Hotelli Gerand Griff junior

Pian lähdössä

Moi! Olen menossa kyseiseen hotelliin ja haluaisin tietää millä bussilla pääsen hotellin lähelle? Saavun siis Ryanairilla illalla kentälle ja bussi lienee nro 200E? Onko teillä kokemusta kyseisestä hotellista ja onko kaduilla turvallista liikkua illalla pimeässä hotellia etsien?

20

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin on - 200E bussi vie metro 3 pääteasemalle (noin 30 minuuttia) Köbánya-Kispest ja sieltä metrolla 10 asemaa (noin 20-30 minuuttia) ja Deák tériltä raitovaunulla nr 49 matkustat sopivasti hotellille :-) Illalla koko duuni onnoin puolitoista tuntia julkisila. Niin myös oltava olla matkalippu 3 kpl siis tai heti matkakortti (jos lippuautomaatti toimi terminaalilla)
      200E bussikuskilta voit ostaa kyllä matkaliput 400HUF/kpl - jos ostetaan kuskilta - ja tasanrahalla vain...
      Minä ottaisin FŐTAXI - kioski on terminaalin edessä, ja olet noin 20 EUR hinnassa ja puolitunnissa saapumassa hotellille.
      Ryanair kyllä saapuu ajoissa, mutta illalla vieras kaupunki aina tuntuu vaikealta.
      Sitten seuraavana aamuna, hotelli griffin ovelta vasemalla noin 5-10 minuuttia suunistustehtavää on: huomaat kyllä raitovaunun päätepysäkki ja muut bussit niin myös kassan - voit sieltä ostaa sopivan (esim 72tuntia matkakortin 3850HUF) matkalipun tai kortin

    • Unohdin - Budapest ei ole New York - siis turvallista on. Illallakin.
      Kyllä miljoonakaupungissa on aina taskuvarkaita, mutta ei ole huonompaa kun Helsinki. Maalaisjärki mukaan ;-)

    • Pian lähdössä

      Paljonko sitten maksaa se 48h Budapest-Card? ja saanko sen ostettua heti lentokentältä? Olen kaupungissa vai 2 yötä ja luulen että se kortti riittää. Miten pitkä siitä hotellista sitten on kaupungille ja kai sen voisi kävellenkin suorittaa ja näkisi vähän kaupunkia näinkin? Osaatko neuvoa jotain edullista pizzeriaa jossa buffet meininki:) Mites jos menisin junalla kentältä keskustaan? Onko siinä järkeä ja paljonko se n maksaa ja missä kohdin on pääasema jossa pysähtyy keskustassa?

      Jotenkin alkaa tuntua että valitsemani hotelli on melko vaikean kulkuyhteyden päässä keskustassa, mutta valintakriteerini olikin hinta joka oli yöstä vain 22e ilman aamiaista.

      • Juna ei ole 2 terminaalilla - suljetun ykkösterminaalin kohdalla on juna olemassa, ja se vie Nyugati rautatieasemalle. Nyugati on kaukana Griffilta.

        200E-metro3 yhdistelmä on parempaa mennä kaupunkiin. Tai taksi :-) koska se ei ole sikakallista, muista FŐTAXI

        www.bkv.hu - se on julkinen liikenne Budapestissa

        esim BKV-n 72 tuntia matkakortti (turist travelcard) olisi hyvä ratkaisu minusta.
        Kertalipuilla matkusteleminen on kallista, joka kertaa uusi lippu - ei ole !
        vaihto-oikeutta, parempi matkaustaa matkakortilla (24-72 tuntia tai 7 päivää) .
        Budapest card on silloin hyvä valinta jos otattekin ne alennukset
        ja boonukset - mutta tavallaan minusta viisaampa ostaa tavalliset matkakortit (24-72 tuntia tai 7 päivää)
        Mainittu julkisen liikenteen (bkv) kortti on ns."näyttökortti" - otetaan esille jos on tarkastus, kun ostetaan, silloin sanotaan heti mistä alkaen voimassa ja ei ole muuta tekemistä.
        Vrt siis:

        Budapest kortti tietoja:
        http://budapestinfo.hu/index.php?id=budapest-card

        BKV eli julkisen liikenteen kotisivu : kortti ja lippuvaihtoehtoja:
        http://bkv.hu/en/types_of_tickets_offered_for_tourists/types_of_tickets_offered_for_tourists

        Budapest card (julkinen liikenne muut alennukset) on myytavanä lentokentällä tourinform tiskillä, julkisen liikenteen liput ja kortit voit ostaa esim automaattista - jos toimii - kertaliput 200E bussin kuskiltakin 400 HUF/kpl niin myös kaupungilla metroasemilta kyllä sekä Budapest card etta julkisen liikenteen (bkv) kortit ja liput.

        Hotelli Griffilta sillä nr 49 raitiovaunulla upeasti menet keskustaan - no hätä.
        Kyllä Griff ei ole keskustahotelli, mutta yhteys on hyvä keskustaan.
        Matkalla sitten Budan rannalla on kylpylä Gellért sitten sillan (vihreän Szabadság sillan) yli ja olet Kauppahallin edessä sieltä pari pysakkiä, ja olet Deák tér aukiolla eli aivan keskustassa. Normaali arkipaivanä 20 minuuttia matka on Deák tér.


      • gulash

        voi voi...voit varmasti pizzerian lisäksi etsiä myös mäkkäriä ja heseä...saat oivan tuntuman unkarilaiseen ruokakulttuuriin....


      • elluhelina

        ei kannata ostaa budapest cardia osta pelkkä matkakortti julkiseen kulkuvälineisiin


      • eerikka42

        Trófea Grill on suosittu buffet ravintola. Hinta on edullinen ja sisältää myös kaikki juomat. Hotellin valitsisin keltaisen metrolinjan lähettyviltä. Lyhyellä reissulla kannattaa ottaa Hop on hop off. Näkee helposti kaikki tärkeimmät nähtävyydet eikä aikaa kulu turhaan niiden etsimiseen.
        http://www.citytour.hu


    • yksi asia...........

      Monika on antanut hyviä ohjeita ja nähnyt kiitettävästi vaivaa opastamisesi kanssa, mutta tuosta kävelemisestä hotellista keskustaan sanoisin, että jaksat kyllä varmasti kävellä sen jos haluat. Mitään erityistä nähtävää matkan varrella ei tosin ole ennen kuin alat olla jo Tonavan rannalla, mutta onhan itse kaupunki jo sinulle nähtävyys. Hotellisi on tosiaan vähän sivussa ja harmillisesti metrolinjojen ulottumattomissa, mutta on sijainnissa se hyvä puoli, että korkeuseroja ei juuri ole ja senkin puolesta jalkasi varmasti kestävät patikoinninkin.

    • Kysyjä

      Monikalle suurkiitos tästä kaikesta tiedosta jota tulen siellä varmasti tarvitsemaan:) Näit todella paljon vaivaa vastaillessasi minun kysymyksiin. Olen melkein tullut siihen tulokseen että kuitenkin peruutan sen etäällä olevan hotellini ja etsin lähes yhtä edullista paljon lähempää keskustaa. Minun pitäisi siis löytää keskustasta edullinen yhden hlö:n huone ja välttämättä ei aamiaista ja suihkutkin voisivat olla käytävillä yms. Tämä hotelli jonka siis olen varannut oli vain 22e yö ja ilman aamiaista. Mitenkäs Monika se rahanvaihto sitten? mistä minun kannattaa sitä vaihtaa? Ajattelin että tietysti helpointa se olisi vaihtaa jo täällä suomessa, mutta ilmeisesti sieltä saisi edullisemman kurssin?

      Sitten kysyisin vielä nähtävyyksistä, eli mitä minun pitäisi ainakin nähdä tällä lyhyellä vierailullani hienossa Budapestissä? Onko olemassa jotain edotonta nähtävää? Ja mitä yleensä ostetaan matkamuistoiksi kyseisestä kaupungista, jokaisella paikalla on omat tietyt matkamuistot, Pariisissa Eiffel. Hollannissa puukengät jne jne Mitä Budapestistä voisi ostaa kotonaolevien muiden matkamuistojen rinnalle niin että matkamuisto on selkeästi kyseisen maan tai kaupungin ykkösjuttu:)

      • donau

        katso www.booking.com ..varma sivusto

        tutustu myös majoituspaikan arvosteluihin


      • öngisszönkölö

        http://www.pienimatkaopas.com/budapest/ruokailu.html

        Vaci utcalle ei kannata mennä koska siellä kiskurihinnat. Myöskään Raday utcan ruokapaikat eivät ole halvimpia. Tosin kyllä halvempia kuin Vaci utcan. Myöskin linnavuoren ravintolat ovat niitä turistipaikkoja joten hinnat ovat sen mukaiset. Suosittelen välttämään paikkoja jotka ovat aivan turistinähtävyyksien vieressä. Niissä kyllä osataan kiskoa hyvä hinta. Kannattaa myös välttää paikkoja jossa hinnat ovat myös euroina...


      • elluhelina

        yleensä tuodaan Tokajin viiniä....


      • vaihda suomessa vain 1 paivää varten......50 euroa riittää jollet joudu maksamaan forinteissa hotellia heti

        lentoasemat ja terminaalit kalliita vaihtopaikkoaj..vertaile kursseja


        1 euro = 278 HUN forint


      • justers kirjoitti:

        vaihda suomessa vain 1 paivää varten......50 euroa riittää jollet joudu maksamaan forinteissa hotellia heti

        lentoasemat ja terminaalit kalliita vaihtopaikkoaj..vertaile kursseja


        1 euro = 278 HUN forint

        automaateistakin saa jos pankkikortissa visa tai masters


    • Kysyjä

      Niin ja vielä tärkeä seikka! Kun olen päässyt kaupungin keskustaan lentokentältä ja sitten kun koittaa aikanaa takaisin meno lentokentälle niin mistä sinne pääsen parhaiten? Menenkö siis tälle M3 pääteasemalle köbanya-Kispest ja astun bussiin nro 200E? Onko tämä bussi sieltä vaikea löytää? Lentoni lähtee siis kentältä klo 15.15 ja ajattelin että jos saapuisi kentälle hyvissäajoin jo n klo 13.00.

      • aivan.....

        Kyllä, menet Köbabya-Kispestin asemalle ja sieltä bussiin. Kyllä se sieltä löytyy, mutta en oikein osaa tässä selostaa sen tarkkaa paikkaa. Sinun kannattaa katsoa bussin lähtöpaikka valmiiksi jo menomatkalla ja painaa se mieleen lähtöpäivää varten.


      • http://www.pienimatkaopas.com/budapest/nahtavaa.html


        http://www.kaupunkiliikenne.net/Budapest/matka.html

        metro on kätevä väline liikkua......osta 3 pv transport kortti ei budapest korttia

        kysy esim lentoaseman infosta tai osta metroasemalta

        Joukkoliikenteeseen löytyy 1, 3 ja 7 päivän matkailijalippuja. Hinnat ovat 1050, 2500 ja 3100 HUF (3,8; 9,1 ja 11,3 €). Matkailijalippu on voimassa ostopäivästä klo 00:00 alkaen. Lippuun tarvitaan vain nimen kirjoittaminen. Lippu on voimassa Budapestin alueella kaikissa joukkoliikenteen välineissä pois lukien Budan linnalle johtava köysirata ja Budan vuorella oleva lasten rautatie eli entien pioneerirautatie sekä rautateiden kaukoliikenne.

        Esikaupunkijunissa (Hév) lippu on voimassa kaupungin rajalle. Jos matkustaa pidemmälle, voi ostaa jatkolipun lähtöaseman lipunmyyntikioskista. Kaupungin rajan ulkopuolella junaan nousee konduktööri, joka myös myy lippuja, mutta ilmeisesti ei jatkolippuja.

        Kaikkialla kaupungin alueella on avorahastus. Bussinkuljettajat myyvät lippuja. Kertaliput lävistetään käsikäyttöisissä pienissä leimauslaitteissa. Uusissa Combino-raitiovaunuissa leimauslaite oli sähkötoiminen, samoin metroasemilla. Raitiovaunupysäkeillä ja metroasemilla on lippuautomaatteja, jotka toimivat unkarin kolikoilla. Metroasemilla on lipunmyyntikioskeja, jotka ovat auki noin 21:00 asti. Luottokortti ei käynyt maksuksi.

        Kerta- tai sarjalipuilla voi myös matkustaa, mutta sitten on huolehdittava vaihto-oikeuksista. Voimassa olevat ehdot selviävät BKV:n nettisivuilta.

        Vaunuihin noustaan kaikista ovista. Budapestissä noudatetaan hyvää tapaa odottaa ensin poistujia ja antaa heille tilaa. Raitiovaunujunat ovat usein kolmen vaunun pituisia. Kannattaa hakeutua pysäkille johtavien portaiden luota pidemmälle, sillä keskemmällä junaa on tavallisesti väljempää.


      • justers kirjoitti:

        http://www.pienimatkaopas.com/budapest/nahtavaa.html


        http://www.kaupunkiliikenne.net/Budapest/matka.html

        metro on kätevä väline liikkua......osta 3 pv transport kortti ei budapest korttia

        kysy esim lentoaseman infosta tai osta metroasemalta

        Joukkoliikenteeseen löytyy 1, 3 ja 7 päivän matkailijalippuja. Hinnat ovat 1050, 2500 ja 3100 HUF (3,8; 9,1 ja 11,3 €). Matkailijalippu on voimassa ostopäivästä klo 00:00 alkaen. Lippuun tarvitaan vain nimen kirjoittaminen. Lippu on voimassa Budapestin alueella kaikissa joukkoliikenteen välineissä pois lukien Budan linnalle johtava köysirata ja Budan vuorella oleva lasten rautatie eli entien pioneerirautatie sekä rautateiden kaukoliikenne.

        Esikaupunkijunissa (Hév) lippu on voimassa kaupungin rajalle. Jos matkustaa pidemmälle, voi ostaa jatkolipun lähtöaseman lipunmyyntikioskista. Kaupungin rajan ulkopuolella junaan nousee konduktööri, joka myös myy lippuja, mutta ilmeisesti ei jatkolippuja.

        Kaikkialla kaupungin alueella on avorahastus. Bussinkuljettajat myyvät lippuja. Kertaliput lävistetään käsikäyttöisissä pienissä leimauslaitteissa. Uusissa Combino-raitiovaunuissa leimauslaite oli sähkötoiminen, samoin metroasemilla. Raitiovaunupysäkeillä ja metroasemilla on lippuautomaatteja, jotka toimivat unkarin kolikoilla. Metroasemilla on lipunmyyntikioskeja, jotka ovat auki noin 21:00 asti. Luottokortti ei käynyt maksuksi.

        Kerta- tai sarjalipuilla voi myös matkustaa, mutta sitten on huolehdittava vaihto-oikeuksista. Voimassa olevat ehdot selviävät BKV:n nettisivuilta.

        Vaunuihin noustaan kaikista ovista. Budapestissä noudatetaan hyvää tapaa odottaa ensin poistujia ja antaa heille tilaa. Raitiovaunujunat ovat usein kolmen vaunun pituisia. Kannattaa hakeutua pysäkille johtavien portaiden luota pidemmälle, sillä keskemmällä junaa on tavallisesti väljempää.

        varo myös valetarkastajia metrossa , jotka yrittävät rahastaa...

        vaadi henkilökortti nähtäville jos ihmisellä ei virkapukua..... (személyazonosító igazolvány )


      • justers kirjoitti:

        varo myös valetarkastajia metrossa , jotka yrittävät rahastaa...

        vaadi henkilökortti nähtäville jos ihmisellä ei virkapukua..... (személyazonosító igazolvány )

        taskuvarkaita on julkisissa kulkuvälineissä..kauppahallissa ja vaci utcalla


      • justers kirjoitti:

        varo myös valetarkastajia metrossa , jotka yrittävät rahastaa...

        vaadi henkilökortti nähtäville jos ihmisellä ei virkapukua..... (személyazonosító igazolvány )

        http://unkari.net/liikkuminen-budapestissa.html


        UNKARI INFOA


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1957
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1685
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1616
    8. 91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      125
      1432
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe