hongkong tammikuussa

reisssuun

osaisiko joku hongkongissa käynyt kertoa onko kovinkin kylmää tammikuussa, keskiarvo näyttää joittenkin tietojen mukaan olevan n.15-16 astetta, onko kokemusta tarkoittaako se, että farkuilla ja t-paidalla pärjää vai tarvitaanko takkiakin?

entä osaisiko joku suositella miltä alueelta hotelli kannattaisi ottaa?
hongkongissa ajattelimme käydä osana muuta matkaa n.6 päivää, hyvään ruokaan (toivottavasti) ehkä joihinkin outletteihin (niistäkin voi kertoa vinkkiä:) ja muuten vain kaupunkiin tutustumiseen päivät varmaankin käytettäisiin.
kaikki vinkit kelpaavat :)

kiitos!

11

2194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Memories67

      Hei, minä olen käynyt Hong Kongissa pari kertaa, lokakuussa ja helmikuussa. Veljeni asuu ja töissä siellä, joten olen aika hyvin perillä paikallisista olosuhteista.Paras aika matkustaa Hong Kongiin on kuuman ja kostean sadekauden päätyttä syyskuun lopusta marraskuuhun.Meillä oli ihanan lämmin ja aurinkoinen reissu 2 vk:n reissu lokakuussa 2010.Toinen reissu oli tänä vuonna helmikuussa.Siten alkaa paikallinen "talvi".Joulukuusta helmikuun loppuun siellä on kylmää, koleaa ja kosteaa, syksytakki on tarpeen ja kaulaliina, koska HK on merenrannalla, tuulee usein ja voimakkaasti.Hellevaatteita ei tavitse tammikuussa HK:ssa. Tammikuussa siellä on lämmintä jopa alle 10, mutta jos paistaa aurinko, voi olla jopa 20. Siellä on sumuista siihen aikaan. Kannattaa katsella Hong Kongin virallista matkailusivustoa, hienoja nähtävyyksiä ovat ainakin Big Buddha (muutama km kaapelivaunulla ilmateitse), The Peak näköalapaikka (vuorenrinnettä pitkin rautiovaunun tapaisella) ja satamassa joka ilta toistuva The Lights of Symphony valoshow. JA sitten tietenkin kuuluisimmat kauppakujat, Ladies Market, Temple Street Night Market ja Stanleyn MArkkina-alue (tämä on mielestäni paras markkina-alue). Outletteja löytyy vähän joka kulmalta,mieleeni jäänyt hyvänä paikkana ehkä Tung Chung MTR-asemalla oleva. Vaatteiden mitoitukset vaan ovat sopivia pienille kiinalaisille, minä itse 175cm:n pituisena naisena en löytänyt itselleni mitään, mutta lapsille löytyi vaikka mitä kivaa :-). Hotelli kannattaa ottaa Kowloonin kaupunginosasta. Ravintoloita on moneen makuun vähän joka kulmalla, on sikahalpaa ja sikakallista. Lentoasemalta on hyvä junayhteys keskustaan, pääset Kowlooniin suoraan. Metroverkosto on erirätin hyvä ja todella helppokäyttöinen. Kannattaa ostaa lentokentältä Octopussy-kortti, johon voi ladata rahaa, helpottaa metrolla liikkumista.

      • Reissuuuun

        Kiitos hyödyllisestä vastauksesta :)


      • Hong Kong...
        Reissuuuun kirjoitti:

        Kiitos hyödyllisestä vastauksesta :)

        Kannattaa verrata Hong Kongin saata esim Helsingin keskimaaraisiin lampotiloihin. Talloin huomataan etta tammikuun alimmat keskimaaraiset lampotilat vastaavat Helsingin kesakuun alimpia lampotiloja.
        Samoten korkeimmat keskimaaraiset lampotilat ovat tammikuussa korkeammat kuin heinakuussa Helsingissa. Heinakuu on tietenkin lampimin kuukausi Helsingissa.

        http://www.weather.com/weather/wxclimatology/compare/HRXX0005?sfld1=hong kong&sfld2=Helsinki, Finland&clocid1=&clocid2=FIXX0002


      • GGG555

        En allekirjoittaisi joulussa olevan kylmää. 21-27 astetta kahden viikon jaksolla. Polvihousukelit. Moni paikallinen kulki rantaläpsyttimissä. Tosin toisilla oli talvivaatteet ja joillakin jopa pipo ja hanskat. Enemmistö kuitenkin T-paitasillaan.


    • massageen

      Kowloonista hotellia minäkin suosittelen. Nathan roadilla on paljon hierontapaikkojen mainostajia ja se on halpaa ja mukavaa. Jalkahieronta tapahtuu isossa huoneessa lepotuoleissa vierekkäin monelle yhtäaikaa ja on ihanaa ja tehokasta. Hinta oli noin 10 euroa /25min.

    • Varttunut pariskunta

      Tammikuun sää vastaa paljon Suomen kesää. Lyhythihainen paita, kesähousut ja neule olkapäille. Olin viikon, josta neljä päivää aurinkoista ja pari sateista. Jos haluaa ja on mahdollisuus satsata todella laatuhotelliin, olin viiden tähden hintavassa Hotel Conradissa Pacific Placella. Hotellista pääsee sisäkautta luksustason Pacific Plaza ostoskeskukseen. Siellä on useita hyviä ruokapaikkoja, joissa voi nauttia aamiaisen edullisemmin kuin hotellissa ja säästää siinä. Hotellilta on lyhyt kävelymatka Peakille ja metrolla pääsee Kowloonin puolelle. Edullisempia hotelleja on Kowloonin puolella.

      Järjestetyllä puolenpäivän reissulla tuli nähtyä Big Buddha ja kalastajakylä Tai Po. Muuten tuli reissattua omin päivän metrolla ja lautoilla. Stanley Marketia voi
      suositella, jos on aikaa. Ulkoilumielessä tuli yksi päivä kierrettyä Cheung Chaun saarta, joka on täysin autoton.

    • Rouvali

      Kuinka suuri vaara on saada vatsatauti ruoasta?

      • GGG555

        No sanotaan näin että ikilämpimissä maissa ei koskaan tarvi kärsiä ummetuksesta. 1-2 viikon matkaan mahtuu aina yksi päivä jolloin vatsassa vääntää. Näin kävi vastikään HK:ssa. Päivän kiersi vatsassa. Syötiin ihan kaikenlaisissa paikoissa. Enimmäkseen ihan ok evästä, mutta kiinalaisten paikoissa joskus jopa pahaa. Istuttiin alle 10 hengen hengen ruokabaarissa ja tyttö siinä käsitteli lusikoita, kunnes kourallinen lusikoita putosi maapohjalattialle. Tyttö keräsi lusikat maasta ja asetteli ne tarjotteille. Sellaista sattuu. Hygienian kanssa ei ole joka paikassa niin tarkkaa kuin soisi olevan. Ravintolan hienot tilat tai julkisivut eivät takaa sitä etteikö keittiössä työskentelisi mannerkiinalaisia orjapalkalla ja ilman koulutusta.


    • Artturilähdössä

      Kysymys: Kelpaako Hong Kongin taxille Lentokentältä satamaan rahaksi euro tai USdollari?

    • Uber

      Ei kelpaa kuin HKD. Miksi et tilaa uberia. Sillo voit maksaa luottokortilla. Tai jos olet yksin liikkeellä niin halvempi ja nopeampi on ottaa airport Express train Hong Kong Stationille ja siitä ilmainen shuttle bussi useimpiin hotelleihin. Jos kaksi tai useampi , niin silloin taxi/Uber saman hintainen tai halvempi.

    • tarkeni

      Joo helsingin honkkarissa oli noin 20 astetta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe