lomaosake

Käytiin vaimon kanssa lomaosake esittelyssä. Tarjosivat viikko osaketta pyhältä kymppitonnilla. Siitä tulisi 82 000 pistettä ja viikko olisi 52. vastike olisi vain 160 euroa. Olisiko ollut järkevä kauppa? Pyhän viikolla tuskin olisimme olleet vaan olisimme vaihtaneet sen yleensä isompaan ja tasokkaampaan viikkoon muualla. Myös ulkomaan viikon voisi tehdä kerran vuodessa.Olisimme saaneet myös tämän vuoden pisteet, eli tammikuussa olisi pisteitä 164 000. Mitä mieltä olette?

7

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vapaamatkaaja

      Ylimääräinen yhtiökokous voi laittaa yhtiölle aiheutuneita kuluja vastikkeisiin. Kauako aikaa tuo 160€ arvelette pysyvän.
      Lainoppineet ovat varoittaneet näistä lomaosakekaupoista. Järjetön raha kiinni, jos ette syystä tai toisesta pystyisi lainkaan matkustamaan esim. sairastuminen. Kulut kuitenkin juoksee. Saatte tuolla rahalla matkoja runsain mitoin silloin kun siltä tuntuu tai ei tunnu, ilman sitoumuksia.
      Jälleenmyyntiarvo on sitten ihan jotain muuta, jos toisiin ajatuksiin tulette, jos ylipäätään saatte kaupaksi.
      Markkinoilla on osakkeita, joista ihmiset mielellään luopuvat edullisesti. Kannattaa ainakin kysellä ja verrata, mikäli ostopäätökseen päädytte.

      • kantsii varoa

        Onko HCR:n myymä ja hallinnoima osake?
        HCR voi ruveta 'kehittämään' aluetta ja panna ylimääräisiä yhtiövastikkeita omistajien maksettavaksi.
        Näin se on tehnyt ainakin kahdessa paikassa.

        Toisessa HCR myi pakolla ylihintaisen ravintolansa osakkaille. Hinta perittiin ylimääräisillä yhtiövastikkeilla. Nyt tuota ravintolaa osakkaat joutuvat sponsoroimaan taas maksamalla ylimääräisiä yhtiövastikkeita. Ravintola nimittäin ei tuota riittävästi esim. HCR:n hoitamaan isännöintiin.


    • 10+11

      Nuo kulut tuntuu aina kyllä kovin isoilta. Itse ostin kokonaan omaksi osakkeen 53.000 euroa vuonna 2003. Edelleen on aika edullisia myynnissä tuollakin alueella vaikka ihan omaksi (itse sitä vuokraamalla tai antamalla sen vuokrauskäyttöön saa tuloja). Kymppitonnilla käytte 20 vuotta tuon viikon Pyhällä, yhtiövastikkeet päälle niin käytte 25 vuotta (tai monessa muussa paikassa).

      Minulla yhtiövastike on 91 euroa/kk, sisältää kaikki muut kulut paitsi sähkön (lämmitys aina päällä, korkeat huoneet) joka on n. 100 e/kk. Kuukauden menot siis vajaa 200 €.

      Osa/yhteisomistuksessa on aina toisten armoilla ja kulut voi karata.

    • Jyvitetty vastike;-)

      Onko Oy laskuttanut osakkailtaan vastikkeita erilaisten kulujen, kuten Oy:n johdon toimillaan aiheuttamien hävittyjen oikeudenkäyntien kulut, maksamiseksi?

    • peruutusmenettely

      http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/huijaukset/lomaosakkeiden-jalleenmyyntihuijaukset/

      "Lomaosakkeiden kaupassa sopimus pitää aina tehdä kirjallisesti ja kuluttajalla on 14 päivän peruutusaika sopimuksen tekemisestä. Kaupan yhteydessä kuluttajan on myös saatava vakiomuotoinen tietolomake (s. 9) ja allekirjoitettava lomakkeen kohta, jossa kerrotaan peruutusoikeudesta ja ennakkomaksujen kiellosta. Jos näin ei menetellä, myyjä ei ole oikealla asialla."

      Esim. Aikalomilla peruutusaika 10 pv.

    • Kuitataan

      Harvinaisen selvä määräys mutta liian vaikea lomaosakeyhtiöiden johdon ymmärtää?

    • tyytyväinenHCosakas

      Mielestäni ihan ok hinta. Hyvä viikko, vaikka itsekin käyttää ja hyvät pisteet. Vastike oikein kohtuullinen. Jo pelkällä 82000 pisteellä saa mukavasti onnistumaan vaihtoja, mutta tuo 164000 on jo loistava potti. Jos olisin nyt ollut ostamassa viikkoa, olisin tuohon tarttunut.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe