Yksin koulussa?

_darkness_

Onko joku muukin ollut aivan yksin koulussa tai lukiossa yms? Itsellä ei ole ollut koskaan mitään koulukavereita eli aika tylsiä ja yksinäisiä päiviä on tullut vuosien aikana eri kouluissa vietettyä. Olisi niin "kiva" kuulla, että ei ole ainoa. Itsellä on vielä tuota opiskelua jäljellä ja nyt pitäisi jaksaa kaikesta huolimatta, sillä en voi muiden takia luovuttaa. Nyt on vielä sellainen tilanne, että ne ainoat juttutoveritkin ovat vaihtaneet muuhun lukioon :(

Syyt yksinäisyyteeni ovat varmasti ujous ja epävarmuus. Lisäksi en oikein tunnu kuuluvani porukkaan ja olen aika erilainen kuin muut. Viihdyn myös sellaisissa pienemmissä porukoissa, enkä jaksa juosta kolmantena pyöränä muiden perässä.

Yksinäisyys on minulle kurja asia, mutta kurjinta on juuri olla tuolla muiden silmien alla yksin. Toisaalta olen silti vähän liian kriittinen ihmisten suhteen ja toimin usein asenteella: parempi yksin kuin väärässä seurassa. Jotenkin näen asian siinä valossa, että on parempi jäädä yksin kuin yrittää väkisin tutustua keneenkään. Nämä pari koulukaveriani olivat juuri siinä samassa tilanteessa kuin minä eli olivat aina koulussa yksin. Sitten me yksin olevat tutustuimme :) En voisi koskaan ajatellakaan sitä, että menisin väkisin johonkin porukkaan mukaan, mieluummin yritän löytää sen yksin olevan ihmisen.

No, eli jos jollakin on tai on ollut sama tilanne niin laita viestiä. Enkä kaipaa mitään neuvoja ystävien hankkimiseen. Haluaisin vaan tietää sen, etten ole ainoa yksinäinen hiippari koulun käytävillä :)

15

4369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KLJ.

      Millä tavalla sä sitten olet erilainen ja tunnet olevasi väärässä seurassa? Oletko sä se Metallica tai Slayer paita päällä kuljeskeleva otus ja ne muut ovat näitä hoppari ja tekno pelle otuksia?

    • _darkness_

      Olen pukeutumistyyliltäni ihan tavallinen. Eli eroan muista vain luonteeni vuoksi ja sen, että en ole kiinnostunut samoista asioista. Vähän vaikeaa tätä on selittää :)

      Arvostan ja ihailen suuresti niitä ihmisiä, jotka pukeutuvat erilailla kuin muut. Ehkä mäkin toisaalta viihtyisin paremmin juuri vähän erikoisemmassa seurassa sillä en ole kuitenkaan mikään massateini.

    • olen niin erilainen

      Itse olin koulussa ja nuorena melko ykinäinen, mutta aikuisena on sitten ollut riittävästi sosiaalisia kontakteja ja ystäviä.

      • KERRO!!!!!!!!!!!!!!!

        NO MISTÄ SAIT NIITÄ SITTEN!?!?!?!?!? KERRO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • erilainen nuori

      Sain ystäviä suomi24 ystävyyspalstan kautta, otettiin yhteyttä, pidettiin miitti.

    • Forever Alone Q_Q

      Olin koko lukion yksin, varmaan kouluni pahin luuseri, ja kyllä sen tavallaan kaikki tiesi (tosin olin niin vakavasti masentunut, että saattoi olla omaa harhakuvitelmaa). Mulla ei ollut myöskään minkäänlaista sosiaalista elämää... eikä kyllä ole vieläkään :d

      Ne olivat kyllä elämäni kolme helvetillisintä vuotta. Oli siinä tosin se plussa että henkinen kestävyys kasvoi aika rutkasti. Ei voi vajota enää pohjalle kun siellä on oltu jo - eli en usko että elämässäni voi tapahtua mitään mikä olisi edes verrattavissa lukiovuosiini.

      • _darkness_

        Juu, ihan sama tilanne mullakin. Helvetti tämä tosiaan on. Yksinäisyys, opiskeluvaikeudet, masennus ja siihen päälle vielä huono itsetunto :( Ja yläkoulussa oli aivan yhtä kurjaa, mutta jotenkin kuvittelin, että lukiossa kaikki muuttuu paremmaksi. Eipä siinä vanhojen tanssit ja risteilyt paljoa kiinnosta, kun yrittää edes jotenkin selviytyä niistä tavallisistakin päivistä :( Tietysti minussakin on vikaa, kun en osaa olla sosiaalinen ja mennä juttelemaan, mutta toisaalta syytän myös välinpitämättömiä opettajia ja oppilaita :( Paljon niitä ihania ihmisiä ei ole matkan varrelle sattunut.

        En ole oikein viihtynyt missään koulussa alakoulun jälkeen. Lukiota vaihdoin kerran ja toisaalta olen tyytyväisempi täällä kuin siellä vanhassa. Saan kuitenkin olla rauhassa, vaikka kyllä varmaan takana päin haukutaan. Huvittaa vaan se, kun toiset alkavat heti kiljumaan jos joku kaveri ei istu viereen tai ei saa sitä tuttua ihmistä parikseen. Ovat aika ihmisriippuvaisia. Minä olen ainakin itsenäinen ja kestänyt monia sellaisia asioita mistä monet eivät olisi selvinneet. Eräs tuttunikin jätti lukion kesken juuri sen kaverin puutteen takia, mutta minä olen taistellut eteenpäin. Toivottavasti selviän lukiosta, helppoa ei ole, kun nuo opiskelutkaan ei oikein suju, vaikka yritän kaikkeni :(

        No, toisaalta helpottavaa huomata, että en ole ainoa yksinäinen. Onko muita joille lukio on ollut helvetti?


    • kysynpä vaan

      Mitähän sä meinasit lukion jälkeen? Ku ei noi opiskelut oikeen tohon voi loppua... et oo valmistunu mihinkään ammattiin.

    • syvältä

      Joo yksinäinen olin silloin, paskaa porukaa paskaa porukaa, kotikoulutan lapseni jos joskus päätän niitä hankkia

    • minäkin olin..

      Kävin itsekin lukion yksin, siitä on tosin jo aikaa. Olin yksinäinen tyttö, mutta yksinäisiä poikia oli luokassani muutama. Kävi sitten niin, että ryhmätyöt tehtiin tällä yksinäisten ryhmällä. Hyvin meni, kun jokainen teki oman osuutensa muilta kysymättä ja esitykset olivat mitä sattui. Oli opettajilla ainakin hauskaa, meillä ei...

      En tiedä, mistä yksinäisyyteni tuolloin johtui. Muut tytöt olivat ok, mutta omissa kuppikunnissaan. En halunnut roikkujaksi, vaan olin mieluummin yksin. Loppuaikoina pinnasin koulusta paljon, mutta silti selvitin lukion kunnialla.

      Löysin miehen, perustin perheen ja ammattiopinnot aloitin vasta kolmekymppisenä. Hyvin olen ehtinyt työelämän helvettiin mukaan! Sama kuppikuntasysteemi jatkuu työpaikoilla, joita olen kiitettävästi kierrellyt. Johtuneeko lukion itsenäisyydestä, mutta en ole liittynyt mihinkään selän takana haukkujien kerhoon. Työpaikoilla pärjää omana itsenään! Varsinkin miesvaltaisilla työpaikoilla on rehti henki ja parempi työilmapiiri kuin naisvaltaisilla.

      Ehkä henkinen vahvuus on yksinäisen ihmisen palkkio. Periksi ei anneta, tapahtui mitä tahansa ja koska ei ole riippyvainen muiden mielipiteistä, saa vapaasti tehdä mitä haluaa. Tsemppiä jatkoon!

    • _darkness_

      Kiitos kaikille viesteistä! Kyllä se tästä menee päivä kerrallaan. Nyt odotan vaan innolla sitä, että saan lukion päätökseen ja voin muuttaa muualle ja aloittaa alusta. Tiedän sen, että vielä täytyy opiskella ja niin meinaan tehdäkin. Nyt olen vaan niin kyllästynyt näihin samoihin naamoihin.

      Onko vielä muita kohtalon tovereita?

    • jou mään

      Minä olin lukioaikani aikana aika yksinäinen myös. Kyllähän sitä yleensä yritti roikkua muiden mukana jotenkin, mutta loppujen lopuksi olin aina hiljaa enkä tuntunut kuuluvani muiden mukaan. Kuppikuntiakin tietty oli jo ihan alusta asti, ja kun niiden keskelle yksin ja muutenkin ujona ja perushuonolla itseluottamuksella varustettuna alun alkaen pelmahti, niin mikäpä sitten siinä... Ei lukiosta kuitenkaan mitenkään ahdistavia muistoja jäänyt, ainakaan paljoa, jos nyt ei niin hyviäkään.

      Armeijasta kotiuduin joku aika sitten. Absurdia touhua. Siellä oppi kuitenkin ymmärtämään sen verran, että minustakin voidaan välittää ihan omana itsenäni, eikä ole häpeä vaikkapa avata suutaan ja kertoa omia juttujaan jotka hukkuvat muiden puheen alle eivätkä edes kiinnosta ketään. Vaikka ihmiset ovatkin erilaisia, eivät välttämättä edes millään lailla samanhenkisiä, niin silti voi olla hauskaa kuunnella muiden juttuja ja osallistua sen verran kuin itse viitsii tai uskaltaa. Kyllä kai kaikki ihmiset ovat ihan mukavia, omilla tavoillaan jokainen.

      Opiskelut alkaa pian. Siinäpä haastetta, sekin, että miten sitä tutustuu taas kerran uusiin ihmisiin.

      Luulenpa että yksinäisyyden tunne ei koskaan kokonaan lähde pois, vaikka kavereita olisi vaikka kuinka ja miten. Vähän kai niin kuin aloittajakin sanoi, ettei ole samoista asioista kiinnostunut kuin muut tai vastaavaa.

    • _darkness_

      Onkos vielä joku jolla on tai on ollut sama tilanne?

    • Anonyymi

      Tää on kyl rankkaa ku joutuu olla yksin kaikki välitunnit yms
      En oo ujo tai mitää mut tuntuu jäävän aina ulkopuoliseks kaikesta...
      En myöskää tee mitää vapaa ajal ku kukaa ei haluu tehä mitää tai ne on muitten kans
      Tiiän etten oo ainoo tämmöseten kaa vai?

    • Anonyymi

      Et todellakaan oo mul on kans tavallaan sellai tilanne mut mul on sentäs yks kaveri koulus mut se ei oo melkee ikinä koulus et se on ehkä kerran viikos eikä se ees oo koskaan koko päivää

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe