Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ikuinen kysymys, husky kerrostaloon?

Marjut86

Tästäkin aiheesta on luultavasti keskusteltu. Mutta pamautan vielä oman tilanteeni. Toiveissa husky ja asun kerrostalossa. Liikuntaa saisi riittävästi ja koirakaverikin löytyy. Minulla ei ole yksinkertaisesti varaa hankkia omakotitaloa, jos olisi niin hankkisin talon samantien ja rakennuttaisin tarhan pihaan ja koiria olisi enemmänkin :) Mutta kun näin ei ole!
Itse uskoisin että husky pärjää myös kerrostalossa, koska liikunnan määrähän kuuluisi olla sama asumisen muodosta riippumatta. Tiedän sellaisia koiranomistajia, joiden koirat ovat tarhassa ja pääsevät vain tunnin tai vajaan tunnin lenkille päivässä. Ja olen nähnyt kaupungeissa niin suomenpystykorvaa, laikaa, ajokoiraa, alaskanmalamuuttia kuin vaikka jämptejäkin. Miksei husky sopisi mukaan?
Minua lähinnä mietityttää se, että tunteeko itsensä ns. syylliseksi jos ottaisi huskyn kerrostaloon, ohikulkijat ja naapurit varmaankin ajattelisivat että husky ei kuulu kerrostaloon..sitten saisin kulkea sellainen leima otsassa koko ajan että olisin ottanut koiran vain ulkonäön perusteella tyyliin seurakoiraksi. Niinhän se ei ole, tarkoitus olisi pienimuotoisesti alkaa harrastamaan reen vetoa, koirahiihtoa yms. talvisin kerran pari kuukaudessa (paikka ja reitit löytyy), jotta koira saisi tehdä sitä mitä rakastaa.
ja puolustuksena onhan niitä muitakin rotuja, jotka eivät pääse aktiivisesti tai ollenkaan harrastamaan sitä mihin heidät on luotu, mutta silti niitä näkee kaupungeissa eikä maatiloilla.

12

1018

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaihtoehto1

      Sanoitko että ostaisit oman ok-talon, jos olisi varaa? Miksi pitää ostaa, vuokraaminen on yhtä käytännöllinen vaihtoehto. Ja erityisesti maaseudulla siitä pääsee helpommin eroon kuin omasta. Senkun pakkaa kamat ja poistuu takavasemmalle.

      • Marjut86

        Olisihan sekin yksi vaihtoehto, mutta taitaa vuokraaminenkin tulla aika kalliiksi, sähkö jne. Varsinkin yksinasuvalle..:/


    • Sparkle

      No miksei, jos oikeasti koiralle tarjoaa silti sen tarvitseman liikunnan päivittäin ja niin edelleen. Tämä on minun mielipide asiaan. Näkeehän niitä koiria kerrostaloa pienemmissä tarhoissakin ympäri vuorokauden, miksi kerrostalo sitten olisi niin kamala asia koiralle.

      • shhjjshhh

        Kuka jaksaa ja ehtii tarjota koiralle päivittäin niin paljon liikuntaa? Pari kertaa viikossa kunnon toiminnan parissa riittää kaiken rotuisille koirille, muina päivinä voi tyytyä peruslenkkeihin.


    • 1234

      Koti on koiran rauhoittumispaikka, joten pennusta asti kun totutetaan riehumaan pihalla eikä sisällä .

    • Ninnuska123

      Kyllä siperianhuskyt pärjää kerrostalossakin tai rivarissa, kun liikunnan tarve tyydytetään ja on koirakavereita seurana. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että pitäisi joka päivä mennä 10-20km lenkkejä, huskyt tottuu siihen mihin totutetaan. Kuitenkin riittävästi sitä liikuntaa tulisi olla, yksilö kohtaisesti sen loppujenlopuksi näkee kuinka paljon sitä liikuntaa pitäisi olla päivässä, ettei koira ole levoton ja rieukkuja sisällä. Omilla koirilla liikunta lenkkeillen on arkisin 1,5-3h päivässä. Olisi hyvä olla luontoa lähellä, ettei tarvitsisi aivan asfaltiviidakossa lenkkeillä, metsä ja luontopolut plussaa. Kuitenkaan huskyt eivät sovi ihan kaikille, ihmisen asenne vaikuttaa, sopiiko tälläinen hörhöpörhö koira sitten omistajalle tai omistaja koiralle :D Kärsivällisyyttä vaaditaan, karvoja kahvimukissa ja aamupuurossa, rentoa asennetta, huumoria sekä toimivat ripeät jalat ja kyllä se siitä sitten supliintuu. Ja jos haluaa kuuliaisen , aina tottelevan, rinnalla kävelijän, ei riistan perään olevan, vapaana pidettävän tai vahtikoiran niin en suosittele rotua, toki koirakohtaisia eroja löytyy mutta silloin ennemmin joku palveluskoirarotu, jolta löytyy sitä mielyttämisenhalua.

      • 9+8=17

        Minulla on alaskanhusky kerrostalossa, avarassa kaksiossa jossa muutama koirakaverikin seurana. Koti on paikka jossa syödään, levätään ja ollaan vain. Näinhän sen kuuluu olla? Silloinhan asuinmuodolla ei ole mitään väliä.

        Kerrostaloissa asuvat koirat saavat jopa ehkä enemmän liikuntaa, kuin okt-talossa asuvat, sillä nämä voivat vaihtoehtoisesti laskea koiransa ovesta pihalle asioillensa. Tavallista on myös se, että koirat tosiaan "hylätään" tarhoille, pihoille yms.

        Kerrostalossa asuvan on pakko nostaa se takamus ja lähteä sinne pihalle, minun pitää kävellä ensin pitkän matkaa lenkkeilymaastolle.

        Eli ota ihmeessä husky, jos haluat / on resursseja. Eikä jokainen yksilö edes sovellu vetoharrastukseen, eikä siihenkään kt asuminen ole este?


    • H*

      Mä asun luhtitalossa eli ei ole omaa pihaa. Omistan huskyn eikä kyllä mitään ongelmia ole ollut! Mulla koirat vaan nukkuu sisällä kun ovat saaneet tarpeeksi liikuntaa:) Eli en kyllä näe mitään syytä mikseis huskya vois pitää kerrostalossa. Ja täytyy kommentoida tuohon irti pitämiseen. Oon pennusta lähtien pitänyt koiraani irti metsälenkeillä eikä oo vielä kertaakaan karannut. Ei edes jäniksen perään mikä juoksi ihan nenän edestä! Toista se on sitten äitini sakemannin kanssa! Häipyy heti kun saa vainun mutta tulee kyllä takaisin. Että ei ne kaikki huskyt ole sellaisia etteikö voisi irti pitää:)

    • dingadingdong

      Ikuinen vastaus:

      Voithan sinä ottaa, mutta _suositella_ huskya ei voi kerrostaloon. Se on koira, jonka kanssa saattaa tulla niissä olosuhteissa ongelmia äänekkyydestä, eroahdistuksesta, liian vähäisestä liikunnasta (joo, ne pissatuslenkit eivät sille riitä) ym. Sinulla on sentään koirakaveri sille, monella huskya kerrostalokämppään hinkuvalla ei ole sitäkään antaa laumakoiralle.

      Se että joku hoitaa maalla huonosti koiransa ei ole mikään puolustus hoitaa koira huonosti kaupungissa.

    • NÄINSEVAINON

      Niinpä niin ja Joopa joo..
      Itse olen aina ollut kiinnostunut husky;stä rotuna, MUTTA; Minulla on periaate että EN ota selkeesti ns. ulkokoiraa krs-taloon,en edes rivariin.
      Vaikka meillä koirat saavat tarpeeksi ulkoilua,liikuntaa ym ym. niin huskyn tarvitsee kuitenkin mielestäni ,jo turkkinsa,puolesta asustella enemmän ulkona kuin sisällä.

    • hieman luettavaa

      Asutaan pienkerrostalossa jossa asunnon koko on 3h k ja koirana on huskyn ja malamuutin mix uros iältään 1v 4kk.

      Husky sopii ihan varmasti kerrostaloon,mutta meilläkin menee arkipäivisin aikaa sellaiset 4h ulkona ja kahdestaan kun asutaan niin vuorotellaan välillä ulkoilun suhteen.Liian vähäinen liikunta ja pahimmassa tapauksessa asuntosi on palasina tai saat valituksia naapureilta ulvomisesta.

      Säännöllinen elämäntyyli ja tietyt rutiinit pitää homman hanskassa eikä ongelmia tule jos vähän viitsii panostaa.Tiedän huskyn omistajia joilla on mennyt kerrostalossa hyvin,mutta myös muutaman tapauksen joissa koira on tullut yli 5000€ hintaiseksi kun kaikki on laitettu remonttiin.Itsestä aika paljon kiinni loppupeleissä.

      • Huskyliina

        Hei! Kyllähän husky sopii kerrostaloon jos sen sinne opettaa! Itselläni on 3 narttua, jotka osaavat olla sisällä tuhoamatta mitään, mutta olen aina huomioinut että heillä on tekemistä! Tällä hetkellä kyllä asutaan omakotitalossa, koska emme itse pitäneet kerrostaloelämästä! Meillä on heti ulko- ovelta aidattu alue pihalla ja koirat menevät halutessaan ulos, löytyy talosta vielä uros, joka aukaisee oven tytöille kun neidot niin haluavat! Osaavat kyllä käyttäytyä, kun huolehditaan myös niistä valjakkohommista säännöllisesti! Eli mihin Husky tottuu alusta alkaen niin tuskin asumismuodolla on väliä, kunhan koiraa ei teljetä 4 seinän sisään pitkiksi ajoiksi! Itse ollaan kuitenkin onnellisempia omakotitalossa! Meillä huskytytöt ovat aika hiljaisia, eivät hauku, joskus vain yhdessä laulelevat, tuo uros hoitaa sen haukkumispuolen mutta vain silloin kun tuntemattomia lähestyy reviirille:)( uros ei ole Husky)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe