joulu nykissä

millainen olisi

Minkähänlainen olisi joulu Nykissä? Sää? Ravintolat? Kaupat auki? Lunta? Tekemistä ja katselemista? Joulukuusi ja tontut? Kirkko ja kynttilät? Kannattaisko lähteä Thaimaan sijalle?

15

2482

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ulisunta

      Joulu Nykissä on ihan mukava. Itse olin siellä jokunen vuosi sitten. Räntää satoi ja minihameinen tonttutyttö lauloi kadulla taustamusiikin kanssa iloisia joulurallatuksia. Lunta ei ollut maassa. Jouluostokset vetävät ihmisiä kauppoihin, joissa on jopa pidennetyt aukioloajat. Ravintoloissa löytyy aina auki olevia ravintoloita. Joulupäivänä suurin osa kaupoista on suljettu, mutta silloinkin löytyy monenlaista tekemistä (kts. linkistä viime vuonna joulupäivänä auki olleita vierailumahdollisuuksia). Joulupäivän ja uuden vuoden välilllä alkaa hullut alennusmyynnit, joten joulun jälkeen riittää edullista ostettavaa. Haluatko Nykiin vai Thaimaahan riippuu ihan siitä mitä joululomaltasi haet: joulua vai aurinkoa ja hiekkarantaa.

      http://www.newyorkology.com/archives/2011/11/open_christmas_1.php

    • maalainen

      Miten kannattaa joulun aikaan pukeutua, entä ravintoloihin? Entä kengät, pitääkö paljon kävellä siis kauppamatkoja ja nähtävyyksiä. Onko liukasta, lunta, jäätä.
      Ehkä kysyn hölmöjä, mutta varaltapahan kyselen, kun en ole koskaan käynyt suurkaupungissa.

      • miesjänkhältä

        Laita neljäntuulen hattu päähän ja vinkkelit jalkoihin niin kyllä pärjäät.


    • matkailija-x

      Vaikka mittari nättäsi nollaa, tuuli voi Manhattanilla olla pureva, joten lämpimät vaatteet ja jalkineet ovat hyvä varustus, pipollekin on käyttöä. Käveltyä tulee paljon, kävelemällähän näkee parhaiten kaupunkia, joten mukavat kengät ovat muutenkin must.

      Amerikkalaiset pukeutuvat hienompiinkin ravintoloihin aika rennosti. Siisti asu joulun ja muidenkin iltojen ravintolaillallisia varten, sellainen jossa menisit Suomessakin kivaan ravintolaan syömään, on hyvä pakata mukaan.

    • on parempia

      jouluna voi nykissä olla 20 pakkasta...varaudu siihenkin....en menisi ikinä jouluksi nykiin....kesällä siellä käydään ja talvella on kaikki kiinni.

    • kiinnikö

      Mitkä kaikki? Kaupat, kadut, ravintolat?

    • Tyttö

      Me vietettiin joulu 2008 New yorkissa. Silloin satoi lunta ja oli pakkasta -15 astetta. Hotellissa oli yksinkertaiset ikkunat ja ei kunnon peittoja. Joten jos jouluksi lähtee sinne, kannattaa varautua lämpimällä vaatetuksella. Asuimme Manhattanilla, muuten reissu oli kiva ja antoisa. Joulun aikaan useissa vaateliikkeissä oli hyviä tarjouksia, mutta nähtävyyksiin oli ikävää jonottaa pihalla.

    • jeeeeeeeeeeeeeeeeee

      Onko kaupat auki uudenvuoden päivinä? 30-31.12 sekä 1.1?

      • ei ongelma

        suurin osa on..ovat 24/7 oli sitten mikä vaan.....


    • kauhia kiitos

      Näitä on kiva lukea, laittakaa lisää kokemuksia, pliis.

    • matkailija-x

      Eivät kaupat yleensä ole auki 24 h New Yorkissakaan. Monet ruokakaupat, delit yms ovat auki ympäri vuorokauden, ja suuri osa kaupoista on joka päivä auki, ei kuitenkaan läpi yön.

      Esim juutalaisten omistamat elektroniikka- yms. liikkeet ovat kiinni sapattina (esim. B&H Electronics, monen matkailijan elektroniikka- ja kameraostoskohde on kiinni perjantaisin klo 13 eteenpäin ja kokonaan lauantaisin.)

      Uuden vuoden päivänä kappoja on kiinni tai niillä on poikkeavia aukioloaikoja.

    • helloutavaan

      Onpas negatiivisia kokemuksia monilla. :/ Meillä ainakin oli upea reissu kun viime jouluna nykissä käytiin. Tosin olimme siellä joulukuun ensimmäisen viikon, emmekä itse jouluna. Se oli melko täydellinen ajankohta. Kaikki joulujutut täydessä vauhdissa, mutta ilman ruuhkaa ja jonoja juuri missään. Toki kaikille reissaaminen tuona ajankohtana ei tietenkään onnistu.

    • EmpireState

      Vaikka alkuperäisestä kysymyksestä on jo yli 5 vuotta aikaa niin ainahan New Yorkin joulu/talvi sää on ajankohtainen. Sitä kun ei koskaan voi tietää etukäteen. Lämpötila voi olla mitä vaan 15 ja -20 asteen välillä ja pahimmillaan Times Squarella voi olla lunta yli puol metriä.

    • joulucuu

      Joulun tunnelmaa löytyy vielä tammikuun alussakin! Esim. Rockfeller Centerin kuuluisa joulukuusi on nähtävillä 7.1 asti sekä Saks fifth avenuen kaupan seinällä oli tänä vuonna aivan upea valoesitys, joka myöskin oli nähtävillä pitkälle tammikuuhun. Joululaulut soivat vielä 10.1 kaupoissa sekä hotellissamme.. joten olin kyllä hyvin yllättynyt että niinkin paljon oli joulua vielä jäljellä!

      • takaisinjapian

        Saks fifth avenuen jouluvaloshow oli tosiaan käsittämättömän upea viime jouluna. Tulee ikävästä ihailtua sitä melkein joka päivä youtubesta. Näkemisen arvoista oli myös Dyker heightsin asuinalueen pihojen överit joulukoristeet. Unohtamatta myöskään joulumarkkinoilla pyörimistä pilvenpiirtäjien keskellä yms.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7616
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4392
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2155
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2079
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1899
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1712
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1649
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe