Ilmaiseksi vaihdossa?

Jeppe.R....

Mistä johtuu, että useimmat ottaa tappion vastaa liikkeeltä mieluummin kuin yksityiseltä. Tunnen viime vuosilta useita joilla ollut myynti ilmoitus nettimotossa. Pyynti esim. 5000e. Tarjottu 3000e. Ei kelpaa. Sitten annetaan pyörä johonkin autoliikkeeseen vaihdossa 1500-2000 lokakuussa. Mitä järkeä?

16

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • blflrlkffööör

      Siksi koska monet yksityiset myyjät on kyllästyneet mukaostajiin, tyhjäntinkaajiin joitten pitäisi kaikki saada puoli-ilmaiseksi tai mielellään niille pitäisi jotain maksaa. Mielummin liikeeseen , asia vilpitön vaikka vähän alle torihintojen , ei tule jälkinaputusta tai muitakaan ongelmia. Liikkeellä on aikaa ja resursseja nahistella näitten loputtomiin tinkaavien tyyppien kanssa vaikka maailman tappiin.

      • Juuri näin

        Ja jos ei liikkeisiin vaihdossa kelpaa (en ole vaihtamassa uudempaan tms.), niin olen vienyt jopa mieluummin romuttamoon kuin lahjoittanut joillekin tyhjän tinkaajille.. vituttaa nuo marisiat, joiden vuoksi pyyntihinnat netissäkin on aina pilvissä. Itse en jaksa tingata ja jos myyjä ilmoittaa hinnan pilviin, niin odotan hinnan laskevan tai odottelen sopivan hintaista. Itse pyrin hinnoittelemaan kaiken aina siten mitä itse olisin valmis maksamaan ja jos sillä ei mene kaupan, niin olkoot sitten menemättä.


    • KooHoo kippo

      Täytyyhän liikkeittenkin elää, helppoa kauppaa eikä kukaan valita, paitsi sinä, joka et saanut puoli-ilmaiseksi ostettua yksityiseltä.

    • hyvät kaupat

      Minä olen vaihtanut montakymmentä pyörää yksityisen kanssa ja kaupat menneet paremmin kuin odotin. Voittoa tulee selvästi enemmän kuin suoralla myynnillä, mutta se on ammattilaisen homma. En ole kuitenkaan muuta kuin yksityinen harrastaja ollut 38 vuotta.

    • vanhatromut

      Kyllä on ollutkin tänä kesänä luokatonta tarjontaa ainaskin nettimotossa ja ylihintoja pyydellään, no samat pyörät siellä ilmeisesti taas ens kesänä myynnissä, ny kannattaa ostaa uusi liikkeestä ennemmin,motokuumekin onneksi tulossa,saa ens kesän pyörän sieltä luultavasti.

      • oikeahinta

        Taidat olla just niitä nenänkaivajia jotka haaveilee maailman tappiin pyörän ostamisesta. Luovuta vaan jo sovinnolla , LUULTAVASTI sulle ei edes kukaan suostuisi mitään myymään, ei liike eikä yksityinenkään. Sitäpaitsi, moottoripyöräily on MIESTEN hommaa, ei tollasten marjanpoimijoiden, turhanpaskanlänkyttäjien hommaa ollenkaan. Preparoi vaan niitä kasveja ja hyönteisiä ja kaivele nenääsi niinkuin tähänkin asti ja jätä suosiolla tosi miesten harrasteet tosimiehille.


    • oikeabiker

      Hui sentään, tuolla nahkapöksyllä tuskin omaa pyörää ollutkaan kun noin harrastuksiaan täällä mainostelee.

    • Pitäs ostaa taas

      Jos olette pyörän ostaneet tänä kesänä niin paljonko olette saanee hinnasta pois? Onko 6500pyyntin pyörästä(myynnissä ainakin 2kk) sopiva tarjota 5500? Jotenkin tuntuu et pyyntihintoja ei taida maksella nyt kukaan?

      • kjiuyytreew

        Pyynti 6500 ja tarjota kannattaa 4000 euroa, voi myydä 4000- 5500 eur.


    • ostajan markkinat

      Liikkeet ovat edelleen ylimielisiä eivätkä lähde tinkaamaan...joten pitäköön tunkkinsa ja menköön konkkaan...liikemiestaju on mennyttä kun on ylimielisyys ja röyhkeys hyvinä vuosina tuonut pojille isot tilit...nyt vaan on tarjolla kylmää kyytiä koko alalle joten mp kauppiaat siis ylimieliset sellaiset haistakaa paska ja menkää työkkäriin asiakkaiksi.

    • Ihan nolla kaveri

      Tarkoitat siis, että SINÄ olet tarjonnut 5000€ pyörästä 3000€, etkä ole saanut sitä.
      Usko sinäkin, että 5000€ pyörästä ei sinun rahattomuutesi takia tule 3000€ pyörää.

      Älä nyt hulluja puhu! Kukaan ei anna 5000 pyörää vaihdossa 1500€:lla!

      Siinä on taas tämän harrastuksen empijä. Totuus on, että ajoit kortin ja tajusit, ettei sinulla ole varaa tähän harrastukseen.

      Jos joku antaa 5000 euron pyörän vaihdossa ja saa siitä uuteen ostaessa 2000 välirahan, niin sehän vain tarkoittaa sitä, että omistajalla on pakka kunnossa.

    • ................

      Minäpä kerron.

      Silloin kun tosissaan on vaihtokaupalle tarve ja itsellä pakka kunnossa, ei ole satasten päälle mitä saa vaihdossa. Lisäksi liikkeestä saa rahoituksen uudelle kaupalle ja rekisteröinti -ja vakuutusasiat hoituvat samalla kertaa.

      Mutta, kukaan ei anna 5000 (jos kyse on käyvästä hinnasta eikä liikkeiden pyynneistä) arvoista pyörää autoliikkeeseen 1500-2000:lla ELLEI OLE LOPETTAMASSA HARRASTUSTA KOKONAAN. Siinä tilanteessa jos pyöräily ei kiinnosta mutta se auto on esim. työn vuoksi pakkohankinta, ei ole väliä hyvityksellä. Mutta kukaan ei tuohon hintaan anna. Mieluummin kyselee tarjouksia monesta paikkaa.

      Mutta mitä tulee tuohon, että SINÄ yksityisenä ostajana tarjoat 5000 € pyörästä 3000 €, paljastan pari faktaa SINUSTA:

      A) Ylipäänsä käteisostajat ovat harvassa, vaihtoja Nettimotossa lähinnä kytätään

      B) Siinä tapauksessa että olet tarjonnut 3000 euroa käteistä, olet todennäköisesti tehnyt ko. tarjouksen siitä nettimoton halvimmasta vastaavilla kilometreillä olevasta, mihin myyjä on erikseen kirjoittanut hinnan olevan netto. Ja toinen syy, miksi 3000 € ei kelpaa, siitä seuraavassa.


      C) 3000 € saattaa olla asiallinen tarjous SIINÄ TAPAUKSESSA että verratessa samanmallisiin voi päätellä että neuvotteluvaraa on. Ja tarjous, se tehdään VAIN JA AINOASTAAN paikan päälle, kun on ensin kätelty ja vähän katseltu pyörän yleiskuntoa ja huoltokirjaa, jos sellainen on ym. Se että SINÄ Nettimotossa naamattomana huutelet mukamas hyviä tarjouksia, ei välttämättä innosta myyjää, sillä suurin osa puolet hintapyynnistä tarjoavista siinä tapauksessa että myyjä hyväksyy tarjouksen, ei tule hakemaan pyörää.

      Nettimotossa on pilvin pimein muka-ostajia, jotka selaavat vain uudet ilmoitukset ja tekevät kaiken maailman tarjouksia hyvien diilien toivossa, koskaan lupauksiaan lunastamatta. Vastatarjousta on tällaiselle turha heittää, koska se 3000 € on heidän yhteenlaskettu rahavarantojen summa.

      D) Etiketin puute. Netissä 3000 € tarjoava siinä harvinaisessa tapauksessa että yllättäen tuleekin paikalle, tarjoaakin paikan päällä 2400 €.

      E) Ja siinä tapauksessa, että pyörä on mennyt liikkeeseen vaihdossa pienellä tappiolla, on kuitenkin se etu, että omistussuhde katkeaa siihen. Ei tule huolta siitä, että soitellaan perään että huomasin vasta kotona että renkaat eivät ole uudet ja pitäisi hintaa alentaa. Tai sitä että uusi omistaja laiminlyö rekisteri-ilmoituksen tekemisen.

      F) Sitten, sama juttu kuin autojen kanssa eli jobbarit. Monta kertaa on nähty miten edulliseen hintaan myyty pyörä tai auto ilmestyykin parin päivän päästä uudelleen myyntiin tuplahinnalla jonkun lusmu-jobbarin nimellä. Yleensä keksityllä nimellä ja lisätiedoissa R-Kioskilta ostettu Prepaid-liittymä.

      Jos minä haluan että pyörääni kaupitellaan myyntivoittoa tavoitellen, suon sen mahdollisuuden vain ja ainoastaan virhevastuunsa kantavalle ja myyntivoitosta verot maksavalle liikkeelle. En syöpäläisjobbarille, joka todennäköisesti samalla nostaa päivärahat ja asumistuet ilman aikomustakaan hakea kunnon töitä.

      Siinä pohdittavaa kaikille low-ballereille.

    • toiveuniakin

      Mainio esimerkki kirjoittajasta joka ei koskaan saa pyöräänsä myytyä vaan roikkuu pyörä myyntipalstalla kesästä toiseen kunnes vie sen sitten liikkeeseen koska ketään ei enää kiinnosta myytävä pyörä/myyjän asenne,paras vaan pysyä realiteeteissa hintojen suhteen eikä epäillä kaikkia tarjoajia jobbareiksi jos ei tarjous myyjää miellytä,hyväkuntoiset matalimman hintapyynnön yksilöt tuppaavat menemään kaupan kohtuullisen tikimisen jälkeen,näin se vain on tosielämässä.

      • ..................

        Pääsääntöisesti olen saanut pyörät ja muutkin kaupaksi alle kuukaudessa. Joskus on netissä näkyvää pyyntihintaa alennettu, jos ensimmäisellä hinnalla ei tule vakavia yhteydenottoja. Sunnuntaina lähti yksi setti auton talvirenkaita liikkeelle, kaksi soittajaa samana päivänä ja ensimmäiselle möin ilmoittamaani hintaan.

        Mutta sen tiedän, että netissä tai tekstiviestillä 50% hintapyynnöstä tarjoavat eivät tule ikinä paikan päälle, jos heität vastatarjouksen. Eivät ikinä. En kaipaa markka-aikaa, mutta silloin 500 markkaa tavarasta kuin tavarasta oli hyvä alennus. Miten yhtäkkiä nettivinkuaanit olettavat, että myyjä antaa tuosta vaan 12000 vanhaa markkaa alennusta? Ja se 500 markkaa alennusta annettiin tosissaan vasta sitten kun oli sanottu kädestä päivää ja katsottu että se tavara on oikeasti mieleinen ja tehty myös myyjän puolelta selväksi, että avaimet saa vasta kun on nimi sotuineen luovarissa.

        Ja mitä ovat nämä pellet jotka tarjoavat vaihtoa? Useamman kerran on käynyt niin, että on tarjottu suht. asiallista vaihdokkia ja kun vastaat että vaihdetaan vaan ja heität suuntaa antavan ehdotuksen välirahasta (perustuen Nettimoton hintatasoon) yhteydenpito lakkaa siihen.


    • kaikenmoista.,.

      Sekaan mahtuu myös ilmoituksia joissa pyydetään tarjousta ja pvm kunnes menee liikkeeseen vaihtoon jos ei kauppoja,vaan tuolla roikkuvat myynnissä aina vaan,kerran kaupan peruuntumisen ymmärtää ja sen jälkeen alkaa tarkoitusperä epäilyttämään samoilla txt ,melkoista pilkkimistä.kuka tuommosesta viittii tarjota muuta kun pilkkahintaa,pidemmältä kun ei viitsi kts. lähteä edes?

      • 3rgw4hye4h

        Tämä on yksi markkinointikonsulttien ja opusten mainostama kikka käyttää hyväksi ostajan pelkoa tai panikointia siitä, että tavara loppuu kesken, hinta nousee tai menee kilpailijalle.

        Tässä vaan on se sudenkuoppa että myyjän on parasta puhua totta. Uskottavuus varisee aikalailla, jos pyörä jatkaakin samalla hinnalla.

        NettiX:n autopuolella homma on vielä säälittävämpää, esim nämä missä auto on valmiiksi ylihintainen, mutta katsastusikkuna on ollut jo pari kuukautta auki. Sitten uhkaillaan että "ehkä käytän leimalla, mutta hinta pompsahtaa". Kumma juttu, katsastuksesta en ole itse koskaan yli satasta maksanut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1874
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 103
      1676
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1487
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe