lähtöselvitys, minne ja milloin?

2+2 reissaa

Ollaan lähdössä Floridaan talvella ja kyseessä on yksi lentolippu, jossa kaksi lentoa eli Helsinki-Manchester -> Man-Orlando. Sopasta tekee hauskan se, että 1. lento on British Airwaysin, mutta operoi Finnair ja jatkolento on Virgin Atlanticin. Kun olen selvitellyt asiaa, niin kaikki lennot ovat Virginin nimissä eli tuon jatkolentoyhtiön mukaan.

Kysymys on se, että voiko netissä tehdä tuon lähtöselvityksen (siis Virginin sivuilla) etukäteen, vaikka kyseessä on siis jatkolennollinen reissu? Heidän mukaan ehkä voi, mutta Finnairin mukaan lähtöselvitys pitäisi tehdä automaatilla tai tiskillä. No sitten taas Finnairin sivujen mukaan VA ei kuulu porukkaan, joiden lentoja voi lähtöselvittää automaatilla. Ja kun kyseessä on siis VA:n lippu kokonaisuudessaan, niin pää menee jo sekaisin.

Normaalisti asialla ei olisi niin väliä ja tekisin lähtöselvityksen perinteisesti jonottaen tiskillä, mutta reissussa on myös lapsia muuta porukkaa ja halutaan kuitenkin istua vierekkäin/lähekkäin. Siksi haluaisin tehdä lähtöselvityksen hyvissä ajoin, jotta voisin hieman vaikuttaa istumapaikkoihin.

Onko siis kokemusta lasten kanssa reissaamisesta Virginin lennoilla Floridaan tai edes johonkin päin jenkkilää ja lähtöselvitysprosessista?

4

440

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkaaja

      Yleensä paikat on jo määrätty ennen lähtöselvitystä, eli siinä kohtaan et enää voi paikkoihinne vaikuttaa. Lisämaksusta voit yleensä varailla paikkoja koneeseen lentoyhtiön sivuilla.

      Virginistä minulla ei ole mitään kokemusta, mutta yleensä Yhdysvaltoihin menevät, ei suorat lennot, vaativat lähtöselvityksen tiskillä. Itse olen automaatilla saanut tehtyä selvityksen vain ensimmäiseen euroopan välilaskupaikkaan. Esim. viime matkalla jouduin automaatin jälkeen vielä tiskille, koska ilman maihinnousukorttia en olisi päässyt Pariisissa turvatarkastuksesta läpi. Lentoni oli siis Hki-Pariisi-Atlanta.

      Myöskään Yhdysvalloista Suomeen päin ei lähtöselvitys onnistu netin kautta, koska virkailijan täytyy "kuitata" passisi.

    • toivottavasti apua

      Meillä oli samanlainen setti samoilla lentoyhtiöillä, mutta Heathrown kautta New Yorkiin. Mennessä tein lähtöselvitykset molemmille lennoille netissä ennen lähtöä ja tulostin maihinnousukortit. Sitten kentällä tarvitsi vain heittää laukut sinne tiskille. Meillä oli tiukka vaihto New Yorkista vielä eteenpäin eri lentoyhtiöllä, niin sain senkin lähtöselvityksen tehtyä jo kotona.

      Joskus hyvissä ajoin ennen olin laittanut turvatiedot molempien lentoyhtiöiden sivuilla ja varannut istumapaikat. Oli aika vähän paikkoja jäljellä, vaikka se taisi olla viikkoja ennen matkaa :O

      Heathrowlla meidän piti jostain syystä mennä Virginin tiskille, josta saatiin passeihin jotkut läpyskät. Takaisin tullessa ei muistaakseni tarvinut mennä British Airwaysin tiskille.

      Takaisin päin tullessa tehtiin check-in ihan perinteisesti tiskillä, koska hotellissamme ei ollut tulostusmahdollisuutta. Siellä ei ollut jonoa ollenkaan, joten siitäkään ei ollut mitään vaivaa.

    • 2+2 reissaa

      Taidanpa sitten, kun lähtöselvitys on ajankohtainen, kokeilla sitä eka netin kautta. Jos lähtöselvitys ei onnistu, niin sitten vaan menen mukisematta kukonlaulun aikaan kentälle perinteiseen tiskiselvitykseen.

      Kiitos kommenteista.

    • Yuukkis

      Tee niinku mieki (Kun olin matkalla Kanadaan, Frederictoniin)
      Että aamulla meet 1,5h ennen lentoa Hki-Vantaa kentälle (olettaisin sen olevan tuo) ja meet iha Finnairin tiskille kyselemään. JOS he ohjaavat sut automaatille nii naputtelet automaatilla sun tulostetulla lipukkeella olevan numeroyhdistelmän (olikohan nimeltään varausnumero) ja TA-DAA. Saat kaikkien yhteyksien boarding passit. Ite ainaki oon aina kaikilla pohjois-amerikanreissuillani kaikki kolme boarding passia kerralla, kummassakin päässä. Niin mennessä kuin tullessa. Tosin viimekerralla paluulentoni olikin Islannin kautta eikä keski-euroopan. Tällöin reittini oli Fredericton-Toronto-Reykjavik-Helsinki, mutta Frederictonissa virkailija sanoi ettei löydä muuta kuin Fredericton-Toronto yhteyden. neuvoi menemään TO: ssa Icelandairin tiskille. Sieltä sitten sainkin kaksi puuttuvaa boarding passiani.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3387
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      92
      3120
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2328
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1549
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe