Porin Steinerkoulun Rahavaikeudet?

Ninnininni

On uutisoitu paljon Porin Steinerkoulun rahallisista vaikeuksista, tietääkö joku mikä tilanne on?
Olin ajatellut laittaa lapseni sinne ensi syksyllä, mutten ole varma uskallanko kun on ollut juttua että koko koulu menisi nurin.. Onko tämä tosiaan tilanne? Noin huono?

31

1890

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • *äiti*

      Ei mene nurin, vaikka taloustilanne on heikko. Kaikilla yksityiskouluilla ilman vakavaraista takajärjestöä (kuten ruotsalaiset koulut ja kristilliset) on tällä hetkellä melkoisia taloudellisia vaikeuksia johtuen valtionosuuksien uusista tuulista. Kaikesta huolimatta suosittelen lämpimästi koulua lapsellesi. Oma lapseni on ainakin rakastanut koulua ja itsekin olen muutaman vuoden kokemuksella ollut kouluun erittäin tyytyväinen. Koulunvaihto ei ole käynyt mielessänikään, oli taloudellinen tilanne mitä hyvänsä.

    • wu-huu

      Käy pyytämässä taloustiedot. Huhuna on että rahavaikeudet ovat todella suuret ja suosittelen perinpohjaista tutustumista koulun toimintaan ennen lapsen laittoa sinne.

    • Ymmällään

      Onko kellään ihan todellista faktatietoa Porin steinerkoulun rahatilanteesta ja -vaikeuksista? vaikuttako jo opetukseen? Kannattaako edes harkita lasten laittoa kyseiseen uppoavaan laivaan? Plus voisiko joku selittää höpönpöpön puheen, että lapsi taivaassa valitsee jo perheen joka laittaa hänet steineriin... SIIS WHAT????
      Asiallisia vastauksia kiitos.

      • 123...

        Porin tilanteesta minulla ei ole tietoa, mutta voin selittää nuo höpöhöpö puheet... Yritän nyt selittää mahdollisimman lyhyesti pitkän asian. Eli Antroposofian mukaan ihminen jälleensyntyy maailmaan korjaamaan aiemmassa elämässä tehtyjä asioita. Näin ollen lapsi valitsee ennen syntymäänsä tietyn syntypaikan, joka sopii tähän tehtävään. Tästä voisi siis karkeasti ajateltuna ajatella, että lapsi on tarkoituksella steinerkoulussa... Antroposofiaa ei tule kuitenkaan sekoittaa steinerpedagogiikkaan, koska sitä ei steinerkouluissa opeteta.


    • karmako syynä

      Mitäs jos lapsen oma vanhempi haluaa lapsen peruskouluun, mutta sijaisvanhempi steierkouluun. Ihan tällainen teoreettinen kysymys....

      • 7+3=10

        Ehkä kannattaisi tällaisessa tapauksessa viedä lapsi tutustumaan kouluihin ja antaa hänen valita itse. Ja miettiä myös käytännöllisyyttä: koulumatkan pituus, meneekö kavereita samaan kouluun jne.


    • 19+43

      Mielestäni tuollainen päätös ei kuulu 6 tai 7 vuotiaalle. Antaa karmaan vaan päättää.

    • ymmällään

      Edellään ei kukaan kirjoita Porin steinerkoulun tilanteesta? Herää kysymys, muita steiner juttuja lukiessa, että pelkäävätkö vanhemmat/koulun henkilökunta kertoa totuutta tai ylipäätänsä uskallusta kirjoittaa? jos menen koululle seuraamaan opetusta, voinko niin tehdä vai pitääkö sopia erikseen, todella monissa peruskouluissa tämä käy? Mielelläni toivoisin asiallista keskustelua tässä foorumissa, ennen kuin astun johonkin Porin steinerkoulun luokkaan ja sanon: Terve! Tulin katsomaan millaista opetusta täällä saa, koska harkitsen lasteni laittoa tähän kouluun.
      Kiitos edellisille keskustelijoille höpöhöpö-asiaan vastaamisesta.

    • 14+20=34

      "Herää kysymys, muita steiner juttuja lukiessa, että pelkäävätkö vanhemmat/koulun henkilökunta kertoa totuutta tai ylipäätänsä uskallusta kirjoittaa"

      Tai sitten heitä ei vain roiku palstalla.

      " jos menen koululle seuraamaan opetusta, voinko niin tehdä vai pitääkö sopia erikseen, todella monissa peruskouluissa tämä käy"

      Minun on aika hankalaa uskoa, että peruskoulussakaan tämä kävisi ilman, että asiasta ensin sovitaan opettajan kanssa. Kannattaa muistaa, että opettajan työ on kiireistä. Kokemuksesta (en tosin opettajana) voin sanoa, että niinkin pieni muutos kuin aikuinen ihminen luokan nurkassa voi häiritä keskittymistä.

      "Terve! Tulin katsomaan millaista opetusta täällä saa, koska harkitsen lasteni laittoa tähän kouluun."

      Suosittelen silti tekemään niin, koska yleensä ihmisiä ajaa kirjoittamaan tällaisille palstoille enemmän negatiiviset kokemukset kuin positiiviset. Täydellistä koulua ja täydellistä opintietä tuskin kenelläkään on, vaikka siihen varmasti kasvattajat suurimmaksi osaksi pyrkivät.

    • jughtre

      Opetus Suomessa on avointa, eli periaatteessa kaikkea opetusta saa mennä seuraamaan. Käytännössä kouluun ei kuitenkaan voi vain marssia noin vain, opetusta/oppilaita/työrauhaa ei saa häiritä. Kun etukäteen sopii, sinne varmasti pääsee.

    • edelleen hyvin ymmäl

      "Herää kysymys, muita steiner juttuja lukiessa, että pelkäävätkö vanhemmat/koulun henkilökunta kertoa totuutta tai ylipäätänsä uskallusta kirjoittaa"

      "Tai sitten heitä ei vain roiku palstalla."

      taitaa nyt kyllä olla niin, että Porinseudun Steinerkoulun yhdistyksen ihmiset eivät vaan uskalla kertoa totuutta, koulun nyky tilanteesta.

      Eli luovutan ja laitan kaikki lapseni normikouluun, jonka opetusta olen saanut käydä seuraamassa, ihan niin että kävelin kouluun ja kysyin ensimmäiseltä aikuiselta voinko tulla seuraamaan opetusta ykköselle, vastaus oli että tottakai.

      Jos steineriin tarvitsee erikseen kysyä lupaa, tuntuu, että siellä salaillaan jotain.

      Ja vielä kerran kysyn:
      1. Yhdeksän ikävuodenkriisi (luin täällä olevista keskusteluista)?
      2. Luokkahuoneessa pitää olla tietty väri, MIKSI?????
      3. Uhkaaminen karhukirjeellä, jos ei maksa kuukausimaksua, LAKI?????

    • diudaudou4
    • kativaan1

      Hei ninnininni ei sun mukulat käy kuitenkaan steineria,kunhan ittuilet täällä taas.oliko huono päivä?Kuules idolini Jennifer Anniston on steiner koulun kasvatti,revi siitä.

    • Dyidydyidydyydy

      Mitä sillä on väliä vaikka Napoleon olis koulun käyny? Jokainen meistä on erillainen ja steinerkoulu ei siihen vaikuta, kuin hitusen verran millainen ihmisestä kasvaa. Koti on suurin peili ja se kykeneekö kaikki aikuiset vastuulliseen vanhemmuuteen vai ei. Esim. narsistisia lapsia on steinerkouluissa ja se on sellainen "tauti" mikä vain pahenee ja oletettavasti pahasti steinerissa, koska siellä "kunnioitetaan" lapsen persoonaa. Jos kotona on manipulointia, uhkailua ja vain aikuisen tahdon mukaista elämää, ei steinerkoulusta ole avittamaan.
      Se että Jennifer Anniston liehuu miehestä toiseen tai on ansainnut miljoonansa näyttelemisellä, ei kerro mitenkään että steinerkoulun käyminen olisi edes auttanut niissä suhteissa.

    • Siksak ja

      tuntuu aika hurjalta jos koko tuotto on käytetty sähkölaskuun (puhutaan tuhansista euroista ), niin kyllä silloin mielestäni rahahuolet ovat todella suuret.

      http://www.porinsteinerkoulu.fi/uutiset.html?18

      Että juu, kandee tutkii asiat ennen kuin lapsensa sinne laittaa, koska jos se menee nurin, on uuteen kouluun meno pakko.

      • nonii2

        Rahapula vaivaa joka steineri koulua seinäjoen koulus opettajat vaihtuu kun ei oo rahaa mihinkään. oppilaita ei oo kun pari luokalla että ei oo pori ainoa.


    • läynyt steinerin

      Rahapulaa on vielä hieman mutta se on saatu korjattua suurimmaksi osaksi. Kokemuksella voin sanoa että steinerkoulu on mahtavin koulu mihin lapsen voi laittaa. Siellä saa yksilö opetusta ja alaluokilla koulunkäynti ei ole niin tiukkaa ;)

    • glik glak

      Taita taas olla Porin steinerkoululla vaikeuksia. Netti sivut erittäin vanhat, vuodesta toiseen ei voi olla 225 opilasta, aikataulu viimelukukauden, uutiset etusivulla kauan sitten menneitä, vain sana kerho mainittu, mutta sen alta ei löydy mitään, RUOKALISTA ainoa ajantasalla oleva, pojot siitä. Tuskin tällä tavalla uusia oppilaita saa. Muiden staikkujen kalenterit ajantasalla ym. tiedot myös.

    • Huolestunut äiti

      Härrekyyd, juu ompas vanhat sivut. Onko tosiaan niin paniikki rahahuolien kanssa, että nettisivuja ei saada päivitettyä? Olimpahan laittamassa lastani kyseiseen kouluun, mutta nyt huoli kannattaako edes harkita ja varmaan pakko vinkata muille samalle tielle harkitsijoille. En halua sitä, että lapseni on kyseisessä koulussa (Porin seuden Steinerkoulu)ja sitten se kaatuu kesken kaiken. Oi kauheeta.

    • huolestunut äityli
      • Rouva_hän

        Sinuna olisin paljon huolestuneempi oikeinkirjoituksestasi...


    • MMZGames

      Käyn kyseistä koulua , ja omasta mielestäni heikosta talous tilanteesta huolimatta koulu ei ole menossa nurin.

    • vaikeudet

      Ihmetyttää kovin toiminta taas. Kun kerran lukio lopetetaan Porin steineristä, niin olisiko paikallaan nettisivujen päivitys ettei johtaisi harhaan.

    • Hippiäiti

      Ei ole porin steinerkoulu menossa nurin, juuri luin asiasta tiedotteen

      • vaikeudet

        Ei varmaan koko koulu vielä ole nurin menossa. Mutta lukio Porin staikussa loppuu, sen tiimoilta koulun nettisivut vahvasti harhaan johtavat. Jos meininkinä on jatkaa peruskoulua kannattaisi varmaan päivittää nettisivut ajan tasalle jottei negatiivisuus ota liikaa ylivaltaa.... taas


    • saatanan porvarit vitut pitäs ampuu joka laodn takaana

    • harhausva

      Kun nykypäivä on somea ja tietoe haetaan netistä, olisiko syytä tämänkin laitoksen sivujen olevan ajantasalla joka suhteessa? Jos niitä uusia oppilaita haluaa. Lukion eka luokka loppui ja silti kyseisestä luokasta tietoa internetsivuilla. Lukion sivuilla maininta ettei enään oppilaita oteta. Eikä niitä oppilaita enään noin paljon ole koulussa. Kannattaa pitää sivut ajantasalla jos niitä uusia oppilaita haluaa.

      • muppetshow

        Valitettavasti ko.koulun toimintatapoihin kuuluu tietynlainen totuuden kaunistelu. Rahatilanteesta, opettajien lomautuksista, opetuksen supistamisesta yms.ei tietoa saa. Ehkäpä koulun lopettamisestakin saadaan tietää max edellisenä päivänä.


      • harhausva
        muppetshow kirjoitti:

        Valitettavasti ko.koulun toimintatapoihin kuuluu tietynlainen totuuden kaunistelu. Rahatilanteesta, opettajien lomautuksista, opetuksen supistamisesta yms.ei tietoa saa. Ehkäpä koulun lopettamisestakin saadaan tietää max edellisenä päivänä.

        Koulun nettisivuilla kohdassa koulu ja siitä lukio sanotaan ettei lukioon oteta uusia oppilaita. Sitten kohdassa luokat 9-13, mainitaan että lukion ensimmäistä luokkaa vastaavalle kymppiluokalle otetaan kokoajan uusia oppilaita. Aika ristiriitaista, hämmentävää ja kyllä todennäköisesti koulun lopettamisesta tieto tulee päivää ennen tai vasta kun lappu luukulla: Olemme lopettaneet.


    • hdrukbvfjk

      Voi Porin Steinerkoulu laittakaa nyt ne nettisivut KAIKINPUOLIN ajan tasalle. Myötähäpeää. Väärää tietoa sivut pullollaan.

    • Anonyymi

      Vanha ketju mutta talousvaikeudet ovat edelleen faktaa. Ongelman syy liian pieni oppilasmäärä ja se että osa vanhemmista ei maksa kannatusmaksua. Koulussa on paljon muitakin ongelmia, kuten opettajien huono keskinäinen ilmapiiri joka heijastuu oppilaisiinkin. En suosittele koulua kenellekään. Korkein odotuksin sinne lapseni laitoin ja todellisuus on ollut jotain ihan muuta. T. Steinervanhempi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3451
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      179
      1508
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1277
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      145
      1151
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      853
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      815
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      794
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      779
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      47
      772
    Aihe