pitkä lento

pelottaaaaaa

Lennän ensimmäistä kertaa Usaan enkä ole kuin muutaman kerran lentänyt kotimaassakan ja kerran Turkkiin.
Miten neuvoisitte valmistatumaan pitkään lentomatkaan. on kyllä suora lento, ei vaihtoja.
Saako koneessa juomaa (vesi ja limsa) ja ruokaa? Entä nukkuminen? Onko paljon kuoppia tms? Pelottaako? Tuleeko pitkä aika? Lukemista??
millaiset on istuimet ja vesssat?
Kiitos neuvoista jo etukäteen.

48

4731

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei pelättävää:)

      Älä pelkää: koneessa saa ruokaa ja juomaa (ainakin Finnairilla), nukkuminen on vähän hankalaa, kuoppia saattaa olla, mutta ei niitäkään kannata pelätä, ainakaan itselläni aika ei tullut pitkäksi, vaikka en edes lukenut, istuimet ja vessat ovat ok.
      Olen lentänyt muutaman kerran pitkiä matkoja, koskaan ei ole ollut erityisiä vaikeuksia, mutta matka New Yorkiin oli tosi "helppo", olin aivan yllättynyt.
      Kengät otin koneessa pois ja pistin villasukat jalkaan, jalat eivät olleet lentomatkan jälkeen yhtään turvoksissa (ennen ovat olleet). Hyvää matkaa!

    • Hotel Penn

      Käy vaihtamassa vessassa verkkarit lennon ajaksi, on mukavampi venyillä.
      Mille kentälle lento menee, onko vaihtoja

    • eqw653563

      Nämä keksityt aloitukset ovat päivä päivältä typerämpiä,vähän mielikuvitusta ja enempi huolellisuutta siitä mainostajat tykkää.

    • N

      Se on konekohtainen

    • 1221

      Itse ainakin New Yorkiin lentäessäni sain lentomatkan kulumaan oikeinkin mukavasti ja nopeasti. Koneessamme oli jokaisella oma "Entertainment System", josta pystyi katsomaan elokuvia, pelaamaan pelejä yms. mukavaa aktiviteettia. Katsoin pari mieluista elokuvaa ja pian kapteeni kuuluttikin jo laskeutumisen alkaneen.

      Matka sujui myös ongelmitta, ei ollut yhtään ilmakuoppia, henkilökunta oli ystävällistä ja tarjoilu pelasi moitteettomasti.

      Itse New York oli kaikin puolin uskomaton paikka! Toivotan sinulle oikein mukavaa matkaa, nauti!

    • Tena-Poika

      Itse laitan aina vaipat kun menen lentokoneeseen ;)
      Ei tarvi käydä vessassa ja on turvallinen olo :)

      • Kohti kuolemaa......

        Kaikki yli 50 vuotiaat laittaa vaipan housuihin . Ei siinä ole mitään ihmeellistä . Ja jos sinua hirveästi pelottaa niin ota 1 - 2 unitaplettia ja nuku koneessa . Jos se kone putoaa mereen niin hukutte kaikki kuitenkin . Ei haittaa vaikka nukkuu koko matkan .


    • N

      Ajatus tuokin sinällään.

    • avosetti

      No tietty viikkoa ennen lentoa rakennat majan puuhun ja leikit korkeen paikan-leiriä ja laitat viä sellasen vanhan nahkasen lentäjän lätsän päähän. Tämän jälkeen katselet viikon nonstoppina elokuvaa Hei me lennetään..

    • N

      Siitäkin kuvasta 2kipaletta.

    • Nahkakääpiö

      Joku kysyy asiallisesti jotain, niin joku lyö aina läskiksi.

    • äidinkielen ope

      Kiitos hyvistä ja asiallisista vastauksista. nuo heitot jätin väliin. Pitäähän tyhmillä olla paikka missä kirjoittaa. Tuohan osoittaa heikon sanavaraston heikon ymmärrystaidon, se siitä.

      • Ex-suomalainen

        Äidinkielen opettaja ja paljon virheitä kirjoituksessa . Yksi lause alkaa pienellä kirjaimella . Ei pidä täällä haukkua toisia huonolla sanavarastolla . Kukaan ei tiedä keneltä ja kuin kaukaa kirjoitus tulee . Minä asun ulkomailla ja sanon suoraan että suomenkieleni alkaa olla huonoa . Olen asunut täällä vieraalla maalla jo 44 vuotta . Kiva tulla tänne lukemaan teidän kirjoituksia ja joskus jopa rohkenen itsekkin kirjoittaa tänne . Hyvää jatkoa teille kaikille siellä Suomessa . Olkaa ystvällisiä toisillenne niin silloin on hyvä elää siellä kotimaassani .


      • 12111
        Ex-suomalainen kirjoitti:

        Äidinkielen opettaja ja paljon virheitä kirjoituksessa . Yksi lause alkaa pienellä kirjaimella . Ei pidä täällä haukkua toisia huonolla sanavarastolla . Kukaan ei tiedä keneltä ja kuin kaukaa kirjoitus tulee . Minä asun ulkomailla ja sanon suoraan että suomenkieleni alkaa olla huonoa . Olen asunut täällä vieraalla maalla jo 44 vuotta . Kiva tulla tänne lukemaan teidän kirjoituksia ja joskus jopa rohkenen itsekkin kirjoittaa tänne . Hyvää jatkoa teille kaikille siellä Suomessa . Olkaa ystvällisiä toisillenne niin silloin on hyvä elää siellä kotimaassani .

        Eipä sinunkaan kirjoitustaidoissasi kehuttavaa ole, joten en sinun asemassasi alkaisi toisia haukkumaan heidän kirjoitusasunsa vuoksi.


    • Nahkakääpiö

      Itseänikin kiinnostaisi kovasti käydä Yhdysvalloissa. Varsinkin jossain siellä etelän seuduilla. Itsellänikin vähän sama ongelma ton lentämisen kanssa. Pisin lento itselläni kreetalle sen 4 tuntia. Yritin vähän jeesata itseäni ottamalla paikan edestä missä on jalkatilaa enemmän, koska yleensä olen lentänyt polvet melkein suussa. Mikä on ehkä rajoittanut mun pitkänmatkan lentoja :-)

    • juuri näin

      "Pitäähän tyhmillä olla paikka missä kirjoittaa.
      Kummasti se sunkin ties on tänne eksynyt..

      • Nahkakääpiö

        MIhin kirjoitukseen mahdat viitata?


    • lentänyt

      Voisin vaikka kertoa tähän oman Nykinlentokokemukseni tältä kesäkuulta:

      Itsekin olin kesäkuussa New Yorkissa tädin kanssa. Ensimmäistä kertaa tuommoinen yhdeksän tunnin lento, aiemmin vaan enintään kolmen tunnin lentoja Euroopan sisällä. Täytyy sanoa, että nopeasti meni aika. Finnairin lento A330-konemallilla lennettiin, myöskin suora lento Atlantin yli :)

      Olin varannut kaikki mahdolliset viihdykkeet mukaan. En loppujen lopuksi käyttänyt mitään niistä, koska ainakin kyseisessä konemallissa istuimien viihdejärjestelmät hoitivat viihdykkeiden aseman, vaikka olivatkin ulkonäöltään aika muinaismuistot. Sisälsi siis pelejä, musiikkia, elokuvia ja tv-sarjoja. Ja tietysti lentokartan, että missä lennettiin, koneen korkeudet, nopeudet jne.

      Valikoima sarjojen ja leffojen kohdalla kuitenkin heikko, ja useimmat sarjat ja elokuvat joko eivät sisältäneet tekstityksiä ollenkaan tai sisälsivät ne kiinaksi (kyseinen kone todennäköisesti palvellut enemmän Aasian lennoilla). Katsoin kuitenkin uuden Sherlock Holmes -leffan, jossa tekstitykset suomeksi, ja muutamia muita tv-sarjojen jaksoja. Huom. omat kuulokkeet eivät käy viihdejärjestelmään, ja ilmaiseksi istuintaskusta löytyvät kuulokkeet saivat lähinnä miettimään, että oliko niistä tarkoitus kuulla koneen hurinaa vai sitä leffaa. Tämän takia tekstitykset englanniksi tai suomeksi välttämättömät. Muuten piti laittaa volyymit täysille ja nauttia kuuroudesta määränpäässä.

      Niin, ja voi helvetti kun osasi olla tasainen lento meno- ja paluumatkalla. Finskin koneen reitti oli ensiksi Suomesta Ruotsin ja Norjan yli Islannin ylle. Sitten jatkettiin Grönlantiin, jonka eteläisen osan ylitse kone lensi. Lopuksi kone seuraili Kanadan itärannikkoa ja kääntyi noin Usan rajalla Long Islandia kohti, seurasi tämän rantaviivaa aina itse Nykiin ja JFK:lle asti. Maisemat olivat siis todella, todella, todella upeat koko lennon ajan. Jos siis istut oikella puolella perästä nähden ja tarpeeksi takana, ettei koneen siipi (huom. iso) peitä koko näköalaa.

      --

      Lentojen tarjontahan riippuu pitkälti lentoyhtiöstä ja lennon pituudesta. Jos sinäkin lennät Finnairilla, tulevat edellä ja seuraavaksi mainitsemani asiat todennäköisesti pätemään myös sinun kohdallasi.

      Tulet saamaan lounaasi riippuen oletko turisti- vai ensimmäisessä luokassa, noin puoli tuntia koneen saavutettua lentokorkeuden. Vastaavasti välipala (täytetty sämpylä, kahvia, teetä, limua jne.) tarjoillaan muistaakseni 1-2 tuntia ennen koneen laskeutumista.

      Muuna aikana koneen takaosasta sai ainakin mehua ilmaiseksi. Kannattaa juoda runsaasti, ettei tule nestevajausta matkustamon kuivassa ilmassa, ja että saa syyn mennä vessaan ja jaloittelemaan useammin :P Istuimet ja vessat on mitoitettu pitkälti kymmenvuotiaan anorektikon mittoja ajatellen, että älä odota mitään nojatuolia ja kotisi kylpyhuoneen kokoista tilaa. Muuten istuimilla pystyy kyllä sen yhdeksän tuntia istumaan ihan hyvin. Istuessakin kannattaisi venytellä, ettei ole paikat totaalijumissa määränpäässä. Edessä on kuitenkin vielä (ainakin meillä oli perjantaina lennettäessä) noin kahden tunnin odotus passintarkastuksessa.

      Pelottaako? Riippuu, omistatko lentopelon. Itse en todellakaan pidä lentämisestä, mutta 2007 ja 2009 lähtien lennettyäni joka kesä voin sanoa, että pelkoni on hiipunut runsaasti. Ironisesti kuitenkin lentokoneet ovat mielestäni hienoja ja upeita laitteita.

      Muistan vuoden 2007, kun lensimme perheen ja muutamien sukulaisten kanssa Tanskan Legolandiin, 1½ tunnin matka. Meinasin oksentaa pelosta ja jännityksestä. Tänä kesänä Nykiin, 9 tuntia. Kone rullaa piinallisen matkan kiitoradan päähän. Sydän jyskyttää jotain äänivallit rikkovaa tahtia, mutta voi helvetti tulee vieläkin kyyneleet silmiin siitä hienoudesta, kun suihkumoottorit lähtevät jylisemään, kone kiihdyttää ja kaikki painautuvat penkkeihinsä siitä voimasta. Kone huristaa satoja kilometrejä tunnissa pois maanpinnan kosketuksesta

      • lentänyt

        Lisään vielä noista kuopista, että turbulenssihan riippuu täysin siitä, että onko sitä koneen reitin varrella. Kuitenkin kone ei lennä suoraan Atlantille myrskykeskuksiin vaan kiertelee mahdollisimman paljon mantereiden kautta, että minimoitaisiin turbulenssi. Kuoppia ei tulisi pelätä, mutta toki ne tuntuvat epämiellyttäviltä ja arveluttavilta. Enemmän minua ärsytti kun lennettiin yhden läpi juuri kun oli lounastaminen kesken. Siinä sai juomat juoda aika nopeasti, jollei niitä välttämättä halunnut löytää rinnuksiltaan.


      • lentänyt
        lentänyt kirjoitti:

        Lisään vielä noista kuopista, että turbulenssihan riippuu täysin siitä, että onko sitä koneen reitin varrella. Kuitenkin kone ei lennä suoraan Atlantille myrskykeskuksiin vaan kiertelee mahdollisimman paljon mantereiden kautta, että minimoitaisiin turbulenssi. Kuoppia ei tulisi pelätä, mutta toki ne tuntuvat epämiellyttäviltä ja arveluttavilta. Enemmän minua ärsytti kun lennettiin yhden läpi juuri kun oli lounastaminen kesken. Siinä sai juomat juoda aika nopeasti, jollei niitä välttämättä halunnut löytää rinnuksiltaan.

        Vertauksen vuoksi, jopa viime vuotisella Lontoon lennolla tuntui pahemmin ilmakuopat. Johtui varmaan pienemmästä konetyypistä. Isoissa koneissa, kuten kone jolla tekin tulette sinne lentämään, tuntuu kuopat jo järjestään huomattavasti vähemmän.

        Sama kun vaikka ruotsinlaivalla. Jos menet isolla Silja Linella hieman kovempaan merenkäyntiin, tuntuu se vain tasaiselta keinumiselta. Kun taas pienemmissä laivoissa pienikin merenkäynti tuntuu jo enemmän.


      • heh heh
        lentänyt kirjoitti:

        Lisään vielä noista kuopista, että turbulenssihan riippuu täysin siitä, että onko sitä koneen reitin varrella. Kuitenkin kone ei lennä suoraan Atlantille myrskykeskuksiin vaan kiertelee mahdollisimman paljon mantereiden kautta, että minimoitaisiin turbulenssi. Kuoppia ei tulisi pelätä, mutta toki ne tuntuvat epämiellyttäviltä ja arveluttavilta. Enemmän minua ärsytti kun lennettiin yhden läpi juuri kun oli lounastaminen kesken. Siinä sai juomat juoda aika nopeasti, jollei niitä välttämättä halunnut löytää rinnuksiltaan.

        mantereidan kauttaa jenkkeihin...sen sitä haluaisi nähdä...no menee se Grönlannin etelä puolta ja sitten Kanadan koillisrannikkoa mutta kyllä kone on tunteja Atlantin yläpuolella kun nykiin lennetään...vai lennettiin sitä oikein myrskyn silmään..mukavia nämä maalikoiden =hevosmiesten tarinat...on siinä lähikuppilassa kertomista...


      • lentänyt nostaa
        heh heh kirjoitti:

        mantereidan kauttaa jenkkeihin...sen sitä haluaisi nähdä...no menee se Grönlannin etelä puolta ja sitten Kanadan koillisrannikkoa mutta kyllä kone on tunteja Atlantin yläpuolella kun nykiin lennetään...vai lennettiin sitä oikein myrskyn silmään..mukavia nämä maalikoiden =hevosmiesten tarinat...on siinä lähikuppilassa kertomista...

        Luitko YHTÄÄN tarkasti, mitä minä kirjoitin? Et.

        Kirjoitin, että lentoreitti kiertää MAHDOLLISIMMAN PALJON mantereiden yltä. Milloin muka mielestäsi väitin, että kone jotenkin maagisesti teleporttaisi vain ja ainoastaan mantereiden kautta nykiin? En milloinkaan.

        MILLOIN väitin, että lennettiin myrskyn silmään? En milloinkaan. Sanoin, että lentoreitti ei mene suoraan Atlantin keskeltä, jossa niitä myrskyjä on varmasti enemmän.

        Toivon todella, että olet vain surkea provo. Ei kenenkään odottaisi olevan noin tyhmä. Vai omistatko lukihäiriön? Oletetaan, että olet aikuinen etkä omista lukihäiriötä. Herää kysymys: Kuka aikuinen suoltaa ala-astetasoista tekstiä?

        Siispä:
        - Olet ala-asteikäinen
        - Omistat lukihäiriön
        - Olet ala-asteikäinen ja omistat lukihäiriön
        Valitse yksi.


      • kuolen nauruun
        lentänyt nostaa kirjoitti:

        Luitko YHTÄÄN tarkasti, mitä minä kirjoitin? Et.

        Kirjoitin, että lentoreitti kiertää MAHDOLLISIMMAN PALJON mantereiden yltä. Milloin muka mielestäsi väitin, että kone jotenkin maagisesti teleporttaisi vain ja ainoastaan mantereiden kautta nykiin? En milloinkaan.

        MILLOIN väitin, että lennettiin myrskyn silmään? En milloinkaan. Sanoin, että lentoreitti ei mene suoraan Atlantin keskeltä, jossa niitä myrskyjä on varmasti enemmän.

        Toivon todella, että olet vain surkea provo. Ei kenenkään odottaisi olevan noin tyhmä. Vai omistatko lukihäiriön? Oletetaan, että olet aikuinen etkä omista lukihäiriötä. Herää kysymys: Kuka aikuinen suoltaa ala-astetasoista tekstiä?

        Siispä:
        - Olet ala-asteikäinen
        - Omistat lukihäiriön
        - Olet ala-asteikäinen ja omistat lukihäiriön
        Valitse yksi.

        Kyllä' sinä muita osaat haukkua ja väittää mitä et sanonut ja mitä sanoit...jos ei ihminen osaa edes omaa kirjoitusta kommentoida niin mihin lokeroon sinä sitten kuulut....näin kerroit" Enemmän minua ärsytti kun lennettiin yhden läpi juuri kun oli lounastaminen kesken. " ja sitten väität ettet ole lentänyt myrskyn läpi....mutta teitä riittää ja sinäkin olet vaan kiukkuinen akka jolla ukko on ajat sitten ollut haudassa...en sitäkään kyllä ihmettele.


    • eka kertaa

      Millainen kenttä on Finnarin käyttämä? Miten sieltä keskustaan, asun hotelli Wellingtonissa maaraskuussa. Millainen laukku kannattaa ottaa tai itse asiassa kannattaako jättää tilaa ostoksille?

      • lentänyt

        Oletko New Yorkiin menossa sinäkin vai? Nykissä on kaksi lentoasemaa: JFK ja LaGuardia. Ensimmäiseksi mainittu (JFK) on se isompi, Queensissa sijaitseva, 9 terminaalin kokoinen (vrt. Helsinki-Vantaa 2 terminaalia). JFK on myös se, jolle lentosi tulee laskeutumaan. LaGuardia on pienempi lentoasema, sijaitsee Long Islandilla. LaGuardiasta sinun ei tarvitse välittää, sillä sitä käytetään vain jenkkien sisäisille lennoille :)

        JFK:lla kannattaa varautua fyysisesti ja henkisesti todella pitkään jonotukseen passintarkastuksessa, etenkin jos lentää perjantaina. Tämä oli rasittavaa kun oli jo yhdeksän tuntia istunut koneessa. Lisää siihen vielä jet lagin. Koneessahan täytät toivottavasti jo sen ESTA-lomakkeen, jota ilman on turha mennä jonottelemaan. Jos jostain syystä jätät sen täyttämättä, täytät sen sitten passintarkastushallissa ja puret kynsiäsi kun jono vaan kasvaa vieressäsi. Sen jonon joutuvat siis kaikki ulkomaalaiset käymään läpi, että jos et omista Yhdysvaltojen kansallisuutta, se on sinullakin edessä vaikket sitä haluaisikaan. VAIKKA JONOSSA OLISI TYHJIÄ "RIVEJÄ", ÄLÄ LÄHDE ALITTAMAAN NIITÄ VAAN KIERRÄ KAIKKI RIVIT SUOSIOLLA. Eräs venäläispariskunta lähti ohittelemaan rivien välistä, ja mitäpäs kävi. Joutuivat samantien jonon viimeisiksi. Passintarkastuksesta selvittyäsi voit jo perjaatteessa sanoa olevasi Jenkeissä, sillä matkalaukun lunastamiseen menee hyvin vähän aikaa verrattuna passipoliisin kanssa jutusteluun. Jonotus lentoasemalla on sitä paitsi hyvää harjoittelua tulevaan, koska jonotusta riittää myös kaupungilla ja oikeastaan kaikkialla, minne ikinä menetkin.

        Seuraavaksi sinun pitää päästä jotenkin keskustaan Manhattanille? Me otimme taksin, jonka jonottamiseen meni muuten ainakin puoli tuntia, mutta aika menee nopeasti fiilistellessäsi kokonaan uutta ympäristöä. Vaihtoehtoina olisi tietysti ollut useita muita kulkuvälineitä, mutta päädyimme tähän. Muista en ole varma, joten kannattaa ottaa niistä hyvin selvää, jos ei taksi kelpaa. Taksilla pienessä perjantairuuhkassa menee Manhattanille vähintään tunti. Riippuu myös kuskista.

        Laukun otat tietenkin sen mukaisen, kuinka paljon meinaat tehdä ostoksia. Pelkästään Manhattanilla on jo miljardi ja kaksi kauppaa, että jos meinaat niissä kaikissa käydä, kannattaa samantien hankkia se kansallisuus ja green card. Ja asunto. Takasin päin tullessa muista toki, että painoraja on se 23 kilogrammaa, jonka ylittyessä maksu vissiin jotain 50€, että saa sen lisätavaramäärän koneeseen.


      • myöslentänyt
        lentänyt kirjoitti:

        Oletko New Yorkiin menossa sinäkin vai? Nykissä on kaksi lentoasemaa: JFK ja LaGuardia. Ensimmäiseksi mainittu (JFK) on se isompi, Queensissa sijaitseva, 9 terminaalin kokoinen (vrt. Helsinki-Vantaa 2 terminaalia). JFK on myös se, jolle lentosi tulee laskeutumaan. LaGuardia on pienempi lentoasema, sijaitsee Long Islandilla. LaGuardiasta sinun ei tarvitse välittää, sillä sitä käytetään vain jenkkien sisäisille lennoille :)

        JFK:lla kannattaa varautua fyysisesti ja henkisesti todella pitkään jonotukseen passintarkastuksessa, etenkin jos lentää perjantaina. Tämä oli rasittavaa kun oli jo yhdeksän tuntia istunut koneessa. Lisää siihen vielä jet lagin. Koneessahan täytät toivottavasti jo sen ESTA-lomakkeen, jota ilman on turha mennä jonottelemaan. Jos jostain syystä jätät sen täyttämättä, täytät sen sitten passintarkastushallissa ja puret kynsiäsi kun jono vaan kasvaa vieressäsi. Sen jonon joutuvat siis kaikki ulkomaalaiset käymään läpi, että jos et omista Yhdysvaltojen kansallisuutta, se on sinullakin edessä vaikket sitä haluaisikaan. VAIKKA JONOSSA OLISI TYHJIÄ "RIVEJÄ", ÄLÄ LÄHDE ALITTAMAAN NIITÄ VAAN KIERRÄ KAIKKI RIVIT SUOSIOLLA. Eräs venäläispariskunta lähti ohittelemaan rivien välistä, ja mitäpäs kävi. Joutuivat samantien jonon viimeisiksi. Passintarkastuksesta selvittyäsi voit jo perjaatteessa sanoa olevasi Jenkeissä, sillä matkalaukun lunastamiseen menee hyvin vähän aikaa verrattuna passipoliisin kanssa jutusteluun. Jonotus lentoasemalla on sitä paitsi hyvää harjoittelua tulevaan, koska jonotusta riittää myös kaupungilla ja oikeastaan kaikkialla, minne ikinä menetkin.

        Seuraavaksi sinun pitää päästä jotenkin keskustaan Manhattanille? Me otimme taksin, jonka jonottamiseen meni muuten ainakin puoli tuntia, mutta aika menee nopeasti fiilistellessäsi kokonaan uutta ympäristöä. Vaihtoehtoina olisi tietysti ollut useita muita kulkuvälineitä, mutta päädyimme tähän. Muista en ole varma, joten kannattaa ottaa niistä hyvin selvää, jos ei taksi kelpaa. Taksilla pienessä perjantairuuhkassa menee Manhattanille vähintään tunti. Riippuu myös kuskista.

        Laukun otat tietenkin sen mukaisen, kuinka paljon meinaat tehdä ostoksia. Pelkästään Manhattanilla on jo miljardi ja kaksi kauppaa, että jos meinaat niissä kaikissa käydä, kannattaa samantien hankkia se kansallisuus ja green card. Ja asunto. Takasin päin tullessa muista toki, että painoraja on se 23 kilogrammaa, jonka ylittyessä maksu vissiin jotain 50€, että saa sen lisätavaramäärän koneeseen.

        Mitä sinä höpötät tuon ESTA lomakkeen täyttämisesestä koneessa?
        Kaikki jotka tuonne USA:aan on lentäneet tietävät että ESTA haetaan etukäteen ennen matkaa netistä. Eikä tuolla koneessa täytetä enään muuta kuin tullilappu.


      • marithan55
        lentänyt kirjoitti:

        Oletko New Yorkiin menossa sinäkin vai? Nykissä on kaksi lentoasemaa: JFK ja LaGuardia. Ensimmäiseksi mainittu (JFK) on se isompi, Queensissa sijaitseva, 9 terminaalin kokoinen (vrt. Helsinki-Vantaa 2 terminaalia). JFK on myös se, jolle lentosi tulee laskeutumaan. LaGuardia on pienempi lentoasema, sijaitsee Long Islandilla. LaGuardiasta sinun ei tarvitse välittää, sillä sitä käytetään vain jenkkien sisäisille lennoille :)

        JFK:lla kannattaa varautua fyysisesti ja henkisesti todella pitkään jonotukseen passintarkastuksessa, etenkin jos lentää perjantaina. Tämä oli rasittavaa kun oli jo yhdeksän tuntia istunut koneessa. Lisää siihen vielä jet lagin. Koneessahan täytät toivottavasti jo sen ESTA-lomakkeen, jota ilman on turha mennä jonottelemaan. Jos jostain syystä jätät sen täyttämättä, täytät sen sitten passintarkastushallissa ja puret kynsiäsi kun jono vaan kasvaa vieressäsi. Sen jonon joutuvat siis kaikki ulkomaalaiset käymään läpi, että jos et omista Yhdysvaltojen kansallisuutta, se on sinullakin edessä vaikket sitä haluaisikaan. VAIKKA JONOSSA OLISI TYHJIÄ "RIVEJÄ", ÄLÄ LÄHDE ALITTAMAAN NIITÄ VAAN KIERRÄ KAIKKI RIVIT SUOSIOLLA. Eräs venäläispariskunta lähti ohittelemaan rivien välistä, ja mitäpäs kävi. Joutuivat samantien jonon viimeisiksi. Passintarkastuksesta selvittyäsi voit jo perjaatteessa sanoa olevasi Jenkeissä, sillä matkalaukun lunastamiseen menee hyvin vähän aikaa verrattuna passipoliisin kanssa jutusteluun. Jonotus lentoasemalla on sitä paitsi hyvää harjoittelua tulevaan, koska jonotusta riittää myös kaupungilla ja oikeastaan kaikkialla, minne ikinä menetkin.

        Seuraavaksi sinun pitää päästä jotenkin keskustaan Manhattanille? Me otimme taksin, jonka jonottamiseen meni muuten ainakin puoli tuntia, mutta aika menee nopeasti fiilistellessäsi kokonaan uutta ympäristöä. Vaihtoehtoina olisi tietysti ollut useita muita kulkuvälineitä, mutta päädyimme tähän. Muista en ole varma, joten kannattaa ottaa niistä hyvin selvää, jos ei taksi kelpaa. Taksilla pienessä perjantairuuhkassa menee Manhattanille vähintään tunti. Riippuu myös kuskista.

        Laukun otat tietenkin sen mukaisen, kuinka paljon meinaat tehdä ostoksia. Pelkästään Manhattanilla on jo miljardi ja kaksi kauppaa, että jos meinaat niissä kaikissa käydä, kannattaa samantien hankkia se kansallisuus ja green card. Ja asunto. Takasin päin tullessa muista toki, että painoraja on se 23 kilogrammaa, jonka ylittyessä maksu vissiin jotain 50€, että saa sen lisätavaramäärän koneeseen.

        nykis on 3 lento asemaa newwark jfk ja la guardian


      • lentänyt
        myöslentänyt kirjoitti:

        Mitä sinä höpötät tuon ESTA lomakkeen täyttämisesestä koneessa?
        Kaikki jotka tuonne USA:aan on lentäneet tietävät että ESTA haetaan etukäteen ennen matkaa netistä. Eikä tuolla koneessa täytetä enään muuta kuin tullilappu.

        Juuh. Anteeksi, meni totaalisesti sekaisin kaksi täysin eri asiaa. Toivottavasti AP kiinnitti kommenttiisi huomiota lukiessaan ketjua.

        ESTA-lomakkeesta puheenollen, muistelen että siinä olisi kysytty tyyliä "Oletko terroristi? Kyllä [ ] Ei [X]" Minua kysymys huvitti, tätiä ei enää niinkään, onhan hän käynyt Jenkeissä jo ties kuinka monta kertaa.
        Jos semmoista kysytään, ei kannata edes miettiä vastaavansa kyllä, jos mielii päästä lennolle, ei edes huumorimielessä. Koska Amerikaanot, jotka lomakkeen tekivät, tuskin olivat huumorimielellä liikkeellä.


      • lentänyt
        marithan55 kirjoitti:

        nykis on 3 lento asemaa newwark jfk ja la guardian

        Ai niin, Newark unohtui kokonaan. No mutta, jos Finnairilla lentää, ei tarvitse keskittyä muuhun kuin John F. Kennedyn lentoasemaan.


      • pilkunviilaaja.
        marithan55 kirjoitti:

        nykis on 3 lento asemaa newwark jfk ja la guardian

        Mutta jos pilkkua viilataan niin tuo newwark(tarkoitit kai Newark)? ei ole New Yorkissa vaan Newarkin kaupungissa New Jerseyssä.


      • maritha55
        pilkunviilaaja. kirjoitti:

        Mutta jos pilkkua viilataan niin tuo newwark(tarkoitit kai Newark)? ei ole New Yorkissa vaan Newarkin kaupungissa New Jerseyssä.

        kuitenkin on 3 airport
        asuin manhattanilla madison avenue suosittelen


    • Lueskeleva

      Olet jo saanutkin monia hyviä kommentteja.

      Itse olen isona ja pitkänä ihmisenä havainnut, että haluan istua käytäväpaikalla. Maisemia tuolla konstilla ei tietysti näe, mutta välillä voi oikaista jalkoja vähän pidemmällekin sinne käytävän suuntaan.

      Sitten pyrin varaamaan riittävästi löysiä (ei kiristäviä) vaatteita, joita voin tarvittaessa lisätä tai vähentää. Olen pari kertaa palellut ihan julmetusti lentokoneessa, eikä aina viitsi vaivata lentoemäntiäkään pyytämällä lisää peittoja, kun heillä on kiire jakaa ruokaa ja taxfee-tuotteita lyhyehköllä lennolla. Ja toisaalta joskus on ollut jopa kuuma :)

      Lentosukat, muutama hyvä kirja tai lehti ja "silmälaput" kulkevat myös lennoilla mukana. Nukkumiseen tarvitsen sekä nuo "simälaput" että korvatulpat ja silti ei välillä onnistu.

    • matkustelija xxxx

      Lensin Kemistä Helsinkiin jokin aika sitten . Pieni tyttö matkusti myös samassa koneessa . Hän kysyi äidiltään että , Milloin tää kone alkaa tekemään niitä silmukoita taivaalla . Silloin kaikki matkustajat alkoi nauramaan . Äiti selitti tytölle että ei tämä kone tee mitään silmukoita . Tyttö sanoi että Aku Ankkassa oli kuvia jossa ne teki niin .

    • kiitosta teille

      Ihanaa ja kiitos todella hyvistä ja asiallisista vastauksista! Enää ei niin paljon jännitä ja pelota, mutta hieman....lähtö lähenee, enää kaksi viikkoa, lento torstaina ja Finnair.

      Huomaan, et olette tosi asiantuntija matkailijoita!

    • sinivalkoisin siivin

      Ja muista jaloitella aina välillä hereillä ollessasi. Tekee hyvää jaloille ja koko kropalle. Tukisukatkin auttavat, jotta neste ei pakkaudu nilkkoihin eivätkä nilkat/jalat "turpoa".
      Finnair käyttää JFK:n (John F. Kennedy) kansainvälistä lentokenttää "Isossa omenassa".

    • marithan 55

      matkustin new york business class joten suosittelen

    • tuuuuut

      "Huom. omat kuulokkeet eivät käy viihdejärjestelmään, ja ilmaiseksi istuintaskusta löytyvät kuulokkeet saivat lähinnä miettimään, että oliko niistä tarkoitus kuulla koneen hurinaa vai sitä leffaa. Tämän takia tekstitykset englanniksi tai suomeksi välttämättömät. Muuten piti laittaa volyymit täysille ja nauttia kuuroudesta määränpäässä."

      Jos matkustelee useammin, suosittelen sijoittamaan (perinteisten korvatulppien ohella) hyvälaatuisiin "active noise cancelling"-kuulokkeisiin. Esim. vuosia sittemmin ostamani audio-technican Quietpoint ovat pelittäneet hyvin ja mukana tulee adaptereita jotka ovat käyneet viihdejärjestelmään kuin viihdejärjestelmään ympäri palloa - toki joskus economyssa itse kuulokeliitäntä tai viihdejärjestelmä on ollut yksinkertaisesti rikki.

      Yksi tapa selviytyä pitkistä lennoista on olla valmiiksi niin väsynyt, että nukkuu lähestulkoon koko lennon ajan. Tosin silloin voi missata hyvän elokuvan, tai economyssa ei välttämättä kehtaa laskea istuintaan takana istuvan polville jolloin nukkumisesta tulee sellaista epämääräistä nuokkumista.

    • urs

      haukotus...

    • homma toimi

      unilääke nassuun helsinki-vantaalla ja heräät sitten usasta, näin yksinkertaista se on.

    • Basta

      Pitkä ja pitkä...meillä Finskin suora lento kesti paluumatkalla 7,5 h ja menokin vaan 8 h. Eli pikkusen päälle Kanarian lennon.
      Nyt keväällä kun tulin suoralla lennolla Meksikosta, niin istuin paikallani koko 12 tuntia ja katselin töllöä. Ei ehkä ihan fiksu veto, mutta tulihan sekin kokeiltua ja hengissä ollaan...oli toki lentosukat jalassa. Muu porukka pyörikin kuin pieru nahkahousussa ja koko ajan joku takana repi selkänojaa kun ponnisti ylös tuolistansa. Kummasti sitä ihmiset joutuu koko ajan vessassa ravaamaan, muutama varmaan sen 10 kertaa lennon aikana, liekö jotain jännitystä tms.

    • matkailu avartaa

      Kivaa matkaa sinulle,Itse matkustelen usein suomeen ja ameeriikkaan.Olosuhteet ovat nyt semmoset.Asumme jenkeissä toistaiseksi.Lennot nykyisillä koneilla nopeita,toisin joskus aikanaan,matka laivalla 2- 3 vk.Siinä sitä tuulissa ja tuiverruksissa.Huh sanon minä.Nyt nämä tosiaankin taittuvat muutamassa tunnissa,lentäen.Itse varmaan ihmettelet,kuinka se 8h,kuluikin noin nopeasti.Minä saan kyllä nukuttua sillä matkalla,aina otan torkut,ilman korvatulppia,ilman silmälappuja.Ristikkolehtä täytttelen aina matkalla.Eikä ole kuoppaisia matkoja ollut kohdallani.Pientä tärinää,mutta se ei ole vältettävissä.Kait ne erityyppiset ilmamassat sen aiheuttavat,en tiedä,mutta istu iloisin mielin,ajatuksin kohti nykkiä menevään koneeseen ja nauti.

    • YUUUUUU

      Kanadaan lentäneenä sanon, että menomatka länteen ei tunnu oikeestaa missään. Paluu rapakon takaa takasin tänne Eurooppaan onkin sitten jo sekä fyysisesti että henkisesti rankkaa (henkisesti oli mulla ku olin kaukosuhteessa kanadalaisen kans)

      Mut meno tuntuu samalta ku Roi-Hki väli junalla. Ei kummempaa.
      Paluu on se ku heräät NA mantereella aamulla-aamupäivällä (huom suomessa kello 6-10 tuntia enemmän) valvot eka iltaan jolloin paluulentosi on. Eli tästä tulee n. 10-12h valvomista. Lento kesti ainaki mulla (olin kanadassa pikkukaupungissa ni vaihtoja oli kaksi, yksi torontossa/montrealissa ja toinen keskieuroopassa/islannissa) lipusta riippuen 17-27h. Toisinsanoen valvoin siis iltaan 10h, lennot n 22h (keskiarvo) ja olin siis seuraavan päivän illalla vasta Suomessa. Mun tapauksessa hauskinta oli se vielä kun piti samana iltana samoilla vuorokauden valvoneilla silmillä vielä mennä yöjunaan Helsinki-Rovaniemi. Siitä vielä 11h lisää koska en nukkunut köyhänä opiskelijana makuuvaunussa vaan otin istumapaikan.

      Menipä stooriksi muttajuu. Tajusit varmasti pointin. :D

      • Usaan lentänyt

        Miksi et lentänyt Luleåsta, halvemmat lennot ja olisit välttynyt junan puksutukselta.
        Rovaniemeltä sekin vaihtoehto kannattaa ottaa huomioon.


    • Ensikertalainen Amer

      Kysyisin vielä ESTAsta. Täytin ESTAn ja kaikki meni ok, mutta pitääkö se olla printattuna itellään esittäväksi viranomaisille? Vai riittääkö se, että se on sähköisenä viranomaisten järjestelmässä? Kotona ei nimittäin ole printteriä ja täytin lomakkeen kotoa.

      Luulin että järjestelmä meilaa sen käsittelyn jälkeen mulle kuten tilausvahvistuksen tai ostotosieen ja sit voin käydä jossain printtaamassa sen.

      • vcvcceee

        Ei tarvitse olla printattuna, mutta henkilökohtaisesti pitäisin aina printtikopion ongelmien varalta mukana. Maahantulotarkastuksessa ei auta selittelyt ilman tositetta, mikäli tulisi jotain ongelmia ja se ei näkyisi järjestelmässä.


      • tuolit pystyasentoo
        vcvcceee kirjoitti:

        Ei tarvitse olla printattuna, mutta henkilökohtaisesti pitäisin aina printtikopion ongelmien varalta mukana. Maahantulotarkastuksessa ei auta selittelyt ilman tositetta, mikäli tulisi jotain ongelmia ja se ei näkyisi järjestelmässä.

        Voi, kun edessä istuva ei kallistaisi tuoliaan. Tämä on ainoa toivomukseni lennolle. Ensi viikolla New Yorkiin.


    • HAHAHHAHAHAHAHHAHAHA

      moi

    • väsymys kuin humala

      Tuohon aikaerorasitukseen on omasta kokemuksesta syytä suositella varautumaan jo hyvissä ajoin etukäteen. Itse lensin Kanadan Vancouveriin olympialaisia kattomaan ja lento lähti aikaisin aamulla eli heräsin noin 6.30. Sillä pitkällä lennolla (10h) en saanu nukutuks yhtään. Tultiin Vancouveriin joskus viiden aikaan illalla ja siitä mentiin hotlan kautta suoraan lätkämatsiin, joka alko 20.15 ja jo siihen mennessä olin siis valvonu noin 23 h. Ite matsissa olin tosi tosi väsyny, meinasin nukahtaa melkeen joka toinen sekunti, onneks erätauol pääs kävelee hallin ympäri:D Lähettii kävelee hotellille päin joskus puolen yön jälkeen ja pää painui tyynylle klo1 jolloin mittariin tuli kivat 28,5h. Eli suosittelen menemään myöhemmin nukkumaan parina päivänä suomessa, ettei käy niin et nukahdat illalla kuuden seittämän aikaan, koska lennolla et saa nukutus yhtään ellet oot bisnesluokas tai hyvä nukkumaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      342
      3514
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      229
      2146
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1692
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1577
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1414
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      291
      1297
    7. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1131
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1131
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1117
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      966
    Aihe