Jalka läpi villoista ja muoveista

Villajamuovi

Omakotitalomme kattoremontoijille kävi ikävästi. Yhden miehen jalka meni jotenkin vanhojen peltien poiston jälkeen vähän tarpeettoman alas. Joko astui ohi laudoista tai sellainen petti, joka tapauksessa koipi suoraan villoihin. Onneksi ei käynyt tekijälle mitään, mutta yläkerran ullakkohuoneeseen tuli vahinkoa. Koipi nimittäin rusahti villojen jälkeen gyproc-kipsilevyä vasten josta murtui puolimetrinen pala. Nyt katto on ylhäältä peitetty ja odottaa työn etenemistä. Korjaus on luvassa, mutta mietin vaan, että nyt myös höyrysulkumuovi on rikki pakostikin molemmin puolin, koska sisältä näkyy muovi, jossa on repeämä. Nythän se imee kosteutta sisään jo minkä ehtii. Miten tuollaisen voi edes korjata? Vaikuttaa todennäköiseltä homepesäkkeeltä jo nyt. Eikös tuollainen pitäisi korjata sisäpuoleltakin jo ensi tilassa?

3

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höyryä

      Höyrynsulun tarkoitus on estää kosteuden siirtyminen sisältä yläpohjaan. Ei sitä sisälle tulevasta kosteudesta tarvitse huolestua.
      Kosteus heikentää villojen eristyskykyä - sitä ei varmaankaan tarvita nyt tähän aikaan vuodesta, joten se ei haittaa. Eikä se kosteus myöskään siellä nyt jäädy. Mutta ennen pakkasia toki pitäisi höyrynsulku saada korjattua.

      Katso vähän tarkemmin, että miten ja missä välissä se höyrynsulku on, ja sitten laitat vastaavalla tavalla uutta muovia reiän kohdalle ja reilu puoli metriä reiän reunojen yli.

    • Pikakorjaus

      Höyrynsulkumuovi on vain yhdellä eli lämpimällä eli sisäpuolella. Ei tuossa suuria vahinkoja pääse käymään mutta jos pelata varman päälle niin teippaa höyrynsulkumuovi umpeen joko siihen tarkoitetulla teipillä tai vaikka pakkausteipillä. Lopullisessa korjauksessa pitää sitten varmistaa että villat täyttää kunnolla yläpohjan tuolta kohtaa ja höyrynsulku voidaan korjata perusteellisemmin.

      • Villajamuovi

        Kiitos tiedoista. Ukot tekevät korjauksen itse, mutta haluan toki nähdä, että se muovi (joka kuten jo kerroit on ilmeisesti vain siinä kipsilevyn ja villan välissä eli "huoneen puolella"villaa = huone->kipsilevy->muovi->villat->laudoitus->jokin aluskate?->kattopellit) tulee kunnolla paikatuksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1137
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1020
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      877
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe