Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

käykö tämä häkki rotalle?

katakyseleevain

12

1053

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suski-87

      Mielestäni häkki on ensinnäkin turhan pieni kahdelle rotalle pohja-alankin jäädessä varsin olemattomaksi sen kaventuessa pohjaa kohti (mitat ilmoitetaan aina leveimmäistä kohdasta). Korkeuttakin saisi olla enemmän. Terraariomainen alaosa ei ole myöskään rotille paras mahdollinen, koska ilma ei kierrä silloin pohjalla yhtä hyvin. Rottien ollessa kohtuu sottaavia eläimiä, ilman laatu häkin pohjalla voi silloin herkästi huonontua.

      Häkin koon takia sinne ei saa kauheasti virikkeitä mahtumaan. Mukana tulevat tarvikkeet, etenkin putket ovat rotille liian pieniä.

      Kahdelle rotalle suosittelisin Ferplast Jenny häkkiä, tai sitä isompaa asumusta: http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/hakit_aitaukset/rotan/rotta_80cm/143041 Esimerkiksi Furet XL:ssä on pinta-alaa Jennyä enemmän, mutta hinta on suunnilleen sama http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/hakit_aitaukset/rotan/rotta_80cm/197612

    • Sedä

      Mäkin painotan sitä että rotille paras on korkea häkki jossa voi kiipeillä. Lisäksi tuollaisesta korkeapohjaisesta häkistä rotan on vaikeampi lähteä jaloittelemaan ja palata itse takaisin. No, ehkä tulikin jo selväksi ettei ollut hyvä häkki :D

      Meillä on alunperin ollut Jenny, mutta olen korottanut sitäkin myöhemmin, kun ei vilkkaat rotat sielläkään kauheasti mahdu puuhailemaan (häkkejä saa tosiaan liitettyä helposti päällekkäin, esim narulla tai nippusiteillä). Furet XL on myös hyvä häkki, mutta sen kanssa kannattaa huomata, että asunnon ovien täytyy olla ainakin 80cm leveät, koska muuten häkkiä ei saa pesuun millään :D

    • Kumpi..

      Onko rotalle siis parempi häkki vai terraario?

      • Sedä

        Häkki. Terraario ei käy laisinkaan, siellä ei kierrä ilma tarpeeksi, tarpeeksi suurta tuskin on olemassakaan eikä siellä voi kiipeillä samalla tavalla.


      • suski-87

        Kuten Sedäkin jo sanoi, ehdottomasti häkki. Rotille sopivat hyvin etenkin korkeat ja tilavat fretti- ja lintuhäkit, ja nykyisellään markkinoilta on alkanut löytyä jo paremmin hyvin rotille sopivia jyrsijähäkkejäkin (kuten Midwest CritterNation Double). Häkissä kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti riittävänkokoisiin ja määrällisesti riittäviin luukkuihin, sopivaan pinnaväliin ja pinnojen suuntaan (vaakapinnat ovat rotille paremmat) sekä etenkin silloin jos taloudessa on muita eläimiä häkin pakovarmuuteen (kissa- tai koiratalouteen rotille ei kannata hankkia muovipohjaista häkkiä, ellei häkkiä ole valmis raudoittamaan). Mikäli häkkiä ei halua puhdistaa paikallaan rätillä ja höyrypuhdistimella, kannattaa huomioida myös häkin mahtuminen ovista.

        Terraario sopii mielestäni rotille hyvin vain väliaikaiseen käyttöön, kuten synnyttävälle rotalle tai sairasyksiöksi. Eli tilanteessa jossa rottaa on hyvä suojata normaalia enemmän vedolta, ja mahdollisesti myös hieman rajoittaa sen kiipeilymahdollisuuksia. Vakituiseksi asunnokseksi terraario ei ole rotille hyvä.


    • ROTTAHÄKKI
    • Sedä

      a) Pohja pinta-ala jää aika pieneksi, itse hankkisin vähintään 80x50x80cm tai vastaavan.

      b) Myös tässä pinta-ala on aika pieni. Jos löysin oikean kuvan, korkeus myös menettää merkitytään välipohjan takia, siinä ei voi kiipeillä kunnolla.

      c) Tämä on kuvasta aika hankala hahmottaa. Pohjassa näyttäisi ainakin olevan joku ihmeellinen ritilä (lieneekö tarkoitus että purut on ritilän alla ja rotat siinä päällä?) Jos tuota ritilää ei saa pois, rotat eivät pääse kaivamaan ja luultavasti jyrsivät ritilän kappaleiksi. Tilavuus on hieman pienempi kuin alemmalla, mutta riittävähkö jos häkki muuten on ok.

      d) Mitoiltaan sama kuin ferplast jenny, eli ihan ok perushäkki. Edessä näyttäisi olevan iso luukku mikä on hyvä. Toisaalta jos on pelkästään iso luukku, rotat saattavat livahtaa sieltä ulos aina jos ihminen haluaisi tehdä häkille jotain (esim siivota sitä) mutta ei päästää rottia ulos. En näe onko katossa luukkua, olisi hyvä olla. Mun mielestä vaihtoehdoista paras.

      Suosittelen kyllä hankkimaan vielä isommankin (tai yhdistämään esim. kanihäkkiin) ja panostamaan rottien pitämiseen vapaana, vilkkaita eläimiä kun ovat :) Liikaa tilaa ei voi olla. n. 80x50x80 on kuitenkin ok. Kiipeilyä varten korkeampi on parempi, mutta pohjapinta-alastakaan ei voi juuri tinkiä, tai muuten siellä ei saa enää yhtään otettua juoksuaskeleita.

    • ROTTAHÄKKI

      Kiitos!
      Tietääkö joku rottahäkkiä, jonka pohjapinta-ala olisi juuri jotain 50x80cm ja katto sitten "jossain korkeuksissa" ;D

    • RATFAN

      VINKATKAA HYVIÄ ROTTAHÄKKIJÄ!!!

      Aina sanotaan, minkälainen olisi hyvä, mutta koskaan ei kerrota mistä sellaisen saa!!

    • 3rotta naarastakoton

      Kannattaa kokeilla oikeaa lintu häkkiä, koska kaksi naaras rottaa tarvitsevat paljon kiipeily tilaa ja virikkeitä häkkiin. Koko häkki pitäisi muutenkin olla kaltereista tehtyä.

      • 3rotta naarastakoton

        Jatkan vielä......... Eli Faunattaresta saa hyviä häkkejä!!! Siellä myös neuvotaan!


    • Sedä

      http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/hakit_aitaukset/orava/orava_100cm/197529
      http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/hakit_aitaukset/fretti/fretti_100cm/197612
      http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/hakit_aitaukset/fretti/fretti_100cm/143051

      Onhan näitä tietysti vaikka mitä kivoja, mutta isoimmat on sit vaikeita tai mahdottomia saada pestäväksi suihkuun, ja pirun kalliita :D Sit osassa tehdashäkeistä on myös ongelmaa liian pienien luukkujen tai matalien muovisten pohjalaatikoiden kanssa. Monet tekee itse häkkejä tai korottaa niitä: paljon halvempaa, mutta melkoinen projekti sekin. Täältä kannattaa katsella kuvia harrastajien häkeistä:
      http://www.kesyrottayhdistys.fi/forum/viewtopic.php?f=1&t=8670

      Mäkin tykkään kyllä käydä katselemassa Faunattarissa ja muutenkin eläinkaupoissa kaikkia hienoja isoja häkkejä. Ei vaan viitsisi maksaa opiskelijana niin sikana enkä kyllä tarvi enää isompaa oikeastaan :D Meidän kanihäkki oli jonkun 50e kärkkäiseltä, vastaavat ois Faunattaressa olleet yli satasen. Faunatar on iso ketju, joten kannattaa muistaa että vaikka jossain liikkeessa olisi hyvät myyjät, toisessa voi olla tietämättömiä joiden sanaan ei kannata luottaa aivan sokeasti :)

      http://www.kesyrottayhdistys.fi/forum/viewforum.php?f=4&sid=7cb9b3578ca27dba4050fe37b284cb5b
      Esim täällä myydään muuten jatkuvasti käytettyjä häkkejä, ja toisinaan hyviäkin saa miltei ilmaiseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2162
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      44
      1864
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1550
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      68
      1525
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1442
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1372
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1332
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1291
    Aihe