Äkkilähtökokemuksia?

Reissumutsi

Olemme ensi kesänä lähdössä jonnekin etelänmatkalle (kanarian saaret, turkki, tms.) kahden 10 v molemmin puolin olevan lapsen kanssa, siis 2 aikuista ja 2 lasta. Uskaltaisiko jättää äkkilähdön varaan ja kytätä niitä keväällä/alkukesästä luottaen siihen että johonkin pääsee? Kuitenkin hotelli saisi olla aika hyvätasoinen ja lapsiystävällinen. Emme ole aiemmin lasten kanssa reissanneet, ja kun olen matkoja katsellut niin kyllä niihin pitkä penni hupenee...

8

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matkaan vaan

      Juuri palasin lapseni (10v.) kanssa Kreetalta. Matka oli ns. äkkilähtö, jonka varasin kolme viikkoa ennen matkaa. Hotelli oli todella hyvätasoinen.
      Kyllä johonkin pääsette, mutta äkkilähdöillä hotelli valikoima voi olla suppea. Eikä tänä kesänä äkkilähdöt olleet ollenkaan halpoja. Hinta määräytyy pitkälti kysynnän mukaan äkkilähdöilläkin (kylmä kesä Suomessa -> ihmiset haluavat aurinkoon ja matkojen hinnat nousevat). Jos Suomessa riittää hellettä niin hyvällä tuurilla äkkilähtöjä saa hyvin edullisesti. Kannattaa varmaankin jo syksyllä alkaa miettimään matkakohdetta ja varata matka jos tietää varmasti lähtevänsä, koska yleensä uusien kausien matkat kun tulevat myyntiin niin saa usein hyviä nopean varaajan alennuksia. Aiemmin varattuja matkoja voi usein maksaa osissa, mutta minäkin jouduin maksamaan matkamme kerralla, koska lähtöpäivään oli niin vähän aikaa.

    • todella kokenut

      4 hengen porukka ei saa koskaan ns. äkkilähtöä...et siis tiennyt tuota ja voi olla että jos vaikka saisi niin hotellit voivat olla eri ja jopa eri kaupunki. Ehkä on parempi ottaa ns. oikea matka. Lapsiystävällinen hotelli? Mikähän se on?

      • todella kokenut

        Näköjään monet kuvittelee että äkkilähdöt on vaihtoehtoisia lähtöjä normaalin rinnalla...ne on vain matkoja jotka on peruutuneet tai eivät menneet kaupaksi. Tänä kesänä ns. äkkilähdöt maksoivat enemmän kuin hyvissä ajoin tilattu normaali matka. Kyllä 4 hengen reissu esim. Kanarialla maksaa n. 3000 euroa viikko..siis oloineen perillä...Kanaria on kallis paikka.


      • matkoja varannut

        Onhan niitä nyt vaikka millaisia tarjouksia monta kuukautta ennen matkaa. Esimerkkeinä; matkamessut, lomavalvojaiset, happy hour. Ja löytyy useimmiten myös 4 hlölle edullisia matkoja. Ei äkkilähdöt suinkaan ole ainoa tapa varata edullista lomaa. Varasin matkamessuilta alkuvuodesta Turkinmatkan alle 200e/hlö 4 hengen seurueelle. Kreikkaan oli 220e/hlö ja huoneista oli useita vapaana. Ei muuta kun nettiä selailemaan vaan!!


    • Niisku-10

      Meillä on myös kaksi aikuista ja kaksi lasta pesue. Olemme tässä 10-vuoden aikana aina ottaneet äkkilähdön ja kertaakaan emme ole pettyneet. Matkat ovat olleet huomattavasti edullisempia. Kertaakaan ei ole tarvinut pettyä hotelleihin ym. Tänä kesänä olimme jälleen reisussa ja varasimme matkan kaksi yhden hinnalla ja kaiken kukkuraksi neljän tähden hotelli. Ei muuta kuin käyt laittamassa sähköpostiosoitteesi eri matkanjärjestäjien postituslistoille, niin johan alkaa tarjouksia putoamaan. Mutta muista, että vain nopeat elävät!

    • sama virsi

      Ihan samoja huoneita äkkilähdöissä on tarjolla kuin normaalihintaisissa reissuissa. Eli matkanjärjestäjällä on tietty kiintiö paikkoja lentokoneessa ja huoneita hotelleissa varattuna ja jos meinaa jäädä tyhjäksi laitetaan nämä äkkilähtöinä tai muina tarjouksina tarjolle. Pienikin hinta on parempi kuin että jää myymättä kokonaan.

      Perhehuoneita on tosin äkkilähdöissä harvemmin tarjolla (meillä 2 aikuista ja 3 lasta) mutta muutaman kerran on meillekin äkkilähtönä löytynyt varsinkin kanarian suunnalta perhehuoneita tai tilavia bungaloweja tms.

      Pettymys tietysi on iso jos koko perhe luottaa että vaikka syyslomalle löytyy äkkilähtömatka viime tipassa mutta sitten jääkin saamatta. Silloin voi jo harmittaa oliko muutaman sadan euron säästö sen arvoista.

    • timbepimbe,

      Koskaan emme ole pettyneet äkkilähtöihin. kokemusta on, ainoo miinus on se että ne ON huomattavasti edullisimpia :)

      • käyty jo

        tänä kesänä oli toukokuussa ostettu matka halvempi kuin heinäkuussa äkkilähtö eli älä puhu täyttä potaskaa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1733
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1421
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1116
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      879
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      204
      806
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      775
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      664
    Aihe