Aihe

Apuva!

Datanomi.

Minulla ei yhä hajuakaan mitä pitäisi tehdä opinnäyttö?Siis lopputyö ja pitää aiheen keksiä siihen juttuun.Tarvitsen vinkkejä tai edes jotain.Minulla jo alkaa maanantaina joten piakkoin jo.Opiskelen datanomiksi eli tietokäsittelyn perustutkintoon.Mitä lopputyö on eli pitäisikö kirjoittaa mitä tehnyt tai tekemättä?Ymmärsin niin,että maanantaina on esittely..Kääk

3

70

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • battalion xxx

   En tiedä millaisia datanomien opinnäytetyöt ovat, mutta yleensä lopputyön aiheeksi missä tahansa koulussa kannattaa valita sellainen asia joka itseä kiinnostaa; josta haluaa saada lisää tietoa, oppia lisää ja/tai saada ajatuksensa paketoitua.

   Viimeisellä kohdalla tarkoitan sitä, että monesti luulee tietävänsä paljon jostain asiasta, mutta samaan aikaan mielessä on paljon epävarmuutta ja aukkokohtia, yhtäältä/toisaalta -tyyppisiä ajatuksia ja mitä enemmän asiaa miettii, sitä enemmän se muistuttaa alati laajenevaa pullataikinaa, jossa kaikki liittyy kaikkeen. Opinnäytetyö tarjoaa mahdollisuuden jäsentää ja niputtaa ajatukset kokonaisuudeksi. Yleensä opinnäytetyöstä ainakin osa on kirjallista ja tekemällä/kirjoittamalla oppii parhaiten.

   Kannattaa varmaan googlailla "dataonomin opinnäytetyö", sillä netissä on varmasti käsitelty aihetta ennenkin. Tietenkin paras ja ensisijainen lähde sille, mitä opinnäytetyössä tehdään ja vaaditaan on kysyä omalta ohjaajalta/opettajalta. Varmaan koulussasi on saatavana malliksi myös aikaisempia opinnäytetöitä?

   Jos kurssi alkaa vasta nyt, niin tuskin ensimmäisellä luennolla kovin syvällisesti tarvitsee mitään kertoa. Jotain yleispätevää tyyliin... minua kiinnostaa vertailla X ja Y.tä, koska olen huomannut, että.... tai.... minua kiinnostaa tarkastella, miten X kokee Y:n merkityksen nykyisessä tietoyhteiskunnassa.... tai.... olen kiinnostunut tietämään, miten X saadaan toimimaan tehokkaasti Y:n kanssa.... jne. X ja Y voivat olla ihmisiä, yrityksiä, asioita, teknologioita, tms.

   Aloita pohtimalla sitä mikä sinua kiinnostaisi; vaikkapa miten verkossa pelattavat tietokonepelit kehittävät nuorten kykyä omaksua tietotekniikkaa, tai miten opiskelijoiden osallistuminen sosiaalisen median verkkopalveluihin (kuten Facebook) auttaa rakentamaan työelämässä tarvittavia yhteistyöverkostoja, tai millaisia tietotekniikkapalveluita vanhukset haluaisivat voidakseen asua pidempään itsenäisesti kotona, tai vertaile avoimen ja suljetun koodin tietokantajärjestelmien hyödyntämistä pienyrityksissä, tms.

   Pohdi ennen maanantaita lyhyt, muutaman lauseen selotustus siitä mikä sinua kiinnostaisi aihealueena (esim. sosiaalinen media) ja pohdi mikä siinä erityisesti. Selosta myös miksi. Kysy luennolla avoimesti vinkkejä siitä, mikä ongelma voisi tarkalleen ottaen olla ja miten ongelmaa voisi lähestyä. Työllistä muut ajattelemaan ja auttamaan sinua.

   Jos pelottaa, niin valitse luokassa sijainti keskeltä, jolloin saat luultavasti lisäaikaa (jos edetään järjestyksessä) ja kuulet miten joku toinen esittää oman aihealuesuunnitelmansa. Sitten vain esität oman aiheesi samalla tavalla.

  • Datanomi.

   Kiitokset :) näköjään siihen suuntaan jotain tavalla.

  • musclesss

   Kannattaa myös käydä katsomassa theseus.fi, jossa on ammattikorkeiden opinnäytetöitä. Voit selata esim. jonkun AMK:n opinnäytetöitä koulutusohjelman perusteella. Saat vähän vinkkiä ainakin että millaisia opinnäytetöitä on ylipäätään kirjoitettu. Lisäksi oppareissa on lähdeluettelot, joista voi saada hyvää matskua omaan oppariisi :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   332
   21734
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   337
   6161
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   361
   4116