Prolapsia, tukirengas?

Prolapsia mistä apu?

Onko kenelläkkään kokemuksia käytöstä ja miten rengas hankitaan. Ensin pitää sovitta nk. sovitusrenkaita , jotta emätimen tukirengas olisi oikeaa kokoa. Miten sovitus tapahtuu ja mistä sovitusrenkaita saa? En haluaisi leikkaukseen.

38

18726

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taas normielämä

      Minä menin leikkaukseen, kun tuo tukirengasjuttu kuullosti myös aika yököttävälle. Pitää sovittaa, ja pitää vähintään kolmen kuukauden välein se vaihtaa. Hirvitti ajatuskin siitä, että saa kaikemaailman tulehduksia siinä sivussa, kun eihän semmoisen rankaan kanssa uskalla enää edes seksiä harrastaa. Mutta jokainenhan itse päättää mitä tekee.

    • Prolapsia...

      Luin, että useiden kohdalla leikkaus eli kohdun poisto ei auta, vaan emätimen laskeuma ja virtsarakon laskeuma on edelleen mahdollinen ja jopa paheneva ongelma. Minullakin laskeuma on paremmin virtsarakon kohdalla kuin itse kohdun. Leikkaus sisältää muutenkin omat riskinsä, infektiovaarana myös ja verenvuoto ym. Voisi sitä rengasta edes kokeilla, jos tietäisi miten se käytännössä tapahtuu.
      Yksitoikkosta hoitoa se kohdunpoistokin on, kun syy voi olla muualla kuin kohdussa. Tiedän lähipiirissä vaikeita jälkikomplikaatioita kohdunpoiston yhteydessä syntyneitä. Eipä tuo renkaan vaihto sen kummempaa taida olla kuin tampooninkaan, onhan niitä naisten kondoomejakin, pessareja ja joskus oli uutuutena sellainen kuukautissuoja kuin "tassaway" tai joku sellainen muovinen kuppi, johon kuukautisveri keräytyi, pystyi määränkin mittaamaan.

      • Anonyymi

        Mistä luit ? No, tietolähteensä kullakin,mutta kun minulta otettiin vaginaalisesti kohti pois, niin mitään ei ole ilmaantunut, ln jo aikaa, eikä tutuilleni, joilta on otettu, ole myöskään ilmaantunut mitän. Kohdunpoisto kun parantaa naisen elämänlaatua monesti ja se leikataan pois jos syytä on.


    • molempi parempi/pahe

      Kyllä nuo kuukuppi ja tamponijutut on ihan eri luokkaa kuin joku hässäkkä joka joutuu koko lantionpohjaa tukemaan. On oltava siis aika iso vekotin joka sinne tungetaan. Eihän pelkkä tamponin tai kuukupin kokoinen juttu voi koko alapään värkkejä tukea. Infektiovaara se on niissäkin, koska niitä pidetään yötä päivää

    • herättää ajatuksia

      en tiedä oisko tuo rengas hyvä, jos on aktiivinen sukupuolielämä - vaikka vaan oman ukonkin kanssa.

      • Prolapsia..

        Renkaiden koko vaihteleel 50mm-80mm halkasija ja paksuus on noin 10mm. Rengas asetetaan kohdun suulle. Lisäksi on saatavissa kuutio, joka on tarkoitettu sekä virtsarakon että kohdun laskeuman tukemiseen. Kuution koko on 35-45mm ja otetaan yöksi pois. Kaiketi renkaankin voi poistaa.
        Kyse ei siis ole mistään isosta kappaleesta. Tärkeintä on oikea koko ja muoto. Näin olen nettitietojen mukaan päätellyt. Ulkomailla ko. tukirenkaita ja muita vastaavia on useamman mallisia käytössä. Myös tavallista tampoonia voi käyttää tukena ainakin prolapsian alussa.


    • herättää ajatuksia

      Mitenhän tuo tukirengas käyttäytyy kun ihminen liikkuu? Meinaan että onhan se sentään aika iso halkaisija tuo 5-8 cm. ja sentin paksuinen. Liikkuessahan myös alapään lihakset liikkuu. Hiertääköhän tuollainen, kun se periaatteessa lähes kaivautuu kudoksiin.

    • Prolapsia...

      Kyllä kai voi hiertää, jos on epäsopiva, se on kuitenkin silikoonia ja miellyttävä . Käytetäänhän nykyisin hormoonirengastakin ja tampoonit ovat usein melko kovia ja hankaavia. Voisihan sitä edes kokeilla jos voi? Meillä Suomessa tuntuu että ei voi, ei ole valmiuksia ja kokemusta. Kokohan riippuu naisen koosta.Vaikka kohtu poistettaisiin laskeuma voi edelleen syntyä virtsarakon, emätimen ja peräsuolen laskeutuessa. Tuskin meillä ainakaan on syitä edes tarpeeksi tutkittu, hoitona suositellaan aina kohdun poistoa, vaikka laskeuman syyt olisivat muualla.Leikkauksissa on aina komplikaatioiden riski, pahan infektion, verenvuodon ym. Monet sanovat, että leikkauksen jälkeen ei enää seksi tunnu miltään ja kieltäytyvät. Ollessani nuori pidettiin itsestään selvyytenä, että naisilta joilta oli kohtu poistettu ei seksi enää suju, miehet meni vieraisiinkin ko. syystä, koska ei sellaisen kanssa voi enää mitään tuntea. Ainakin on vaarana tuntevien kohtien katoaminen, jos emätintä samalla supistetaan.

    • Heh ja huoh

      "Ollessani nuori pidettiin itsestään selvyytenä, että naisilta joilta oli kohtu poistettu ei seksi enää suju, miehet meni vieraisiinkin ko. syystä, koska ei sellaisen kanssa voi enää mitään tuntea."

      Voi taivas. Ja sinä uskoit?

    • Prolapsia..

      Kaikki uskoivat, etenkin kyseiset naiset itse ja heidän puolisonsa. Pidettiin itsestään selvänä, että leikattu kohtu ei tunne mitään eikä toimi eikä myöskään mies voi tuntea mitään , koska vagina ei ole enää samanlainen. Itse en paljon asiaa pohtinut, muistan vaan kirjoituksia ja puheita ja aviopuolisoiden selityksiä että vaimo ei enää ole vaimo eikä voi... koska kohtu on poistettu. Tiedän kyllä nykyisinkin hyvin epäonnistuneita leikkauksia, mm. komplikaatioina on ollut lähes fataali infektio, kohdun aukon virheellisen liian tiiviin sulkemisen vuoksi. Itsestään selvyytenä pidän, että g-piste ja Bartolin rauhaset ovat vaaravyöhykkeellä, olen katsellut muutaman videon ko. leikkauksesta netistä. Tavoitteenani oli kyllä saada tietoa prolapsirenkaan ja kuution käyttäjiltä, mutta heitä ei taids Suomesta löytyä.

      • Huoh ja heh

        Joo en minäkään osaa prolapsirenkaan suhteen auttaa, mutta se täytyy vielä sanoa, että G-piste ja Bartholinin rauhaset eivät kyllä sijaitse operoitavalla alueella. Kyseiset rauhasethan ovat emättimen suuaukolla ja G-piste emättimen etuseinämässä noin neljän sentin syvyydessä. Kohdunpoistossa taas kursitaan emättimen pohjaa.
        Siitä olen samaa mieltä, että leikattu kohtu ei todellakaan tunne mitään.


      • Anonyymi
        Huoh ja heh kirjoitti:

        Joo en minäkään osaa prolapsirenkaan suhteen auttaa, mutta se täytyy vielä sanoa, että G-piste ja Bartholinin rauhaset eivät kyllä sijaitse operoitavalla alueella. Kyseiset rauhasethan ovat emättimen suuaukolla ja G-piste emättimen etuseinämässä noin neljän sentin syvyydessä. Kohdunpoistossa taas kursitaan emättimen pohjaa.
        Siitä olen samaa mieltä, että leikattu kohtu ei todellakaan tunne mitään.

        Ei siellä kohdussa ole kukaan mies käynyt ennenkään.🤡🤣 Emättimeen eli vaginaan mies sen vehkeensä tunkee. Lapsi kasvaa kohdussa ja se on vain sitä varten.
        Eikö pitäisi oppia oikeat sanat kuvaaman? Ja miten ne elimet toimiii.
        Emättimen alkuosa tärkein naisen tuntemuksissa.
        Laskeuma tilanteessa emättimen koko pitää tietää aika isoja arvioita teillä.
        NE pehmeät silikoni renkaat laitetaan taitettuna sinne. Ei ne mitään kovia muoveja. Niitä on erilaisia tarpeesta riippuen. Lääkäri tutkii ja tietää.


      • Anonyymi

        Ensinnäkin laskeumarenkaan asettaa lääkäri . Vaihtoväli on 6 kuukautta. Asettaminen ja vaihto tapahtuu normaalin gynekologisen tutkimuksen yhteydessä .
        Prolapsikuution paikalleen laitto on hyvin yksinkertainen juttu . Laitetaan aamulla ja otetaan pois illalla. Ei hierrä tai aiheuta mitään tuntemusta .
        Erittäin suositeltava vaihtoehto .
        Sairaanhoitajana olen toiminut lääkäri apuna prolapsirenkaan laitossa .
        Olen nyt eläkkeellä ja valitsin leikkauksen vaihtoehtona prolapsikuution .


    • Heheh myös

      aivan samaa mieltä nimim. Huoh ja heh kanssa. Leikattu kohtu tuskin sieltä jäteastiasta enää mitään tuntee. Tuskin itse Kohdussa hirveästi tuntemuksia voi olla vaikka on naisessa kiinnikin, sillä eiköhän kohtulihaksessa hermotus ole aika vähän herkkää, koska sen pitää sietää kipua venytyksessä raskauden ja synnytyksen aikana. Herkät paikat sijaitsevat kyllä muualla kuin kohdussa.
      Leikkaustekniikatkin ovat kehittyneet niin, että emättimen pohjaan tulee vaan muutama tikki. sisällähän niitä tikkejä voi olla enemmän ja useammassa kerroksessa. emättimessä on tuntoaistia enimmäkseen suuaukolla ja siitä n 5cm sen lisäksi etuseinämässä, missä g-pisteen sanotaan sijaitsevan. Eikä sekään mikään tietty piste ole, van alue mikä on muuta herkempi.
      Jotain ikiaikaisia sukulaismummojen kertomuksia tuskin kannattaa tähän päivään suoraan siirtää, sillä enenn ole ennen ja nyt on nyt. Ei ollut mikrokirurgiaa, ei laseria eikä muutakaan nykyaikaista leikkaustekniikkaa.
      Itse olen ainakin kuntoutunut hyvin leikkauksesta, eikä minulle tullut mitään ongelmaa. Leikkauksesta on pari vuotta. Tietysti potilaan yleiskunto vaikuttaa asiaan. Lähtökohtaisesti hyväkuntoinen kuntoutuu nopeammin kuin sellainen, joka on jo ennen leikkausta huonossa kunnossa. Toki on selvää, että jos laskeuma johtuu esim ylipainosta, se voi herkästi uusia, jos painoa edelleen on liikaa leikkauksen jälkeen.
      Kyllä minusta ainakin tuollainen renkaan kanssa pelaaminen olisi aika vaivalloinen. rajoittaisi esim retkeilyäkin, kun eihän joka paikasa ole niin hygieenistä, että vois räpeltää kaikien silikonilätkien kanssa.

    • Prolapsia...

      Edellä olevta pitää paikkansa, kun kyse on puhtaasti kohdun aiheuttamasta ongelmasta. Useimmiten syitä on kuitenkin useita ja sii laskeumaan voi liittyä virtsarakon ja peräsuolenkin laskeuma tai olla erikseen. Usein kiristetään samalla imätimen lihaksia. Olen nähnyt videon miten laskeumaleikkaus tapahtuu silloin, vedetää viilto virtsarakon päällä olevaan kudokseen ja kursitaan pienemmäksi. Kohdun poisto ei yksin auta tai ei lainkaan paranna tilannetta kaikilla, joilla on prolapsia. Kohdun poisto voi kyllä häritä miehen saamaa orgasmia jonkin verran . Kun Kohtu on paikallaan emätimen pohja on erilainen. Voi parnataakkin joidenkin kohdalla.

      • Prolapsia...

        ANTEEKSI TEKSTI LÄHTI EDITOIMATTOMANA tässä uusi:

        Edellä oleva pitää paikkansa, kun kyse on puhtaasti kohdun aiheuttamasta ongelmasta. Useimmiten syitä on kuitenkin useita ja laskeumaan voi liittyä virtsarakon ja peräsuolenkin laskeuma tai olla erikseen. Usein kiristetään samalla emätimen lihaksia. Olen nähnyt videon miten laskeumaleikkaus tapahtuu silloin, vedetään viilto virtsarakon päällä olevaan kudokseen ja kursitaan pienemmäksi. Kohdun poisto ei yksin auta tai ei lainkaan paranna tilannetta kaikilla, joilla on prolapsia. Sen sijaan kohdun poisto voi kyllä häiritä miehen saamaa orgasmia jonkin verran , jos on tiettyyn naiseen tottunut. Samoin naisen, jos emätimen kursiminen aiheuttaa vaurioita ja tuntovaurioita. Kun kohtu on paikallaan emätimen pohja on erilainen. Voi seksi tulla paremmaksikin joidenkin kohdalla .Alla termistöä:
        Duodecum kohdun laskeuma, enrerocel, suolen laskeuma, cystocele virtsarakon laskeuma
        On hyvä että asiasta keskustellaan puolesta ja vastaan.


    • Kaikki OK

      Onhan se ennen voinut olla niin, että seksi on loppunut kohdunpoiston jälkeen. Asiaan on voinut vaikuttaa niin mini asia. Harvalla miehellä on edes tietoa, miltä emättimen pohjan kuuluu tuntua. Sekin, että heti leikkauksen jälkeen tunne on erilainen, on aivan selvää, mutta naisen elimistö mukautuu miehen mittoihin hyvin nopeasti.
      Itse voin sanoa, että noin kolmen kuukauden kuluttua leikkaukseta seksielämämme oli ennallaan. Aluksi tietenkin tuntui jonkin aikaa, että "pohja" tuli vastaan, mutta näissä erotiikka-asioissakin sitkeys ja yritteliäisyys palkittiin. Kun on intoa ja halua ja toisesta välittää, en usko mitään ongelmia syntyvän.
      Toki jos rakkauselämä on aikaisemmin jo päässyt hiukan kuivahtamaan tai leikkauksen jälkeen kuvitellaan että asiat hoituvat itsestään ihan kuin mitään ei olisi taphtunutkaan, ongelmia varmasti tulee.
      siinä mielessä olen tosi tyytyväinen että päädyin leikkaukseen, koska nyt liikkuminen ei ole millään tavalla rajoittunutta. Mietin sitäkin, että mitenhän esim pyöräily onnistuisi tuollaisen prolapsirenkaan kanssa, tai voimistelu tai muu kuntojumppa, mitkä kuitenkin ovat tärkeitä mitä enemmän ikää tulee.

    • Prolapsi...

      Kuitenkin asian ydin on se , että kohdunpoisto ei auta ehkä lainkaan, jos virtsarakon laskeuman syy on muualla kuin kohdussa, esim. johtuu yksinomaan emättimen seinämän ohenemisesta ja/tai hermotuksesta. Tuosta seksistä en menisi väittämään kenenkään puolesta mitään. Emättimen pohja on epäsymmetrinen ja laajenee yksilöllisesti kiihotusvaiheessa, naisen emätin voi olla vain muutaman cm syvä lepovaiheessa mutta kiihottuneena hieman yleensä virtsarakkoon päin kallellaan oleva kohtu nousee pystyyn ja emättimen pohja laajenee yksilöllisesti ja kiihotusasteen mukaan. En tiedä myöskään m ikä osuus kohdun supistumisella orgasmin aikana on itse emätinorgasmiin, joka tapauksessa laajoissa mittauslaitteilla tehdyissä tutkimuksissa ko. seikka on todettu, kohtu alkaa supistella samaan aikaan orgasmin kanssa. Naisen emättimen syvyys voi olla lepotilassa vain muutaman senttimetrin ja kiihottuneen yli 10cm syvä, kuten miehillä myös naisilla muutoksen suuruus on yksilöllistä (pienin voi kiihottuneena olla suurin).
      Emättimen pohja on lepotilassa pari cm leveä, kiihottuneena 6-7,5cm. Vaikka kohtu siis ei varsinaisesti tunne kovin paljoa sen supistukset ovat osana naisen orgasmia. Anatomiaan liittyvät tiedot ovat laajoista Yhdysvaltalaisista tutkimuksista ihmisen seksuaalisista reaktioista.

    • Herättää ajatuksia

      Moni varmaan tietää tuon emätinorgasmin etenemisen. Itse kyllä pelkäsin, että en enää voisi tuntea mitään, mutta näyttää sille, että hermotus korjaantuu kuitenkin leikkauksen jälkeen. Ei tietenkään aivan hetkessä, vaan sitä myöten, kun elimistö saa ärsykkeitä. Eikkä tähän taaskin pätee se, että mitä lihaksia käytät, ne vahvistuvat, samoin kuin sen alueen hermotus uusiutuu. Aiemminhan on kirkkain silmin väitetty, että hermot eivät uusiudu. Nyt kuitenkin tiedetään, että kyllä uusiutuu, tosin hitaammin kuin muut kudokset. Jos heromtus ei uusiutuisi, ei esim halvauspotilaita kannattaisi kuntouttaa. Nythän heitä kuitenkin kuntoutetaan jopa vuosia, ennenkuin katsotaan tilanteen vakiintuneen.
      Orgasmin etenemisestäkin tiedetään, että sen voi saada jotkut pelkistä mielikuvista. Se selittää senkin, miksi naisen on monesti vaikea edes saada orgasmie, mos huolestuttaa tai muuten ei ole rauhallista ja turvallista ympäristöä. Orgasmissahan koko lantionpohjan lihaksisto kouristelee, joten pelkän kohdun merkitys siinä ei ratkaise varmaan miltä tuntuu.
      Jos lantionpohjan rakenteet ovat niin venyneet, että rakko tai suoli ym elimet ovat valumassa ulos, niin pysyyköhän enää mikään tukirengaskaan siellä? Senhän pitäisi olla lähes lautaen kokoinen, joka edelleen venyttää kudoksia. Joku tuossa aiemmin mieti liikunta-asioita. Kuinkahan ne rajoittuvat. Vaikka tuo pyöräily esimerkiksi, tai istuminen jonkun "teevadin" päällä.
      Minusta täällä Suomessa lääkärikunta on vasta viime vuosina herännyt edes miettimään vaihtoehtoja kohdunpoistolle. Tuskin ne mitkään tukirenkaat ovat vaan minusta olisi pitänyt jo viime vuosituhannella alkaa enemmän hehkuttamaan ennaltaehkäiseviä juttuja. Lantionpojan jumppaa, syvälihasliikuntaa, painonhallintaa... Näistä kuitenkin vasta viime vuosina on alettu enemmän puhua ja kirjoittaa.

    • Prolapsi...

      Tukirenkaita on ulkomailla käytössä kymmeniä eri tyyppisiä, kuhunkin laskeumatyyppiin sopivia, meillä ei vielä pari vuotta sitten ollut käytössä kuin rengas, nyt voi ostaa kuution tai erityisrenkaan, joka tukee myös virtsaputken suuta, eli tasan tarkkaan kolmea mallia on tuottajilla myynnissä. On harhakäsitys, että jos kyse on useammasta laskeumasta, tuen pitäisi olla vahva. Kyse on usein silloin seinämien laskeumasta. Suolen "tipahtamisesta" painamaan emätintä tai lyhyestä ja lyhenevästä virtsaputkesta ja emätimen seinämän ohenemisesta. Kohtu sinänsä on isokokoinen ja saatta etenkin ollessa täynnä myomia esim. painava ja painaa virtsarakkoon päin. Lakseuma voi syntyä jonkin tutkikudoksen revähdyksen yhteydessä , synnytysvaurion yhteydessä jne. Raskaan työn myös. Vaihdevuodet ja estrogeenin vähentyminen lisää usein laskeuman astetta.Netistä löytyy useita kuvia eri tyyppisistä laskeumista. Ennaltaehkäisyä juuri on renkaan käyttökin, kovin vakavaa prolapsia ei voi enää tukirenkaalla korjata. Tuli mieleeni, kun rintoja suurennetaan silikoonilla eikö emätimen kudosta voisi vahvistaa samalla menetelmällä, kysehän kun kuitenkin myös usein on emätimen seinämän ohentumisesta.. kaikki ei kestä leikkausta syystä tai toisesta tai elämäntilanne ei muuten sitä salli.Ymmärrän hyvin että kirjoittajalla on ollut puhdas kohdun laskeuma, jolloin apuna on kohdun poisto. Hyvin usein poistetaan kuitenkin kohtu ja emätimen seinät laskeuvat edelleen kohdun poiston jälkeen, kun kohtu ei ollutkaan se syyllinen. Totta on myös, että meitä naisia ei ole juuri informoitu mitä raskas fyysinen työ ja isokokoisten lasten synnytys saattaa jättää jälkeensä. Oireet syntyy ja pahenee usein vasta vanhetessa.

    • Prolapsia...

      Löysin videon YOuTubista , jossa lääkäri selvittää tarkkaan mitä tapahtuu virtsarakon laskeumassa ja sen hoidoista. Leikkauskaan ei ole kohdun poisto, vaan kohdistuu vaginaan. Video myös leikkauksesta

      Leikkaus ei näytä mitättömältä ja siksi tukirenkaiden käyttö tulisi olla vaihtoehtona ja ennaltaehkäisevänä hoitomuotona paremmin myös meillä Suomessa tiedossa. lieventämässä laskeumaa ja hidastamassa sen pahenemista. Videosta selviää että yksi syy virtsarakon laskeumaan voi olla myös juuri kohdun poisto.

      http://www.youtube.com/watch?v=bAYsx0RlKws

    • JUMPATKAA AJOISSA

      EIKÖHÄN TÄÄLLÄ SUOMESSA SUURIN SYY NÄIHIN LASKEUMIIN OLE LISÄÄNTYNYT YLIPAINO JA SE, ETTÄ VIIME VUOSIIN ASTI LÄÄKÄRIT JA TH-HENKILÖSTÖ EIVÄT OLE TARPEEKSI PAINOTTANEET NAISILLE JO NUORESTA ATI ENNALTAEHKÄISEVÄÄ LANTIONPOHJAN JUMPPAA JA SEN HARJOITTAMISTA LÄPI ELÄMÄN.
      ERITTÄIN HARVOIN LASKEUMIEN SYYNÄ ON KUDOSTYYPIN HEIKKOUS, JOTA VIELÄKIN TARJOTAAN USEIN SYYKSI. jOKU SISÄELIMIIN KOHDUSTUVA.
      SIIS JUMPATKAA ENNENKUIN ON LIIAN MYÖHÄISTÄTRAUMA VOI TOKI MYÖS AIHEUTTAA LASKEUMIA.
      NÄMÄ LASKEUMAT KUITENKIN USEIN ESIINTYY SEKAMUOTONA, KOSKA KUN LANTIONPOHJAN LIHAKSET PETTÄÄ, NIIN EI SIELTÄ YKSI JA TIETTY ELIN TIPAHDA VAAN KAIKKI SISÄELIMET PAINAA ALASPÄIN.
      ELI JUMPATKAA, ENNENKUIN ON LIIAN MYÖHÄISTÄ

    • Cystocele

      Voisiko kuitenkin lisänä olla jonkin vitamiinin, hivinaineen tai muun ravintotekijän puute tai vähäisyys.
      Jos laskeuma on jo olemassa olisi hyvä, jos sopiva tuki löytyisi ensihätään, meillä niitä heikosti tunnetaan ja tarkka diagnoosi, virtsarakon laskeumaankin saattaa olla jokin muukin syy , allergia, infektio jne. Suolen virheasento jne.
      Estrogeenin puutos on yksi syy. Ei se pelkkä jumppa taida takautuvasti auttaa. Videosta näkyi miten virtsarakko kääntyy lähes ylösalaisin, joissain kuvissa virtsarakko on ihan lytyssä, jolloin virtsaakaan ei paljon mahdu sisälle. Kyllä suolenkin ihan omat vaivat saattavat rasittaa virtsarakkoa, samoin kohdun, kellä se on jo aluaan taakse kenellä eteenpäin taipunut, kenellä pystyssä ja tipahtaa suoraan alas vanhana. Virtsarakon laskeumaa esiintyy miehilläkin muuten.

    • jumppaa päivittäin

      virtsarakon laskeuma usein johtuu just heikoista lantionpohjan lihaksita, sillä lihaksillahan just tuetaan rakkoa. Synnytys ainakin altistaa kaikenlaisille laskeumille, ellei jumppaa jo ennakkoon ennen synnytystä ja heti sen jälkeen kun vain alkaa lihakset totella.
      Hivenaineista tai vitamiineista en osaa sanoa muuta, kuin että ainakin kuntoilijat yleensä nauttivat lisä magnesiumia, koska se osallistuu lihaskontrolliin ollessaan osana hermoston sähkömagneettista viestintää.
      Kyllä se varsinkin vielä fertiilissä iässä tuo jumppa on ehdoton ykkönen vaikka jo olisikin vaivoja niin missä tahansa -celessä.

      • Prolapsia..

        Tarkoitako tuolla jumpalla pelkkää lantionpohjan jumpaa eli supisteluyrityksiä emätimen ja virtsarakon ympärillä olevilla lihaksilla vai yleisjumppaa ja kuulien kanssa vai ilman. Vait tarkoititko yleistä vatsa ym. lihaksien jumppaa? Entä uiminen kohdistuuko se ko. lihaksiin?


    • Tietämättömyyttä!

      Olen lapset saanut itsekkin melkein lapsena vielä. Ei ollut vielä vuosia myöhemminkään mitään synnytysvalmennusta edes. Luin kirjastosta pari vanhaa kätilöille tarkoitettua teosta enakkoon, kun olin hieman huolissani. Kätilökoulutusta ei ollut lähikunnissa , joten vanhat kirjat olivat sitten päätyneet ko. kirjastoon, uusia ei tarvittu.
      Synnytyksistäni ennustettiin hieman ennenaikaisia kohdun ollessa melko matalalla.Tulivatkin noin viisi päivää etuajassa ja ensimmäinen syntyi parissa tunnissa ensimmäisistä merkeistä, eli lapsiveden tulosta. Nuorempi lähes ilman synnytyspolttoja, mutta aika tuplaantui. Kirjoissa mainittiin lyhyimmäksi ajaksi ensikertalaisella 12 tuntia. Ei silloin paljon ennakoitu ja repeäminenkin oli varmaa, nuorempi oli yli 4kg. Olin koulussa kympin voimistelija ja omasin todella hyvät vatsalihakset silloin, kun koulunpenkiltä suoraan lapset tein vuoden välein. lantionpohjan lihaksista ei puhuttu kymmeniin vuoteen mitään. On tietysti hyvä neuvoa nuorempia, mutta vielä synnyttämättömät tuskin tätä palstaa lukevat.Vaikka kohtu oli matalalla silloin, on se vieläkin melko normaalin tuntuinen ja kohdallaan.Nuorena silti kuukautisten aikana lyhyinkin tampooni oli liian pitkä ja seksin aikana taas tuntui, että syvyyttä on liikaakin siellä. Uskon että omalla kohdallani ainakin osasyynä on tietyt koetut tapaturmat siihen että laskeuma on todettu. Toinen se että monet vuodet kärsin kovasta vatsasta. Pahoja pitkiä yskiä on ollut vuosien varrella. Kesämökillä olen tehnyt vaaroista tietämättömänä raskaitakin töitä jne. Ei niitä virheitä enää pelkällä jumpalla korjata.

    • kaikki OK

      ei tosiaan jo tapahtuneita virheitä voi korjata pelkällä jumpalla. Toisaalta jumppaaminen kuitenkin hidastaa laskeumien pahenemista. On se kumma miten Suomessa ollaan näihin päiviin asti oltu muka niin hyh hys näistä vaivoista, joita varmaan valtaosalla naisista alkaa ilmetä. Kudostyyppi voi tosiaan olla monenkin laskeuman syy, sillä Suomihan on aika eristynyt alue, jossa nämä perinölliset vaivat kertautuu, kun lähes kaikki ollaan sukua keskenämme. :D
      Minä en oikein usko, että laskeumia tulisi leikkausten jälkeen sen enemmän kuin muutenkaan. Leikkauksen jälkeen vaan pitää alkaa vahvistaa lantionpohjan lihaksia heti kun vain suinkin pystyy. se kannattaa myös opetella, että kun jotakin vähänkään raskaampaa tekee, muistaa jännittää koko vatsapaketin niinkuin pidättelisi sekä pissaa että kakkaa. sama juttu, kun aivastaa tai yskii. Näistä lihasten jännittämisistä tulee kyllä aivan refleksinomaisia, eikä niitä enää myöhemmin edes ajattele. Samalla tavallahan sitä pitää jännittää kuntoillessakin, kun nostaa rautaa tai muuten punnertelee siellä salilla. tai jumpalla

    • Tiedonhaluinen555

      Miten on seksin kanssa, luin jostakin, että prolapsia ei ainakaan kohdun ja virtsarakon haittaa yleensä yhdyntää, mutta entä pahentaako vai parantaako yhdyntä ja mahdolliset kohdun supistelut ja emätimen orgasmit tai itsetyydytys prolapsiaa ?

      Jos henkilöllä on ollut pelkkä kohdun laskeuma ja se on korjattu poistamalla kohtu, nk. jälkitautina voi syntyä virtsarakon lakseuma, myös muiden maiden lääkäripalstoilla asia on selvästi ilmaistu, kohdun poisto lisää jonkin verran riskiä saada virtsarakon laskeuma.

    • Jälkihoito ratkaisee

      Kohdunpoiston jälkeiset laskeumat johtuu juurikin siitä, että leikkauksen jälkeen ei huolehdi lantionpohjan lihasten kunnosta. Nykyään on sentään lähes kaikilla paikkakunnilla nk syvälihasjumppaa, joka pitää sisällään myös lantionpohjan lihasten jumpan. Näitä jos harrastaa jonkinkaan verran, niin ei ole kyllä pelkoa että mitään ulos pullistelisi.
      Tottakai aktiivinen seksielämä pitää lantionpohjaa kunnossa, mutta ei se korjaa jo syntyneitä vaurioita, hidastaa etenemistä kuten muutkin oikeanlaiset jumpat, kuten ylempänä kirjoitetaan.
      Lantionpohjan lihakset kannattelevat KAIKKIA sisäelimiä, joten jos joku elin rakko, kohtu tai suoli on laskeutunut, niin se merkkaa vain sitä, että kudokset ovat heikentyneet tai revenneet. Leikkauksessa yleensä vahvistetaan lantionpohjan tukea. Tuki on siis vahvempi kuin ennen leikkausta. Jos jotain vielä laskeutuu, johtuu se lähinnä siitä, että kudostyyppi on venyvää tai siitä, että toipumisaikana ei ole malttanut noudattaa kuntoutumiseen annettuja ohjeita eli on lähtenyt liian pian riehumaan ja rehkimään.
      Prolapsit itsessään rajoittavat kyllä liikuntaharrastuksia, kun on paineentunnetta, kipuja ja pahimmillaan hankautumisia yms.

    • Cystocele pahempi?

      Itse otaksun edellisen lisäksi, että kohdun poisto voi lisätä virtsarakon laskeumaa tai synnyttää sen, jos kohtu on ollut esim. kallellaan. Useinhan syynä virtsavaivoihin on, että kohtu on virtsarakkoon päin kallellaan ja painaa sitä, joillakin kallistuma on päin vastainen ja kohdun asento on tukenut virtsarakkoa. Kun kohtu painaa virtsarakkoa, sen poisto voi auttaa myös virtsarakon laskeuman paranemista, päin vastainen tilanne voi pahentaa sitä.Virtsarakon laskeuma voi johtua silti kaiketi itse virtsarakon mallista synnynnäisestä sijainnista, sairauksista allergioista, autoimmuunitaudeista, infektioista ja esim. virtsaputken lyhyydestä ym. myös kuten nettikuvista ilmenee suoli voi lytätä virtsarakon lyttyyn ja samalla aiheuttaa sen pullistumisen emätimen suuntaan. Tietysti aina on hyväksi vahvistaa lihaksia ja tukikudoksia, jos se vaan onnistuu.

    • kieku17

      Minulle laitettiin tuo prolapsirengas, ulostaessa tuppaa luiskahtamaan
      ulos. Ei muuten haittaa, ei hankaa, sitä ei tunne
      ollenkaan.
      Täytyy alkaa jumpata lantiopohjan lihaksia, jospa
      siitä saisi apua.

    • Päiviäiti123

      Minulla oli tommonen rengas vuosikausia eikä sitä vaihdettu välillä. Se laitettiin kun olin 23 vuotias ja kahden lapsen äiti. Kävin otattamassa pois kun odotin kolmatta 26 vuotiaana. Sen jälkeen laitettiin taas ja elin sellaisen renkaan kanssa kunnes 32 vuotiaana sain neljännen lapsen. Taas takaisin ja pois kun odotin viidettä 35 vuotiaana. Ilman rengasta elämä olisi ollut hankalaa kun aina sisuskalut ulkona. Kohtu poistettiin 40 vuotiaana. Lääkäri sanoi kun laittoi minulle renkaan ekan kerran ettei ole koskaan laittanut niin nuorelle, vain yli 70 ikäisille. Se toimi minulla hyvin. Lääkäri olisi poistanut kohdun koska kudostyypilltäni olen sellainen että sisuskalut tulee ulos. Se on perinnöllistä.

    • Testausrengas

      Nyt on tukirengas laitettu ja hormoonirasvat ostettu.Kolme lasta tehnyt viimeinen yli 4 kiloa.Kätilö laittoi kyljellä synnyttämään en olisi halunnut,meni selkä moneksi vuodeksi pilalle,ja taisi mennä muukin paikka.Lääkäri laittoi sen siellä mitään soviteltu.Nyt testaan onko käypänen,sitten käydä poistattamassa jos ei ole.Se pitää käydä vaihdattamassa 3kk välein.

    • saksalainenosaa

      Yksi vaihtoehto on käyttää vaginaalitamponeita. Niitä voi käyttää liikunnassa, myös uidessa. Ne ei ole sen kummempia kuin tavallinen tamponi.

      • Anonyymi

        Tämä täällä jo vanha juttu, mutta jatkan ensin omalla kokemuksella ja kysyn sitten :)

        Minulla oli rengas toisen raskauden aikana.

        Ongelma oli, että kohdunnapukka tuli näkyviin - siis laskeutui kunnolla. Minulla rengas auttoi hyvin. Se oli myös sen kokoinen ja alapääni ensimmäisen synnytyksen jälkeen niin iso, että pystyin itse poistamaan, pesemään ja laittamaan takaisin. Synnytyksen jälkeen siitä luovuttiin lääkärin sanoin: tilanne saadaan korjaantumaan jumpalla.

        Minun jumppaamiset tiedetään..., mutta kuopus on nyt 22v ja tilanne on kohtuullinen - paitsi suuri haaveeni juoksemisesta takkuaa tämän takia - häiritsee.

        Kysymykseni on: saako laskeumarenkaita apteekista? Sen kanssa suositellaan estrogeenia, mutta sellainen minulla kohta 60v jo on :)


    • Anonyymi

      Varaa aika tk-lääkärille, jossa hän tekee tarvittavan sisätutkimuksen ja tarpeen niin vaatiessa asettaa emättimeen sinulle sopivanlaskeumarenkaan.Ainakin minulle oli/on kivuton toimenpide.Minulla on ollut l-rengas jo noin 1,5v. ja vaihdetaan.n 3kk välein.Lääkäri laittaa joka kerta "ajanvarausjonoon", että minulle pitäisi ilmoittaa uusi lääkäriaika, kun lähestyy tuo 3kk:n vaihto. Ei tule aikaa ja joudun joka ikinen kerta pyytämään/kysymään lääkäriaikaa eli menemään paikan päälle jututtaan vastaanottoavustajaa, joka käy kysymässä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      88
      2079
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1692
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1162
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1136
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1123
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      787
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe