Klönttejä

24

ei mehustajat, tuleeko mustaherukkamehuun klönttejä siksi että mehustan marjat kaikkine ruotoineen, vai siksi, että marjoissa on paljon puolikypsiä marjoja?

17

2342

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksi ne

      marjaruodot on seassa? Ne väkevöittää ja voi siksi klöntittää sen mehun.

      • 24

        siksi kun kerään ne ruotoineen enkä viitsi irrotella ruodoista.Ei kai väkevyys tee klönttejä? Ohjeissa sanotaan ettei lehtiäkään tarvitse poistaa mehustaessa, poistin kun ovat ei kunnollisia.
        Hyviä lehtiä kuivattuna laitan teesekoituksiin.


      • Teeppä kuin
        24 kirjoitti:

        siksi kun kerään ne ruotoineen enkä viitsi irrotella ruodoista.Ei kai väkevyys tee klönttejä? Ohjeissa sanotaan ettei lehtiäkään tarvitse poistaa mehustaessa, poistin kun ovat ei kunnollisia.
        Hyviä lehtiä kuivattuna laitan teesekoituksiin.

        haluat, mutta miksi se mehu pitää pilata niillä rimsuruodoilla?
        Kokeile edes kertasatsi tehdä ilman ruoteita, niin huomaat eron!


    • Kävin googlettamassa ja siellä sanottiin ettei niitä ruoteita tarvii poistaa joten vika ei voi olla siinä. Mutta olis kiva tietää miten muuten teet sen mehun, koska siinä jossain valmistuksen vaiheessa ehkä teet virheen, esim milloin lisäät sokerin.....

      • 24

        nitaminaxille, mehumaijalla, sokerin keitän mehuun erikseen kun haluan myös sokeritonta mehua.


      • 24 kirjoitti:

        nitaminaxille, mehumaijalla, sokerin keitän mehuun erikseen kun haluan myös sokeritonta mehua.

        Satuin googlettamaan myös mustaherukka hyytelön tekemisen ja siinä se sokeri lisättiin jälkeenpäin niin voisiko se olla syynä niihin klöntteihin. Mehua tehtäessä se sokeri lisätään, niinku tiiät, niin jo valmistusvaiheessa. Sun kannattaa kans käydä googlessa ja vertailla niitä tekotapoja. Ihan kelvollisia reseptejä näytti löytyvän.


    • syy klöntteihin

      raaoissa marjoissa on pektiiniä joka hyytyy helposti, siinä varmaankin syy klöntteihisi, itse laitan aina hyytelöä tehdessäni joukkoon myös raakoja niin saan tanakan tytisevän

      • 24

        jostakin luin ohjeen hyytymistestiin, lusikallinen mehua lusikallinen väkevää viinaa , jos hyytyy niin ei tarte lisätä kaupan pektiiniä.


    • Mehuntekijä

      Olen aina tehnyt mehun siten, että pistän mehumaijaan marjat ruotoineen. Klönttejä ei tule, eikä maku ole kitkerä.
      Jos marjat ovat vähänkin raakoja, niin sitten niitä klönttejä tulee.

      • 24

        onko mitään konstia ettei klöntittyisi kun raakoja meni sekaan?
        kerran ostin sangollisen ja tuotiin marjoja jotka ei olleet läheskään kypsiä, kai minä mehua tein, tympäisi kun ei niissä ole edes makua.


      • Mehuntekijä
        24 kirjoitti:

        onko mitään konstia ettei klöntittyisi kun raakoja meni sekaan?
        kerran ostin sangollisen ja tuotiin marjoja jotka ei olleet läheskään kypsiä, kai minä mehua tein, tympäisi kun ei niissä ole edes makua.

        Ennen muinoin tein todella paljon mehuja, nykyään en läheskään joka vuosi.
        En usko, että on mitään konstia saada klönttejä pois, jos mehu on jo tehty.

        Tein ennen mustaviinimarja hyytelöä (myös pihlajanmarjahyytelöä) lihan kanssa syötäväksi. Siihen käytin marjoja, jotka eivät olleet ihan kypsiä.

        Jos sulla on klönttistä mehua, niin josko hankkisit vähän raakoja marjoja lisää ja tekisit kunnon "klönttivelliä" eli hyytelöä.:) Kymmenen litran hyytelömäärä tietäs sitte sitä, että teillä pitää olla joka päivä lihapäivä:)


    • virva-tuulia***

      Tein kerran mehua mielestäni kypsistä punaherukoista ja pullotin sen. Siihen aikaa ei ollut vielä pakastimia läheskään joka talossa.
      Talvella hain yhden pullon kellarista aikomuksenani juoda punaherukkamehua. Eipäs tullutkaan pullosta ulos, sillä siitä oli tullutkin hyytelöä. Tulihan ne lopultakin sieltä pullosta ulos kovalla ravistelulla.

      Olen sen jälkeen katsonut että marjat ovat kunnolla kypsyneet.

    • ******

      Puoliraa'oissa marjoissa on pektiiniä, joka klimpittää mehun.
      Puolukoitahan neuvotaan poimittavan puoliraakoina, jotta niistä saa marmeladia ilman lisäaineita.

      • +

        http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/sailonta/sailonnan_valmistus-ja_lisaaine/


    • Huippu-ruoanlaittajana olen tietoinen että liika happamuus, väärin sekoitettuna, saa huononkin Kerman naaman menemään rypyille.
      Mehu-Maijoista on minullakin kokemusta, mutta en usko niiden kuuluvan tähän aloitukseen.
      Uskonpa että Marjan hyytelöitymisen syyt on kommenteissa jo kerrottu.
      Aina se taitaa johtua osaamattomuudesta.

      H.

      • mehutonmaija

        Hunks voisit tehdä joutessas noita hyytymistestejä. Lusikallinen mehua lusikallinen viinaa, jos ei hyydy niin naamariin!


      • mehutonmaija kirjoitti:

        Hunks voisit tehdä joutessas noita hyytymistestejä. Lusikallinen mehua lusikallinen viinaa, jos ei hyydy niin naamariin!

        "mehutonmaija"

        Noh, en minä kommentiini kommentteja halunut.
        Niin turhanpäiväinen se oli.
        Totesinpahan vain, että hapan aina reagoi.
        Kuten muut kirjoittajat jo kertoivatkin.
        Kuhan nyt kirjoitin asiaa perinteisellä tyylilläni.
        Minä olen hyvä myös viinoissa.
        Siinä olet oikeassa. :)
        H.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      147
      2467
    2. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      176
      1694
    3. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      92
      1588
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      69
      1533
    5. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      79
      914
    6. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      6
      895
    7. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      68
      861
    8. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      59
      825
    9. Milloin viimeksi

      Tunsit perhosia vatsassa? 🦋🦋
      Ikävä
      61
      798
    10. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      152
      745
    Aihe