Merkonomista tradenomiksi - hyväksiluvut?

Saako taloushallinnon merkonomi tradenomiopintoihin mitään hyvitystä?
Ilmianna
Jaa

6 Vastausta


Haaga-heliassa on ainakin AHOT eli aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen. Käytännössä voi tehdä heti alussa noi näyttökokeet ja niistä saa sitten hyväksilukuvut, tai jos ei ihan nappiin mennyt niin myös osia voi saada läpi. Lisäksi jos ei tyydytä ne numerot joita saa niin niitä voi vielä korottaa myöhemmin.
Ilmianna
Jaa
Jos sinulla on ns. vanha opistotason merkonomitutkinto, niin Metropoliassa sai ensimmäisen vuoden kursseja hyväksiluettua tuon todistuksen perusteella.

Muussa tapauksessa meilläkin oli käytössä tuo AHOT, josta edellinen vastaaja jo kertoikin.
Ilmianna
Jaa
Ei kannata opiskella tradenomiksi vaan suoraan KTM:ksi Kauppakorkean avoimen linjan kautta. Sen jälkeen kun olet valmistunut tradenomiksi linjaa ei voi enää käyttää. Meillä työmaalla talouspäällikkö luki merkomista KTM:ksi ja valmistuttuaan sai samantien ylennyksen talousjohtajaksi. Muutenkin kaupalliset opinnot on aika lailla laulua ja leikkiä tradetasolla vanhalle merkonomille, mutta Kauppakorkea tarjoaa edes jotain haastetta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tota noin.. Trade vastaa kandia joka tarkoittaa, että trade voi jatkaa yliopistossa maisteriksi. Tällä reitillä häviät yleensä sen puoli vuotta - vuoden tai jos valmistut etuajassa niin et sitäkään. Avoimia linjoja voi opiskella yliopistossa vaikka pelkällä peruskoulun päättötodistuksella siihen mitään koulutusta tarvii rahalla saa ja hevosella pääsee muttei sillä tietyllä piste määrällä pääse sisälle jos ei ole aikasempaa koulutusta alalta. Mitä tulee muuten merkonomin papereihin niin niillä ei ainakaan ole mitään asiaa Jkl.n kauppatieteelliseen ilman yo-todistusta
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tampereella ainakin hyväksiluettiin, mutta opiskelutodistusten piti olla alle 10-v vanhoja. Jos työn kautta oli osaamista tullut, niin aina ko.aineen opettajan kanssa piti neuvotella. Jotkut sai kokonaisia kursseja hyväksiluettua ja toiset esim. tietyt osa-alueet.
Ilmianna
Jaa
ei AHOTin kautta pitäisi tulla numeroita vaan hyväksytty-merkintä!!!
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Merkonomista tradenomiksi - hyväksiluvut?

Saako taloushallinnon merkonomi tradenomiopintoihin mitään hyvitystä?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta