Kokemuksia Taormina Maresta

Jaukkuliini

Heinäkuussa oltiin ekaa kertaa Sisiliassa, Taormina Maressa tarkemmin sanottuna. Minä ihastuin ihan täydellisesti tähän pikkuiseen kyläpahaseen merenrannalla. Ihan hotellin vieressä oli Mazzaron sekä Isola Bellan rannat. Molemmat oli ihania rantoja, mutta varsinkin Isola Bellan rannasta pidin kovasti! Hotellimme oli Villa Bianca, ja näkymä parvekkeeltamme oli huikea! Näkyi merelle, Forza d´agron sekä Castelmolan kylät ylhäällä vuorilla. Köysirata hissi eli funivia oli aivan hotellin edessä, ja sillä mentiin joka päivä Taorminaan kiertelemään. Taormina oli vallan ihastuttava pikkukaupunki, niin tunnelmallinen ja kaunis! Iltaisin rikkaat italialaiset näyttäytyivät niin hienoissa puvuissa, etten ollut moisia pukuja miehillä ennen nähnytkään! Vau! Ja naiset iltapuvuissaan.

Taormina oli todella kallis, rahaa siellä paloi enemmän kuin paljon...
Ruokailu oli huomattavasti halvempaa alhaalla Taormina Maressa, rantakadulla ihan hotellin lähellä oli tosi loistava pizzeria jossa syötiin pari kertaa.

Hotelli Villa Bianca oli ihan ok, huone oli ylhäällä rinteessä ja portaita sai kavuta ylö-alas ennen kuin pääsi huoneelle :) kunto kasvoi! Huone oli vanhanaikainen ja pistorasiat oli kuin toisesta maailmasta... Kännykän laturin olisi pitänyt respan mukaan sopia pistorasiaan, mutta eipä sopinut. Niipä latasin kännyä aluksi respassa ja lopuksi sain heiltä adapterin lainaksi :) Ilmastointi oli rikki pari ekaa päivä, siitä valitimme ja korjaaja tuli laittamaan sen kuntoon nopeasti.

Hotellin ravintolassa myytiin mielettömän hyviä cannoleja, joilla herkuteltiin joka päivä, namskis!

Finnmatkoille sapiskaa surkeasta opaspalvelusta saapumispäivänä... Ja siitä että mm retkille lähtiessä kaikkien pohjoismaiden matkustajia ajeletettiin busseilla ympäriinsä, jätettiiin parkkipaikoille ja linja-autoasemille bussien vaihtoon... Samalla bussilla hotellista ei siis päässyt perille asti retkillä, vaan busseja vaihdeltiin ahkerasti. Se tuntui sekavalta...

Etnan ja Pikku Sisilian retket oli huippumukavia! Ja Etnalla kannattaa ehdottomasti mennä ylös 3000 metriin asti!

Mielestäni Taormina Mare oli matkan helmi! Kaunein paikka kaikista, joissa lomalla pyörittiin.

Yksi miinus matkalla oli, nimittäin meduusat!!! Niitä oli joka rannalla todella paljon, ja polttamilta ei vältytty! Siellä ne ei tuntunu kovin pahalta, mutta viikko kotiutumisen jälkeen polttamat tulehtui ja meni vesikelloille, siihen auttoi antibiootit. Näin siis kävi minulle, mutta muille joita ne polttivat ei tullut vastaavia reaktioita. Yhä on jalat punaiset...vaikka 1,5 kk on aikaa meduusoiden kohtaamisesta... :/

6

2748

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihana paikka.

      Taormina on ihana paikka. Kävin Sisiliassa kaaaauan sitten ja viivyin reissussa muutaman viikon. Oli 90-luvun ihan alkua.
      Vaikka olen matkustellut tänä aikana kymmenissä eri maissa ja käynyt melkein kaikki maanosat läpi, Taormina... se vain oli jotenkin niiin ihana.
      Kävin myös Palermossa ja Cataniassa ja toki Naxoksessa kun oli Taorminan vieressä.
      Taormina oli niin kaunis, siellä korkealla kukkulalla, kun iltaisin oli aivan pimeää, oltiin korkealla, vain katuvaloja, alhaalla meri... Lisäksi ilmeisesti Taormina on rikkaiden paikka, sillä iltasella kylä oli pullollaan rikkaan näköistä sakkia?
      Ja funivialla aina rantsulle, rantsutkin olivat mahtavia, eivät hirveän isoja, mutta kauniita, käytiin luolissakin katselemassa.
      Nyt tuli suorastaan kuume, kun aloin miettimään Taorminaa, pakko päästä sinne vielä. Ehkä varaan perheellemme reissun ensi vuonna.

    • ihastunut<3

      Samaten mä vietin kesällä pari viikkoa Taormina Maressa! Tosi kaunis kylä ja nätit rannat! Ei mikään shoppailijan kohde, mutta Taorminahan on siinä ihan funivia matkan päässä ja siellähän on hyvät shoppailumahdollisuudet!
      Tuli matkusteltua pitkin Sisiliaa, ja oon kyl ihan samaa mieltä että Taormina Mare on kauneimpia paikkoja. Mua henk koht ei syttäny Letojanni tai Giardini-Naxos jotka sijaitsee siinä Taormina Maren molemmin puolin.

      Palermon ja Catanian ihmisvilinän jälkeen oli ihana palata takas Taormina Maren rauhaan.
      Ruokapaikkoja oli joitakin, mut varsinki pari niistä muodostu meijän kantapaikaks. Niissä oli herkullinen ja edukas ruoka. Toinen tais olla ehkäpä sama pizzeria, josta joku jo kirjottikin. Se siinä ihan Funivia aseman ja rannan välissä, ruokakaupan vieressä. Siellä oli myös tosi ystävällinen palvelu.

      Rannat oli pienehköjä, mutta tosi viihtyisiä ja kirkasvetisiä, ja maisema siinä ympärillä mielettömän kaunis!

      Sinne vois kyllä mennä uudestaankin ihan koska vaan!!!

    • Minä taas =D

      Hei!

      Noita meduusoja ei normaalisti siellä ole just ollenkaan, mutta silloin, kun on merenalaisia maanjäristyksiä/Etna purkautuu niitä tulee rantaan ihan kauheasti.


      T. Naxos- fani sempre =D

      • Beach resort?

        Olisiko teillä suositella jotain hyvää hotellia Taorminasta tai lähettyviltä. Mielellään 5 tai 4 tähden, joku lapsiperheelle sopiva resort-tyyppinen hotelli, jossa mielellään suuri piha-alue, uima-altaineen ja lasten leikkialue.
        Olen yrittänyt googlailla, mutta huonolla menestyksellä toistaiseksi.
        Emme ole aikaisemmin Sisiliassa olleet, mutta ensi kesäksi matka sinne suunnitteilla. Niin monet tutut on paikkaa kehuneet, ja Italia muuten hyvinkin tuttu.


    • Conrad Mikahottinen

      En voi kun suositella.. Itse matkustin ihanaan Sisiliaan 1966. Kannattaa mennä järjestyille retkille, suosittelen. Palvelijamme kuljetti minua läpi ihanan Etnavuoriston ihanan rustiikilla Volkswagenillamme. Sisilia onkin huomattava kulttuurikohde.

      Merelliset oreganoruoat ja hurmaannuttava sherry ovat omiaan. Hintataso on Sisiliassa edullinen, koloniaaliateria ruokajuomineen maksoi muistaakseni noin 900 liiraa (2 mk). Taormina Maressa on hyvä ravintola: "Pesci Amore", kannattaa käydä, jos pitää kalaruoista, kuten minä.

    • ei baareihin

      Keskustan irlantilaisbaariin ei kannata mennä, kukkamyyjänä häärinyt intialaispoika varasti lompakkoni ja joku muu asiakas laittoi tyrmäystippoja lasiini, en juonut sitä itse vaan isokokoinen toinen seurueen jäsen joka heti tajusi mitä tapahtui mutta pysyi tolkuissaan.
      Käväisin aamulla paikallisen poliisin, vartijoiden luona ja sain katsella isosta lompakkokasasta löytyykö sieltä omaani :D Ei löytynyt mutta niitä oli todella paljon! Joku paikallinen nuori mies myös yritti kovasti selvittää asiaani ja soitteli omalla puhelimellaan, eli apuakin saa kyllä.
      Humalaisia siellä ei näkynyt ja kävely alas rannan hotellille oli turvallista vaikkapa yksinkin. Miehet eivät muutenkaan ahdistelleet, eivät lähestyneet paikalliset mitenkään.
      Kaupunginpuisto oli mielestäni kaunein paikka, erikoisia isoja havupuita, lintuja, kaloja, iltaisin musiikkia. OI oi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4223
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3824
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2631
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1615
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe