Matkaoppaat...

consuli

Elämän ekaa etelänmatkaa mietin. Olen tosi tumpelo kaikessa, eli mitä pakettimatkoilla oikeasti on, minkä matkanjärjestäjien oppaat olisivat "aina kohteessa".
En tarvitse mitään tsoukkeja suomen sokoshotelliin menosta.

9

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siis.......

      Viestisi on hiukan epäselvä, mutta toivot ilmeisesti, että siellä mihin matkustat, olisi opas koko ajan tavoitettavissa. Ihan kaikista matkanjärjestäjistä en tiedä, mutta suurimmilla kyllä on tapana antaa kaikille oppaan kännykkänumero, johon voi ottaa yhteyttä milloin vain.

    • Marge the M.

      Varmin on ehkä Aurinkomatkat, koska Tjärellä ja Finnmatkoilla voi esim. retkillä olla opas jostain muusta Pohjoismaasta. Arskoilla myös taitaa toimia tuo opashomma kaikkein parhaiten ja ovat siis aina suomalaisia. Kunhan katsot, että kohde ei kuulu ns. omatoimikohteissiin, mikä tarkoittaa sitä, ettei opaspalveluja välttämättä ole.

      • consuli

        KIITOS kun vastaatte.. mistä tiedän että retkellä on suomenkielinen opastus? Miten voi selvitä hotellissa, kun ei puhu edes englantia, ts. miten majoitun tms...??


      • puntala
        consuli kirjoitti:

        KIITOS kun vastaatte.. mistä tiedän että retkellä on suomenkielinen opastus? Miten voi selvitä hotellissa, kun ei puhu edes englantia, ts. miten majoitun tms...??

        Et tiedä mistään, etkä selviä mitenkään!


    • Marge the M.

      Valitse siis Aurinkomatkat, koska niillä on aina suomalainen opas. Hotelliksi otat huoneistohotellin, jolloin ostat omat ruokasi ja kokkailet huoneessa tai hotellin, jossa aamupala/puolihoito. Ei siellä aamupalallakaan tarvitse välttämättä osata puhua mitään.

      Jos haluat pelata varman päälle, mene Turkkiin. Siellä on ruokalistatkin ravintolassa suomeksi. Myös Espanjan aurinkorannikolla pärjäät kyllä.

      • yksi pikkujuttu...

        Aamupalalla saattaa tarjoilija tms. esittää kysymyksen "room number?" (äännettynä "ruum nambö"). Tarkoittaa huoneesi numeroa joten näytä hänelle silloin esim. huonekorttisi, jollet osaa sanoa huoneesi numeroa englanniksi. Muuta ei aamupalalla tarvinne sanoa.


      • sikisiki
        yksi pikkujuttu... kirjoitti:

        Aamupalalla saattaa tarjoilija tms. esittää kysymyksen "room number?" (äännettynä "ruum nambö"). Tarkoittaa huoneesi numeroa joten näytä hänelle silloin esim. huonekorttisi, jollet osaa sanoa huoneesi numeroa englanniksi. Muuta ei aamupalalla tarvinne sanoa.

        Iltapalalla saattaa tarjoilija tms. sanoa: mii lav juu log taim, fukifuki
        ool nait. Sanot vaan ok äännettynä okei. Muuta ei tarvitse sanoa


    • consuli

      joo kiitti sikisiki. Fantasioi vaan toisetkin kymmenen vuotta peräkammarissa.

      Varasin nyt Finnmatkoilta. Kokemukset ko. matkanjärjestäjästä otan mieluusti vastaan.

    • kokemusta__

      Tosi vaihteleva palvelutaso. Oon saanut erittäin hyvää palvelua, mutta viime kerran jälkeen en ole enää ajatellut Finnmatkoja käyttää. Lähtöselvityksessä vain yksi tiski auki, joten jonotus kesti toista tuntia ja sai lähes juosta kentän toiseen päähän passintarkastuksen kautta. Kone lainassa kaukomatkoilta, joten kaikki vessaa lukuunottamatta lisämaksullista (radion kuuntelu, videot jne. ajanviete ym). Kohteessa ei opasta mukana bussissa eikä alkuinfoon ollut lainkaan kuljetusta. Hotellin huoneeseen oli ilmestynyt kaupungilla käydessä norjalainen mies, jonka yhtiön sisarfirma oli jostain syystä buukannut samaan huoneeseen, asia selviteltiin toista päivää viikon lomasta (tuntematon henkilö siis yöpyi samassa huoneessa). Hotellin huoneesta hajosi suihku (vettä ei tullut, kuului vain kolinaa) loman puolivälissä, oppaasta ei asian suhteen mitään hyötyä, suihku korjattiin lähtöpäivänä kello 11, huone piti luovuttaa kello 12. En maksanut hotellin vaatimaa korjauslaskua. Kentällä Suomeen palaajia kahden koneellisen verran, puolet pääsi lähtemään normaalisti, mutta toinen puoli joutui odottamaan toista konetta yli viisi tuntia odotustilassa, jossa ei mitään palveluja. Olin viimein aamukolmelta Suomessa ja töihin piti päästä aamusta.Mihinkään näistä ei mitään selityksiä, pahoitteleluja korvauksista nyt puhuttamattakaan.

      Matkoilla aina sattuu ja tapahtuu ja itselläni kielitaito ei asettanut rajoituksia, mutta silti jatkossa maksan mieluummin vähän extraa ja rentoudun lomalla jonkun toisen matkanjärjestäjän matkalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 151
      4305
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3904
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2671
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1531
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe