Hurghada ja Hotel Aquamarine?

Reissulasset

Heippa!
Varasimme juuri loman Hurghadaan marraskuun puolivälille. Olisiko jollain tuoreita kokemuksia Aquamarine hotellista? Lisäksi kiinnostaa millainen on sää marraskuussa yleensä, tarkeneeko altaalla? Olemme ajatelleet myös päivämatkaa Luxoriin, kertokaa omia kokemuksia? Muutkin vinkit ja jutut Hurghadasta ovat tervetulleita :) Olen jo googlettanut varmaan kaiken mahdollisen mutta uteliaisuus on sammumaton :D
Kiitos etukäteen!

35

2282

  Vastaukset

  • Olimme tammikuussa 2012 Aquamarinessa ja ei voi muuta sanoa kuin että loistovalinnan teitte.Hotelli on todella hieno ja siisti.Ruoka aivan mainiota ja sitä on silmän kantamattomiin tarjolla.Henkilökunta ystävällistä.Varmasti tykästyttte paikkaan!

  • Täällä myös samaan hotelliin menossa tosin Huhtikuussa! :)
   Lukenu tosi paljon arvosteluita,en malta odottaa!
   Kerran aikasemmin ollu Egyptissä silloin El Gounassa Mövenpik hotelissa,tykkäsin kyllä, mutta vähän liian kaukana..
   Mutta kertokaa mitä tykkäsitte Aqua marinesta? Onko Huhtikuussa kuinka lämmintä?
   Retkistä yms

   • Loistava paikka mihinkä menette, kaunis ja siisti.Huhtikuussa taatusti teillä on lämpöä.Meillä tammikuussa oli poikkeuksellisen kylmää(ainakin yhden vanhemman tätsyn mukaan joka käynyt usein Egyptissä), parina viimeisenä päivänä kohosi 24 mutta muutoin 18-20..ja tuuli.
    Isot allasalueet, on rauhalliset ja toiminnalliset altaat, vesiliukumäet ym.Henkilökuntaa on paljon, sotkut siivottiin heti jos sellainen havaittiin, jopa aivan huvitti kun koko ajan oli joku rätti kädessä, vaikka tuntui että senkin he tekivät aika huomaamattomasti.Ystävällisiä ihmisiä.
    Retkiä on ja voin suositella menemään paikallisten retkille vaikka sitä ei suositellakaan.Olimme mönkijäsafarilla ja lasinpohjaveneellä.Huomattavasti halvemmat kuin matkatoimiston järjestämät.Meillä sattui olemaan aivan ylimukava opas mönkijäsafarilla ja oli tarkka että kaikillä meni asiat niinkuin piti.Nämä paikalliset kiertävät altailla mainostamassa, rohkeasti vain heidän retkille, ette tule pettymään.
    Hotellin ulkopuolella on sitten SOTKUISTA, kävelette paratiisista kaatopaikalle.Ulkopuolelta löytyy basaareita jotka riittivät meidän ostoksille.Hurghadan keskustassakin käytiin, olipa kokemus :) .
    Mutta se hotelli...niin ja siellähän on lääkärin vastaanottotila ja apteekki joka nurkan takana.
    Ja se ruoka, sitä riittää, pöydät täynnä, jäkiruokiaki varmaan kymmentä eri sorttia..jokaisen makuun löytyy jotakin.Reippaat, mukavat ja hauskat tarjoilijamiehet.Hyvillä mielin voitte odottaa reissuanne Aquamarineen :)


  • Kiitos vastauksista! Nyt ei kyllä malttaisi enää odottaa matkaa, onneksi puolitoista kuukautta enää :D

  • Aivan upea hotelli ja huoneet tosi nättejä ja meillä ainakin tilavia... ruoat on hyviä! Hotelli on tosi iso ja siellä on monta allasaluetta...
   Meidän perhettä harmitti vaan kovasti ranta, koska siellä ei pystynyt uimaan eli emme päässeet snorklaamaan kuten tavallisesti Egyptin reissuilla! Matka oli kuitenkin hieno ja lähdemme taas marraskuussa Hurghadaan.

  • Me oltiin vuosi sitten joulukuun alussa. Oli tuulista, vaikkakin aurinkoista. Uimisen jälkeen oli monesti suorastaan kylmä, kun pohjoistuuli puhalsi. Iltaisin piti myös olla pitkähihaista päällä. Muuten sää oli siis hyvä, n. 23 joka päivä, ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta.

   Ruoka oli mielestäni ihan ok, ei mitään luksusta, mutta syötävää. Lounaasbuffet ei ollut hääppöinen, söimme lounasaikaan yleensä allasbaarin a la cartessa.

   Ranta on huono, siinä ei voi uida.Vesikin oli joulukuun alussa aika kylmää. Allasalueet on ihania, ja vesiliukumäkiä jokaisen makuun. Vesi lämmitettyä, joten altailla kyllä tarkenee.

  • kiva kuulla kokemuksia,itse menen tammikuussa. Tuttavani oli juuri egyptissa muualla ja manasi all inclusiven,eikä ilman tippiä tapahtunut mitään.joten mikä kokemus tippilulttuurista on tuossa hotellissa?en ajatellut tippiä syytä koko aikaa,koska olen jo maksanut täydestä palvelusta.

  • Vanha ketju, mutta kommentoidaan kun muutama viikko sitten hotellista palailtiin. Olimme toista kertaa egyptissä ja ensimmäistä kertaa tälläisessä all inclusive-paikassa. Hurghadan säähän ei juuri tarjoa yllätyksiä, mutta pari pontteria itse hotellista:

   Hotelli on yhä käytännössä uusi, joten kaikki on vielä hienoa ja kunnossa. Aktiviteetteja ja tekemistä löytyy, uima-altaita on sisarhotellin kanssa yhteensä lähes naurettava määrä, todennäköisesti ei ehdi viikossa kaikkiin pulahtamaan. Suomalaiset stressaavat kovasti kahdesta asiasta: a) hygieniasta ja b) tippikulttuurista. Huoli pois kummankin asian tiimoilta. Kyse on lähinnä omasta hygieniasta eli jos muistaa olla viemättä ravintolan ovenkahvoista edellisen 500 turistin bakteereita suuhun, kaikki hyvin. Tippaaminen taas luonnistuu päivän jälkeen ihan luonnostaan. Jos palvelu oli hyvää, voi tipata. Vitonen on hyvä perustippi pienestä palvelusta, kymppi alkaa olla jo mainio. Tämän tasoisessa paikassa tarjoilijoiden palkka on jo niin hyvä, ettei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa siitä ettei tippaa muuta kuin aivan äärimmäisen hyvästä palvelusta. Kyse ei ole niinkään siitä ettei ilman tippiä "tapahtuisi" vaan kulttuurierosta. Jos annoksessa kestää hetkinen, ei kannata stressata, lomallahan sitä ollaan.

   Hiukan kaukanahan hotelli on ns. oikeasta Hurghadasta, mutta ihan rehellisesti sanottuna sillä ei ole mitään merkitystä.Näissä maissa kannattaa muutenkin ottaa kaikki irti hintatasosta eli ottaa suosiolla hotellin (kiinteähintainen) taksi esimerkiksi matkalle keskustaan ostoksille. Suomalaisesta tuntuu melkoiselta luksuskohtelulta, jos upouusi mersu tulee noutamaan ovelta, kuljettaa puolen tunnin matkan päähän, odottaa kaksi tuntia (!) kadun varressa ja tuo takaisin sovittuna aikana kahdellakymmenellä eurolla, kun sitä vertaa kotimaan taksin hintaan.

   Ruoka on keskimäärin ihan hyvää, vaikka olettaisin että kaikissa AI-paikoissa se alkaa toistaa itseään jo viikon aikana. Hamppari-yms-snacksibaareissa syömällä saa kuitenkin tähän kivasti vaihtelua. Lapsille löytyy aina esimerkiksi ranskalaisia, jos vaikka paahdettu ankka kuulostaa liian eksoottiselta. Paikallinen olut on muuten erittäin hyvä ruokajuoma, ei kannata vältellä.

   Huoneet ovat siistejä ja isohkoja. Maaterassista kannattanee maksaa hitunen ekstraa, parvekkeet vaikuttivat erittäin pieniltä ainakin alhaaltapäin katsoen. Suihkun paine oli mitätön mutta se ei juurikaan häirinnyt.

   Oikeastaan ainoan miinuksen keksin erittäin huonosta hotellin internet-verkosta, joka maksettunakaan ei toiminut nopeasti, ilmainen oli käyttökelvoton - saapahan hyvän tekosyyn olla lukematta sähköpostia lomalla! Ihan selkeästi neljän ja puolen tähden arvoinen suoritus kaiken kaikkiaan.

  • Ihana kuulla! Olemme matkaamassa neljän viikon päästä tuohon hotelliin ja oli mukava saada tuoretta tietoa hotellista. Olisiko sinulla antaa vielä vinkkejä ostosten hintatasosta?

   • Olimme Aquamarinessa 3.-10.6. ja kaikki suomalaiset perheet saivat ankaran vatsataudin... suurin osa jo siellä, mutta osa sairastui vasta kotona.hoitona tiputus, lääkkeet ja pistokset, onneksi lääkäri oli hotellissa ja hoito tehokasta. En valitettavasti voi suositella!


   • Ripulipotilas kirjoitti:

    Olimme Aquamarinessa 3.-10.6. ja kaikki suomalaiset perheet saivat ankaran vatsataudin... suurin osa jo siellä, mutta osa sairastui vasta kotona.hoitona tiputus, lääkkeet ja pistokset, onneksi lääkäri oli hotellissa ja hoito tehokasta. En valitettavasti voi suositella!

    Ihan vakavissaan meinaat että kaikki, siis KAIKKI suomalaiset perheet saivat lääkärin hoitoa vaatineen vatsataudin? Jos aikoo kertoa mörkötarinoita, kannattaa hiukan säätää termostaatista juttua kohtaan "uskottava".

    Meidän reissullamme kuulimme yhden sairastapauksen lentokoneellisesta suomalaisia, pieni tyttö, joka todennäköisesti oli nieleskellyt litratolkulla allasvettä.

    Itselläni vain tulee aina mieleen kun kuulen suomalaisten kertovan vatsataudeistaan että jaha, siinä taas yksi suomisankari joka ei osaa pestä käsiään ennen ruokailua. Useimiten vika on itsessä, ei suomalaisten vatsoissa ole mitään erikoista.


  • Kyllä meidän seurue sai jokainen sen Faraon Kirouksen Asian Night -teemaillan ruuista - varmaan japanilaisista käsinpyöritellyistä Shusheista?
   Lääkäriasemalla aika ruuhka aamulla. Muistakaa matkavakuutus, niin laskutus toimii suoraan Vak yhtiöön.
   Kuljin yksin monesti sieltä Sakkalaan taxilla, josta maksoin 20 PUNTAA/meno (2,2€), kun huutelin kadulla ulkopuolella, et kuka lähtee 2-kympillä Sakkalaan.
   Yx nuori kaveri sit ilmoittautui, josta tulikin "hovi-kuskini" viikoksi.
   Paluumatkasta joutu maksamaan 30 (3,3€), kun eivät kaikki oikeen halunneet lähteä sinne saakka (25km) ½ tunnin matkan päähän.
   Ihan kauheelta kuullostaa tuollaiset 20€ (180 Punnan) taxihinnat, kun taxit maksaa esim Sakkalassa, 5km säteellä 5 Puntaa (55 centti!) ja 10km säteellä KYMPIN (1,2€)
   Bensa maksaa n 20centtiä litra, kun sitä saadaan omasta maasta.
   100 Eurolla on tässä kesäkuussa-13 saanut Sakkalan vaihtotoimistoista (määrätyistä) 940 Puntaa...

   • Alkoipahan taas hiukoa matka Hurghadaan. Viestistäsi tuli vain mieleen että kyllä tuo on väärä asenne lähteä lomalle, jos aikoo muutamia euroja laskea. Toki jos aikoo monta kertaa päivässä taksin kyytejä käyttää parin viikon ajan niin sitten, mikäs siinä. Jallajallallakin pääsee punnalla parilla liikenteeseen jos aivan kengännauhabudjetilla on liikenteessä.

    Itse kun palaan kotisuomessa terassilta muutamalta 7-8 euron oluelta taksilla vajaan kymmenen minuutin matkan kotiin, se maksaa 16,60 eur.

    Kun suhteutan siihen sen että suharin henkilökohtainen palvelu tälläisissä paikoissa maksaa kympin-kaksi, lähinnä naurattaa. Nauttisit hyvä ihminen lomasta, jätä muutama 3 euron kahvi kotimaassa juomatta niin ei tarvitse sentään lomalla muutaman euron perään murehtia.

    PS. Selailin juuri lomakuvia ja muistin että aivan ehdoton shoppailuvinkki on Ramstore New Villagessa. Ympäröivät kaupat ovat keskimäärin kalliimpia ja huonovalikoimaisia mutta Ramstoresta yhdellä 2-3 tunnin pysähdyksellä löytää tuliaiset, matkamuistot ja joka ikisen rihkaman jota mieleen voi juolahtaa. Hintataso ja valikoima on aivan partaa pärisyttävä. Ehdottomasti kannattaa napata taksi ko. kauppaan.


  • Uskaltaako lähteä raskaana kahdeksi viikoksi? Lähinnä mahdollinen vatsatauti huolestuttaa....

   • Onko hotellin lähistöllä kiinteähintaisia kauppoja? Vai joutuuko taksilla ajelemaan?


   • Pauliina801 kirjoitti:

    Onko hotellin lähistöllä kiinteähintaisia kauppoja? Vai joutuuko taksilla ajelemaan?

    Aquamarinen lähistöllä kävelyetäisyydellä on joitakin kauppoja, esim. ulko-ovelta oikealle lähdettäessä n. parin sadan metrin päässä kaksikerroksinen matkamuisto-/vaatemyymälä, jossa kiinteät hinnat. Me otimme viime lokakuussa taksin hotellin edustalta ja menimme parin kilsan päässä olevaan ostoskeskukseen..en nyt saa päähän sen nimeä, mutta saatte sen kyllä paikan päällä selville. Ostoskeksuksen isossa marketissa matkamuistoosaston tavarat paljon halvempia kuin muualla, muutenkin laajat ja edulliset valikoimat, kannattaa käydä ja pyytää taksia hakemaan ostoskeskuksen edestä esim. parin tunnin päästä. Me olimme liikenteessä viisihenkisellä lapsiperheellä ja kukaan ei saanut vatsatautia, ainoastaan loppupäivinä oma vatsani oli löysällä, meni kuitenkin parissa päivässä ohi. Söimme ihan kaikkea. Käytimme aika paljon käsidesiä, pummpupullo huoneessa josta laitimme aina ruokailemaan lähtiessämme ja käsilaukussa pikkuinen käsidesi menee helposti mukana. Aivan mahtava hotelli, suosittelen :) Siisti kuin mikä ja kaikki pelaa. Omia pyyhkeitä ei tarvi ollenkaan. Lämpimät vedet, hyvä ruoka, ystävällinen palvelu, ihana!!!


  • Olimme aquamarinessa, ja se oli paras loma joka tähän mennessä on ollut! Suosittelen, 2 aikuista, 2 lasta (12 ja 10v)

  • Tämä saatan'nan pöllöpää vetelee vuosien takaisia juttujaan että saisi houkuteltua ihmisiä Egyptiin tapettavaksi. Mikä ihmeen hinku ukon siihen ajaa jollei se ole rahanhimo? Omat bisnekset ovat niin syvällä juurikin tässä eikä pöllö osaa uusille alueille suunnata. Kehtaatkin leikkiä ihmishengillä!
   Bussit räjäytetään ja jos sinne nyt tällä hetkellä joku turisti menee niin ne kaapataan panttivangeiksi vuorenvarmasti.
   Häpeäisit että yrität tapattaa ihmisiä rahanhimossasi.

  • olen ollut marraskuussa hurghadassa 5kertaa, ja kuumaa on!päivämatka luxoriin on rankka mutta antoisa, jos on lapsia mukana , en suosittele. ainakin itse olin aivan hirveän väsynyt ja kun lähtö oli jo aamulla klo 6 ja paluu hotellille vasta n.klo 23 ja koko ajan liikkeessä, se ei sovellu lapsille. mitä kautta varasitte loman? olen odotellut että tulisi matkatoimistoille myyntiin, mutta ei ainakaan vielä ole ollut. itse olen ollut hurghadassa kaikkiaan 8 kertaa kovien nivelvaivojen vuoksi, siellä kun on niin kuiva ilmasto ja kuuma, vie kivut pois hetkeksi ja kun aina vaan viikko lomaa, on se sopivalla etäisyydellä. toivotan sinulle hyvää lomaa ja toki myös turvallista. tosin tuttavani asuvat siellä osan aikaa aina vuodesta ja ainakin hurghadassa on ollut kaikki ok!

   • No kerrohan trolliakka että mikä saa ihmisen matkustamaan yhden kuukauden aikana 5 x Hurghadaan? Ei nyt vaikuta oikein uskottavalta.
    Mitä kautta olet itse varannut lomasi? Kerro siitä sen sijaan että kyselet mukamas muilta tyhmyyksiä. Suomalaiset matkatoimistot eivät sinne tällä hetkellä vie ketään. Tulevaisuudesta ei taasen tiedä kukaan. Yksi pommi kaiken muuttaa voi.


  • Tämä yksi saakelin 28x.. joka asiaan pakko kommentoida, vaikka ilmeisesti tietoa ei ole!

   Olemme 17.3. lähdössä Aquamarineen viikoksi Finnmatkojen mukana. Ilmeisesti kohde tällä hetkellä melko turvallinen ja jollei sillon ole, niin matkoja tuskin tehdään.
   Pelätä en aio, ennenkin ollaan Afrikassa käyty, mutta Egyptissä tämä reissu on ensimmäinen. Olemme edellisellä Afrikan reissulla olleet semmosilla seikkailuilla, että tuskin tämä jännemmäksi menee, eikä ole tarviskaan.
   Minkäslainen ilmasto mahtaa olla maaliskuun puolivälissä?
   Entä kuinka kaukana lentokenttä on hotellilta? Ilmakuvassa näytti olevan melko lähellä, otettiin kuitenkin kuljetus :)

   • Olemme lähdössä kyseiseen hotelliin 18.11. Finnmatkojen matkalle 2 viikoksi mieheni kanssa. Tämä on toinen kerta tässä hotellissa ja yhteensä 7. kerta Hurghadassa. Olemme matkustaneet sekä lasten kanssa että aikuisporukalla ja kaikki ovat tykänneet Hurghadasta. Vatsavaivoja on ollut lähinnä ensimmäisillä matkoilla aina joillakin, mutta Antinal on auttanut. Olemme syöneet kaikkea mahdollista tarjolla olevaa, myös majoneesia ja jäätelöä. Käsidesiä kannattaa käyttää runsaasti.

    Olemme olleet eri matkanjärjestäjien matkoilla (Finnmatkat, Tjäreborg ja Aurinkomatkat) ja myös eri hotelleissa. Tämä hotelli on aivan parhaasta päästä, jollei paras. Olemme käyneet erilaisilla retkillä mm. Luxorissa ja Kairossa. Lasipohjaveneistä / sukellusveneistä näkee riittävän hyvin vedenalaista elämää, jollei halua itse sukellella kalojen kanssa. Autiomaan retketkin ovat mielenkiintoisia kokemuksia. Tämä hotelli tarjoaa niin paljon tekemistä ja rentoa oleskelua auringossa, ettei aika tule pitkäksi, vaikka ei retkille lähtisikään.

    Lentokentältä on tähän hotelliin n. 15 minuutin matka. Suurin ostoskeskus Sensomall hotellin läheisyydessä on kiinteähintainen ja siellä olemme käyneet ostoksilla. Taksi vie ja tulee hakemaan sovitun ajan kuluttua. Hinta kannattaa sopia etukäteen.

    Suomeksi ei tästä hotellista ole paljonkaan arvosteluja, mutta muilla kielillä mm. englanniksi niitä löytyy tällä hetkellä 1906 osoitteesta http://www.tripadvisor.fi/Hotel_Review-g297549-d1557730-Reviews-Jaz_Aquamarine_Resort-Hurghada_Red_Sea_and_Sinai.html#REVIEWS

    Arvostelijoista 1192 pitää hotellia erinomaisena, 438 erittäin hyvänä, 172 keskitasoisena, 64 huonona ja 40 todella huonona. Tästä voi jo päätellä paljon. Enemmistönä tässä hotellissa ovat venäläiset, puolalaiset, saksalaiset ja britit. Vähemmistönä pohjoismaalaiset. Suomalaisia on yleensä vain muutama kymmenen. Huoneita hotellissa on joidenkin tietojen mukaan 1301 ja toisten mukaan 1001. Iso hotelli ja paljon altaita.

    Kesällä Hurghadassa on liian kuuma. Parasta aikaa on syksy ja kevät, jolloin lämpö on päivisin n. 28-32 C. Hurghadassa ei yleensä sada koskaan, tarkoittaa siis vuosikausiin, ja aurinko on takuuvarma. Tähän kun vielä lisätään kohtuullisen lyhyet lentomatkat eli reilut 5 tuntia suuntaansa, niin siinä on syy miksi käymme Hurghadassa.

    Hotellissa on oma pankkiautomaatti, josta voi nostaa Egyptin puntia. Jos jättää siivoojapojalle vähän tippiä sängylle, niin hän tuo ilmaiset vesipullot päivittäin. Finnmatkojen mukaan vesipullot pitää ostaa respasta, mutta meille ainakin tuli vesipulloja joskus vähän liikaakin, ei ehditty entisiä juomaan ja aina tuli uutta.

    Hotellissa on All Inclusive, joka on erilainen eri maista tuleville matkustajille. Suomalaisille kuuluu vain yksi päivällinen A la Carte -ravintolassa matkan aikana, mutta briteille vaikka joka päivä. Hotellissa on kaksi buffet-ravintolaa, joissa on laaja valikoima ruokia, jokaiselle varmaankin löytyy jotain syötävää. Lisäksi allasbaari La Perlasta ja rantabaari Paradiso Beach Barista saa välipaloja mm. ranskalaisia, hampurilaisia, pitsoja ym.

    Toivottavasti tästä oli jollekin apua :)


  • Kiitos vinkeistä! Kohta pakkaamaan :)

  • Aquamarine oli ainakin pari vuotta sitten pätevä hotelli rantalomaan. Aurinko paistaa jatkuvasti ja 30-40´C lämmintä. Hotellialue on laaja ja paikkoja riitti kaikille runsaasti, niin aurinkoa ottaeessa, kuin myös ravintoloissa.

   Huoneessa oli toimiva digitaalisesti säädettävä ilmastointi, jonka pystyi asettamaan tarkalleen haluttuun lämpotilaan. Huone muutenkin moderni ja siisti.

   All Inclusive pelasi, juomaa ja ruokaa riitti hyvin. Suomalaiseen makuun on tajonta mukavan erilaista ja elämyksiä tarjoavaa. Tosin siinä vaiheessa kun haet rantabarista hotdogin, niin tulee ikävä suomen makkaroita. Baareja oli useampia ja kaljaa, sekä drinkkejä sai niin paljon kuin halusi.

   Cairon ja Luxorin reissut olivat nähtävyyksiltään upeat. Kannattaa muistaa, että Egypti on kehitysmaa, sillä asenteella reissuun.

  • Onko nyt lokakuussa lähtijöitä kyseiseen hotelliin??

   • Pari pariskuntaa ovat lähdössä syksyllä Hurghadaan.
    Ovat aikoneet tehdä joukkoitsemurhan ruokamyrkytyksellä.


   • Ollaan perheen kanssa lähdössä 19.10. kyseiseen hotelliin.


   • Ok! Me tulemme parin päivän kanssa myös. Miltä siellä näyttää? Onko porukkaa vatsataudissa tms mistä porukka pelottelee :/


  • Ollaan lähdössä 2.11.2018 ko. hotelliin. Ennen myös oltu Hurghadassa mutta ei tässä hotellissa. Minä kun olen herkkävatsainen niin yleensä kohteesta riippumatta saan vatsataudin myös esim. Kanarian saarilla. Mieheni teräsvatsa joita vatsataudit eivät kiusaa, ei myöskään Egyptissä. Käsidesiä käytämme ahkerasti. Onko vesipullotilanne edelleen sama eli pitää ostaa eikä tuoda huoneeseen kuin tippiä vastaan. Saako buffet-ruokailussa tankattua vesipulloja?

  • Oltiin syysloma kys. hotellissa. Rappusia on aikalailla kavuttavana. Meitä se ei haitannut.
   Edellinen reissu Jaz Aquamarineen oli silti miellyttävämpi Niin siisteyden kuin muunkin palvelun kannalta. Ihme lisämaksuja sielä ei pyydelty. Vaan kaikki oikeasti kuului hintaan.
   Me saimme ripulin, joka oikeastaan alkoi kotiin palattaessa. Edelleen päällä.
   Pullovedet juotiin ja kaikkea syötiin mitä all.inc. kuului.
   Se että tuoremehusta silti joutuu maksamaan 2€ aamiaisella häiritsee. Muut mehut ja paukut tehdään jostain esansseista. Myös hedelmät loistivat poissaolollaan.
   Kannattaa varata pöytä hyvissäajoin päivälliselle, muten hankalaa löytää tyhjää paikkaa. Varauksia voi tehdä eri teemaisiin ravintoloihin. Ennen aamupalalle menoa täytyy käydä pyyhkeellä varaamassa mieluisin auringonottotuoli.
   Hieronnoista pyytävät yli 50€, hiustenleikkuusta 35€. Kaikesta muustakin koittavat kiskoa ylihintaa, nyt kun kerrankin ovat saaneet turisteja taas houkuteltua.
   Pelasin pojan kanssa tennistä (joka maksoi 14€/h) tunnin vuoron. Kun alkoi hämärtää vartti ennen vuoron päättymistä, kävin pyytämässä valot päälle kentälle. Jatkä pyysi siitä 5€. Sanoin että pidä tunkkis. Ranta hieno ja helppo lähteä snrklaamaan koralleille heti rannasta.

   • Allekirjoitan kaikki mitä Hra trelainen kirjoitti. Olimme ehkä jopa samalla matkalla.
    Hinnat hotellissa eri palveluista olivat pöyristyttäviä kun muistaa egyptiläisten elintason joka on korkeintaan 1/10;s osa meikäläisistä.

    Olemme jo vanhuksia joten snorklaus ja tennis eivät enää suju.
    Vaivasi tekemisen puute etten sanoisi. Ruokailut olivat yhtä saatanan kaaosta ja kaamea kälätys oli kuin kanalassa olisi ollut.

    Saimme vaimon kanssa ruikkupaskataudit jo neljäntenä päivänä; hyvä oli ettei tullut riitaa kumpi pöntöllä sai istua. Mahaväänteitäkin oli.
    Täällä puhutaan että käyttäkää käsidesiä. No eihän se auta koska ulostebakteerit ovat niissä ruoissa. Kokkien pitäisi pestä käsiään, me osaamme kyllä käyttää aterimia.

    Vaimolla vielä mahassa kipristelee, itse kurlasin mahan puhtaaksi parilla kunnolla viinakuurilla.


  • Hei, olen varaamassa matkaa kyseiseen hotellin, lähtö 5.12.. Ensi kertaa Egyptiin mennään joten muutamia kysymyksiä esittäisin:

   1. Onko joulukuun alku HUONO ajankohta? Onko siellä viileää? Voiko uida meressä ja onko altaat ookoo tuohon aikaan (kylmä vai lämmitetty?)
   2. Onko lentokentältä pitkä matka hotellille? Taksilla ajateltiin mennä? Noin hinta? Yrittävätkö sumuttaa taksissa ylihintaa?
   3. Kaksi aikuista, keski-ikäistä menossa reissuun. Onko ookoo paikka pariskunnalle, joilla eivät ole pienet lapset mukana?
   4. Iso hotelli, onko silti hyvä ruoka/hyvät juomat?

   Kiitos etukäteen teille jotka vastaatte :)

   • Tre lähdössä myös 5.12. keski-ikäinen pariskunta ensimmäistä kertaa ko. maahan ja samaan hotelliin tulossa. Tuli tällaiseen äkkilähtöön mahdollisuus, niin kokeillaan...


  • Palasimme juuri Hurghadasta, hotellimme oli Makadi bayssa Saraya Resort. Tykkäsimme kovasti. Sopivasti kaikkea, loikoilua altaalla ja rannalla, snorklausta, syömistä ja juomista. Makadi baysta matkaa hurghadaan on n. 30-40min. Hotellit järjestää bussikuljetuksen kaksi kertaa päivässä, joka maksaa 6eur/henk./suunta. Kannattaa käydä Hurghadassa shoppailemassa, hinnat on halvemmat kuin Makadi bayssä Muutenkin Hurghada on elämys. Liikenne, ympäristö, ihmiset. Kannattaa vähän poiketa pääkadulta pois. Moskeijassa käytiin myös, maksutonta. Naisen pitää pukeutua pitkään mekkoon ja peittää hupulla pää. Mekon saa maksutta käyttöön. Vapaaehtoisen maksun voi antaa. Rukouskutsun aikana on myös hieno kulkea moskeijan lähellä. Moskeijan vieressä on kalatori joka sekin käymisen arvoinen. En ehkä kalaa sieltä ostaisi..
   Makadi bay on hotellialue, jossa ei aitoa egyptiläistä elämää näe. Siellä on kauppoja riittävästi, rantakadulla voi kävellä hotellialueiden läpi päivällä ja illalla.
   Sarayassa palvelu oli erittän hyvää. Ei tarvinnut kauaa istua pöydässä tai maata rantatuolissa kun tarjoilija tuli kysymään mitä haluamme juoda. Drinkit oli hyviä, samoja mitä kotimaan baareista saa. Viinit ei niin hyviä, mutta juotavia. Olut kuulemma hyvää. Ruoka oli hyvää ja monipuolista. Sarayassa ei tyrkytetty mitään, käytiin kysymässä haluaako esimerkiksi hierontaa. mutta jos puristi päätä ja sanoi no thanks niin lähtivät pois.
   Kauppiaat makadissa ja kaikkialla tyrkyttivät tuotteitaan, jos ei kiinnosta niin jatka eteenpäin huomioimatta kysymyksiä ja pyyntöjä. Ja tingi. Saat halvalla jos osaat tinkiä. Euro on parempi valuutta kuin egyptin punta, puntia ei olisi tarvinnut lainkaan. Euroissa tuotteet on halvempia.
   Kävimme myös retkillä, mönkijäajelulla auringonnousun aikaan ja Luxorissa. Kumpikin reissu ostettiin netin kautta ja toimi hyvin. Parasta oli ajaa autiomaassa täysiä mönkijällä. Retkellä ei ollut muita kuin me kaksi oppaan lisäksi joten vauhdilla saatiin päästellä. Opas oli vähän imelä mikä tällaiselle suomalaiselle oli vähän liikaa mutta otti meistä kuvia mielellään Lopuksi annoimme tippiä. Luxorin reissussa parasta oli matka jossa pääsi näkemään aitoa egyptiläistä elämää. Ei edes jaksa kertoa mitä kaikkea tuli nähtyä. Ja takastulo matka pimeässä hurjaa vauhtia muiden autoilijoiden seassa oli jännittävää. Egyptissä tosiaan ajavat parkkivaloilla pimeässä.
   Jos et poistu hotellialueelta, et näe tai koe juuri mitään. Mene mieluummin muualle shoppailemaan kuin Senzo Malliin.
   Jaz aquavivaan en itse menisi, koska se on keskellä ei mitään. Vesipuisto siellä on ja kuljetuksia makadin rannalle mutta ilman kuljetusta et oikein pääse mihinkään.

  • Kaivattaisiin tuoreita kokemuksia tuosta Jaz Aquamarine hotellista. Mitä kannattaa huomioida, mitä välttää?
   Millainen siellä on ruoan taso nykyään? Vatsatautitapauksia suomalaisilla?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   198
   6884
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   5224
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   3865
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3112