Fonecta kopio surutta tekijänoikeudellisia verkkosivuja

graafikko

Tarkastakaapa yrityksille tekemiänne verkkosivuja. Onko vielä käytössä ja onko yrityksille tullut uusia sivuja.
Minulle kävi niin, että tein asiakkaalle sivut muutama vuosi sitten. Nyt Fonecta on erittäin ärhäkkäälllä painostuskampanjalla saanut vanhan asiakkaani ostamaan ties mitä hölynpölyn palveluita, joita ei edes todellisuudessa tarvitse. Verkkoteknologiat ja niissä käytetyt termit ovat asiakkaalleni hyvin vieraita ja hänestä tuntuu nyt, että häntä on petetty. hän on hankkinut mm. mobiilisivut, sähköiset markkinakanavat, uuden domainin jne. Raiskattua selkosuomea, mutta asioihin perehtymättömälle ja täysin muun alan yrittäjälle siansaksaa. Käytännössä fonecta tarjosi uudet sivut ja tiedot heidän hakukoneissaan.

Nyt Fonecta on sanasta sanaan kopioinut minun tekemät sivut uudelle domainille, sekä käyttänyt minun ottamia valokuvia tekemillään sivuilla. Sivuilla oli jopa tekstissä karmeita virheitä, joista yrittäjä oli suoraan sanottuna kauhuissaan. Kaiken tämän Fonecta on siis tehnyt jo ennen mintään uuden sopimuksen syntyä ja esittänyt vain että nyt on tälläset tuudet sivut tarjolla, maksa!

Minua kiinnostaa nyt millä oikeudella fonecta on käyttänyt minun ottamia kuvia. Olen ne itse kuvanut vain yhtä tarkoitusta varten ja ne olivat ne vanhat minun tekemät verkkosivut. Lupaa muuhun tarkoitukseen en ole antanut.

Onkohan minulla oikeus vaatia fonectalta tekijnoikeuskorvauksia?

3

542

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Utelijas

      No kerropa nyt, mitä Fonecta on vastannut vaatimuksiisi. Vai tarkoitatko, että ajattelit vain valittaa netissä ja odottaa, että joku tekee jotain puolestasi?

      Valokuvistahan voit jutun nostaa. Teksteistä ei ehkä niinkään, koska tavanomaiset verkkosivulöpinät eivät kovin helposti nouse teoskynnyksen yli, ja sitä paitsi tekstit kai tulivat enimmäkseen asiakkaalta, eivät sinulta.

      Jos asiakkaasi on mennyt Fonectan kelkkaan, kuten rivien välistä näyttäisi olevan, niin he voisivat argumentoida, että olet luovuttanut valokuviesi käyttöoikeuden asiakkaallesi. Voi väittää, ettei ole ajateltavissa, että sellainen oikeus olisi sidoksissa siihen, kuka sivuja ylläpitää, mitä tekstejä niillä on jne. Mutta toisinkin voisi ajatella. Tästä saisi joka tapauksessa lihavan riidan aikaan, ja sen kustannus ainakin häviävälle osapuolelle olisi varmaankin sata kertaa isompi kuin ne korvaukset joista tässä olisi kyse.

      Mistä kenkä oikeasti puristaa? Siitäkö, että sivuja ammattimaisesti tekevä firma vei asiakkaasi? Voi voi.

    • elämä on

      "Olen ne itse kuvanut vain yhtä tarkoitusta varten ja ne olivat ne vanhat minun tekemät verkkosivut. Lupaa muuhun tarkoitukseen en ole antanut."
      Ongelman ydin taitaa olla siinä että on vain puhe puhetta vastaan, jolloin voit olla heikolla. Kuvista kun pitäisi aina tehdä kirjallinensopimus kuvien oikeudesta. Onko kuvien ostajalla kuvien täysi omistusoikeus vai säilyykö se kuvaajalla...

      Toisaalta koodin kopioiminenkaan ei ole rikos sinänsä, mutta kokonaisen sivuston on, koska ulkoasu lasketaan jo teokseksi.

      Onhan tuo törkeää mutta minkäs pienet yritykset mahtaa suuryrityksille joilla sitä rahaa riittää oikeuskuluihinkin.

    • graafikko

      Kiitos vastauksista.
      Ymmärränhän minä, että taisteleminen suurta yritystä vastaan on melko turhaa. Mutta selkeä tekijänoikeusrikkomus on tapahtunut. Itse asiakkaan vieminen minua ei harmita, koska en itse enää nettisivuja päätoimena tee. Enemmänkin minua harmittaa tietämättömän asiakkaan puolesta, joka on tehnyt käsittämättömän kalliin sopimuksen käytännössä tyhjästä. Nyt hänen sivunsa löytyvät Fonectan hakupalveluista. Minun tekemät sivut löytyivät jo aiemmin kaikilla asiaan kuuluvilla hakusanoilla ensimmäisenä googlesta.
      Olen aina sopimuksissa vaatinut, että muu kuin asiakkaan luoma sisältö kuuluu minulle ja juuri tämä kauaskatsoisuus antaa minulle oikeuden vaatia Fonectalta korvausta tästä varkaudesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1451
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1263
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      41
      951
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      777
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe