Mansikoissa liikaa jotain?

Punane

Olen ollut mansikkaviljelmillä ja syönyt kilokaupalla mansikoita (siihen asti, että enempää ei uppoa). Nyt kysynkin sitä, että voiko liialla mansikansyönnillä tuhota itseltään jonkin elimen tms.?
Onko siis mansikoissa myrkytysvaaraa liikaa nautittuna?

12

13097

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Marja

      Syö vaan ihan rauhassa, elimesi eivät tuhoudu. Ainoa vaara on allergia. Mutta jos ei ole oireita, saat kerran kesässä syödä niin paljon kuin napa sietää. Onhan sitten vielä yksitoista kuukautta vuodessa, ettet syö mansikoita - ainakaan määrättömästi

    • leka

      Mikä tahansa aine hapesta ja vedestä alkaen on myrkyllistä, jos sitä nauttii liikaa. Esim. kahdeksan litraa vettä päivässä juotuna alkaa olla jo melko vaarallista.

      On mansikoillakin se raja jolloin ne alkavat aiheuttaa myrkytysoireita. Se, että missä se raja menee, riippuu henkilöstä ja mansikoista.

      Olennaisin myrkky mansikassa ovat histamiini ja sen sukuiset aineet, joilla etenkin lapset saavat helposti mansikkakuumeen. Onnistuu aikuisillakin kun tarpeeksi syö. Mutta ellei tunnu missään, ei vaaraakaan ole...

      • Punane

        Minkälaiset oireet? Miten nopeasti syömisen jälkeen alkavat oireet ilmaantua?


      • leka
        Punane kirjoitti:

        Minkälaiset oireet? Miten nopeasti syömisen jälkeen alkavat oireet ilmaantua?

        Niin loogiselta kun se kuullostaakin, oireena mansikkakuumeessa on kuume. Voi tietysti olla maha kipeä ja/tai sekaisin, voi tulla kutinaa/näppyjä huuliin/suuhun, voi tulla huimausta tms myös, mutta kuume on se olennaisin oire. Alkaa riittävän nopeasti jotta sen osaa kyllä yhdistää mansikoilla mässäilyyn.


      • vesijuoppo

        oon kuullu että liika veden juonti on haitallista itellä parhaina päivinä menee se yli 10 litraa aamulla litra tai kaks kun herää en juo väkisin vaan kun janottaa mistä lie johtuu itellä painoa noin 100kg seki voi asiaan vaikuttaa


    • mustikka

      ei varmaan ole mitään vaarallista, ellei ota allergiaa huomioon. Mutta miten paljon on mansikoille ruiskutettu homemyrkkyjä... Löytyyköhän jäämiä... Jos mansikkasi ovat luomua, siitä vaan!!

      • Punane

        ovat hyviä. Luomua ovat, heinien seasta kerättyjä (viljeltyjä kuitenkin). Kiitos vastauksista. Hengissä selvitty kesän mansikkapäivistä on :)


    • mie

      Olen saanut vatsani kuralle tänä kesänä jo muutaman kerran syötyäni n. litran mansikoita. Joku puhui että niissä olisi rautaa paljon ja että se vaikuttaisi. Tietoa?Mitäs tuo histamiini on?

      • Meitssi

        Mansikat voi vapauttaa elimistöön histamiinia, joka taas voi laajentaa paikallisesti verisuonia. Histamiini kerää myös nestettä ruuansulatuselimistöön, mikä puolestaan aiheuttaa ripulia.


    • myller.

      Syön 1/2 litraa päivässä sen aikaa kun niitä saa.

      Ovat superfoodia.

    • paha marja

      Naapuri toi kulhollisen mansikoita, joita oli poiminut eräältä mansikkatilalta. Mansikat hakisivat kuvottavalle ja maistuivat kummalliselle. Heitin loput mansikat roskiin syötyämme niistä osan.
      Onkohan syy tässä sateisessa kesässä vai mitähän saimme maistiaisiksi? Päätimme, ettei tänä vuonna pakasteta mansikoita lainkaan, jos noin hirveälle maistuvat ja haisevat. Olivat vielä kuulema luomumansikoita.

    • Anonyymi

      Ihmetystä herättää mansikkatilalta ostetut mansikat haisevat ja maistuvat sonnalle, vaikka sontaa en ole ennen maistanut. Heitin ämpärillisen biojätteeseen.
      Yök!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe