkupuoliskolla on ihana jogurttibaari, pikkuinen sellainen, mutta aivan mahtava! Kuppiin pehmiksen näköistä jogurttia, ja lisukkeeksi oma valintaisia marjoja, hedelmiä, suklaita, karkkeja, keksejä jne... Hyvää!!! Leipomot ovat ihania myös! Israel on herkuttelijan paratiisi, kun osaa löytää oikeat paikat.

      Joulukuussa ollessani illat oli viileitä, mutta helmi-maaliskuun vaihteessa oli jo huomattavasti lämpimämpää. Huhtikuussa illatkin oli jo tosi helteisiä, n. 28 C, ja päivisin n. 40 C.

      Eilat ei ole mikään turisteja varten suunniteltu kaupunki, vaan siellä asuu paikallisia n 65 000. Kaupunkina se on pieni, ja minusta oikein mukava. Ihmiset ovat ystävällisiä, mutta arvonsa tuntevia. Juutalaiset eivät ole tyrkkyjä kauppiaita, vaan saat kaikessa rauhassa katsella kaupoissa ja rannan kävelykadun basaareissa. Kukaan ei tyrkytä, tai huutele perään.
      Ainoastaan taksit tarjoavat jatkuvasti kyytejään ;) Mutta niillä on ihan edullista, turvallista ja mukavaa matkustaa.

      Shalom centerissä on isohko ruokakauppa ja posti. Tässä ruokakaupassa on edullista tehdä ostokset, ja suht lyhyt matka kantaa ne club hotelliin. Samoin Big- ostoskeskuksessa on iso ruokakauppa. Eilatissa avattiin myös tänä kesänä yhdistetty luistelu-ostoskeskushalli :)

      Olen käynyt Eilatissa 7 kertaa, Club hotel oli ihan ok, mutta en mene toiste. Mukavampiakin hotelleja löytyy. Ei siinä sinänsä mitään vikaa ole, mutta minun makuun se on aivan liian suuri kolossi... Ja vähän nuhjaantunutkin se on. Uima-allas oli ihan kiva ja lämmitetty, siinä uitiin lapsen kanssa. Aterioita meillä ei sisältynyt hintaan, joten päästiin nauttimaan kahviloiden herkuista.

      Eilatia ei kannata verrata Kanariansaariin, Kreikkaan eikä arabimaiden lomakohteisiin. Eilat on Eilat. ja minusta kaikkein paras, mutta makuja on monia.

      Rannan kävelykatu, hepreaksi tayelet, on ihana paikka. Sillä voi kuljeskella katselemassa ihmisiä, kuunnella katusoittajaa ja nauttia Eilatin tunnelmasta. Kävelykatu jatkuu aina Jordanian rajan tuntumaan saakka. Ja varsinkin sapattina (lauantaina) jolloin paikallisilla on vapaata, perheitä on liikkeellä paljon :) Alkupuolisko rantabulevardista on täynnä myyntikojuja, mutta loppua kohden on tilaa kulkea, ja istuskella penkeillä ja nauttia lomasta.

      Joulukuussa lämmintä vaatetta illoiksi mukaan. Joulukuu on Eilatin kylmin kuukausi ja myös tuulisin. Päivisin on n 20 C , mutta saattaa se keli välillä yllättääkkin ja lämmintä voi olla vaikka 30 C.

      Hyvää matkaa :)

      • Eilatin kävijä <3

        Piti vielä lisätä, että Kuolleenmeren tuotteita (monia eri merkkejä) myydään joka paikassa Eilatissa, ja niitä kannattaakin ostaa! Itse ostan aina käsivoiteet ja hiusten tehohoidot Eilatista. Niin monta purkkia, että riittää aina seuraavaan reissuun saakka :D

        Joulukuussa Israelissa vietetään Hanukkaa, ja se antaa oman kivan lisän lomaanne, jos satutte silloin olemaan siellä. Hanukkamunkit (sufganiot) on kuin meidän vappumunkkeja, mutta päällä tomusokeria :) Ostoskeskuksen vieressä on suuri Hanukka kynttelikkö Hanukan aikaan, josta iltaisin sytytetään aina uusi kynttilä palamaan.

        Eilatissa tapahtumat on yleensä aina hepreaksi, mutta sinne vaan mukaan joukkoon! Vaikkei puhetta tajua, niin tunnelman kyllä :)


      • Matkailija 24
        Eilatin kävijä <3 kirjoitti:

        Piti vielä lisätä, että Kuolleenmeren tuotteita (monia eri merkkejä) myydään joka paikassa Eilatissa, ja niitä kannattaakin ostaa! Itse ostan aina käsivoiteet ja hiusten tehohoidot Eilatista. Niin monta purkkia, että riittää aina seuraavaan reissuun saakka :D

        Joulukuussa Israelissa vietetään Hanukkaa, ja se antaa oman kivan lisän lomaanne, jos satutte silloin olemaan siellä. Hanukkamunkit (sufganiot) on kuin meidän vappumunkkeja, mutta päällä tomusokeria :) Ostoskeskuksen vieressä on suuri Hanukka kynttelikkö Hanukan aikaan, josta iltaisin sytytetään aina uusi kynttilä palamaan.

        Eilatissa tapahtumat on yleensä aina hepreaksi, mutta sinne vaan mukaan joukkoon! Vaikkei puhetta tajua, niin tunnelman kyllä :)

        Kiitos todella paljon mielettömän hienosta kertomuksesta. Tämä lisäsi todella innostusta eilat loman odotusta.m


      • Eilat ok.
        Matkailija 24 kirjoitti:

        Kiitos todella paljon mielettömän hienosta kertomuksesta. Tämä lisäsi todella innostusta eilat loman odotusta.m

        Eilat on erikoinen paikka. 15min Jordaniaan ja 15min Egyptiin. Jordanian puolella oleva vuoristo värjäytyy punaiseksi auringonlaskussa, siitä nimi Punainen meri.
        Meri on kuitenkin poikkeuksellisen sininen. israelin puolella vuoristo on kuitenkin paikoittain jopa kolmea eri väriä. Dolphin reef uimaranta on maksullinen ja turvallinen
        1- vuotiaalle, laiturilta voi päästä jopa silittämään delfiiniä. Delfiinejä käytetään terapiamuotona vaikeasta traumasta selviytyneille lapsille ja aikuisille. Varsinaisiin näytöksiä ei ole. Siellä oli vuosi sitten erikoinen pieni koira nimeltä Joker, jonka omistajaa ei kukaan tiedä, mutta käy päivittäin uimassa delfiinejen kanssa. Nykyisin on jopa netissä.
        Hotelli on ilmapiiriltään ystävällinen, mutta kannattaa käydä tarkistamassa huone, ennen kirjautumista. Itse en menisi kyseiseen hotelliin, vaihtoehtoja samaan hintaan on parempia. Tosin sijainti on Shalom Center (Merkaz tarkoittaa keskus) vieressä, mikä helpottaa liikkumista. Myös linja-autoasema on lähellä, jos ajattelitte käydä esim. Jerusalemissa. Pienen lapsen kanssa matka saattaa olla aika haasteellinen, mutta ei mahdoton. Itse olin töissä Jerusalemissa, kun vanhin poikani oli vuoden vanha.
        Eilatista järjestetään myös päivän tai kahden matkoja aikuisille mm.Jordaniaan ja Kairoon. Nyt on vähän levotonta, mutta mukana on tietysti myös opas.

        Eilatissa asuu myös suomalainen sukellus opettaja Osku Puukila, joka on asunut siellä jo vuodesta1980. Nimellä löytyy infoa netistä. Hcanuka on 08.-16.12.2012.
        Juhla on muistoksi, että öljy riitti temppelin menorassa
        8 pv, vaikka oli loppu kokonaan.
        Siksi on erillinen Hcanuka menora, jossa on 9 kynttilää.
        Jokaisen päivän iltana sytytetään yksi enemmän. 9. kynttilä on ns palvelijan kynttilä. Viimeisenä iltana on kaikki 9. Hacanukana annetaan myös lahjoja. Sääntö on, että vanhempi antaa aina nuoremmalle. Hyvää matkaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4493
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      116
      4095
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2740
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      21
      1653
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      92
      1590
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1563
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe