Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

MIKSI UNKARIIN EI ENÄÄ MATKUSTETA...

ILMISELVÄÄ

Budapest oli kyllä todella suuri pettymys minulle. Enkä pysty ymmärtämään miten Unkari on päässyt EU:n jäseneksi...

Joka paikassa saa olla todella tarkkana rahojensa kanssa, paikalliset huijaavat sen minkä kerkiävät.

Saman taksimatkan hinta vaihteli 600-1800 forintin välillä vaikka vertailimme vain samaan aikaan päivästä ja samalla tavalla tilattuja takseja (tilaustavalla tarkoitan taksin saamistapaa, esim. kadulla vauhdista pysäyttäminen tai hotellin respan tilaama).

Ravintoloissa täytyy tilaamiensa annoksien hinnat painaa mieleen ja kannattaa jo tilatessa laskea itselleen summa yhteen. Tarjoilijat käyttävät annoksille päästään keksimiä hintoja - tietenkin ylöspäin 'pyöristettyinä'. Listaa ei laskunmaksuvaiheessa saa enää pöytään millään ilveellä.

Ole myös huolellinen summien yhteenlaskun tarkistuksessa ja siinä paljonko annat tarjoilijalle rahaa ja paljonko saat vaihtorahaa.

Meille tarjoilijat yrittivät useita kertoja tuoda selkeästi liian vähän vaihtorahaa: suurin huijausyritys vaihtorahalla oli 4000 forinttia, kun laskumme oli 5800 forinttia ja annoimme tarjoilijalle 10.000 forintin setelin, hän toi meille tyylikkään viattomasti vaihtorahaa vain 200 forinttia ja väitti kiven kovaan, että olimme antaneet hänelle 6000 forintin setelin - sellaista ei ole olemassa...

Kaupungin arkkitehtuuri oli kyllä kaunis ja maisemat hivelivät silmiä. Pelkästään sen takia en kyllä suosittele kenellekään Budapestiä.

3

728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on siellä käyty

      Me ollaan vissiin käyty eri Budapestissa. Taksien touhuista en paljoa tiedä, kun metro (ja paikallisjuna kaupungin ulkopuolella käydessä) oli niin nopea ja kätevä. Miksi istuisin taksissa ruuhkassa, kun metrolla pääsee vartissa pitkän matkan päähän.

      Kun välttää niitä muutamien kulmien muutamia ravintoloita, niin ruokalistan ja laskun hinnatkin ovat samat. Eikä vaihtorahassakaan yritetty huijata.

    • Budapest on ihana!

      Epäilyttää olitteko oikeasti ilmiselviä!

      Unkarissa on muuten tapana ilmoittaa tarjoilijalle paljonko haluaa vaihtorahaa takaisin eli siten laskun summaa pyöristetään sopivasti tasarahaan ja jätetään samalla tippi (service) n. 10-15 % laskun summasta jos sitä ei ole valmiiksi laskulla kuten turistipaikoissa yleensä on. Vain juntit (unkarilaisten mielestä) odottavat kolikoita takaisin.
      Budapestissa ei kadulta kannata pysäytellä taxeja vaan ne soitetaan aina luotettavasta taxifirmasta paikalle, hotellin respojen ei kannata antaa tilata heidän kalliita kytkytaxejaan.
      Kannattaa tosiaankin ottaa aina kyseisen maan tapoja selville eikä lähteä hölmöilemään paikan päälle ja sitten valitella täällä kohtaloaan!
      Hölmöydestä aina joutuu maksamaan.

    • ei kusetettu

      Känniläistä on helppo kusettaa . Näin tapahtuu myös Suomessa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe