Lintujen karkotin

Shit sucs

Kertokaas, millä olette saaneet peloteltua linnut pois veneen ympäriltä. Oma veneeni on hienosti koristeltu lintujen ulosteella parin päivän jälkeen kotisatamassa. On kokeiltu, kumikäärmettä kannella tuloksetta. Millä olette onnistuneet

24

6943

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lokinpaskajuttu

      Ei ole löytynyt oikein hyvää karkoitinta, itelläni oli kiepillä oleva käärme katolla. Lokki ilmaisi mielipiteensä tekemällä pesää kiepin sisään. Käärme oli kiepillä olevaa mallia eikä pysynyt suorassa. Lokit vainoavat erityisesti laitureiden uloimpia, isoja veneitä, ilmeisesti on hyvä paikka vahtia reviiriä.

    • RRTT

      Pitemmän parkkeerauksen ajaksi kannattaa pingottaa siimoja - siis ihan onkisiimaa - pitää kaikensorttiset linnut loitolla. Veneen malli ja rakenteet tietysti asettavat rajoitteensa.

      Akustinen karkotin, sellainen joka tuottaa merikotkan yms. ääniä toimii varsin hyvin mutta käytettävyys huono jos on satama jossa asutaan.

      Juttu, jota en ole vielä kokeillut veneessä mutta aion kokeilla: Hommasin kotiin jyrsijöiden ja oravien karkoittamiseen tarkoitetun ultraääniplugin, sellaisen joka lyödään tepseliin suoraan, kolmen paketeissa K-Raudasta muutamalla kympillä. Tänä vuonna ei sitten ollut marjapensaisiin linnut koskeneet, vaikka aikaisempian vuosina on ollut täystuho jos ei verkota huolella. Nyt ei ollut edes verkkoja. Yhteensattuma vai ei, joka tapauksessa ensi kesänä meinaan kokeilla. Tuo on periaatteessa sisätilan laite, mutta itselläni ulkona leveän räystään alla. Jos laiturille tulee sähköt, niin eiköhän tuollaisen johonkin saa.

      • 6+8

        Semmonen marjatiloilla käytetty nestekaasutykki olisi tehokas.
        Joku nirppanokka tosin voi suivaantua, kun esim 5 min välein kajahtaa haulikon patia vastaava mosaus!
        Varmaan joltain kaupunkilaiselta saattaa solahtaa myös huonot housuun..


      • 19
        6+8 kirjoitti:

        Semmonen marjatiloilla käytetty nestekaasutykki olisi tehokas.
        Joku nirppanokka tosin voi suivaantua, kun esim 5 min välein kajahtaa haulikon patia vastaava mosaus!
        Varmaan joltain kaupunkilaiselta saattaa solahtaa myös huonot housuun..

        ei hätää kaupungissa on totuttu kyllä jengiläisten ja muiden välienselvittelyyn. sinkojen yms äänet ovat kaupungissa hyvin tuttuja. erijuttu jossain maalla missä on totuttu vain lintujen viserrykseen.


    • perkinssi

      mulla on tepsinyt CD levy siimassa roikkumassa. Ilmeisesti valo heijastuu levyn pinnasta häiritsevästi, muuta syytä en oo keksinyt

      • -rammari-

        Toimiiko? Tuskin, ainakaan pilvisellä säällä.


      • EiToimiEiToimi
        -rammari- kirjoitti:

        Toimiiko? Tuskin, ainakaan pilvisellä säällä.

        Eikö toimi kuin viikon auringossakaan. Yöt viettävät kuitenkin veneen päällä.


    • Shit sucs

      Saavuttiin tänään kotisatamaan. Naapuriveneen mantookilla oli arviolta 30 pääskystä rivissä. Kököttivät siinä vielä kun olin metrin päässä. Vasta kun olin aivan veneen vieressä, parvi lähti lentoon. Eli aika rohkeiksi ovat oppineet. Tuskin millään levyillä on tehoa tässä tapauksessa. Tuo ultraäänijuttua vois kokeilla

    • Cityluonto sucks

      Täytyy todeta, että "paskantava luonto" venesatamassa alkaa nyppiä. Viime vuonna kun oli laiturin päässä venepaikka, lokit paskansivat veneen kannen ja pressut täytteen - viritin ohuet yhteenliitettyjä pensasverkkoja veneen päälle, ei sontaa sen jälkeen. Vaihdoin venepaikan laiturin keskivaiheille, mahdottoman kokoiset varikset hyökkärivät veneen kimppuun ja paskoivat sen täyteen, repivät pressun ompeleita ja ikkunatiivisteitä, kittejä joka paikasta, lisäksi pääskyset käyvät "pikkupaskoja" päästelemässä pitkin paattia. Otin käyttöön taas verkkosysteemit ja ilmapistoolin - pikkupaskaa edelleen kannella, mutta varikset naapuriveneessä istuskelemassa josta napsin niitä ilmapistoolilla.
      Venesatamista voisi kertakaikkiaan tuhota, varikset - niistä ei ole mitään hyötyä vesien lähellä. Myös city-lokkeja voisi tuhota venesatamien liepeiltä, nekään eivät enää oikein kalalla elele, vaan lähinnä ruokajätteillä.

      • jaa-a

        sinusta ei ole mitään hyötyä vesien lähellä.


    • Kovat keinot
    • Maakrapu_

      Kaverin veneessä oli sellainen muovinen "kierukka", joka roikkuu ohuesta kumilangasta ja pyörii vähäisemmästäkin tuulenvireestä. On ilmeisesti pysyneet pascat poissa.

    • Barbr0
    • LinnunUloste

      Et millään estä.
      Puhut variksista, luokittelen kaikki linnut tässä kohtaa samaan kategoriaan. Tässä omakohtaisia kokemuksia Lokin ulosteesta.
      Lokin uloste (Lokki) on yhteiskunnassamme rauhoitettu (Pyhä).
      Mökkiläinen, veneilijä (ihminen) on toisarvoinen luonnon eläjän edessä.
      On "ihanaa" katsella kun lapset juoksee laiturilla tai astuu veneeseen jotka ovat
      peittyneet lokkien ulosteesta, kun muistaa
      oikean arvo-järjestyksen. Jonkun tahto olisi
      hävittää lokit myrkyttämällä tai ampumalla,
      ettei lasten tarvitsisi tepastella ulosteessa.
      Mutta kun Tällainen toiminta on kriminalisoitu ja lokkien vapautta ja oikeuksia valvoo yhteiskunta ja Suomen laki.
      Ulosteet voi toki pestä ja pestäänkin pois, mutta vesien valkoisten kyyhkysten ulostamistahti on sen verran kiivas että aina (usein) ei vaan ehdi. On se hienoa kun yhteiskunnassamme on arvomaailma kohdallaan.

    • Pitää vain jatkaa vihreitten äänestämistä niin tällainen toiminta jatkuu.

    • Kerkesin jo suunnitella kumikäärmeeseen mekanismia joka nostaisi sen pääta aina sopivin välein ja ehkä samalla heilauttaisi sivuttainkin. Uskoisin että systeemi voisi jopa toimia. Kävi kuitenkin niin että jouduin sairauden takia siirtymään maakravuksi joten idea on vapaasti kokeiltavissa.

      Niin, hauskaa vappua vaan vaikkei nämä ilmat ihan parraasta päästä olekaan. :>))

    • Pikkufiskarilla

      Tein silakkaverkosta veneeseen lisäpeitteen siten, että siinä on lyijypaulat ommeltuna myötäilemässä veneen linjoja. Normaalin sufletin yläpuolella on salko veneen keulassa ja perässä ja niiden väliin oon pingottanut narun kurkihirreksi silakkaverkolle itseasiassa naru on kiinni silakkaverkossa, mikä viskataan veneen ylitse lyijypaulojen jäädessä roikkumaan veneen sivulle vapaasti. Lyijypaulat ja "kurkihirsinaru" pitää paulottaa siten, että verkko on todella löysänä, eikä kiristy ollenkaan .

      Pysyy lokit ja muutkin isommat siivekkäät loitolla - on lokilla nääs hyvä näkö ja se varoo istumasta paikkaan, missä jalka saattaa jäädä kiinni... Kurkihirsinaru on hieman liian paksu mistä syystä pääsky saattaa istahtaa siinä mietiskelemässä ja paskomassa. Tämä ei kuitenkaan mielestäni ole iso juttu koska pääskyn kikkare kuivahtaa nopeasti, minkä jälkeen se irtoaa paikkoja sotkemati lähes itestään. Systeemi ollut nyt käytössä n. 3-4 kesää ja hyvin toimii. Saaliiksi olen tuona aikana saanut vain yhden pääskyn.

      • ahäkkyrä

        Varmaan ruma häkkyrä.


      • Pikkufiskarilla
        ahäkkyrä kirjoitti:

        Varmaan ruma häkkyrä.

        Ruma kuin mikä mutta toimii... Oikeesti ihan hyvän näköinen. Varjopuolena toki se, että virittelyyn mennen tullen menee n. 10-15 minsaa ekstraa mutta mikäs kiire tässä valmiissa mualimassa...


    • NähtyOn

      Kumikäärme toimii niin kauan kun muistaa vaihtaa sen asentoa useamman kerran päivässä.

    • jjjjjbh

      ohessa varmasti toimiva lintu esto jota tekee nykyään VA-varuste
      Itsellä ollut käytössä neljä vuotta ja toimii varmasti

      Sähköinen lintukarkoitin

      Lintu saa pienen sähköiskun laskeuduttuaan venekuomun katto-osalle. Sähköisku estää erittäin tehokkaasti lintujen olemisen venekuomun päällä, jolloin lintujen ulosteiden aiheuttamat ongelmat vähentyvät huomattavasti. Linnun saama sähköisku ei ole vahingollinen linnulle. VA-Lokki on suunniteltu toimimaan veneessä ja se on helppokäyttöinen.

      Venekuomun katto-osaan ommellaan sähköä johtavasta langasta virtapiiri ja veneeseen asennetaan sähköpaimen-yksikkö, joka antaa tarvittavan sähköimpulssin virtapiiriin. Yksikkö käyttää virtalähteenä veneen akkua tai paristoja. Akun varaustason laskiessa laite katkaisee virran, jotta estetään veneen akun loppuminen. Jos käytetään paristoja, riittää niissä virta noin kuukauden ajan käyttöön.

      • Pikkufiskarilla

        Toi sähköpaimen saattaa olla hyväkin keksintö. Kattelin sitä muutama vuosi sitten venenäyttelyssä. Suurin varjopuoli siinä se, ettei keksintöä saa vanhaan pressuun - pitäisi teetättää ao. firmassa uusi pressu mihin ompelevat langat. Toinen haaste on kuomun pakkaaminen kas kun langat ei tahdo kestää pressun irtirepimistä ja taittelua päivittäisessä käytössä ...


      • okokokokok

        Veneilijöiden olisi painostettava VA-varustetta että he antavat lisenssejä muille venekuomu valmistajille

        Sähköiset langat kai kestää noin saman mitä muutkin kuomun langat
        kai niitä voi paikata jälkeenpäin.

        Oma kokemus on että kun linnut oppii pelkäämään ompeletta niin ne ei tule kuomun päälle vaikka langoissa ei olisikaan sähköä


    • voikamalaa

      Jokohan ensimmäiset viherpipertäjä-mielenosoittajat seisovat laiturin reunalla...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1425
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1127
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      967
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      867
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      840
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      737
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      733
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe